Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!

Post Reply
filosofman

#51 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

SaraFina wrote:
filosofman wrote:
SaraFina wrote:Znam da neće .. A Bakir neće ništa uraditi ni da ih spriječi .. Vidjećeš ublehaške priče za narodne mase.
Znam da neće a četiri godine su duge?! Duge, preduge za mnogo šta?!

Tješi me činjenica da je RS politički podijeljena i to bukvalno.
Bude li Dodik nastavio sa ovom neučinkovitom pričom :

Red referenduma, red pomoći Hrvatima za ostvarivanje trećeg, pa red reklama..
A onda Jugoslav Čhovke ostaje usamljen :D
Ukoliko "osovina Dodik-Čović" preuzme vlast, i ukoliko bošnjačke političke stranke izdaju SDS i Savez za promjene, poslije nikog neće biti briga.
SaraFina

#52 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

Treba progurati ustavni zakon.

A dok se sve formira i oni se dogovore proći će godina. Mozda i dvije.

Savez za promjene neka lobira kod Vučka. Vucko je taj koji moze skinuti Dodika.

:D
MuaDib

#53 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by MuaDib »

Trenutna pat pozicija uRS, nema nikakve reperkusije na ustavnu strukturu BiH i to je konstanta. Samo je razlika u pristupu ukupnom političkom ambijentu u Bosni i Hercegovini. SDS zajedno sa Savezom za promjene je uvidio da od konfliktne politike Milorada Dodika nema ništa, da je ona stvorila blokadu sistema i RS odvela u daleko veću izolaciju, sa sve većim štetnim posljedicama po njene građane. U prvim naznakama njihov cilj jeste da institucije funkcionišu u sadašnjem dometu svojih nadležnosti, da se ne priča o onome što nije realno provedivo i da se svima u BiH otvore evropski fondovi. Dok je cilj Dodika i dalje politika nemoguće države, kojom se neki centri u Beogradu zanose, nadajući se da će dovesti do disolucije BiH.
filosofman

#54 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

MuaDib wrote:Trenutna pat pozicija uRS, nema nikakve reperkusije na ustavnu strukturu BiH i to je konstanta. Samo je razlika u pristupu ukupnom političkom ambijentu u Bosni i Hercegovini. SDS zajedno sa Savezom za promjene je uvidio da od konfliktne politike Milorada Dodika nema ništa, da je ona stvorila blokadu sistema i RS odvela u daleko veću izolaciju, sa sve većim štetnim posljedicama po njene građane. U prvim naznakama njihov cilj jeste da institucije funkcionišu u sadašnjem dometu svojih nadležnosti, da se ne priča o onome što nije realno provedivo i da se svima u BiH otvore evropski fondovi. Dok je cilj Dodika i dalje politika nemoguće države, kojom se neki centri u Beogradu zanose, nadajući se da će dovesti do disolucije BiH.
Tačno!
S tim da ti centri moći nisu zvanična vlast, već ostrašćeni radikali u opoziciji Srbije.
tandmand

#55 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by tandmand »

mO k3 wrote:
SaraFina wrote:
Čeka se osovina Čovke-Dodo jarane!

Vidjećeš onda kad nas susjedi i komšije politički " unište"
Dobije srpska samostalnost a Hrvati i treći i samostalnost u paketu.

Ostaćemo u trokutu!!!!! LOL

To su predvidjanja.
Nadam se da ce " bošnjački " političari to predvidjeti ....
Oni su to vec predvidjeli, samo se jos nisu odlucili da li da uz pomoc osovine Čovke-Dodo idu na stvaranje Bosnjacke drzave ili ne.
Vazna stavka su granice, jer oni kojima se dopusta otcjepljenje morali bi dati znatne teritorijalne ustupke.
Ako se prikljuce silama osovine, to ce se u javnosti predstaviti kao real-politika i politicka korektnost.
filosofman

#57 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Oni su to vec predvidjeli, samo se jos nisu odlucili da li da uz pomoc osovine Čovke-Dodo
Onda niko ništa, ako im je to cilj?!
res publica

#58 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by res publica »

SaraFina wrote: Tješi me činjenica da je RS politički podijeljena i to bukvalno.
Bude li Dodik nastavio sa ovom neučinkovitom pričom :

Red referenduma, red pomoći Hrvatima za ostvarivanje trećeg, pa red reklama.. Neće mu trebati izbori da završi jednom zauvijek.

A onda Jugoslav Čhovke ostaje usamljen :D
Jebiga, nisu oni podijeljni da li će srpovoditi srpske ciljeve ili ne, nego ko će ih od njih sprovoditi (bolje).
SaraFina

#59 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

tandmand wrote:
mO k3 wrote:
SaraFina wrote:
Čeka se osovina Čovke-Dodo jarane!

Vidjećeš onda kad nas susjedi i komšije politički " unište"
Dobije srpska samostalnost a Hrvati i treći i samostalnost u paketu.

