zavrzlama wrote:pa konfuzan je cilj i logika. pa sta ih koji klinac onda interesuje i koga interesuje jer ti si mistificirao nekakav stab, pripisao mu natprirodne moci i koristis se nekom religijskom dogmom po principu "sve sto se desava je volja staba".
Nista nije konfuzno....srbija 200 godina ganja jednu bolesnu ideju....do cega ih je to dovelo znas i sam...
u tvojim postovima nemaju smisla izbori u srbiji jer ko god pobjedi je volja staba, nemaju smisla izbori u rs-u jer je to volja staba, sds se uzaludno pokusavao jer da citaju tvoje postove vidjeli bi svoju buducnost..
Normalno da nemaju smisla...jer glavna ideolosko-strateska matrica srpske politke je konfrontacija sa susjedinim zemljama gdje su drugi konstantno nesto duzni srbima ,pa oni uvijek moraju da ratuju sa njima i teze nekim teritorijalnim osvajanjima...
u
izvini, ali to je meni tolika besmislica da ti odgovoram samo zato sto si stari forumas jer mi je ovo u rangu "ozbiljnih" rasprava "oteli me vanzemaljci" jer ima ljudi koji i tome mrtvi ozbiljni raspravljaju.
Stari sam forumas koji samo podsjeca na istu i sablonsku ideologiju onih koji mi rade o glavi,mojoj drzavi..
uglavnom, imamo neki svemoguci stab koji moze sve, ali zapravo ne moze nista, koji ima neke ciljeve, a glavni je da cilja nema. oni sve znaju, a ustvari nista ne znaju. ne zna se sta je njihov naredni potez, ali sta god da se desi, stab je sigurno iza toga.
Stab je (SANU,SPC,DB) cilj star 200 godina koji je prerastao od ideologije u nacin zivota cijelog jednog naraoda...ono sto je zalosno je cinjenica da srbija ima najboljeg (po meni) tenisera svih vremena,desetine najbolljih naucnika,plejada odlicnih glumaca itd,a ta ista srbija u 21 vijeku pravi najgore zlocine i apathejde u civilizirano svijetu...zasto? zato sto imaju ideologiju(stab) koji je jaci od svih pozitivnih stvari u srbiji 1000x...zamisli pad milosevica,dolazi djindjic i tadic ,a danas imamo golog cetnika vucica i nikolica kao vlast u srbiji...sta ti to govori?
a kraju svakog tvog posta pise the end, mada bi bilo preciznije da pise to be continued jer stab nikad ne spava i cesto mijenja planove
Stab radi ,ali nema nikakve moci,jer topovsko meso je istroseno,sve je ostalo na izlivima frustracija ala dodik...da nema tog famoznog staba..sta npr. srbiju sprecava da sutra bude u EU,svaki i uslov mogu ispuniti,jer nemaju svoje "republike muslimanske" nemaju svog "dauta" -dodika...
srbija ne moze da podnese vojni,moralni i ideoloski poraz i zato svaki pokusaj da se normalizuju i krenu demokratskim i civilizacijskim putem,bude zastavljen radi ovog navedenog.....srbija egzistira na konfrontaciji,inatu,nesrecama i sebe i drugih jer zive u opsesiji da je sukob sa drugima i drugacijim sredstvo odbrane njih samih i njihovog identiteta..the end.
,[/quote]
sve ovo sto si napisao je apsolutno razumljivo i u principu to je glavni razlog zasto prije svega u bih jos dugo ne moze biti pomaka - a to je totalno nepovjerenje medju narodima i to s punim razlogom. krv je ovdje precesto tekla u potocima.
samo sto je tvoj fokus na jednoj ideologiji, a bilo ih je vise. pa i tom golom cetniku vucicu je prije 50 godina jedna druga ideologija prepolovila familiju i sasvim sigurno uticala na ono sta je prije bio, govorio i radio bez uvijanja.
i cijeli region je takav. s kim su to raja albanci? s makedoncima? sa srbima? s grcima? s kim su turci raja? s kim su grci raja? bugari?
pravo pitanje je zasto se to desava i radi? otkud takve beskrupuloznosti? ja ne znam.
ali politika je ljigava jer takva mora biti. svi su oni danas puni laznih osmjeha i jos laznih prijateljstava, ali se pokusavaju razviti odnosi ne na povjerenju nego na interesu. price o prijateljstvu i dobrim namjerama jednostavno nemaju mjesto u politici. to se uvijek mora imati na umu. svako ce svakome zabiti noz u ledja cim mu se ukaze prilika i to je obrazac ponasanja na cijelom svijetu, ali u medjuvremenu zivot tece