Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Moderator: _BataZiv_0809
- šatirana_ljubičica
#1 Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
S obzirom da je nema u našoj državi uopšte, šta mislite da pokrenemo peticiju u kojoj će građani države zahtijevati od vlasti da prihvate ovakvu kaznu za onoga ko ubije dijete?
Šta će nam neko ko je u stanju to da uradi, nema nikakve koristi od života takvog čovjeka, bolje reći monstruma.
Ko je za organizovanje peticije?
Šta će nam neko ko je u stanju to da uradi, nema nikakve koristi od života takvog čovjeka, bolje reći monstruma.
-
lokalni_razdjevicar
#2 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
nije isto sa namjerom i bez namjere. sta ako slucajno automobilom pregazis dijete? treba li nekoga ubiti radi toga?šatirana_ljubičica wrote:S obzirom da je nema u našoj državi uopšte, šta mislite da pokrenemo peticiju u kojoj će građani države zahtijevati od vlasti da prihvate ovakvu kaznu za onoga ko ubije dijete?
- sema911s
#3 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
ovi macko ljubci, omar i slicni ce reci da smo ludi nismo evropljani i slicno, da mrzimo ljude
ali kada pogledas ova mahnitovina ubi dijete,, svoje dijete, dobice par godina kazne i opet na slobodi,
ali kada pogledas ova mahnitovina ubi dijete,, svoje dijete, dobice par godina kazne i opet na slobodi,
- šatirana_ljubičica
#4 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Dobro, to su detalji.Ako je dijete istrčalo ili slično a ti vozio po propisima, naravno da takvog čovjeka ne treba ubiti.lokalni_razdjevicar wrote:nije isto sa namjerom i bez namjere. sta ako slucajno automobilom pregazis dijete? treba li nekoga ubiti radi toga?šatirana_ljubičica wrote:S obzirom da je nema u našoj državi uopšte, šta mislite da pokrenemo peticiju u kojoj će građani države zahtijevati od vlasti da prihvate ovakvu kaznu za onoga ko ubije dijete?
Nemojte sad ovo razvodnjavati, svima treba biti jasno na šta sam mislila.
- šatirana_ljubičica
#5 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
sema911s wrote:ovi macko ljubci, omar i slicni ce reci da smo ludi nismo evropljani i slicno, da mrzimo ljude
Da, upravo.Zato smrtna kazna i kraj priče.
- sema911s
#6 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
nije isto sa namjerom i bez namjere. sta ako slucajno automobilom pregazis dijete? treba li nekoga ubiti radi toga?[/quote]
slucajno ko gospodja sto je nastradala na stupu,.
ako postuje ogranicenja i pazis tesko da ti se moze sta dogodit,. al ako svjesno stisces desnu papucicu jbga, onda te je na licu mjesta bez suda u potiljak..,
slucajno ko gospodja sto je nastradala na stupu,.
ako postuje ogranicenja i pazis tesko da ti se moze sta dogodit,. al ako svjesno stisces desnu papucicu jbga, onda te je na licu mjesta bez suda u potiljak..,
- bingov buraz
#7 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
šatirana_ljubičica wrote:S obzirom da je nema u našoj državi uopšte, šta mislite da pokrenemo peticiju u kojoj će građani države zahtijevati od vlasti da prihvate ovakvu kaznu za onoga ko ubije dijete?
I kastriranje pedofila.
Ko ponudi ima moj glas na izborima.
-
Pol_Pot
#8 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
A šta podrazumijevamo djetetom? Do koje godine? Da li ono što zakon podrazumjeva djetetom ili neki subjektivni doživljaj? I zašto je gori neko ko ubije djete od onog koji ubije momka od 19godina? Šta će nam Benjamin Delalić i slični? Hoćemol sve po kratkom postupku?šatirana_ljubičica wrote:S obzirom da je nema u našoj državi uopšte, šta mislite da pokrenemo peticiju u kojoj će građani države zahtijevati od vlasti da prihvate ovakvu kaznu za onoga ko ubije dijete?
-
NoriDeNoir
#9 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Po EKLJP smrtna kazna se ukida, a EKLJP se kod nas primjenjuje direktno i prioritetno (ugradjena je u nas tzv. ustav) tako da svi zakoni moraju biti uskladjeni sa njoj pa je zbog toga i ukinuta 1996.g
Znaci smrtna kazna - zdravoooooooooo.
