Sretan Dan nezavisnosti BiH

Post Reply
Bumerang

#1 Sretan Dan nezavisnosti BiH

Post by Bumerang »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/060301001

Image

Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo Dan nezavisnosti. :)

Dan nezavisnosti obilježava se navedenog datuma jer je tog dana 1992. održan referendum na kojem su se građani Bosne i Hercegovine izjasnili da žele živjeti u samostalnoj, suverenoj i nezavisnoj državi BiH ravnopravnih naroda i građana.

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježava se jedan dan.
Sarajevo-x.com

01/03/2006 01:54
BigBoss

#2 Re: Sretan Dan nezavisnosti BiH

Post by BigBoss »

Bumerang wrote:

Image

Dan nezavisnosti obilježava se navedenog datuma jer je tog dana 1992. održan referendum na kojem su se građani Bosne i Hercegovine izjasnili da žele živjeti u samostalnoj, suverenoj i nezavisnoj državi BiH ravnopravnih naroda i građana.

Sarajevo-x.com

Samo si zaboravio da su Srbi bojkotovali taj referendum. I sad su dobili RS, znaci nisu prihvatili onakvu BiH nego su je transformirali. Sad zive u svojoj "drzavi u drzavi", i siguran sam da ovaj praznik ne smatraju svojim.
da pamtis

Post by da pamtis »

znaci nisu prihvatili onakvu BiH nego su je transformirali
proglasili "Srpska Republika Bosna i Hercegovina" 8-)
Bumerang

#4 Re: Sretan Dan nezavisnosti BiH

Post by Bumerang »

BigBoss wrote:
Bumerang wrote:

Image

Sarajevo-x.com

Samo si zaboravio da su Srbi bojkotovali taj referendum. I sad su dobili RS, znaci nisu prihvatili onakvu BiH nego su je transformirali. Sad zive u svojoj "drzavi u drzavi", i siguran sam da ovaj praznik ne smatraju svojim.
Ovaj praznik nezavisnosti suverene i teritorijalno nepodijeljenje drzave BiH slavimo mi Bosanci i Hercegovci kao i svi drugi BH patrioti.

Hoce li ga Srbi slavit ili ne to je njihov problem a ne nas. Drzava se ne zove RS, Srbija ili Srboslavija nego se zove Bosna i Hercegovina!
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

To ti je isto kad ti slavis rodjendan a tata ti otiso na poso, mati na pijacu, sestra vani , buraz otiso sa curom a ti sjedis sam kuci sa torticom i svjecicama pored telefona i cekas dal ce te koji jaran nazvat. A ti i dalje tvrdis kako ste slozna porodica.

Otvori OCI.,., Zalosno zar ne?
mickey-miralem

Post by mickey-miralem »

SRETAN DAN NEZAVISNOSTI
ko neće da slavi ne mora... bilo bi fino da ga svi građani BiH slave jer je većina glasala za nezavisnost i većina se treba poštovati...

to sto neko ne želi da prihvati istinu, i glas većine, to je samo govori koliko su neki ljudi bezobrazni.
SRETNA

#7 SRETAN DAN NEZAVISNOSTI

Post by SRETNA »

Sve dok se ne naucimo postovati nase praznike nista od nas!!!
najSrce

Post by najSrce »

SRETAN DAN NEZAVISNOSTI

(sa zakasnjenjem)

hmm dvije teme :? , zar ih ne bi trebalo sastaviti

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5&start=75
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Gospodinx

#9 Dan tragedije a ne nezavisnosti!

Post by Gospodinx »

Na prvi mart 1992. je ubijen stari svat Nikola Gardovic ispred pravoslavne crkve na Bascarsiji, skoro svi Srbi su bojkotovali referendum o nezavisnosti, centralna Vlada RBiH je kontrolisala svega trecinu zemlje, te stoga mislim da je bolje da se 21.novembar slavi kao Dan izistinske nezavisnosti (tad je potpisan dejtonski sporazum 1995. kojim je uspostavljena puna drzavna kontrola na cijelim teritorijem BiH, te napravljene institucije koje nisu krnje, nego sastavljene od sva tri konstitutivna naroda BiH.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Gospodinex, ovo je prigodna tema na kojoj mi,koji poštujemo ovaj datum kao Dan nezavisnosti BiH, upućujemo čestitke!

Nemojte je kvariti, molim Vas!
Gospodinx

Post by Gospodinx »

Gospodine Ahmmede, ne kvarim je vec nastojim doprinijeti pronalasku datuma za slavljenje koji ce prihvattiti sva tri naroda u BiH, a ne samo dio. Mislim da to nije zla namjera, vec prakticna namjera (kao kad smo onomad svi slavili 29. novembar).
Reina

Post by Reina »

1. MARTA , 64% gradjana BiH se izjasnilo ZA nezavisnu RBiH
pa je valjda normalan slijed da se tog datuma i slavi
DAN NEZAVISNOSTI... :bih: :bih: :bih: :bih:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

spaski

Post by spaski »

SiSaJuMe wrote:To ti je isto kad ti slavis rodjendan a tata ti otiso na poso, mati na pijacu, sestra vani , buraz otiso sa curom a ti sjedis sam kuci sa torticom i svjecicama pored telefona i cekas dal ce te koji jaran nazvat. A ti i dalje tvrdis kako ste slozna porodica.

Otvori OCI.,., Zalosno zar ne?
Ja ipak mislim da je bilo drugova na rodjendanskoj proslavi :)
Npr. drugovi iz politickog podzemlja Afganistana su se vjerovatno sjetili dragih im Bosanaca ,zatim Pakistanski talibani ,egzoticni Svazilend i sl .

Neznam samo kakav vi to praznik slavite ?

Taj nazovi praznik je oznacio dan kada ste vi odlucili da napadnete srbe u Bosni ,naravno da ste dobili po njusci ,poginulo vas je ogroman broj i neko od vas ima jos obraza da slavi taj dan kao praznik ?
bruka i sramota !
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Jos jedan expert :lol:

Da cestitam i ovdje :bih: :bih:
BECHO

Post by BECHO »

Taj nazovi praznik je oznacio dan kada ste vi odlucili da napadnete srbe u Bosni ,naravno da ste dobili po njusci ,poginulo vas je ogroman broj i neko od vas ima jos obraza da slavi taj dan kao praznik ?
bruka i sramota !
To rece homos serbius pokvarenikus i trgnu se iz dubokog sna! :D

Pridruzujem se cestitkama! :bih:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Image
Svim gradzanima Bosne i Hercegovine koji je vole kao i svim drugima koji je osjecaju domovinom i vole a narucito ljudima koji su je branili u najtezim vremenima kao i familijama sehida i poginulih boraca zelim sretan DAN NEZAVISNOSTI 1. mart.

Opstala je do sad i opstat ce i od sad.
Post Reply