Srpkinja u Sarajevu

Locked
Josip

#476 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

o multietičnosti Sarajeva znam toliko da će sve hrvatske stranke (osim HDZ BiH) izaći zajedno na izbore i opet nisu u mogućnosti osvojiti mandat u Sarajevu. toliko o multietičnosti.
and

#477 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by and »

Josip wrote:o multietičnosti Sarajeva znam toliko da će sve hrvatske stranke (osim HDZ BiH) izaći zajedno na izbore i opet nisu u mogućnosti osvojiti mandat u Sarajevu. toliko o multietičnosti.
osvajaju ljudi i mandate i razne funkcije samo kroz prave stranke.toliko o propalim strankama
Karadoz

#478 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Karadoz »

julisiz es grant wrote:Svašta napričaste ovdje, ali ja bih da znate nešto i o autoru teksta. Asim Bešlija je iz Goražda, čitav rat bio je tamo, radio je na tamošnjem radiju koji je bio u službi propagande ABiH. U Sarajevo je došao tek poslije rata i sada, iz nekog razloga, baš on ima potrebu da piše o "ugroženosti" Srba i Srpkinja u Sarajevu!
Ugrožen sam i ja ( seksualno ), pa niko o tome ne piše!! :D
Jel on istocnjak ....
julisiz es grant

#479 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

Karadoz wrote:
julisiz es grant wrote:Svašta napričaste ovdje, ali ja bih da znate nešto i o autoru teksta. Asim Bešlija je iz Goražda, čitav rat bio je tamo, radio je na tamošnjem radiju koji je bio u službi propagande ABiH. U Sarajevo je došao tek poslije rata i sada, iz nekog razloga, baš on ima potrebu da piše o "ugroženosti" Srba i Srpkinja u Sarajevu!
Ugrožen sam i ja ( seksualno ), pa niko o tome ne piše!! :D
Jel on istocnjak ....
Pa kao što vidiš jeste. U ratu je na goraždanskom radiju širio najcrnju bošnjačko-antisrpsku propagandu, a sad nam iznosi "istine" o stradanjima "Srpkinja" u Sarajevu.
lopta

#480 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by lopta »

Josip wrote:o multietičnosti Sarajeva znam toliko da će sve hrvatske stranke (osim HDZ BiH) izaći zajedno na izbore i opet nisu u mogućnosti osvojiti mandat u Sarajevu. toliko o multietičnosti.
Osim HDZ? Pa za HDZ glasa 80-90% Hrvata, ili bar ogromna vecina. A dalje da li smatras da nijedan Hrvat nece glasati za recimo SDP, Liberale, SDU, Nasu Stranku, itd.? Zasto mislis da samo stranke sa predznakom 'hrvatske' imaju eksluzivitet i pravo da predstavljaju samo Hrvate?
chuchumbamayumbe

#481 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by chuchumbamayumbe »

lopta wrote:
Osim HDZ? Pa za HDZ glasa 80-90% Hrvata, ili bar ogromna vecina. A dalje da li smatras da nijedan Hrvat nece glasati za recimo SDP, Liberale, SDU, Nasu Stranku, itd.? Zasto mislis da samo stranke sa predznakom 'hrvatske' imaju eksluzivitet i pravo da predstavljaju samo Hrvate?
Pa, osvajali su glasova dok se nisu podijelili po strankama, dok je HDZ bio nenadjebiv u svakom aspektu. Ha su krenuli da se cjepkaju, Hrvati su ga tu najvise ispushili, i sami su sebi krivi.
Isto kao sto i SDP pushi foru zato sto ima 816 opozicionih stranaka.
A na stranu to sto ce raja, a ovdje sada mislim na Hrvate, glasati i za druge stranke, valjda imaju ljudi izbor i ne moraju svi za HDZ da glasaju, zar ne?!
Isto kao sto svi Srbi u sarajevu (tu sam ti ja, da prostish :) ) nece glasati za "svoje", niti ce svi Bosnjaci glasati za SDA i njima slicne stranke sa nacionalnim predznakom.
Samo, vazda bih se mijenjao da budem "ugrozeni" Hrvat u sarajevu, makar bih imao hrvatsku sharu 9koa sto ih veliki broj i ima, a ima ih i Bosnjaka) i sve pogodnosti koje idu uz to.
:)
KENJAC

