Srpkinja u Sarajevu

Locked
Abacija

#351 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Abacija »

palermo wrote:
Lada wrote:Je li "simijima" smeta što ulice u RS-u nose ime Draže Mihajlovića? Ja ne znam nijednu ulicu u Federaciji koja nosi ime Ante Pavelića ili handžar divizije. Neka me ispravi neko ako griješim. A Aziza zbog koje smo se bunili je stvarno med i mlijeko u poređenju s ovim. Stvarno se pitam kako bi mi bilo da sam kojim slučajem iz onog entiteta, da nemam nikakve mogućnosti da negdje odem i da moram živjeti u ulici koja nosi ime po Draži Mihajloviću. Horor.
Ulica Mile Budaka, Mostar.Ovo čisto radi tačnosti informacija...............mož biti da ima i još koja.........inače ne oponiram tvom pisanju,generalno govoreći....
Ima, ima... Ali posto je ovo podforum za politiku, ne moram nista dokazivati. :-) :run:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#352 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by pici »

echinacea wrote:
Ne grijesi dusu, ipak je Princip terorista. Sta ce komsije reci?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Pa danas 100% sarajlija kada pitaš nacemo se ili idemo do Latinske cuprije ,nema pojma dje je to......eto sto govori o tebi kao "sarajliji" :D udji u taxi i reci na principovo....prebit ce te taksista :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koja averzija uma jaaaaaooooooooo....komsije jedva cekaju da kazem princip pa da me zaskoce i oderu me ko janje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....nego sta ima u ulici Draže jel se ceka kesten da sazrije :D
Lada

#353 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Lada »

Gavrilo je srpska Al-Qaida, dobro da nije bilo Unisovih nebodera u to vrijeme. A Slobodan Seljo je već gradska raja.
fantom slobode

#354 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by fantom slobode »

echinacea wrote:
I ti si dobar momak ( a sto me pohvali, cudno mi? ) , nego pade mi na pamet, nisi se javljao na temu o onom festivalu, de napisi koji komentar, cisto da znam na cemu sam ...
Abacija

#355 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Abacija »

pici wrote:
echinacea wrote:
Pa danas 100% sarajlija kada pitaš nacemo se ili idemo do Latinske cuprije ,nema pojma dje je to......eto sto govori o tebi kao "sarajliji" :D udji u taxi i reci na principovo....prebit ce te taksista :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koja averzija uma jaaaaaooooooooo....komsije jedva cekaju da kazem princip pa da me zaskoce i oderu me ko janje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....nego sta ima u ulici Draže jel se ceka kesten da sazrije :D
Ako bude potrebno, jescemo i korijenje! :-) (Zaboravio sam ko je to izvalio, je li Milosevic?)

A gdje nebi kesten marisali... :D
palermo

#356 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by palermo »

Abacija wrote:
palermo wrote:
Lada wrote:Je li "simijima" smeta što ulice u RS-u nose ime Draže Mihajlovića? Ja ne znam nijednu ulicu u Federaciji koja nosi ime Ante Pavelića ili handžar divizije. Neka me ispravi neko ako griješim. A Aziza zbog koje smo se bunili je stvarno med i mlijeko u poređenju s ovim. Stvarno se pitam kako bi mi bilo da sam kojim slučajem iz onog entiteta, da nemam nikakve mogućnosti da negdje odem i da moram živjeti u ulici koja nosi ime po Draži Mihajloviću. Horor.
Ulica Mile Budaka, Mostar.Ovo čisto radi tačnosti informacija...............mož biti da ima i još koja.........inače ne oponiram tvom pisanju,generalno govoreći....
Ima, ima... Ali posto je ovo podforum za politiku, ne moram nista dokazivati. :-) :run:
ne shvatih te.... :?
Abacija

#357 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Abacija »

palermo wrote:
Abacija wrote:
palermo wrote:
ne shvatih te.... :?
Ima vise ulica nazvanih po ustasama iz WW2. Ali posto je ovo podforum za politiku, ne moram nista dokazivati. :-) :run:
echinacea

#358 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by echinacea »

pici wrote:
echinacea wrote:
Pici stvarno si plitak. Steta sto ne shvatas sustinu, nego bombardujes tim smajlijima, ne bi li ispao kulji, sto bi rekao drug Rambo. Vidis da ti znas gdje je Latinska cuprija. Sta skaces sam sebi u usta. Znam i ja, ali ga zovem prinicpov, a ni slucajno "principovo", kako se kaze u tvom getu.
MuaDib

#359 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by MuaDib »