Znaci smrtna kazna - zdravoooooooooo.
- sema911s
#10 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
pa zakonski si valjda dijete do 18. godine,. delalica ko i sve kriminalce kod Vjecne postavit giljotinju i samo ih dovodit,., ako je vama to prvise krvi i brutalno ja cu sakupljat glave, supstat ostricu,podizat istu,. vi samo pokazujte koga da postavim po distu,.,
delalica stiti ovaj nas zakon, za tipa nikada nemaju dokaza, nesto mi cudno to, a da neidemo u pricu sa ostalima
delalica stiti ovaj nas zakon, za tipa nikada nemaju dokaza, nesto mi cudno to, a da neidemo u pricu sa ostalima
- drunken tiger
#11 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Generalno sam protiv smrtne kazne za bilo koju vrstu zločina. Jer ako za ubistvo ti nekoga osudiš na smrtnu kaznu i izvršiš kaznu i ti si ubica. Dakle ne razlikuješ se mnogo. I ti imaš "norme" zbog kojih bi ubio nekoga a to ne opravdavam jer je ubistvo strašan čin. Ja sam više za fizičko kašnjavanje, kastriranje pedofila, teški fizički rad onih koji rekrše zakon, od onih koji ne pale žmigavac kad hoće skrenuti na raskrsnici do onih koji ubiju ili siluju. Dakle samo teško fizički rad, imaš besplatnu radnu snagu, gradiš puteve, uzgajaš povrće, voće, poljoprivreda cvjeta. Vojska svakako ništa ne radi i može ih čuvati s tim da budu naoružani dugim cijevima i sposobni da rane one koji pokušaju pobjeći. Sve to lijepo uvezati i mirna BiH.
- šatirana_ljubičica
#12 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
bingov buraz wrote:šatirana_ljubičica wrote:S obzirom da je nema u našoj državi uopšte, šta mislite da pokrenemo peticiju u kojoj će građani države zahtijevati od vlasti da prihvate ovakvu kaznu za onoga ko ubije dijete?
Ko je za organizovanje peticije?![]()
I kastriranje pedofila.
Ko ponudi ima moj glas na izborima.
Da, i to, svaka čast.
- sema911s
#13 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
drunken tiger wrote:Generalno sam protiv smrtne kazne za bilo koju vrstu zločina. Jer ako za ubistvo ti nekoga osudiš na smrtnu kaznu i izvršiš kaznu i ti si ubica. Dakle ne razlikuješ se mnogo. I ti imaš "norme" zbog kojih bi ubio nekoga a to ne opravdavam jer je ubistvo strašan čin. Ja sam više za fizičko kašnjavanje, kastriranje pedofila, teški fizički rad onih koji rekrše zakon, od onih koji ne pale žmigavac kad hoće skrenuti na raskrsnici do onih koji ubiju ili siluju. Dakle samo teško fizički rad, imaš besplatnu radnu snagu, gradiš puteve, uzgajaš povrće, voće, poljoprivreda cvjeta. Vojska svakako ništa ne radi i može ih čuvati s tim da budu naoružani dugim cijevima i sposobni da rane one koji pokušaju pobjeći. Sve to lijepo uvezati i mirna BiH.
Arbeit macht frei
- muminovic
#14 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Ljudi, polako, djelo koje se desilo nije ČEDOMORSTVO.
ČEDOMORSTVO, moze izvrsiti samo MAJKA DJETETA i to u posebnom vremenskom razmaku od rodenja.
Potrebno je znati psihologiju zene, da bi mogli pricati o kazni za ovo djelo, ovo je povlasteno krivicno djelo ne samo kod nas nego bilo gdje u svijetu.
Član 169.
Čedomorstvo
Majka koja usmrti svoje dijete za vrijeme ili izravno nakon poroda, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina.
ČEDOMORSTVO, moze izvrsiti samo MAJKA DJETETA i to u posebnom vremenskom razmaku od rodenja.
Potrebno je znati psihologiju zene, da bi mogli pricati o kazni za ovo djelo, ovo je povlasteno krivicno djelo ne samo kod nas nego bilo gdje u svijetu.
