Pickoo wrote:
![]()
![]()
takva je bila intitulacija na latinskom
navedi mi poveljunaročito tu o nekakim srpskim praroditeljima, GLUPOST par ekselans, klasična za srpske kreten-mitomane

Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pickoo wrote:
![]()
![]()
navedi mi poveljunaročito tu o nekakim srpskim praroditeljima, GLUPOST par ekselans, klasična za srpske kreten-mitomane

pa to tebe i jebe i tvoje glupe kocepcije kojima se provaljuješpenkalaa wrote:ja vidim da je naveo regije, u slavoniji ima pravoslavaca i katolika slavonacaPickoo wrote:
![]()
tebi je logika NULA , kakvu li si ti povijset učio nepismeni
ajd nepismeni PROČITAJ NASLOV
kao u Bosni Bošnjaka raznih vjera
znači postojala je po tebi slavonska i dalmatinska nacija sa pravoslavcima i katolicima?![]()
lijepo je naveo krajeve ne po nacionalnom nego regionalnom porijeklu
neznam šta se sramotiš i više postaš takve gluposti

ako što rekoh srpsko-četnička glupost parexelaceChallenger__ wrote:glupostPickoo wrote:
![]()
![]()

nemaš pojma o Hrvatskoj povijesti i bolje se nejavljaj na tu temuPickoo wrote: pa to tebe i jebe i tvoje glupe kocepcije kojima se provaljuješ
Slovinci i Dalmatinci isto kao i Bošnjaci katolici su bili ZASEBAN narod prije nego su ih hOrvati kroatizirali, horavti koji su živjeli jedino TAMO gdje ih i opisuje Ljudevit
komedija, sa elementima tragedijeChallenger__ wrote:Jedan ubacuje Hrvate, a drugi izbacuje Srbe. Komično društvo forumaških ignoranata.
KOMEDIJA.
penkalaa wrote:nemaš pojma o Hrvatskoj povijesti i bolje se nejavljaj na tu temuPickoo wrote: pa to tebe i jebe i tvoje glupe kocepcije kojima se provaljuješ
Slovinci i Dalmatinci isto kao i Bošnjaci katolici su bili ZASEBAN narod prije nego su ih hOrvati kroatizirali, horavti koji su živjeli jedino TAMO gdje ih i opisuje Ljudevit
čudno da su sve regije bile upravljne iz Hrvatskog sabora davno prije Ljudevita![]()
Od 1558. godine hrvatski i slavonski sabor zasjedaju isključivo zajedno. Od 1681. godine puni je naziv, Sabor Kraljevine Hrvatske, Dalmacije i Slavonije (Congregatio Regnorum Croatie, Dalmatiae et Slavoniae)

nama nije upravljala Mađarska osim u manjem dijelu, nisi sigurno čuo za pojam personalna unijaPickoo wrote:![]()
![]()
kakave veze ima upravljanje sa etničkom pripadnošću ljudi u pokrajinama
po tovjoj glupoj logici vi ste madžari, jer hrvatskom upravlja Ugarska od 1101.g.
lažete sami sebe, bili ste obični vazali madžara, pokaži mi granice te banovine ??penkalaa wrote: nama nije upravljala Mađarska osim u manjem dijelu, nisi sigurno čuo za pojam personalna unija
ima li smo vlastita bana, sabor i plemstvo
zar ti misliš da su dalmatinci i slavonci bili nešto zasebno?
da bi tek tako dozvolili da sa njima upravlja Hrvatski ban i sabor
neda mi se uopće raspravljati sa neupučnim ljudima

A sta radis tacno ti, matere ti? Tj. sta nam hoces reci? Da su se ljudi u srednjem vijeku identiciricali s kojekakvim smrdljivim glupostima i narodnosnim pojmovima koji imaju neke veze s ovim danasnjim? Da su to bili neki Srbi, Hrvati, ili Bosnjaci (nebitno)?Challenger__ wrote:Jedan ubacuje Hrvate, a drugi izbacuje Srbe. Komično društvo forumaških ignoranata.
KOMEDIJA.
pa veću autonomiju je imala Bosna i Bošnjaci u Osmanskom carstvu, najveći oblik autonomije PAŠALUK koji se i zvao BOSANSKIPickoo wrote: lažete sami sebe, bili ste obični vazali madžara, pokaži mi granice te banovine ??
pa veću autonomiju je imala Bosna i Bošnjaci u Osmanskom carstvu, najveći oblik autonomije PAŠALUK koji se i zvao BOSANSKI
Slovinci su zaseban narod koji su kao slaveni doselili u Slaovniju bar 100 godina ranije od 'rvata, u prvim valovima doseljavanja slavena u Panoniju
o Dalmatincima da ne pričam, to su potomci Dalmata i Rimljana, pa GENETIKA je to dokazala, evo tekst Borisa Dežulovića koji će te UBIT U MOZAK a najdraže mi je ono DIVLJACI SA SJEVERA SRBI I HRVATI![]()
![]()
turcima zahvalite i ljubite kitu kad god odete u Itstambul kao turistipenkalaa wrote:pa veću autonomiju je imala Bosna i Bošnjaci u Osmanskom carstvu, najveći oblik autonomije PAŠALUK koji se i zvao BOSANSKIPickoo wrote: lažete sami sebe, bili ste obični vazali madžara, pokaži mi granice te banovine ??
pa veću autonomiju je imala Bosna i Bošnjaci u Osmanskom carstvu, najveći oblik autonomije PAŠALUK koji se i zvao BOSANSKI
Slovinci su zaseban narod koji su kao slaveni doselili u Slaovniju bar 100 godina ranije od 'rvata, u prvim valovima doseljavanja slavena u Panoniju
o Dalmatincima da ne pričam, to su potomci Dalmata i Rimljana, pa GENETIKA je to dokazala, evo tekst Borisa Dežulovića koji će te UBIT U MOZAK a najdraže mi je ono DIVLJACI SA SJEVERA SRBI I HRVATI![]()
![]()
haha baš sam se dobro nasmijao, komentirati mi se neda
dobro eto složiti ću se sa tobom
i moram priznati da se sve više divim svojim Hrvatima
došla ih šaka jada i to u zemlju ilira i Delmata, koji su toliko dugo pružali otpor najjaćoj sili tog doba Rimu
i pokore ih bez problema, mada je ovih puno više
i ne samo to
nego im nametnu svoje ime, običaje i jezik
stvarno sam ponosan biti barem dijelom potomak tih čudesnih ratnika
vas su iz prvobitne hrvatske u području Like, takođe potisnuli prema sjeveru u područje današnjeg Zagreba i na taj način vam omogućili bolju poziciju da kao mađarski i austrijski "konjušari" imate uticaj na ostatak balkanaSrpski historičar Vladimir Ćorović u «Istoriji Jugoslavije» o značaju seoba je napisao:
«U našoj narodnoj istoriji ove seobe, koje su, u većoj meri, počele od
sredine XV veka pa trajale sve do početka XIX veka, imaju neobično
veliki značaj, i to u više pravaca. One su PROŠIRILE U OGROMNOJ MERI područje
našeg ETNIČKOG RASPROSTIRANJA i našeg narodnog jezika. Srpska naselja šire
se jedno vreme do Sent-Andreje i Temišvara. Na zapadu su došla do Krke,
Ogulina i Žumberka. Mi smo se u ropstvu pod Osmanlijama ŠIRILI NE MANJE
nego kao da smo imali najekspanzivniju svoju državu..»

