Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!

Post Reply
zavrzlama

#876 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by zavrzlama »

filosofman wrote:
Medjutim taj sds-ov plan se ne uklapa u trenutnu startesku politiku srbije i zato je srbija sluzbama odradila dodiku vecinu u rs-u...
Vjeruj sa velikom pažnjom čitam tvoje komentare ali mi nije jasno zašto bi sada Srbiji odgovaralo upravo to da se izazovu političke turbulencije koje bi dovele u pitanje sve do sada stečeno, da se na led odvede sve, uz mogućnost da se padne na ledu ili izgubi mnogo više nego da dobije?
srbija ima jedino rs kao monetu za podkusurivanje sa zapadom,i zato im treba rs koji radi o glavi BIH 24/7,jer cim rs bude prestao da tezi podjeli BIH ,tad ta moneta srbije nema tezinu i svoju cijenu...druga stvar...srbija zna da je rs intres zapada radi kontrole bosnjaka,pa kontaju da mogu besplatno i bez posljedica imati kalibar politicara kao sto je dodik,koji odrzava perfektno antibosansku histeriju kod vecine BIH srba......tako da su BIH srbi ideoloski i moralno spremni za izlazak iz BIH,samo treba povoljan geo-politicki momenat u svijetu.....zato srbija nikako ne zeli neku srpsku vlast u rs-u koja ce dati predah BIH srbima u mrznji i omalovazavanju BIH...zato tvoj sds nece jos dugo moci biti vlast u rs-u...kuzis...
filosofman

#877 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Zašto da se dijeli njiva na manje parcelice, kad se njiva može spojiti, tako cijela sa drugom njivom, pa se uvećati posjed, pa da nastane prostranstvo, veliko gazdinstvo, gdje će svima biti prostrano?!
filosofman

#878 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

zavrzlama wrote:
filosofman wrote:
Medjutim taj sds-ov plan se ne uklapa u trenutnu startesku politiku srbije i zato je srbija sluzbama odradila dodiku vecinu u rs-u...
Vjeruj sa velikom pažnjom čitam tvoje komentare ali mi nije jasno zašto bi sada Srbiji odgovaralo upravo to da se izazovu političke turbulencije koje bi dovele u pitanje sve do sada stečeno, da se na led odvede sve, uz mogućnost da se padne na ledu ili izgubi mnogo više nego da dobije?
srbija ima jedino rs kao monetu za podkusurivanje sa zapadom,...zato tvoj sds nece jos dugo moci biti vlast u rs-u...kuzis...
Pomalo nastojim,ali mi nelogično da Srbija time otežava svoj put u EU, a time i izlazak iz strašne ekonomsko-socijalne krize u kojoj se našla?! Mislim nisu ovi u EU ludi ako je tako da to ne vide?! Kad ti vidiš, vide i oni, ako je to tako, čemu njima u EU interes da to tolerišu, ako je tako?! Zašto EU toleriše Dodika, kad ima Visokog predstavnika koji ga sutra može smijeniti?!"
filosofman

#879 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Spominješ neki povoljan geopolitički momenat u svijetu?! Šta je u geografiji, u teritorijalnom rasporedu? Tanko na sve strane, duge granice, preduge, teško za držati? Misliš da je svijet ovo održao a ne geopolitički i geografski položaj teritorija i faktičko "pat stanej na terenu"?!Mislim da je ovo drugo, jer briga svijet, geografija je presudna, teren?!
Last edited by filosofman on 26/11/2014 00:03, edited 1 time in total.
radostan dan

#880 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

Danguba wrote:
szp nije izgubio nego je snsd svojim mahinacijama ostao.

večeras nije siti pobjedio, već je bajern izgubio...u tome je poenta.
radostan dan

#881 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

filosofman wrote:
zavrzlama wrote::D to ti nama @radosni otkrivas toplu vodu.....sds ..
Kako to onda drugačije vide Bakir Izetbegović i Željko Komšić, pa kažu SDS je bolji od SNSD-a?! Molim te za jedan kvalitetan odgovor, ma šta ti mislio?!
željko je kosovac, a bakir srbijanac...vrlo prosto, a štab ne spava.
the end.
:mrgreen:
filosofman

#882 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:
filosofman wrote:
zavrzlama wrote::D to ti nama @radosni otkrivas toplu vodu.....sds ..
Kako to onda drugačije vide Bakir Izetbegović i Željko Komšić, pa kažu SDS je bolji od SNSD-a?! Molim te za jedan kvalitetan odgovor, ma šta ti mislio?!
željko ...vrlo prosto, a štab ne spava.
the end.
:mrgreen:
Koji štab, ti kao da buncaš? budi jasniji?
filosofman

#883 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

zavrzlama wrote:
filosofman wrote:
srbija ima jedino ...zato tvoj sds nece jos dugo moci biti vlast u rs-u...kuzis...

