razradi ovo malo konkretno, nisam skontao na šta ciljaš...sinuhe wrote:SDS-u sad "patriotske" stranke moraju izaci u susret ako zele da na sljedecim izborima Dodik izgubi. Al' su ih nasli.
Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!
-
radostan dan
#1226 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
- filosofman
#1227 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Ko tebi nije jasno da ljudi kažu da je dobro da Savez za promjene bude "kontrola otrgnutom Dodiku"?Kad se sam ne zna, mora neko kontrolisati da ne ode sve u propast?radostan dan wrote:razradi ovo malo konkretno, nisam skontao na šta ciljaš...sinuhe wrote:SDS-u sad "patriotske" stranke moraju izaci u susret ako zele da na sljedecim izborima Dodik izgubi. Al' su ih nasli.
-
dpjokala26
#1228 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
eto,prica gotova.
nema nagodbi,sds ulazi na velika vrata.
http://www.rtvbn.com/325869/Dodik-SNSD- ... -nivou-BiH
- filosofman
#1229 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Neka, neka neka se i SDS "osloni na jednu polugu vlasti" makar za početak.Lakše je kada stranka za dobro naroda uzme vlast.dpjokala26 wrote:eto,prica gotova.nema nagodbi,sds ulazi na velika vrata.
![]()
-
radostan dan
#1230 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
ne trči pred rudu, pusti čovjeka da odgovori...filosofman wrote:Ko tebi nije jasno da ljudi kažu da je dobro da Savez za promjene bude "kontrola otrgnutom Dodiku"?Kad se sam ne zna, mora neko kontrolisati da ne ode sve u propast?radostan dan wrote:razradi ovo malo konkretno, nisam skontao na šta ciljaš...sinuhe wrote:SDS-u sad "patriotske" stranke moraju izaci u susret ako zele da na sljedecim izborima Dodik izgubi. Al' su ih nasli.
- sinuhe
#1231 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Sta vec bude na dnevnom redu, ali mora izgledati povoljno i sa srpske tacke gledista da bi SDS mogao dobiti sljedece izbore u manjem entitetu.
- filosofman
#1232 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Uželi se čovjek da čini dobra djela!filosofman wrote:Neka, neka neka se i SDS "osloni na jednu polugu vlasti" makar za početak.Lakše je kada stranka za dobro naroda uzme vlast.dpjokala26 wrote:eto,prica gotova.nema nagodbi,sds ulazi na velika vrata.
![]()
- filosofman
#1233 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Mnogo će ih lakše dobiti sa makar jednom polugom u vlasti na nivou BiH, nego bez toga...I dobro je da postoji "ravnoteža političkih snaga", jer ne valja i suviše politički jak "vo" da sam ore a da nema neko da ga "bičem tjera u pamet".Da "vo" ima kvalifikovanu većinu i da sam ore, bilo bi svašta.Ovako zauzdaj "vola"?sinuhe wrote:Sta vec bude na dnevnom redu, ali mora izgledati povoljno i sa srpske tacke gledista da bi SDS mogao dobiti sljedece izbore u manjem entitetu.
- bh.tornjak
#1234 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Savez za promjene hoce SIPA-u i tuzilastvo.......kad to dobiju a dobit ce....sinuhe wrote:Sta vec bude na dnevnom redu, ali mora izgledati povoljno i sa srpske tacke gledista da bi SDS mogao dobiti sljedece izbore u manjem entitetu.
prijevremeni izbori su zagarantovani...s tim sto ce MILE glasat na glasackom mjestu dal u Zenici il Foci....a najvjerovatnije je da ce poslat razglednicu svekolikom pucanstvu iz Moskve .....na kojoj ce da pise....
"jebite se zohar" al sam vam vikno
- filosofman
#1235 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Ne treba se previše brinuti za ovo što SNSD-ovska mašinerija piše i podmeće kao oni će ovo ili ono kočiti, opstruisati i tome slično, "politička ravnoteža snaga sve će to riješiti", lakše je kad "on ima palicu moći a imaš je i ti", onda se omišlja smije li svašta protiv tebe pisati ili govoriti i lagati?filosofman wrote:Mnogo će ih lakše dobiti sa makar jednom polugom u vlasti na nivou BiH, nego bez toga...I dobro je da postoji "ravnoteža političkih snaga", jer ne valja i suviše politički jak "vo" da sam ore a da nema neko da ga "bičem tjera u pamet".Da "vo" ima kvalifikovanu većinu i da sam ore, bilo bi svašta.Ovako zauzdaj "vola"?sinuhe wrote:Sta vec bude na dnevnom redu, ali mora izgledati povoljno i sa srpske tacke gledista da bi SDS mogao dobiti sljedece izbore u manjem entitetu.
