Nije jos,ali ce nazalost biti i pokrenuti ce ga drzava sa tvog avatarairvinx1 wrote:"Pozivam citavo napredno covjecanstvo da shvati da nema Treceg svjetskoga rata. Ne. Nije bilo ni Drugog. Citavo covjecanstvo spava."Wilson_ wrote: mhm pogotovo su bili eUropski nastrojeni u periodu 1941-1943
Sretno Hrvatska
- Arteta
#101 Re: Sretno Hrvatska
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#102 Re: Sretno Hrvatska
jesjesjesjes...ev sad MI roĐo iz posušJa na telefonet mobilnet..."E Ja ti odo U Jeuropu"irvinx1 wrote:Sretan je onaj ko ima putovnicu.
- irvinx1
#103 Re: Sretno Hrvatska
Vidi Argeta, to ce da pokrenu one zloce iz arapsko-azijskih drzava. Ali to nije tema nase danasnje emisije, tema je Lijepa njihova.Arteta wrote:Nije jos,ali ce nazalost biti i pokrenuti ce ga drzava sa tvog avatarairvinx1 wrote:"Pozivam citavo napredno covjecanstvo da shvati da nema Treceg svjetskoga rata. Ne. Nije bilo ni Drugog. Citavo covjecanstvo spava."Wilson_ wrote: mhm pogotovo su bili eUropski nastrojeni u periodu 1941-1943
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#104 Re: Sretno Hrvatska
neg dje stade s indijancima... 
- LBVIEW
#105 Re: Sretno Hrvatska
Koliko znam Delic je bio zapovjednik vojske drzave koja je i dala garanciju za istog, dok to Hrvatska u slucaju celnika "HB" udruzenih u zlocinacki poduhvat nije.Kako bi bilo da, npr., Njemacka daje garanciju nekom SS-ovcu koji je pocinio zlocin u Francuskoj?poznanik wrote:A ko je Deliću dao garanciju kad je dolazio u BiH?LBVIEW wrote:Vjerovatno se to odnosi i na zakon koji regulira davanje garancija ratnim zlocincima poput Prlica i druzine.![]()
Drugo, u kontekstu uskladivanja zakona Hrvatske sa zakonima EU, nikako ne moze biti nebitno, sto R Hrvatska tik pred ulazak u EU daje garancije za Prlica i druzinu. O kakvom mi to europskom duhu, demokratskim nacelima, razvijanju dobrosusjedskih odnosa i sl. pricamo ovdje? Dobro poznato licemjerstvo EU na djelu, bas kao i u slucaju R Srbije, koja bi, da nisu sami sebe zahebali s balvanijadom na Kosovu, uprkos cinjenici da se i dan danas nisu odrekli politike koja je odgovorna za rat i zlocine u bivsoj nam domovini, vec bili na pragu EU.
-
Wilson_
#106 Re: Sretno Hrvatska
Baš kad spominjete hercegovce ,šta će sad biti sa hrvatima iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo,hoće li se morati odlučiti ili će i dalje moći imati dvojno državljanstvo ?

- alcho
#107 Re: Sretno Hrvatska
Ovaj komentar najbolje oslikava inteligenciju prosjecnog amerikancairvinx1 wrote: Vidi Argeta, to ce da pokrenu one zloce iz arapsko-azijskih drzava. Ali to nije tema nase danasnje emisije, tema je Lijepa njihova.
- Arteta
#108 Re: Sretno Hrvatska
alcho wrote:Ovaj komentar najbolje oslikava inteligenciju prosjecnog amerikancairvinx1 wrote: Vidi Argeta, to ce da pokrenu one zloce iz arapsko-azijskih drzava. Ali to nije tema nase danasnje emisije, tema je Lijepa njihova.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#109 Re: Sretno Hrvatska
ne vidim vezu jednog s drugim nikakoWilson_ wrote:Baš kad spominjete hercegovce ,šta će sad biti sa hrvatima iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo,hoće li se morati odlučiti ili će i dalje moći imati dvojno državljanstvo ?
