Sretno Dijete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Stari

#1 Sretno Dijete

Post by Stari »

Znam da ste ovaj film vi koji ste nastanjeni tamo dolje imali prilike vidjeti puno ranije tako da tema i nije bas nesto previse svjeza. Ali eto ja sam ga pogledao sinoc ...i samo sto nisam poceo plakati "ko ljuta godina" ...majko draga, pa zar je toliko godina vec uspjelo proci. Situacija je bila tim gora sto uslijed toga sto uzimam nekakve ljekove ne smijem konzumirati nista u cemu ima i najmanje alkohola ...pa mozete si predociti svu moju bijedu i ocaj.

Film prikazuje vremenski period od 1977 do 1983 ...vrijeme i dogadjaje u kojima sam i ja bio aktivan ucesnik...pomislih imal nas jos ovakvih ovdje na forumu? Ako nema - gubim se odavde smjesta bestraga.
havetinja

Post by havetinja »

nisam gledo :cry:

77-83?

stari, jes' to bio iredentista :D
alek

#3 Re: Sretno Dijete

Post by alek »

Stari wrote:Film prikazuje vremenski period od 1977 do 1983 ...vrijeme i dogadjaje u kojima sam i ja bio aktivan ucesnik...pomislih imal nas jos ovakvih ovdje na forumu?
jel' se racunas u aktivne ucesnike ako si rodjen 1977? :D
jel' se racunas u aktivne ucesnike ako si sretno dijete? :)
Stari

Post by Stari »

Iredentista?....ne

Film prikazuje zivot jedne grupe mladih ljudi od pojave Ljubljanske grupe Pankrti ('77)...pa do otprilike 4-5 albuma Azre...dakle film je pretezno ...muzicki....predma ima i ostalih primjesa.
havetinja

Post by havetinja »

pa ko te rasplako..pankrti..:D..ili azra :?
Stari

Post by Stari »

Pa ...the ...bivao sam u to vrijeme ...na koncertima i jednih i drugih...(al to nije tema jer na koncerte zabavne muzike odem i dan-danas...mada rijedje nego tad) tad nisu bili bas 100% moje muzicko opredjeljenje....al bilo je fino, momacko doba se, bez da sam to tad primjecivao, bespovratno blizilo kraju. I to je to ...onaj sto je pravio film je bas uspio preslikati atmosferu tog doba i nekako me na momenat transportovati kroz vrijeme ...u to doba. E ljudi moji...kako je to tad bilo dobro.
Slavisha Zhungul

#7 Sretno Dijete

Post by Slavisha Zhungul »

Pa dobro sad, druzhe "Stari", ono jeste bilo dobro vrijeme ali ja mislim da je to vishe individualno, onako... I ovi mladji znam da imaju dobrih furki i zajebancija i tako to ide u krug valjda sve do narednog Tsunamija, jel..

Ja bih recimo lichno u taj film dodao i koncerte tipa "Idoli" u Sarajevu, a predgrupa im neko "Zabranjeno Pushenje" koje je tada bilo relativno nepoznato i josh ni albuma nisu imali.

I mozhda josh malo i Primusovog koncerta u Domu Mladih. Fali tu malo... Ili sam ja samo mozhda malo mladje, Sretno Dijete.

Slavisha Zhungul.
CuraDrugogSistema

#8 Re: Sretno Dijete

Post by CuraDrugogSistema »

film mi je dosa kao mala skola tog muzickog vala u bivsoj nam drzavi. da taj period nije bio kvalitetan koliko i produktivan ne bi se ta muzika i danas slusala. steta sto sam rodena nekih 10-15 godina kasnije da to prozivim.

interesantno mi je bilo za vidjet da one grupe sto su imale ogroman uspjeg u tom vremenu, danas samo tamburaju stare hitove, a nicim novim ne pridonose muzici. malo tuzno, zar ne?

"Ja sam doista sve to vidio, svuda bio i sve doživio. I sve se dogodilo u trenutku kada mi je najviše trebalo, baš kada sam izletio iz gnijezda i tražio svoj svijet. Pa smo čak i mi, koji smo od najmanjih nogu odrastali s bolnim kompleksim što živimo u siromašnoj zemlji na kraju svijeta, odjednom osjetili da je upravo ovo mjesto gdje treba živjeti."
Igor Mirkovic
TourniqueT

Post by TourniqueT »

Prevrnuh pola Interneta u potrazi za linkom... odakle da skinem film.... plssss help...
Slavisha Zhungul

a jesi li razmishljao da proshetash malo do pijace (u sluchaju da zhivish u nekoj od bivshih SFRJ republika,...?

Slavisha Zhungul.
TourniqueT

Post by TourniqueT »

Na pijaci nikad u zivotu nisam nista kupio, niti imam namjeru :roll:

jbg imam svoje razloge :D :D :D
Slavisha Zhungul

Bash si ti neki fin chovjek... I zato bojim se, shanse su ti umanjene.
TourniqueT

Post by TourniqueT »

Sa shansama i bez njih... zahvaljujuci nekim tajnim informacijama, uspio sam skinut dotichni film sa neta.

Pijaca me nece vidjeti definitivno :D :D :D
Slavisha Zhungul

E hajd mi sad reci koja je razlika - pijaca ili pirat sa interneta??? Onome na pijaci barem dash neshto malo para... Kakav je to dvostruki moral?
maks

Post by maks »

Gledajuci taj film pomislim da li je postojalo bolje i sretnije mjesto na kugli zemaljskoj :?
Vjerovatno nije 8)
dinash

Post by dinash »

maks wrote:Gledajuci taj film pomislim da li je postojalo bolje i sretnije mjesto na kugli zemaljskoj :?
Vjerovatno nije 8)
jeste, GARANT!
TourniqueT

Post by TourniqueT »

Slavisha Zhungul wrote:E hajd mi sad reci koja je razlika - pijaca ili pirat sa interneta??? Onome na pijaci barem dash neshto malo para... Kakav je to dvostruki moral?
Pa razlika je u peglanju... treba otic do pijace, pa udisati sav onaj smrad i slusat svu onu zbrku i galamu... neka hvala :)
Post Reply