Član 169.
Čedomorstvo
Majka koja usmrti svoje dijete za vrijeme ili izravno nakon poroda, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina.
- šatirana_ljubičica
#15 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
To da, za one koji naprave neke druge zločine, ali ubiti dijete, novorođenče i zlostavljati dok ne podlegne, to odmah na vješala.I kako možeš porediti moj motiv što bih objesila luđaka koji je u stanju ubiti nevino biće i njegov?drunken tiger wrote:Generalno sam protiv smrtne kazne za bilo koju vrstu zločina. Jer ako za ubistvo ti nekoga osudiš na smrtnu kaznu i izvršiš kaznu i ti si ubica. Dakle ne razlikuješ se mnogo. I ti imaš "norme" zbog kojih bi ubio nekoga a to ne opravdavam jer je ubistvo strašan čin. Ja sam više za fizičko kašnjavanje, kastriranje pedofila, teški fizički rad onih koji rekrše zakon, od onih koji ne pale žmigavac kad hoće skrenuti na raskrsnici do onih koji ubiju ili siluju. Dakle samo teško fizički rad, imaš besplatnu radnu snagu, gradiš puteve, uzgajaš povrće, voće, poljoprivreda cvjeta. Vojska svakako ništa ne radi i može ih čuvati s tim da budu naoružani dugim cijevima i sposobni da rane one koji pokušaju pobjeći. Sve to lijepo uvezati i mirna BiH.
- drunken tiger
#16 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Ubistvo je ubistvo. Razlog za ubistvo se može mijenjati. Ko meni može garantirati da ti nakon 10 vješanja nećeš objesiti nekoga nevinog??šatirana_ljubičica wrote:To da, za one koji naprave neke druge zločine, ali ubiti dijete, novorođenče i zlostavljati dok ne podlegne, to odmah na vješala.I kako možeš porediti moj motiv što bih objesila luđaka koji je u stanju ubiti nevino biće i njegov?drunken tiger wrote:Generalno sam protiv smrtne kazne za bilo koju vrstu zločina. Jer ako za ubistvo ti nekoga osudiš na smrtnu kaznu i izvršiš kaznu i ti si ubica. Dakle ne razlikuješ se mnogo. I ti imaš "norme" zbog kojih bi ubio nekoga a to ne opravdavam jer je ubistvo strašan čin. Ja sam više za fizičko kašnjavanje, kastriranje pedofila, teški fizički rad onih koji rekrše zakon, od onih koji ne pale žmigavac kad hoće skrenuti na raskrsnici do onih koji ubiju ili siluju. Dakle samo teško fizički rad, imaš besplatnu radnu snagu, gradiš puteve, uzgajaš povrće, voće, poljoprivreda cvjeta. Vojska svakako ništa ne radi i može ih čuvati s tim da budu naoružani dugim cijevima i sposobni da rane one koji pokušaju pobjeći. Sve to lijepo uvezati i mirna BiH.
- šatirana_ljubičica
#17 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
muminovic wrote:Ljudi, polako, djelo koje se desilo nije ČEDOMORSTVO.
Član 169.
Čedomorstvo
Čovječe, polahko.
Nisam mislila samo na OVO DJELO, u zadnje vrijeme svako malo budemo obavješteni o ovakvim zločinima, i više mi je pukao film!
Znači, mislila sam uopće!
I nemojte sad razvodnjavati temu, jestel za peticiju ili ne, kratko-jasno.