Kratko i jasno, bošnjački šovinizam će otjerati i ono malo Srba i Hrvata u Sarajevu. Rat je završio prije 13 godina, a ovdje se mnogi još vračaju u ratno vrijeme. U ratu je bilo više Srba i Hrvata u Sarajevu nego sada. I u ratu su najviše ubijali barbari sa brda, ali je bilo i barbara u opkoljenom Sarajevu. A Srbima nije nimalo bilo lako u Sarajevu, prvo ih gađaju "njihovi" idioti sa brda, a potom čekaju kada će neki Caco, Juka doći po njih da ih vode na kopanje rovova ili Kazane. Kada je rat završio većina je Srba otišla sa okupiranih područja iz straha, zbog straha od osvete, ali i poruka da će svi borci VRS završiti u zatvoru, bez obzira jesu li bili dobrovoljci ili su mobilisani. Hrvati su daleko manje napuštali Sarajevo i relazivno dobro su očuvali svoju populaciju.
Međutim problem je u tome da ono što se nije postiglo ratom, postiglo se mirom, te su SDA, SDS i HDZ sinhronizovano radili na stvaranju etničkih teritorija, kroz famozne povratničke zakone. Nažalost i narod je to dobro prihvatio! :x Tako je mom komšiji, koji je po nacionalnosti Srbin, odmah poslije rata došao seljak iz Rogatice i doslovno rekao: Šta ti radiš u Sarajevu, Alija vam je dao RS i idi tamo, a pusti nas muslimane da živimo u svom šeheru. :shock:
A da o vrijeđanju ne ponavljam........... Medijski pritisak usmjeren protiv Srba, a dijelom i Hrvata je iz godine u godinu je rastao, a sada je neizdrživ, tako da je verbalni rat zamjenio oružani. Mediji svojim neprofesionalnim izvještavanjem i senzocializmom podižu tenzije da se razumijemo. Jednostavno niko ne želi da trpi psihičko šikaniranje i ide gde mu neće niko srati zato što je u ovom slučaju Srbin, u Bijeljini Bošnjak, Banja Luci Hrvat i ini drugi primjeri. Asim pokušava ukazati uzroke zašto nebošnjaci odlaze iz Sarajeva, a većina ga optužuje da je četnički agent, da izjednačava žrtve. Što apsolutno nije tačno. I ovi iz RS jedva čekaju da laju na Sarajevo, a ne žele da vide svoju odgovornost što nema Srba u Sarajevu. Eto i Dodik je zaboravio koliko je vrištao na Krajišnika, u NSRS kada su donjeli odluku da iseli srpsko stanovništvo 1995. godine. A što je najgore mnogi im svojim djelima u Sarajevu, daju "argumente" za njihove teze, kojima lako manipulišu.
I za kraj, Sarajevo više nikad neće biti ono što je bilo. Bošnjački nacionalizam je nažalost kulminirao s utakmicom Hrvatska-Turska, jer nije nimalo bilo lijepo biti Hrvat tu noć u Sarajevu i slušat gazi, gazi ustaše. Kao što nije lijepo ni vidjeti on bradonje, sa svojim nindžama. To čak smeta i većini Bošnjaka. Treba raditi na tome da se počne "skidati" kolektivna odgovornost i da generalizacija išćezne. Jer svako ima svoju priču iz rata, svakome je bar neko stradao. Sarajevo se mora mjenjati i početi odbacivati stereotipe, predrasude prema nebošnjacima(kojih evidentno ima), prema romima, sad i prema seksualnim manjinama, pa čak i prema vehabijama. :)
Last edited by MuaDib on 07/09/2008 23:59, edited 2 times in total.
fantom slobode

#360 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by fantom slobode »

echinacea wrote:
pici wrote:
Pici stvarno si plitak. Steta sto ne shvatas sustinu, nego bombardujes tim smajlijima, ne bi li ispao kulji, sto bi rekao drug Rambo. Vidis da ti znas gdje je Latinska cuprija. Sta skaces sam sebi u usta. Znam i ja, ali ga zovem prinicpov, a ni slucajno "principovo", kako se kaze u tvom getu.
Pravo da ti kazem cudno mi ga zoves( prinicpov), mozda ti drhte ruke ili ti se pomjera tastatura, ova mi picijeva varijanta nekako prihvatljivija, laksa za izgovoriti...a covjek se smije, sega mu...nije valjda on u getu... e bilo je tih pokusaja da ga naprave, ali im nije uspjelo...otisli oni u svoje geto...
fantom slobode

#361 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by fantom slobode »

MuaDib wrote:Kratko i jasno, ... ... toliko od mene...
Toliko od tebe, svaka ti cast, mi ti se divimo, za ovo kratko i jasno i toliko od tebe. Molim te nemoj nas izraditi...Valjda nam neko u medjuvremenu preprica tvoje stanoviste vezano za temu....
Vision 2020

#362 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Vision 2020 »

