Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!

Post Reply
SaraFina

#1626 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

spreca wrote:
SaraFina wrote:

@Helena i ja ćemo biti djeveruše!

Helena, IDE ti se draga u Moskvu na vjenčanje, sve plaćeno? :kiss:
moRe :lol: ...ali bez mlade ako moze ikako :lol:

Bojiš se da mlada nije mladozenja ustvari? Priznajjjjj! :kiss:
Helena2014

#1627 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

SaraFina wrote:
spreca wrote:
SaraFina wrote:

Spreča plaho ti meni o toj zuji, zadnjih dana! :P
ja je volim :oops: :mrgreen:

:thumbup: :nokti: :ceslja:

:dada: idem
spreca

#1628 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by spreca »

SaraFina wrote:
spreca wrote:
SaraFina wrote:

Bojiš se da mlada nije mladozenja ustvari? Priznajjjjj! :kiss:
bojim se sta im a pod suknjom :mrgreen: :lol:
spreca

#1629 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by spreca »

Helena2014 wrote:

:lol:
SaraFina

#1630 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

Helena2014 wrote:
SaraFina wrote:
spreca wrote: ja je volim :oops: :mrgreen:

Obaveznoooooo!

Ala ćemo da se provedemo i razgledamo rusku prestolnicu!
spreca

#1631 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by spreca »

bujrum bujrum :D

ja je brate sestro vise ne mogu slusati......jos joj umjesto 20 dali 90 minuta na palamudjenje :?
bh.tornjak

#1632 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by bh.tornjak »

spreca wrote:
SaraFina wrote:

pa...ne mora bit mlada......moze i malo starija....:D
spreca

#1633 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by spreca »

ali bez chune :lol:
filosofman

#1634 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Sifet Podžić, generalni sekretar Demokratske fronte izjavio je za „Dnevni avaz“ da je DF prekinula pregovore sa SDA o formiranju vlasti na svim nivoima.

- Odluka je to Predsjedništva DF-a koje je održalo telefonsku sjednicu, jer se predsjednik Željko Komšić nalazi van države – kazao je Podžić.

Podžić je kazao da je razlog prekida pregovora nekontrolirano zapošljavanje SDA kadrova, ne samo u Kantonu Sarajevo, nego u cijeloj državi.

Najavio je da će po Komšićevom povratku biti organiziran još jedan sastanak s delegacijom SDA, a nije isključio ni raskidanje sporazuma o formiranju vlasti.

S druge strane, Dnevnom avazu je visokopozicionirani izvor blizak SDA kazao da Komšićeve najave ne uzimaju za ozbiljno, jer je on „i ranije jedno govorio, a drugo radio“, te da očekuju da će DF nastaviti saradnju s SDA.

Isti izvor navodi da se Komšić koristi populističkim metodama i da na ovaj način želi vratiti poljuljano povjerenje u njega i DF, te da je ovo Komšićev pokušaj da dodatno podigne cijenu u pregovorima s SDA, a s obzirom na vrlo otvoren stav Saveza za bolju budućnost (SBB) da ne želi koalirati s SDA Bakira Izetbegovića.

Autor: S. D. - See more at:

http://www.avaz.ba/clanak/153160/df-tvr ... PlTMS.dpuf
filosofman

#1635 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Zamrznuti pregovori između SDA i DF-a, slijedi sastanak Komšića i Izetbegovića
Demokratska foronta i Stranka demokratske akcije su privremeno zamrznuli dogovore o formiranju vlasti na svim nivoima.

Kako saznaje Klix.ba, lideri ove dvije stranke, Bakir Izetbegović i Željko Komšić bi se večeras ili sutra trebali sastati kako bi razgovarali o mogućnosti daljnje saradnje.

Poroblemi između koalicionih partnera su nastali nakon što je Demokratska fronta oštro kritikovala zapošljavanje novih kadrova u institucijama i javnim preduzećima Kantona Sarajevo u ovom periodu nakon oktobarskih izbora.

Sifet Podžić, generalni sekretar stranke je jučer za Klix.ba kazao da je to za njih neprihvatljivo i da SDA ne može koristiti ovaj period do formiranja vlasti da zaposli svoje kadrove.

Iz DF-a su tražili da Vlada KS odmah obustavi sva daljnja zapošljavanja.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zamrznut ... /141217125
filosofman

#1636 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Zbog novih zapošljavanja u administraciji ugrožena koalicija DF-a i SDA
Iz Demokratske fronte (DF) su oštro upozorili Stranku demokratske akcije (SDA) da će prekinuti koalicione dogovore o formiranju vlasti na svim nivoima u BiH ukoliko odmah ne bude prekinuto zapošljavanje novih radnika u administraciji, tačnije u ministarstvima, agencijama i javnim preduzećima.