- šatirana_ljubičica
#18 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
drunken tiger wrote:Ubistvo je ubistvo. Razlog za ubistvo se može mijenjati. Ko meni može garantirati da ti nakon 10 vješanja nećeš objesiti nekoga nevinog??šatirana_ljubičica wrote:To da, za one koji naprave neke druge zločine, ali ubiti dijete, novorođenče i zlostavljati dok ne podlegne, to odmah na vješala.I kako možeš porediti moj motiv što bih objesila luđaka koji je u stanju ubiti nevino biće i njegov?drunken tiger wrote:Generalno sam protiv smrtne kazne za bilo koju vrstu zločina. Jer ako za ubistvo ti nekoga osudiš na smrtnu kaznu i izvršiš kaznu i ti si ubica. Dakle ne razlikuješ se mnogo. I ti imaš "norme" zbog kojih bi ubio nekoga a to ne opravdavam jer je ubistvo strašan čin. Ja sam više za fizičko kašnjavanje, kastriranje pedofila, teški fizički rad onih koji rekrše zakon, od onih koji ne pale žmigavac kad hoće skrenuti na raskrsnici do onih koji ubiju ili siluju. Dakle samo teško fizički rad, imaš besplatnu radnu snagu, gradiš puteve, uzgajaš povrće, voće, poljoprivreda cvjeta. Vojska svakako ništa ne radi i može ih čuvati s tim da budu naoružani dugim cijevima i sposobni da rane one koji pokušaju pobjeći. Sve to lijepo uvezati i mirna BiH.
NE SE*I
upravo ovim ti se otkrivaš kao potencijalni ubica
- drunken tiger
#19 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Ja nisam za takvu peticiju!!šatirana_ljubičica wrote:muminovic wrote:Ljudi, polako, djelo koje se desilo nije ČEDOMORSTVO.
Član 169.
Čedomorstvo
Čovječe, polahko.
Nisam mislila samo na OVO DJELO, u zadnje vrijeme svako malo budemo obavješteni o ovakvim zločinima, i više mi je pukao film!
Znači, mislila sam uopće!
I nemojte sad razvodnjavati temu, jestel za peticiju ili ne, kratko-jasno.
-
Megiddo
#20 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Ako vam se živi u državi sa smrtnom kaznom kofere i u Saudijsku Arabiju.
Nikakva smrtna kazna bar dok ima ljudi sa zdravim razumom, kad ih nestane bjež'te.
Nikakva smrtna kazna bar dok ima ljudi sa zdravim razumom, kad ih nestane bjež'te.
- drunken tiger
#21 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
To da, za one koji naprave neke druge zločine, ali ubiti dijete, novorođenče i zlostavljati dok ne podlegne, to odmah na vješala.I kako možeš porediti moj motiv što bih objesila luđaka koji je u stanju ubiti nevino biće i njegov?[/quote]
Ubistvo je ubistvo. Razlog za ubistvo se može mijenjati. Ko meni može garantirati da ti nakon 10 vješanja nećeš objesiti nekoga nevinog??[/quote]
NE SE*I
upravo ovim ti se otkrivaš kao potencijalni ubica[/quote]
E je*i ga sad...
Ubistvo je ubistvo. Razlog za ubistvo se može mijenjati. Ko meni može garantirati da ti nakon 10 vješanja nećeš objesiti nekoga nevinog??[/quote]
NE SE*I
E je*i ga sad...
- šatirana_ljubičica
#22 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Megiddo wrote:Ako vam se živi u državi sa smrtnom kaznom kofere i u Saudijsku Arabiju.![]()
a misliš da monstrumi koji su u stanju ubiti dijete imaju zdrav razum???
- šatirana_ljubičica
#23 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Ubistvo je ubistvo. Razlog za ubistvo se može mijenjati. Ko meni može garantirati da ti nakon 10 vješanja nećeš objesiti nekoga nevinog??[/quote]drunken tiger wrote:To da, za one koji naprave neke druge zločine, ali ubiti dijete, novorođenče i zlostavljati dok ne podlegne, to odmah na vješala.I kako možeš porediti moj motiv što bih objesila luđaka koji je u stanju ubiti nevino biće i njegov?
NE SE*I
E je*i ga sad...[/quote]
pa čim ti je svako ubistvo-ubistvo, znači ne zazireš puno od toga.
ne bih se ja više s tobom dopisivala
-
Megiddo
#24 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Tu je to sve negdje.šatirana_ljubičica wrote:Megiddo wrote:Ako vam se živi u državi sa smrtnom kaznom kofere i u Saudijsku Arabiju.![]()
- šatirana_ljubičica
#25 Re: Srmtna kazna za čedomorstvo/ubistvo djeteta
Megiddo wrote:Tu je to sve negdje.šatirana_ljubičica wrote:Megiddo wrote:Ako vam se živi u državi sa smrtnom kaznom kofere i u Saudijsku Arabiju.![]()
ma nemaš ti zdrav razum, sve mi se čini.