- filosofman
#1236 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
I dobro je da postoji "ravnoteža političkih snaga", jer ne valja i suviše politički jak "vo" da sam ore a da nema neko da ga "bičem tjera u pamet".Da "vo" ima kvalifikovanu većinu i da sam ore, bilo bi svašta.Ovako zauzdaj "vola"?filosofman wrote:Ne treba se previše brinuti za ovo što SNSD-ovska mašinerija piše i podmeće kao oni će ovo ili ono kočiti, opstruisati i tome slično, "politička ravnoteža snaga sve će to riješiti", lakše je kad "on ima palicu moći a imaš je i ti", onda se omišlja smije li svašta protiv tebe pisati ili govoriti i lagati?filosofman wrote:Mnogo će ih lakše dobiti sa makar jednom polugom u vlasti na nivou BiH, nego bez toga...I dobro je da postoji "ravnoteža političkih snaga", jer ne valja i suviše politički jak "vo" da sam ore a da nema neko da ga "bičem tjera u pamet".Da "vo" ima kvalifikovanu većinu i da sam ore, bilo bi svašta.Ovako zauzdaj "vola"?sinuhe wrote:Sta vec bude na dnevnom redu, ali mora izgledati povoljno i sa srpske tacke gledista da bi SDS mogao dobiti sljedece izbore u manjem entitetu.![]()
![]()
- sinuhe
#1237 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Srpski glasac nije obavezan da usaglasava stavove sa tvojim. Na to ce gledati kao "sarajevsko podmetanje".bh.tornjak wrote:Savez za promjene hoce SIPA-u i tuzilastvo.......kad to dobiju a dobit ce....sinuhe wrote:Sta vec bude na dnevnom redu, ali mora izgledati povoljno i sa srpske tacke gledista da bi SDS mogao dobiti sljedece izbore u manjem entitetu.
prijevremeni izbori su zagarantovani...s tim sto ce MILE glasat na glasackom mjestu dal u Zenici il Foci....a najvjerovatnije je da ce poslat razglednicu svekolikom pucanstvu iz Moskve .....na kojoj ce da pise....
- vivaldi
#1238 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
nema tu nikakvog podmetanja.
sipa je sastavni dio raspodjele fotelja, a ne instrument politicke odmazde. ne znam samo jel se to ponavlja u zajebanciji ili neko stvarno vjeruje u to..
sipa je sastavni dio raspodjele fotelja, a ne instrument politicke odmazde. ne znam samo jel se to ponavlja u zajebanciji ili neko stvarno vjeruje u to..
- sinuhe
#1239 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Ja govorim o izborima koje bi SDS tek trebao da dobije a nekima je Dodik vec u Zenici ili barem na Tunjicama 
- vivaldi
#1240 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
ja ne govorim o nikakvim izborima, vec o sipi kao sipisinuhe wrote:Ja govorim o izborima koje bi SDS tek trebao da dobije a nekima je Dodik vec u Zenici ili barem na Tunjicama
- bh.tornjak
#1241 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Srpski glasac nije obavezan da trpi ono sto trpi od strane onoga kome je dao svoj glas i povjerenje...sinuhe wrote:Srpski glasac nije obavezan da usaglasava stavove sa tvojim. Na to ce gledati kao "sarajevsko podmetanje".bh.tornjak wrote:Savez za promjene hoce SIPA-u i tuzilastvo.......kad to dobiju a dobit ce....sinuhe wrote:Sta vec bude na dnevnom redu, ali mora izgledati povoljno i sa srpske tacke gledista da bi SDS mogao dobiti sljedece izbore u manjem entitetu.
sad je situacija gdje polovina(ako ne i vise) zele i hoce da pozovu na odgovornost one koji su ga vukli za nos...
"Sarajevsko podmetanje" nema s tim nista....to je stvar Srpskog naroda....
- filosofman
#1242 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Čović bliži vlasti u Sarajevu, Dodik bliži odluci da neće
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je bliže odluci da ne učestvuje u vlasti na tom nivou.
http://frontal.rs/index.php?option=btg_ ... vost=47489
I ne trebaš...
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je bliže odluci da ne učestvuje u vlasti na tom nivou.
http://frontal.rs/index.php?option=btg_ ... vost=47489
I ne trebaš...
-
radostan dan
#1243 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
neko pomenu sipu i raspodjelu pozicija....
elem, vijest iz juna/jula 2014.
i današnja vijest -
elem, vijest iz juna/jula 2014.
Mi ćemo, vjerovatno, poslati Gorana Zubca u zatvor, izjavio je sinoć, kako su prenijeli mediji, na skupu u Općini Novi Grad u Sarajevu Bakir Izetbegović aktuelni član Predsjedništva BiH i kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.
i današnja vijest -
Nicholas Hill je pohvalio sveukupne napore koje je Bosna i Hercegovina uložila u borbi protiv terorizma i zahvalio SIPA-i i direktoru Goranu Zupcu za kojeg je rekao da je ključni lider i saveznik u borbi protiv terorizma.