Određeni ljudi u SDA koriste ovo vrijeme kako bi zaposlili neke radnike u javnom sektoru i mi na to ne možemo pristati, izjavio je za Klix.ba Sifet Podžić, generalni sekretar DF-a. Ovo se prvenstveno odnosi na Kanton Sarajevo.

On kaže da ove trzavice između dviju stranaka, pa i u samim pregovorima o formiranju vlasti, traju od prošle sedmice.

"Rekli smo da ćemo tek nakon konstituisanja skupština kantona, odnosno Federalnog parlamenta, razgovarati o imenima za izvršnu vlast i da ćemo, kada je riječ o javnim ustanovama i javnim preduzećima, gledati prvenstveno kvalifikacije kadrova. Međutim, SDA izgleda koristi ovaj period pregovora za nova zapošljavanja u organima državne službe i u javnim preduzećima i mi smo delegaciji SDA u Kantonu Sarajevo, tačnije Denisu Zvizdiću, predočili da ne želimo nastavljati daljnje razgovore dok oni to rade", kazao je Podžić.

Iz DF-a su tražili da SDA naloži vršiocu dužnosti premijera KS Muhamedu Kozadri da obustavi ovakvu praksu zapošljavanja ako još uvijek misle imati DF za partnera.

U DF-u kažu da još uvijek ne mogu reći hoće li nastaviti razgovore sa SDA o formiranju vlasti u KS. S druge strane, na sjednici Vlade Kantona Sarajevo danas je bilo riječi o ovome, odnosno DF-ov zahtjev je razmatran na sjednici.

Kanton Sarajevo nije izuzetak. U DF-u kažu da imaju informaciju da se zapošljavanja vrše i na nivou Federacije, ali i na državnom nivou.

"Ako se to tako nastavi vrlo ozbiljno će doći u pitanje naše daljnje učešće u razgovorima o formiranju vlasti. Stvar može otići dotle da će SDA čak morati tražiti drugog partnera radi formiranja vlasti", rekao je Podžić.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-nov ... /141216116
radostan dan

#1637 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

kakve to veze ima sa temom - altruističko humanističko blagorodno demokratizovan es de es, pravi stres. ili u prevodu - šio mi ga đura...

ili ovim vijestima hoćeš da priznaš da su banksy (prije svega, jer se na drugim temama više bavila ovim, korto malteze i ostali, a ima malo i moje malenkosti, mada sam ja više -blejao- po ovoj temi) da su/smo u pravu?

da li ovim vijestima ujedno raste cijena hdz-a?
da li ću biti u pravu kada sam sarafini napisao - nije pitanje hoće li čavić dragan u vlast, pitanje je - koliko si spremna da platiš njegovo učešće u vlasti?

ne pišem ovo da bih seirio, nego zato što sam zainteresovan da ova zemlja, entiteti i lokalne zajednice, ako već ne napreduju, bar ne nazaduju.
res publica

#1638 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by res publica »

radostan dan wrote:kakve to veze ima sa temom - altruističko humanističko blagorodno demokratizovan es de es, pravi stres. ili u prevodu - šio mi ga đura...

ili ovim vijestima hoćeš da priznaš da su banksy (prije svega, jer se na drugim temama više bavila ovim, korto malteze i ostali, a ima malo i moje malenkosti, mada sam ja više -blejao- po ovoj temi) da su/smo u pravu?

da li ovim vijestima ujedno raste cijena hdz-a?
da li ću biti u pravu kada sam sarafini napisao - nije pitanje hoće li čavić dragan u vlast, pitanje je - koliko si spremna da platiš njegovo učešće u vlasti?

ne pišem ovo da bih seirio, nego zato što sam zainteresovan da ova zemlja, entiteti i lokalne zajednice, ako već ne napreduju, bar ne nazaduju.
:D Vi Srbi ste divan narod, bez zajebancije...

Dok Bošnjaci ovdje listom žele da RS nema, pozdravljaju svaku lošu vijest iz iste, temu "Dešavanja u Srbiji" pretvorili u temu "Radovanje vijestima iz crne hronike u Srbiji" - vi želite da entiteti, znači i FiH, napreduju ili da ne nazaduju...

:thumbup:
radostan dan

#1639 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

razumijem šta želiš reći....
razumijem i kako moj post zvuči na prvu...
i nemam namjeru da ga mijenjam...stojim iza onog što sam napisao.

takođe, ne mogu reći da nije tačno ni ono što si ti napisao.

i to je sve ok...

ali, zarad boljeg razumjevanja, volio bih da me shvatiš...ja svoje norme, razmišljanja, kodekse, stavove, ne mogu-neću-ne želim i ne umijem -formirati-mijenjati...zarad postojanja likova koje si pomenuo u svom postu (a koji postoje, da ih sad ne imenujemo, naše legende foruma, evo 6-7 godina pratim i čitam tu njihovu borbu, po intenzitetu izjednačenu bolima i žrtvi marije na prkosima, a po zvučnosti - jedne duge marije, kalas.. ).