Zahvaljujem Otomanima i svima u BiH koji ih veličaju i ponovo prozivaju, na ovom kulturnom i istorijskom činuTkd wrote:...Udovica Stjepana Tomaša Kotromanića, kraljica Katarina Kosača-Kotromanić, uspjela je preko Kupresa i Dubrovnika pobjeći u Rim, gdje je i umrla 1478. godine, a grobnica joj se još može vidjeti u crkvi Santa Maria in Aracoeli na Kapitolu. Dvoje njihove djece, Sigmund, poslije smrti Stjepana Tomaševića, nasljednik bosanske krune, i mala Katarina, je zarobljeno i odvedeno u Istanbul. Tako se ugasila loza Kotromanića.
poznanik wrote:Zahvaljujem Otomanima i svima u BiH koji ih veličaju i ponovo prozivaju, na ovom kulturnom i istorijskom činuTkd wrote:...Udovica Stjepana Tomaša Kotromanića, kraljica Katarina Kosača-Kotromanić, uspjela je preko Kupresa i Dubrovnika pobjeći u Rim, gdje je i umrla 1478. godine, a grobnica joj se još može vidjeti u crkvi Santa Maria in Aracoeli na Kapitolu. Dvoje njihove djece, Sigmund, poslije smrti Stjepana Tomaševića, nasljednik bosanske krune, i mala Katarina, je zarobljeno i odvedeno u Istanbul. Tako se ugasila loza Kotromanića.
Bazilika Santa Maria in Aracoeli:Tkd wrote:...Udovica Stjepana Tomaša Kotromanića, kraljica Katarina Kosača-Kotromanić, uspjela je preko Kupresa i Dubrovnika pobjeći u Rim, gdje je i umrla 1478. godine, a grobnica joj se još može vidjeti u crkvi Santa Maria in Aracoeli na Kapitolu. ...

To što su radili Otomani radio je i tvoj papa.poznanik wrote:Zahvaljujem Otomanima i svima u BiH koji ih veličaju i ponovo prozivaju, na ovom kulturnom i istorijskom činuTkd wrote:...Udovica Stjepana Tomaša Kotromanića, kraljica Katarina Kosača-Kotromanić, uspjela je preko Kupresa i Dubrovnika pobjeći u Rim, gdje je i umrla 1478. godine, a grobnica joj se još može vidjeti u crkvi Santa Maria in Aracoeli na Kapitolu. Dvoje njihove djece, Sigmund, poslije smrti Stjepana Tomaševića, nasljednik bosanske krune, i mala Katarina, je zarobljeno i odvedeno u Istanbul. Tako se ugasila loza Kotromanića.
_Saša_ wrote:Pickoo, toliko ljutnje, bijesa i frustracije nisam procitao jos od tekstova objavljenih u periodu iz 91˙
Vjerovatno si pregledao ono sranje od filma Fetih 1453 jedno stotinu puta pa sad ovdje gubis zivce
Smiri se covjece, srce ce te opaliti.
Pickoo wrote:_Saša_ wrote:Pickoo, toliko ljutnje, bijesa i frustracije nisam procitao jos od tekstova objavljenih u periodu iz 91˙
Vjerovatno si pregledao ono sranje od filma Fetih 1453 jedno stotinu puta pa sad ovdje gubis zivce
Smiri se covjece, srce ce te opaliti.![]()
ja sam totalno miran
ali, izgleda da si ti i tebi slični "uznemireni" jer im je neko "poremetio" njihovu verziju "povijesti" ili "istorije" tupljenu decenijama od velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalista po kojima su tobož Bosnu naselili nekakvi hrvati ili srbi
koji kako smo lijepo vidjeli nije bilo spomena sve do druge polovine 19.vijeka kada je otpočela nacionalistička propaganda za posrbljivanje i pohrvaćivanje Bošnjaka katolika i Bošnjaka pravoslavaca