Last edited by radostan dan on 02/12/2014 22:23, edited 1 time in total.
- filosofman
#1244 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
I šta s tim?radostan dan wrote:Mi ćemo, vjerovatno.
- DrugaGimnazija
#1245 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Mozes li mi, molim te, naci taj "ustav, zakon, kurac ili palac" u kojem pise da sva hrvatska mjesta u vladi moraju propasti HDZ-u, pa da se i ja jednom prosvijetlim i prestanem zivjeti u zabludi!?radostan dan wrote:u ovome je sva suština federalne politike u zadnjih 8 godina...ono što mu je komšić prepustio...Ne vjerujem da je Čović ozbiljan, treba biti malouman pa odbiti ovo što mu je Komšić prepustio.
jer danas je komšić dobre volje...danas komšić sve ono što je propisano ustavom, zakonom, kurcima i palcima velikodušno prepušta hrvatima.
- Helena2014
#1246 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Ne piše nigdje,gdje će takva glupost pisati, to je donijela majorizacija Hrvata i pobjeda Komšića, a to Cho tek ćeli uvesti u novi izborni zakonDrugaGimnazija wrote:Mozes li mi, molim te, naci taj "ustav, zakon, kurac ili palac" u kojem pise da sva hrvatska mjesta u vladi moraju propasti HDZ-u, pa da se i ja jednom prosvijetlim i prestanem zivjeti u zabludi!?radostan dan wrote:u ovome je sva suština federalne politike u zadnjih 8 godina...ono što mu je komšić prepustio...Ne vjerujem da je Čović ozbiljan, treba biti malouman pa odbiti ovo što mu je Komšić prepustio.
jer danas je komšić dobre volje...danas komšić sve ono što je propisano ustavom, zakonom, kurcima i palcima velikodušno prepušta hrvatima.
Koliko ja vidim treba po novom izbornom zakonu ćemo da imamo KONSTITUTIVNE STRANKE, a ne narode
Dakle, ako nije iz SNSD-nije Srbin
Ako nije iz HDZ i to slovke, a ne brojke -nije Hrvat
za Bošnjake treba dogovoriti tu konstitutivnu stranku i promijeniti Ustav BiH, to je rješenje
ah, da treba i za ostale JEDNU STRANKU, NEK SEBI ODABERU I ONI, pa ćemo svi biti rahat.
I onda iz te SVOJE KONSTITUTIVNE STRANKE, samo biraš ljude, tebe hoću, tebe neću i to je to, stranke uvijek iste
-
radostan dan
#1247 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
neka pleho, sabur...gledaj bn i prati radnju. nije za tebe ovaj post.filosofman wrote:I šta s tim?radostan dan wrote:Mi ćemo, vjerovatno.Šta si želio da napišeš?Je li nešto nejasno?
- Danguba
#1248 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
ja mislio nesto frisko...B. A. 27/08/2014 20:17:00
Mi ćemo, vjerovatno, poslati Gorana Zupca u zatvor, izjavio je sinoć, kako su prenijeli mediji, na skupu u Općini Novi Grad u Sarajevu Bakir Izetbegović, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva BiH.
Izetbegović nije precizirao na koga je mislio kada je rekao „mi“, ali obzirom da je riječ o političaru i političkom skupu ova izjava bi mogla teško našteti poziciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine i ojačati poziciju odbrane na suđenju direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), javlja bh. novinska agencija Patria.
pa se sjetim preCednika kada kaze za nekoga ''on je smijenjen samo mu to nisu saopstili'' i bas bi tako(tarik sadovic)
politika je qrva oprostite sto psujem
jer ja samo pisem onako kako cujem
edit na edit:
jes im se bilo tesko suglasiti oko ovogaNicholas Hill je pohvalio sveukupne napore koje je Bosna i Hercegovina uložila u borbi protiv terorizma i zahvalio SIPA-i i direktoru Goranu Zupcu za kojeg je rekao da je ključni lider i saveznik u borbi protiv terorizma.
nego, rece li mu zubac kako je dojavio onu akciju ''Pandora''
pomoćnik direktora UIO zadužen za carine Zdravko Cvjetinović. Njemu su lisice na ruke stavljene na Graničnom prelazu Gradiška, a kako nezvanično saznajemo, uhapšen je u pokušaju bijega preko granice.
-
radostan dan
#1249 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
ma ne friško, editovao sam post gore...imaš tu izjavu, a i imaš današnju...totalno suprotne, a o istom čovjeku se radi.
- Danguba
#1250 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
politika je to...i kada te hvala ne vjeruj dok ne provjeris.radostan dan wrote:ma ne friško, editovao sam post gore...imaš tu izjavu, a i imaš današnju...totalno suprotne, a o istom čovjeku se radi.