-
Wilson_
#110 Re: Sretno Hrvatska
Jah,ispade da su arapsko-azijske zloće pokretale svjetske ratove a Hića,Benito i ostali anđeli sve to mirno gledalialcho wrote:Ovaj komentar najbolje oslikava inteligenciju prosjecnog amerikancairvinx1 wrote: Vidi Argeta, to ce da pokrenu one zloce iz arapsko-azijskih drzava. Ali to nije tema nase danasnje emisije, tema je Lijepa njihova.
-
Wilson_
#111 Re: Sretno Hrvatska
Hajde razmisli malo,probajBlack swan wrote:ne vidim vezu jednog s drugim nikakoWilson_ wrote:Baš kad spominjete hercegovce ,šta će sad biti sa hrvatima iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo,hoće li se morati odlučiti ili će i dalje moći imati dvojno državljanstvo ?
- irvinx1
#112 Re: Sretno Hrvatska
Kad to kaze osoba koja se nedavno upecala na moj ironicni sofizam na jednoj drugoj temi, onda je to tako..
Nemre covjek bez Amerike na ovoj temi.
- alibaba_i_30_godina
#113 Re: Sretno Hrvatska
Mislim da nece moci, doduse ovo se polako dovodi u red tako da ce vecina ovih ljudi koji imaju dva drzavljanstva morati se odluciti za jedno. Znam da je vec polako pocelo sa nasim ljudima u SAD-u koji imaju americki i bosanski pasos.Wilson_ wrote:Baš kad spominjete hercegovce ,šta će sad biti sa hrvatima iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo,hoće li se morati odlučiti ili će i dalje moći imati dvojno državljanstvo ?
Sad mirne glave mogu ovi nasi Hrvati koji su toliko zeljni svoje lijepe otici, a ostati svi oni ljudi koji su spremni da zive u zajednici, miru i toleranciji.
-
VjecitiStudent
#114 Re: Sretno Hrvatska
Nigdje veze.NeyDan wrote:Mislim da nece moci, doduse ovo se polako dovodi u red tako da ce vecina ovih ljudi koji imaju dva drzavljanstva morati se odluciti za jedno. Znam da je vec polako pocelo sa nasim ljudima u SAD-u koji imaju americki i bosanski pasos.Wilson_ wrote:Baš kad spominjete hercegovce ,šta će sad biti sa hrvatima iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo,hoće li se morati odlučiti ili će i dalje moći imati dvojno državljanstvo ?
Sad mirne glave mogu ovi nasi Hrvati koji su toliko zeljni svoje lijepe otici, a ostati svi oni ljudi koji su spremni da zive u zajednici, miru i toleranciji.
Nasi u USA su se odrekli bh. drzavljanstva jer drugacije ne bi mogli dobiti americko, u USA nije moguce imati dvojno drzavljanstvo.
BiH, Hrvatska i Srbija nemaju takvih ogranicenja za svoje gradjane.
-
JEDRILICA
#115 Re: Sretno Hrvatska
Mislim da ce ovo natjerati nasa preduzeca da ipak pokusaju dostici standarde EU. Samim tim i mi cemo biti konkurentniji.

- alibaba_i_30_godina
#116 Re: Sretno Hrvatska
Ja da sam na tvom mjestu ne bih pricao nesto u sto nisam siguran. Znam nekoliko osoba sa oba pasosa, i to nisu u pitanju obicni poznanici.VjecitiStudent wrote:Nigdje veze.NeyDan wrote:Mislim da nece moci, doduse ovo se polako dovodi u red tako da ce vecina ovih ljudi koji imaju dva drzavljanstva morati se odluciti za jedno. Znam da je vec polako pocelo sa nasim ljudima u SAD-u koji imaju americki i bosanski pasos.Wilson_ wrote:Baš kad spominjete hercegovce ,šta će sad biti sa hrvatima iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo,hoće li se morati odlučiti ili će i dalje moći imati dvojno državljanstvo ?
Nasi u USA su se odrekli bh. drzavljanstva jer drugacije ne bi mogli dobiti americko, u USA nije moguce imati dvojno drzavljanstvo.