Spominješ neki povoljan geopolitički momenat u svijetu?! Šta je u geografiji, u teritorijalnom rasporedu? Tanko na sve strane, duge granice, preduge, teško za držati? Misliš da je svijet ovo održao a ne geopolitički i geografski položaj teritorija i faktičko "pat stanje na terenu"?!Mislim da je ovo drugo, jer briga svijet, geografija je presudna, teren?!
zavrzlama

#884 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by zavrzlama »

Pomalo nastojim,ali mi nelogično da Srbija time otežava svoj put u EU, a time i izlazak iz strašne ekonomsko-socijalne krize u kojoj se našla?! Mislim nisu ovi u EU ludi ako je tako da to ne vide?! Kad ti vidiš, vide i oni, ako je to tako, čemu njima u EU interes da to tolerišu, ako je tako?! Zašto EU toleriše Dodika, kad ima Visokog predstavnika koji ga sutra može smijeniti?!"
Tolerisu dodika,jer srbi trebaju dodika ovakvog a ne dodik srbe....problem EU nije dodik,neko kolicina njegovih pristalica....

drugo...srbija istinski ne zeli u EU ako ce se odreci Kosova,odreci podjele BIH i odreci vono-bezbjednonosnog saveza sa rusima...

jedno pitanje za tebe....Da li bi se ti protivio da se Srebrenica i Sarajevo proglase distriktom BIH....ja bi sutra prihvatio i sigurno 80% bosnjaka.....raspitaj se da li bi na to pristali srbi u BIH...kad saznas rezultate ,znat ces odgovore na mnoga pitanja koja te muce..
radostan dan

#885 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

filosofman wrote:
sad će ti to drug zavrzlama razraditi i pojasniti... :D
filosofman

#886 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

zavrzlama wrote:

jedno pitanje za tebe....Da li bi se ti protivio da se Srebrenica i Sarajevo proglase distriktom BIH......
Pa Srebrenica i Sarajevo su na neki način već Distrikt (Sarajevo u smislu Sarajeva u granicama prije rata I.Sarajevo i Z.Sarajevo danas) a Srebrenica je "disktrikt na svoj način" jer vlast obnašaju Bošnjaci i Srbi, Bošnjaci sa određenom većinom dobivaju načelnika opštine, što nije nigdje drugo slučaj u opštinama RS? Nešto slično Brčko Distriktu, samo što u Srebrenici nema Hrvata?
vivaldi

#887 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:
Danguba wrote:

pa to je bilo jasno kao dan puno prije utakmice

zar nisam napisao
vivaldi wrote:
veceras ce city pobjediti bayern.
zavrzlama

#888 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by zavrzlama »

Spominješ neki povoljan geopolitički momenat u svijetu?! Šta je u geografiji, u teritorijalnom rasporedu? Tanko na sve strane, duge granice, preduge, teško za držati? Misliš da je svijet ovo održao a ne geopolitički i geografski položaj teritorija i faktičko "pat stanje na terenu"?!Mislim da je ovo drugo, jer briga svijet, geografija je presudna, teren?!
[/quote]
ja pricam o srpskoj politici i ideologiji...tu ne igra ulogu geograafija ,logika,moral i mogucnost....zar je bilo logicno uci u stvaranje srpske drzave u katolickoj hrvatskoj sa 10% srba naspram 90% hrvata,pa je srbija ratovala...zar je logicno vec medjunarodno prinato Kosovo od navecih zemalja svijeta,smatrati svojom teritorijom i ici uz dlaku najvecim zapadnim drzavama....zar je logicno,napraviti genocide,najvece zlocine i etnicka ciscenja posle ww2 u BIH ,dobiti nezasluzeno drzavu u drzavi(rs) i opet konstantno traziti podjelu te drzave i raditi iste stvari kao i za vrijeme rata....eto to je srbijanska politika,koja danas podrzava dodika koji je vas srbe u BIH ponizio,opljckao i dalje pljcka i ponizava a vi nista ne mozete da uradite..
filosofman