Ostaćemo u trokutu!!!!! LOL

To su predvidjanja.
Nadam se da ce " bošnjački " političari to predvidjeti ....
Oni su to vec predvidjeli, samo se jos nisu odlucili da li da uz pomoc osovine Čovke-Dodo idu na stvaranje Bosnjacke drzave ili ne.
Vazna stavka su granice, jer oni kojima se dopusta otcjepljenje morali bi dati znatne teritorijalne ustupke.
Ako se prikljuce silama osovine, to ce se u javnosti predstaviti kao real-politika i politicka korektnost.
Ko čeka taj se načeka i evo tako dvajs godina!

MoRe još toliko što se mene tiče!

Biću srednjih godina a neki rahmetlije u čekanju parčanja Behaje!

Uzalud vam trud sviraci!

Ko kaze da nisu podijeljeni i Hrvati i Srbi?

Taj laze!
radostan dan

#60 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

znači, jebo me otac i kad sam ušO na ovu temu... :mrgreen:
čega sve nema u božijoj bašČi.
filosofman

#61 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Ukoliko Savez za promjene ne uđe u vlast na državnom nivou, neće biti kooperativnog srpskog člana predsjedništva.Ukoliko Dodik može da pravi problem može i Ivanić?! Sve je do bošnjačkih političkih stranaka hoće li poništiti dogovore, hoće li izdati savez za promjene?!

VIDEO LINK:

https://www.youtube.com/watch?v=TPVN7BuxUQg#t=35
Last edited by filosofman on 08/11/2014 13:37, edited 1 time in total.
filosofman

#62 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:znači, jebo me otac i kad sam ušO na ovu temu... :mrgreen:
čEGA?!
filosofman

#63 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

04-nov-2014
Potpredsjednik SDA Senad Šepić: O mandataru Vijeća ministara BiH pita se i Ivanić

senad-sepic-o-mandataru-vmbih-pita-se-i-ivanic_1414707145
Predsjedništvo BiH ima mandat i direktno je birano voljom naroda da predloži mandatara već u prvoj polovini decembra, kaže u intervjuu za Oslobođenje Senad Šepić, potpredsjednik SDA.

Mislite li da bi deklaracija koju je potpisalo pet narodnjačkih stranaka iz BiH (SDA, PDP, SDS i dva HDZ-a) trebala biti osnova za formiranje novog saziva vlasti na nivou BiH?

Da. Deklaracija potpisana u aprilu je unijela novi, drugačiji pristup u politici u našoj zemlji. Takav pristup zahtijeva više odgovornosti politike prema biračima i okretanje prema stvarnim problemima ljudi i tim smo se potpisom obavezali na saradnju prije, ali i poslije izbora. Stranke koje pripadaju porodici ili su bliske Evropskoj narodnoj stranci (EPP), u BiH imaju po mnogo pitanja različite stavove, ali vjerujem da imamo više dodirnih tačaka, naročito onih koje se tiču životnog standarda i nagomilanih problema sa kojima se susreću građani. Mi za ovakav pristup imamo podršku najjače grupacije u Evropskom parlamentu, koju predvodi predsjednik EPP-a Joseph Daul, kao i podršku predsjednika nove Evropske komisije gospodina Junckera. Siguran sam da je zajednička deklaracija narodnih stranka u ovom trenutku najbolja osnova za uspostavu nove vlasti u BiH i da može osigurati formiranje stabilnih vlada, koje mogu deblokirati evropski put BiH i ekonomski pokrenuti zemlju.

http://sda.ba/home/senad-sepic-o-mandat ... -i-ivanic/
Joe McCarthy

#64 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Joe McCarthy »

filosofman wrote:
Joe McCarthy wrote:Šta će biti pozitivnije iz RS na duže staze za Bošnjake od Dode? :lol:
Pojasni malo,zašto? Je li to nešto što je vezano za Dodikovu priču o referendumu,nezavisnosti,hrvatskom entitetu, federalnoj jedinici ili nešto što ne znamo ili nismo javno čuli od Dodika?
Naravno da sam čuo za Dodine pjesme i basne, ali sam vidio stvarnost i koliko je Srba svojom pohlepom i nesposobnošću počistio iz Podrinja (i kako je kvalitetnije i čistije odradio taj posao od bilo koje bošnjačke vojske). Zahvaljujući velikom voždu Laktaškom, istočna Bosna može ponovo biti bošnjačka kroz dvije tri generacije, a de facto granica Bosne da se vrati na obale Drine umjesto da bude oko Hrasnice i Dobrinje.

Ako išta moj babuka mi je rekao jednu pametnu prije nego što je odapeo; Budala ocjenjuje ljude na osnovu onoga što oni govore, dok mudar čovjek ocjenjuje ljude samo na osnovu posljedica koje njihove radnje imaju na njega. :D
filosofman

#65 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Joe McCarthy wrote:
filosofman wrote:
Joe McCarthy wrote:Šta će biti pozitivnije iz RS na duže staze za Bošnjake od Dode? :lol:
Pojasni malo,zašto? Je li to nešto što je vezano za Dodikovu priču o referendumu,nezavisnosti,hrvatskom entitetu, federalnoj jedinici ili nešto što ne znamo ili nismo javno čuli od Dodika?
Naravno da sam čuo za Dodine pjesme i basne,... :D
Na riječi je sve nastalo, barem tako piše u Bibliji, da prvo bijaše riječ?!
filosofman

#66 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Joe McCarthy wrote:
filosofman wrote:
Naravno da sam čuo za Dodine pjesme i basne,... :D

Zar zasita misliš da su samo pjesme i basne bez djela, da neće ništa učniti od onoga što govori ili kakako kažeš "pjeva i basnira"?! Misliš li da si malo više naivan?!
filosofman

#67 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Kovačević i Nešković na "Svjetskom forumu za demokratiju"
Objavljeno: 06. novembar 2014. godine
Strazbur - Nikola Kovačević i dr Želimir Nešković (SDS) učestvuju ispred Političkog studija Savjeta Evrope na Svjetskom forumu za demokratiju u Strazburu (Francuska).