#482 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by KENJAC »

Ne vidim niti jedan razlog da Sarajevo bude multietnicno kad to nije niti jedan grad na Balkanu! A sad sto se Sarajlije nesto fol furaju na tu pricu.... to je nesto drugo!
Josip

#483 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

nema veze cjepkanje stranaka nego to da 5-6 tisuća Hrvata koliko je ostalo ne može ništa protiv 500-tinjak tisuća Muslimana. možda su na granici jednoga mandata. ejj, jednog mandata a priča se o multietičnosti.
i ne, većina Hrvata ne glasuje za SDP i slične stranke. ima ih koji i glasuju ali je to zanemariv broj. za njih glasuju mješani brakovi i jedan dio Bošnjaka-Muslimana. nećemo se lagati, nije fer
rebus

#484 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by rebus »

Gdje si ti nama teoretičaru multietičnosti
chuchumbamayumbe

#485 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by chuchumbamayumbe »

Josip wrote:nema veze cjepkanje stranaka nego to da 5-6 tisuća Hrvata koliko je ostalo ne može ništa protiv 500-tinjak tisuća Muslimana. možda su na granici jednoga mandata. ejj, jednog mandata a priča se o multietičnosti.
i ne, većina Hrvata ne glasuje za SDP i slične stranke. ima ih koji i glasuju ali je to zanemariv broj. za njih glasuju mješani brakovi i jedan dio Bošnjaka-Muslimana. nećemo se lagati, nije fer
Lako je slagati sebe, ali kako slagati ostale?!
Ima cak i jedna pjesma na tu temu, od Halida M.
:D
Lada

#486 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Lada »

Josip wrote:nema veze cjepkanje stranaka nego to da 5-6 tisuća Hrvata koliko je ostalo ne može ništa protiv 500-tinjak tisuća Muslimana. možda su na granici jednoga mandata. ejj, jednog mandata a priča se o multietičnosti.
Je li imaš rezultate ispitivanja javnog mijenja neke agencije pa da možeš iznositi ovakvu argumentaciju? Izgleda da nemaš. Rekla bih da uopće ne živiš u Sarajevu i da ne znaš što se tu dešava. Na prošlim izborima 2006. godine su se glavni kandidati na listi tzv. hrvatskog zajedništva prezivali Pozderac i Lipovača. Mnogo Hrvata je tada reklo da radije glasuju za pravi SDP i "prave" Lipovače i Pozderce nego za "krive", lijeve, po HSP-ima, HDZ-ima i ostalim hrvatskim stranaka i strančicama. Mostar kao sjedište hrvatskih stranaka i glavni odbori u kojima nema nijednog Sarajlije, rijetko kojeg Bosanca, odavno već "smrde" Sarajevu. Možda sarajevski Hrvati i biraju HDZ na izborima za Sabor ali na ovim bosansko-hercegovačkim teško.
lopta

#487 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by lopta »

Pa cek sta ti mislis koliko je Hrvata zivjelo u Sarajevu prije rata? Odnos 50-50% sa Bosnjacima?
Hrvata je bilo oko 30.000hiljada, a Bosnjaka oko 300.000. Naravno da je rat ucinio sto je ucinio i naravno da su mnogi otisli 'trbuhom za kruhom' ili 'medju svoje', ali ne ogleda se multietnicnost u tome. Ogleda se da nisu otjerani silom, da nisu zlostavljani, da nisu ugrozeni samo sto su Hrvati, dakle ugrozeni su koliko i svaki drugi covjek u Sarajevu, da imaju sva prava kao i svaki drugi gradjani, da imaju potpunu vjersku, nacionalnu i svako drugu slobodu, itd.
melac

#488 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by melac »

Ja studiram u Sarajevu, i Hrvat sam, ali nikada nisam imao problem samo zato što sam Hrvat, sarajevo je ipak malo drugačije, da većina koroji Sarajevo po svojoj ergeli to je istina, ali da mene jebu u Sarajevu samo zato što sam Hrvat to nije istina.