#889 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

zavrzlama wrote:

Ne vjerujem u to...
Last edited by filosofman on 26/11/2014 09:35, edited 1 time in total.
zavrzlama

#890 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by zavrzlama »

filosofman wrote:
zavrzlama wrote:

jedno pitanje za tebe....Da li bi se ti protivio da se Srebrenica i Sarajevo proglase distriktom BIH......
Pa Srebrenica i Sarajevo su na neki način već Distrikt (Sarajevo u smislu Sarajeva u granicama prije rata I.Sarajevo i Z.Sarajevo danas) a Srebrenica je "disktrikt na svoj način" jer vlast obnašaju Bošnjaci i Srbi, Bošnjaci sa određenom većinom dobivaju načelnika opštine, što nije nigdje drugo slučaj u opštinama RS? Nešto slično Brčko Distriktu, samo što u Srebrenici nema Hrvata?
pocinjes da bjezis od sustine...nek je Srebrenica dio "srpske" pa makar i bosnjaci bili vecina.....ja govorim o distriktu gdje je zastava drzave BIH ,jedinstveno skolstvo,jednobrazna policija ,kao u Brckom...pitaj svoje srbe da li bi na to pristali...pa ces kako sam rekao dobiti odgovore na mnoga pitanja...mada ti to znas :D
Danguba

#891 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

radostan dan wrote:
Danguba wrote:

Bayern 12
Manchester City 5
Roma 5
CSKA Moskva 5

...to se zove pobjeda :D a da su izgubili, bilo bi ocekivano :wink:

sta je szp izgubio kada nije imao nista? dobili su neocekivano puno glasova da snsd, sp, dns nisu mogli formirati vecinu bez ''papaka''.
szp od slabe opozicije uspio je osvojiti dovoljno poslanika da formira vecinu ali ih ''papci izdadose''. od nista nesto ali kada od apsolutne vecine jedva sklepas vecinu, ti to smatras pobjedu. :mrgreen:
zavrzlama

#893 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by zavrzlama »

radostan dan wrote:
filosofman wrote:
sad će ti to drug zavrzlama razraditi i pojasniti... :D
dovoljno je da si ti nama otkrio toplu vodu/pobjedu dodika na izborima :D
filosofman

#894 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

filosofman wrote:Drugi Srbi?! Teško?! Ja bi radi prosperiteta u kući!
Dosta je više svađa, svađe, svađe a istočni dio RS i BiH totalno ekonomski propade, bez Sarajeva i Tuzle..Banjaluka daleko..
filosofman

#895 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

zavrzlama wrote:
filosofman wrote:
..kuzis...
Misliš da se SNSD-u i Dodiku žuri zbog ovog na linku:

http://pescanik.net/perspektive-bosnjac ... ike-u-bih/
Last edited by filosofman on 26/11/2014 00:30, edited 1 time in total.
zavrzlama

#896 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by zavrzlama »

posteno od tebe :thumbup:

Zakljucak: sds ili bilo koja druga stranka sa srpskim predznakom,ako zeli istinsku promjenu i dobro svom narodu i drugima ,mora postati IDEOLOSKA alternativa dodiku ...sve dok budu alternativa vlasti sa istom ideoloskom matricom,bice u opziciji ili ako dodju na vlast imat ce svog novog dodika kao lidera ....
filosofman

#897 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

zavrzlama wrote:

....

filosofman

#898 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

filosofman wrote:
zavrzlama wrote:

....

Da li upravo ovaj Bojan Bajić dao neke na razmišljanje, pa i Dodika?!
homega

#899 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by homega »

zavrzlama wrote:...sds ili bilo koja druga stranka sa srpskim predznakom,ako zeli istinsku promjenu i dobro svom narodu i drugima ,mora postati IDEOLOSKA alternativa dodiku ...sve dok budu alternativa vlasti sa istom ideoloskom matricom,bice u opziciji ili ako dodju na vlast imat ce svog novog dodika kao lidera ....
Kakva treba biti ideološka alternativa jednih Srba u odnosu na druge Srbe u BiH?
Post Reply