I za kraj, Sarajevo više nikad neće biti ono što je bilo. Bošnjački nacionalizam je nažalost kulminirao s utakmicom Hrvatska-Turska, jer nije nimalo bilo lijepo biti Hrvat tu noć u Sarajevu i slušat gazi, gazi ustaše.
Bosnjacki nacionalizam kulminirao utakmicom? Ona rulja nisu bili Bosnjaci nego islamisti !Dalje, nije bilo lijepo biti Hrvat iako se govorilo o ustasama ? zar su svi Hrvati ustase ? Nije bilo lijepo biti ni Bosnjak u ovoj posljednjoj agresiji gdje se nije samo skandiralo...
Abacija

#363 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Abacija »

MuaDib wrote:Kratko i jasno, bošnjački šovinizam će otjerati i ono malo Srba i Hrvata u Sarajevu. Rat je završio prije 13 godina, a ovdje se mnogi još vračaju u ratno vrijeme. U ratu je bilo više Srba i Hrvata u Sarajevu nego sada. I u ratu su najviše ubijali barbari sa brda, ali je bilo i barbara u opkoljenom Sarajevu. A Srbima nije nimalo bilo lako u Sarajevu, prvo ih gađaju "njihovi" idioti sa brda, a potom čekaju kada će neki Caco, Juka doći po njih da ih vode na kopanje rovova ili Kazane. Kada je rat završio većina je Srba otišla sa okupiranih područja iz straha, zbog straha od osvete, ali i poruka da će svi borci VRS završiti u zatvoru, bez obzira jesu li bili dobrovoljci ili su mobilisani. Hrvati su daleko manje napuštali Sarajevo i relazivno dobro su očuvali svoju populaciju.
Međutim problem je u tome da ono što se nije postiglo ratom, postiglo se mirom, te su SDA, SDS i HDZ sinhronizovano radili na stvaranju etničkih teritorija, kroz famozne povratničke zakone. Nažalost i narod je to dobro prihvatio! :x Tako je mom komšiji, koji je po nacionalnosti Srbin, odmah poslije rata došao seljak iz Rogatice i doslovno rekao: Šta ti radiš u Sarajevu, Alija vam je dao RS i idi tamo, a pusti nas muslimane da živimo u svom šeheru. :shock:
A da o vrijeđanju ne ponavljam........... Medijski pritisak usmjeren protiv Srba, a dijelom i Hrvata je iz godine u godinu je rastao, a sada je neizdrživ, tako da je verbalni rat zamjenio oružani. Mediji svojim neprofesionalnim izvještavanjem i senzocializmom podižu tenzije da se razumijemo. Jednostavno niko ne želi da trpi psihičko šikaniranje i ide gde mu neće niko srati zato što je u ovom slučaju Srbin, u Bijeljini Bošnjak, Banja Luci Hrvat i ini drugi primjeri. Asim pokušava ukazati uzroke zašto nebošnjaci odlaze iz Sarajeva, a većina ga optužuje da je četnički agent, da izjednačava žrtve. Što apsolutno nije tačno. I ovi iz RS jedva čekaju da laju na Sarajevo, a ne žele da vide svoju odgovornost što nema Srba u Sarajevu. Eto i Dodik je zaboravio koliko je vrištao na Krajišnika, u NSRS kada su donjeli odluku da iseli srpsko stanovništvo 1995. godine. A što je najgore mnogi im svojim djelima u Sarajevu, daju "argumente" za njihove teze, kojima lako manipulišu.
I za kraj, Sarajevo više nikad neće biti ono što je bilo. Bošnjački nacionalizam je nažalost kulminirao s utakmicom Hrvatska-Turska, jer nije nimalo bilo lijepo biti Hrvat tu noć u Sarajevu i slušat gazi, gazi ustaše. Kao što nije lijepo ni vidjeti on bradonje, sa svojim nindžama. To čak smeta i većini Bošnjaka. Treba raditi na tome da se počne "skidati" kolektivna odgovornost i da generalizacija išćezne. Jer svako ima svoju priču iz rata, svakome je bar neko stradao. Sarajevo se mora mjenjati i početi odbacivati stereotipe, predrasude prema nebošnjacima(kojih evidentno ima), prema romima, sad i prema seksualnim manjinama, pa čak i prema vehabijama. :)
Ako je Dodik vristao na Krajisnika sigurno to nije radio zato sto je on bio za suzivot.