ovo me podsjeti na veselu -vivace-, sa jedne druge teme...divna djevojka...ona nije imala sud o ničemu, dok se sonja biserko ne oglasi. ako kandićeva redefiniše stav, u sto maraka da će vivace takođe sutra da se bavi redefinicijama.

njima njihovo, meni moje...oni se bore za svoje stavove, ja branim svoje.

znam da si razumio... :thumbup:
Helena2014

#1641 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

Danguba wrote::komi:

:D
Ja ista :komi: :eh:

Nek su se njih dva jedan drugome nagovorili
Danguba

#1642 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

Helena2014 wrote:
Danguba wrote::komi:

:D

da ih ne dekoncentrisem dok se hvale... :D
radostan dan

#1643 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

Helena2014 wrote:

na žalost (ili na sreću), loše tumačiš ovu korespodenciju između res-a i mene...
i...šta je netačno u postu koji je napisao? :zoka:
Danguba

#1644 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

res publica wrote: :D Vi Srbi ste divan narod, bez zajebancije...(Ti radosni si divan covjek, bez zajebancije)

Dok Bošnjaci ovdje listom žele da RS nema (laprdaju i sve se zavrsava na tome dok su Srbi radili konkretne stvari), pozdravljaju svaku lošu vijest iz iste, temu "Dešavanja u Srbiji" pretvorili u temu "Radovanje vijestima iz crne hronike u Srbiji"(opravdano kada te boli glava od takvih i svaki dan te saplicu) - vi želite da entiteti, znači i FiH, napreduju ili da ne nazaduju...(naravno da nije tacno. sve se radi da se prikaze manji entitet i drzava kao odvojeni subjekti pa se koriste izrazi republika srpska i bih sto implicira da su oni zasebni a ostalo je bih. sve rade da uniste zajednicke institucije it.d. it.d.)

ako treba jos, nije problem. :wink:
:thumbup:
a @radostan dan je prilicno korektan forumas ali eto nekada mu dobro dodje neka podrska pa makar i od @res replica. :D
radostan dan

#1645 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

Danguba wrote:
res publica wrote: :D Vi Srbi ste divan narod, bez zajebancije...
(Ti radosni si divan covjek, bez zajebancije)
takođe moram primjetiti da je i ovaj post argumentovan i baziran na činjenicama.

:mrgreen:
Helena2014

#1646 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

radostan dan wrote:
Danguba wrote:
takođe moram primjetiti da je i ovaj post argumentovan i baziran na činjenicama.

Izabraše li ovi Vladu RS?

Pa, cijeli dan prođe, oni vazda bla, bla bla...........a demagogije :-)
DIREKTAN PRENOS LINK- http://uzivo.rtrs.tv/arhiva/prenos/
Danguba

#1647 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

radostan dan wrote:
Danguba wrote:

ako mislis na njegov upis, katastrofalan je i bez ijednog argumenta :D
a ovaj moj, naravno naravno...svaki dan nadjemo bisera. :kravata: :D
SaraFina

#1648 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

Radosni je prilično korektan forumaš :D

Zaista. Bosanski Srbin pravi bez prekodrinskih interesovanja i teznji ka matici.

@Helena, kako se završi parada pijanstva i kića danas? :kiss:

Spreču zenimo?
Last edited by SaraFina on 17/12/2014 23:48, edited 1 time in total.
Danguba

#1649 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

Helena2014 wrote:
Izabraše li ovi Vladu RS?

Pa, cijeli dan prođe, oni vazda bla, bla bla...........a demagogije :-)
DIREKTAN PRENOS LINK- http://uzivo.rtrs.tv/arhiva/prenos/
Adil Osmanović: Koalicija "Domovina" neće podržati izbor ove Vlade RS
ko da se oni nesto pitaju :D
samo da im se koji papak ne iskrade.
Helena2014

#1650 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

SaraFina wrote:Radosni je prilično korektan forumaš :D

Zaista. Bosanski Srbin pravi bez prekodrinskih interesovanja i teznji ka matici.

@Helena, kako se završi parada pijanstva i kića danas? :kiss:

Spreču zenimo?

Mene pitaš, draga :koja: , pa rezime dana
Jedino se zna da se @Spreča ženi :hihihi: , otišao je da se sredi :licka:
Skupština RS još nije izabrala Vladu, rade već 13-14 sati :stolica: (oni fakat zarade dnevnicu)-evo Žuta daje završnu riječ
DF-SDA se posvađali, al ne znaju jesu li baš ili nisu, jer Željko je u inozemstvu, pa kad dođe sa Bakirom će preklopiti dvije-tri oči u oči, za sada telefonski su mu sve prenijeli :brblja:
Za lipovaču sve znaš, eto ukratko, sad je vrijeme za :spavalica:
:kiss:

A što se tiče @Radosnog, njega Fiki zove HDZeovac, tako da ja sa njim nisam načisto :D
Post Reply