Last edited by alibaba_i_30_godina on 09/12/2011 15:56, edited 1 time in total.
-
Wilson_
#117 Re: Sretno Hrvatska
@vječiti student može jedno pitanje ?
- fatamorgana
-
Wilson_
#119 Re: Sretno Hrvatska
Pitanje za sve.
Da li će rcimo Mate koji je rođen u recimo Sarajevu sa prebivalištem trenutnim u Sarajevu,koji znači radi i živi u glavnom gradu BiH od 01.07.2013 biti građanin evropske unije jer dotični ima pasoš ili ti putvnicu R.Hrvatske ?
Ovo pitam iz razloga ,da li će Mate iz Sarajeva "uživati" određene povlastice kao građanin EU(recimo u vezi kredita ili ti kupovine vozila ) a da mu je mjesto prebivališta van EU ?
@v.student ako može odgovor bio bih zahvalan
Da li će rcimo Mate koji je rođen u recimo Sarajevu sa prebivalištem trenutnim u Sarajevu,koji znači radi i živi u glavnom gradu BiH od 01.07.2013 biti građanin evropske unije jer dotični ima pasoš ili ti putvnicu R.Hrvatske ?
Ovo pitam iz razloga ,da li će Mate iz Sarajeva "uživati" određene povlastice kao građanin EU(recimo u vezi kredita ili ti kupovine vozila ) a da mu je mjesto prebivališta van EU ?
-
VjecitiStudent
#120 Re: Sretno Hrvatska
Da ne bi opet zavrsili sa indijancima, za cijelu pricu americki primjer je nebitan.NeyDan wrote:Ja da sam na tvom mjestu ne bih pricao nesto u sto nisam siguran. Znam nekoliko osoba sa oba pasosa, i to nisu u pitanju obicni poznanici.VjecitiStudent wrote:Nigdje veze.NeyDan wrote: Mislim da nece moci, doduse ovo se polako dovodi u red tako da ce vecina ovih ljudi koji imaju dva drzavljanstva morati se odluciti za jedno. Znam da je vec polako pocelo sa nasim ljudima u SAD-u koji imaju americki i bosanski pasos.
Ono sto je bitno jeste da je dvojno drzavljanstvo uslovljeno samo zakonima zemalja cije drzavljanstvo se trazi, automatizma nema.
Neko iz BiH ko rodbinski vuce porijeklo i iz npr. Hrvatske i iz Srbije ce moci imati cak i trojno drzavljanstvo.
- NIN
#121 Re: Sretno Hrvatska
hebiga, cojk se i intelektualno blendiro u sredinu, sta cesalcho wrote:Ovaj komentar najbolje oslikava inteligenciju prosjecnog amerikancairvinx1 wrote: Vidi Argeta, to ce da pokrenu one zloce iz arapsko-azijskih drzava. Ali to nije tema nase danasnje emisije, tema je Lijepa njihova.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#122 Re: Sretno Hrvatska
Ma, jok ba. Pa nije EU institucija merhamet ni caritas. Ako joj plaćaš poreze i imaš nešto, ako ne možeš obrisat nešto sa tim papirima. Imam ih ja u sred BIH.Wilson_ wrote:Pitanje za sve.
-
Stojadin
#123 Re: Sretno Hrvatska
sretno, trebace im..
sav normalan narod bi da pobjegne iz te unije, samo se mi balkanci trkamo ko ce prije u nju
sav normalan narod bi da pobjegne iz te unije, samo se mi balkanci trkamo ko ce prije u nju
- poznanik
#124 Re: Sretno Hrvatska
Stojadin wrote:...sav normalan narod bi da pobjegne iz te unije, samo se mi balkanci trkamo ko ce prije u nju
Tako nekako...
- amrica
#125 Re: Sretno Hrvatska
Wilson_ wrote:Pitanje za sve.
sto se tice povlastica finansijskih - toga nema. Kreditna sposobnost je vezana za posao, platu, poslodavca... a to je vec b-h firma.
auto se uvozi u b-h, nema veze ko ga uvozi, tu nema povlastica.
jedino mate moze regularno traziti posao u eu.