Poceti odbacivati stereotipe prema vehabijama?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nema tu nikakvih stereotipa, vehabije imaju svoju ideologiju i zbog te ideologije i zasluzuju los tretman. :x

A zar nije bilo dno dna kada su prije par godina palili dansku zastavu povodom onih karikatura?
echinacea

#364 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by echinacea »

fantom slobode wrote:
echinacea wrote:
pici wrote:
Pravo da ti kazem cudno mi ga zoves( prinicpov), mozda ti drhte ruke ili ti se pomjera tastatura, ova mi picijeva varijanta nekako prihvatljivija, laksa za izgovoriti...a covjek se smije, sega mu...nije valjda on u getu... e bilo je tih pokusaja da ga naprave, ali im nije uspjelo...otisli oni u svoje geto...
Principov most. Nije principovo polje da bude principovo. I onda "pici" meni prigovara kakav sam Sarajlija. Strasno.
Last edited by echinacea on 08/09/2008 00:12, edited 1 time in total.
pici

#365 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by pici »

echinacea wrote:
pici wrote:
echinacea wrote:
Evo bez smajlova,plitkost je u tvome laganju i mrznji koja svakim tvojim postom je sve ociglednija,jos malo pa ces zapjevat koju slobodarsku uz gusle....a geto mislis na SarajevO il na neki brdoviti šumarak .Nemas ti pojma nit o SarajeVU nit o gradu nit o ljudima,tvoj GetO je jedno jadno ucmalo mjesto sa praznim ulicama i dojucerasnjim ubicama.Jadan si ti sam sebi i svima koji te poznaju i okruzuju.....Jadan.
echinacea

#366 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by echinacea »

Presmijesno.
fantom slobode

#367 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by fantom slobode »

echinacea wrote:
Principov most. Nije principovo polje da bude principovo. I onda meni pici meni prigovara kakav sam Sarajlija. Strasno
E dobro, a zato je park cara Dusana...to je bilo ono sa druge strane, a i obala vojvode Stepe, ulica pored tog mosta...to je bila prava tolerancija...
pici

#368 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by pici »

echinacea wrote:Presmijesno.
Žalosno
echinacea

#369 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by echinacea »

fantom slobode wrote:
echinacea wrote:
Principov most. Nije principovo polje da bude principovo. I onda meni pici meni prigovara kakav sam Sarajlija. Strasno
E dobro, a zato je park cara Dusana...to je bilo ono sa druge strane, a i obala vojvode Stepe, ulica pored tog mosta...to je bila prava tolerancija...
Oni nisu, ali Mladen Stojanovic, Vaso Miskin i Fuad Midzic jesu, pa ih ukinuse. Sta cemo sad?
Maraschino

#370 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Maraschino »

Po meni, na ovoj temi najvise diskutuju ljudi koji ne zive u Sarajevu. Nema veze, neka diskutuju ali oni moraju poceti diskusiju...U mome gradu (selu) zive ti i ti, ulice se zovu tako i tako...niko nikoga ne dira...raj i blagostanje. Ne. Ovdje se traze i najmanje devijacije kako istorijske tako i danasnje kao razlog nesuzivota i netolerancije u Sarajevu koje je prezivjelo ono sto ni jedan grad u Europi nije nakon 2.WW. Kako mogu da primijetim vrsi se pritisak u smislu '' Zasto i vi ne uradite isto kao i mi (etnicko ciscenje) pa da smo na istom''. U svemu ovome vidim i dozu ljubomore na zivot u Sarajevu (iako nije idealna situacija) kako ovih iz RS-a tako nam dodju i oni preko Drine da nas uce o suzivotu i toleranciji.

:sax:
fantom slobode

#371 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by fantom slobode »

echinacea wrote:
fantom slobode wrote:
echinacea wrote:
Oni nisu, ali Mladen Stojanovic, Vaso Miskin i Fuad Midzic jesu, pa ih ukinuse. Sta cemo sad?
nista, sta mislis da zapjevamo...nego de koji post na temu festivala...meni ovo sumnjivo...
Last edited by fantom slobode on 08/09/2008 00:28, edited 1 time in total.
echinacea

#372 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by echinacea »

pici wrote:
Žalosno
Bez "smajlova" rece ti meni. Hajde lijepo.
echinacea

#373 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by echinacea »

Maraschino wrote:Po meni, na ovoj temi najvise diskutuju ljudi koji ne zive u Sarajevu.
Citav zivot tu. Ukljucujuci 92-95.
pici

#374 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by pici »

echinacea wrote:
pici wrote:
Žalosno
Bez "smajlova" rece ti meni. Hajde lijepo.
Pa normalno ja od tebe nisam nista trazio,niti mi se trazi a nit bi dao,tako da smetaju smajlovi,evo bez smajlova.Nego pitanje vjerujes li u onu "Ko laze taj krade,ko krade taj i *****" :D ....a kako si krenuo za jednu noc ces nagurat postova ko za predhodne dvije godine :D
echinacea

#375 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by echinacea »

fantom slobode wrote:nista, sta mislis da zapjevamo...nego de koji post na temu festivala...meni ovo sumnjivo...
Strasna stvar. Ne bih da pjevam s tobom, bojim se odvesces me na festival. Vidim, ubi se da me zovnes na temu.
Locked