Kada je Komšić postao predsjednik, koliko se ja sjećam, osvoji je nešto malo manje glasova od Hrvata nego su ova druga dvojica. S ovim sam želio reći da ima velik Broj Hrvata koji i nebi glasali za HDZ kada bi se negdje drugo pojavi ČOVJEK, ali baš čovjek.
simi5

#489 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by simi5 »

pici wrote:
Josip wrote:
pici wrote:juce malo hodo po gradu i sliko i vidi ugrozenosti na svakom koraku :D

ovo je sarkastično ali ne smješno
sarkasticno smijesno........ :D .....rekoh ja sam najugrozeniji i sta ce mo sada ;-)
U pravu si. A ja sam baš i naglasila da je neophodno da obični pošteni ljudi počnu da gaje međusobnu solidarnost umesto što daju mangupima prostor za sve nove i nove podele i konfrontacije.
simi5

#490 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by simi5 »

KENJAC wrote:Ne vidim niti jedan razlog da Sarajevo bude multietnicno kad to nije niti jedan grad na Balkanu! A sad sto se Sarajlije nesto fol furaju na tu pricu.... to je nesto drugo!
To je neistina što si rekao. I Beograd i Novi Sad i Subotica su veoma multietnični i veoma tolerantni gradovi, da ne nabrajam one manje kao Ada. U Srbiji postoji multietničnost ali ti tvoji ispirači mozga nikad neće dopustiti da dođeš i uveriš se u to.
popajic

#491 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by popajic »

Cudno je kako neki misle da multietnicnost znaci :100:3=33,..% i ako jedan od 3 bogom dana naroda nije u svemu zastupljen sa 33% onda nema ni multi_kulti. :D
Ja sam onaj 0 ,o1 %, mentalno totalno multietican ,znaci nepopularan,ugrozen do istrebljenja,a ipak se nadam...u neku nerealnu pobjedu razuma !
popajic

#492 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by popajic »

by KENJAC on 11/09/2008 18:23
Ne vidim niti jedan razlog da Sarajevo bude multietnicno kad to nije niti jedan grad na Balkanu! A sad sto se Sarajlije nesto fol furaju na tu pricu.... to je nesto drugo!
Razlog je vrlo jednostavan : Sarajevo je takvo uvijek bilo. A naci-onalisti svih boja bi da ga ufuraju u neke druge price.Nece moci !
saibaba

#493 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by saibaba »

simi5 wrote:
KENJAC wrote:Ne vidim niti jedan razlog da Sarajevo bude multietnicno kad to nije niti jedan grad na Balkanu! A sad sto se Sarajlije nesto fol furaju na tu pricu.... to je nesto drugo!
To je neistina što si rekao. I Beograd i Novi Sad i Subotica su veoma multietnični i veoma tolerantni gradovi, da ne nabrajam one manje kao Ada. U Srbiji postoji multietničnost ali ti tvoji ispirači mozga nikad neće dopustiti da dođeš i uveriš se u to.
Multietničnost u Beogradu se posebno pokazala paljenjem one jedne i jedine Džamije.
melac

#494 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by melac »

Koliko ja zna u Beogradu ima oko 100 000 Hrvata, većinom u Zemunu, a u Sarajevu ima više Kineza već Hrvata :D
saibaba

#495 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by saibaba »

Druže Beograd ima 3 miliona stanovnika a Sarajevo 350 000 .
Maraschino

#496 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Maraschino »

popajic wrote:
by KENJAC on 11/09/2008 18:23
Razlog je vrlo jednostavan : Sarajevo je takvo uvijek bilo. A naci-onalisti svih boja bi da ga ufuraju u neke druge price.Nece moci !
popajic :thumbup:
Maraschino

#497 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Maraschino »

melac wrote:Koliko ja znam u Beogradu ima oko 100 000 Hrvata, većinom u Zemunu, a u Sarajevu ima više Kineza već Hrvata :D
dovoljno da traze hao i mao :D :D
saibaba

#498 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by saibaba »

Ovo sa kinezima je postalo pravo popularno ... Kinezi su samo još jedan dokaz multietičnosti.. Jeli tako ?
melac

#499 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by melac »

saibaba wrote:Druže Beograd ima 3 miliona stanovnika a Sarajevo 350 000 .
Beograd ni 2 miliona, a Sarajevo gotovo 600 000
melac

#500 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by melac »

saibaba wrote:Ovo sa kinezima je postalo pravo popularno ... Kinezi su samo još jedan dokaz multietičnosti.. Jeli tako ?
Kažu da se smanjio broj kineza u BiH, i da je to jedina država na svijetu s takvim trendom. :mrgreen:
Locked