Forum je u ponedjeljak popodne otvorio Harlem Désir, francuski ministar za evropske poslove, i Jeremy Rifkin, predsjednik Fondacije za ekonomske trendove.

Svjetski forum za demokratiju u Strazburu godišnje je okupljanje svjetskih lidera, aktivista civilnog društva, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i profesionalnih grupa gdje se raspravlja o ključnim izazovima za demokratiju širom svijeta.

Svi izvještaji prikupljeni za vrijeme Svjetskog foruma za demokratiju prosljeđuju se Savjetu Evrope i brojnim partnerima u oblasti demokratije i demokratskog upravljanja.

Treći po redu Svjetski forum za demokratiju istaći će pozitivne primjere uključivanja mladih političkih lidera u procese donošenja odluka i stimulisati dijalog između njih, kako bi se stvorio zamah za šire strukturne promjene ka demokratiji.

Kovačević i Nešković su u sklopu studija posjetili i Evropski sud za ljudska prava gdje ih je o predmetima iz BiH koji se nalaze u ovoj instituciji, informisao sudija ovog suda iz BiH, Faris Vehabović.

Za četvrtak je planirana i podjela diploma polaznicima Škole političkog studija Savjeta Evrope.

Savjet Evrope organizuje Forum uz podršku francuske vlade, regiona Alzas i grada Strasbura.

http://www.sdsrs.org/index.php?option=c ... Itemid=171
Joe McCarthy

#68 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Joe McCarthy »

filosofman wrote: Zar zasita misliš da su samo pjesme i basne bez djela, da neće ništa učniti od onoga što govori ili kakako kažeš "pjeva i basnira"?! Misliš li da si malo više naivan?!
Geografija rs-a i Brčko koridor drže da njegove basne ostanu samo basne, dok svojim djelima je najbolja ličnost koja je zadesila Bošnjake u zadnjih 20 godina.
filosofman

#69 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Joe McCarthy wrote:
filosofman wrote: Zar zasita misliš da su samo pjesme i basne bez djela, da neće ništa učniti od onoga što govori ili kakako kažeš "pjeva i basnira"?! Misliš li da si malo više naivan?!
Geografija rs-a i Brčko koridor drže da njegove basne ostanu samo basne.
Mnogo je toga u geografiji , koja i nije baš naklonjena nikome.Ne zna se kome je gore geografija nenaklonjena?!
filosofman

#70 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Joe McCarthy wrote:
Geografija rs-a i Brčko koridor drže da njegove basne ostanu samo basne, dok svojim djelima je najbolja ličnost koja je zadesila Bošnjake u zadnjih 20 godina.

Nismo ni sumnjali da će biti podržan upravo Dodik a radi onoga što je bošnjačka tajna politika "ispod stola" a koja računa na Dodikovo suprostavljanje Zapadu i kao da bi to "moglo donijeti neke političke poene bošnjačkoj politici"?! :-) Valjda je to?!
filosofman

#71 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Milovan Bjelica u vijestima ATV
Objavljeno: 08. novembar 2014. godine
Član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke Milovan Bjelica gostovaće večeras u centralnim Vijestima ATV.

Vijesti ATV počinju u 19 časova. Urednik i voditelj emisije je Milijana Kos.

INFORMATIVNA SLUŽBA SDS
Last edited by filosofman on 08/11/2014 16:58, edited 1 time in total.
radostan dan

#72 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

filosofman wrote:
čEGA?!
svačega brate...
filosofman

#73 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:
filosofman wrote:
čEGA?!
svačega brate...
dobroga?
radostan dan

#74 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

druže, ja sam mislio da će ova tema biti neka kvalitetna analiza datog političkog trenutka i na osnovu nje - predviđanje budućih dešavanja na bh sceni...
nisam očekivao -željoteku, đul baštu, leti leti pesmo moja mila i slične emisije.
filosofman

#75 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:druže, ja sam mislio da će ova tema biti neka kvalitetna analiza datog političkog trenutka i na osnovu nje - predviđanje budućih dešavanja na bh sceni...
nisam očekivao -željoteku, đul baštu, leti leti pesmo moja mila i slične emisije.
Ne razumijem?!

Izbor je na bošnjačkoj politici koga će uzeti za političkog partnera?! Koga izabereu sebi su izabrali bilo da je bolji izbor ili da je lošiji izbor, sebi biraju?! :-D
Post Reply