Srednja škola,vanredno polaganje
-
goga69
#26 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
daj molim te reci a gdje to ima u banja luci meni je zaista hitno a nista nemogu naci da polozim samo 4 godinu aj molim te gdje ima javi mi hvalaaaaaaaaaaa
-
lejla3110
#27 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Evo ovako...htjela bi i ja pitati nešto na ovu temu...ja sam završila prvi razred ugostiteljske škole,a u drugi razred sam se premjestila u Grude u srednju školu u zanimanje Građevinski tehničar..redovno sam isšla drugu godinu a prvu sam polagala tu razliku predmeta...sve sam položila..i sad sam htjela pitati..planirala sam završiti 3.razred redovno,ali me zanima jeli mogu negdje polagati 4.razred vandredno i koliko to košta...?? jel mi može netko pomoći? čula sam da u širokom brijegu ima nešto lai nisam sigurna ! ?? 
-
lejla3110
#28 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
ti polažeš 4. godinu srenje ili?goga69 wrote:daj molim te reci a gdje to ima u banja luci meni je zaista hitno a nista nemogu naci da polozim samo 4 godinu aj molim te gdje ima javi mi hvalaaaaaaaaaaa
-
ice2cube
#29 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Ugostiteljsko-tur. skola u Sarajevu...lejla3110 wrote:Evo ovako...htjela bi i ja pitati nešto na ovu temu...ja sam završila prvi razred ugostiteljske škole,a u drugi razred sam se premjestila u Grude u srednju školu u zanimanje Građevinski tehničar..redovno sam isšla drugu godinu a prvu sam polagala tu razliku predmeta...sve sam položila..i sad sam htjela pitati..planirala sam završiti 3.razred redovno,ali me zanima jeli mogu negdje polagati 4.razred vandredno i koliko to košta...?? jel mi može netko pomoći? čula sam da u širokom brijegu ima nešto lai nisam sigurna ! ??
-
lejla3110
#30 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
ali ja bih položila 4.god samo ove građevinske skole?ice2cube wrote:Ugostiteljsko-tur. skola u Sarajevu...lejla3110 wrote:Evo ovako...htjela bi i ja pitati nešto na ovu temu...ja sam završila prvi razred ugostiteljske škole,a u drugi razred sam se premjestila u Grude u srednju školu u zanimanje Građevinski tehničar..redovno sam isšla drugu godinu a prvu sam polagala tu razliku predmeta...sve sam položila..i sad sam htjela pitati..planirala sam završiti 3.razred redovno,ali me zanima jeli mogu negdje polagati 4.razred vandredno i koliko to košta...?? jel mi može netko pomoći? čula sam da u širokom brijegu ima nešto lai nisam sigurna ! ??
-
anonimus03
#31 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Evo ti mailovi gradjevinskih skola u BiH, posalji im mail, najsigurnije ti je. A imas i njihove brojeve telefona na internetu. Sretno!lejla3110 wrote:ali ja bih položila 4.god samo ove građevinske skole?ice2cube wrote:Ugostiteljsko-tur. skola u Sarajevu...lejla3110 wrote:Evo ovako...htjela bi i ja pitati nešto na ovu temu...ja sam završila prvi razred ugostiteljske škole,a u drugi razred sam se premjestila u Grude u srednju školu u zanimanje Građevinski tehničar..redovno sam isšla drugu godinu a prvu sam polagala tu razliku predmeta...sve sam položila..i sad sam htjela pitati..planirala sam završiti 3.razred redovno,ali me zanima jeli mogu negdje polagati 4.razred vandredno i koliko to košta...?? jel mi može netko pomoći? čula sam da u širokom brijegu ima nešto lai nisam sigurna ! ??
[email protected] - Mostar
[email protected] - Sarajevo
[email protected] - Banja Luka
-
lejla3110
#33 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Evo ti mailovi gradjevinskih skola u BiH, posalji im mail, najsigurnije ti je. A imas i njihove brojeve telefona na internetu. Sretno!
hvala
hvala ti
[email protected] - Banja Luka[/quote][/quote]
hvala
hvala ti
[email protected] - Banja Luka[/quote][/quote]
-
R15KY
#34 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Svaku srednju školu možeš završiti vanredno, ali na taj način da svako ljeto polažeš jedan razred (dio u junu, a dio u augustu). Plaća se od 700-1200KM ovisno od škole do škole. Nije mnogo teško, ako se malo potrudiš, ali opet ti kažem svake godine polažeš samo jedan razred...
Raspitaj se još malo po školama, oni bi ti mogli dati dobar odgovor (možda postoje neke izvanredne situacije poput tvoje)....
Raspitaj se još malo po školama, oni bi ti mogli dati dobar odgovor (možda postoje neke izvanredne situacije poput tvoje)....
-
virus9696
#35 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
e molio bih nekoga ako mi ikako moze pomoc. isao sam jednu srednju skolu i pao sam na popravni pa na godinu i zanima me mogu li ja sad taj jedan predmet vanredno polozit i nastavit normalno skolovanje jer sam ostale predmete sve proso. molim brz odgovor hitno mi treba molim vas.
- astrid
#36 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Mislim da se polaze godina,ali zasto ne nazoves skolu i ne pitas..nece oni vidjeti ko zovevirus9696 wrote:e molio bih nekoga ako mi ikako moze pomoc. isao sam jednu srednju skolu i pao sam na popravni pa na godinu i zanima me mogu li ja sad taj jedan predmet vanredno polozit i nastavit normalno skolovanje jer sam ostale predmete sve proso. molim brz odgovor hitno mi treba molim vas.
-
virus9696
#37 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
najvjerovatnije da cu nazvat neku skolu i upitat ako ne nađem na nekim forumima. hvala na odgovoru
- astrid
#38 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Pusti forumevirus9696 wrote:najvjerovatnije da cu nazvat neku skolu i upitat ako ne nađem na nekim forumima. hvala na odgovoru
- wall3
#39 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Jedino da se ponovo upišeš u taj razred i podneseš zahtjev za polaganje 2 razreda, jer ti treba potvrda o upisanom prvom razredu i potvrda o dobrom uspjehu u školi da bi uopće mogao tražiti polaganje 2 razreda i tako nastaviš školovanje u 3, 4 razredu ili na fakultetu uporedo sa svojom generacijom, zavisno koji si razred pao.
-
sb1
#40 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
vidim da se dosta ljudi raspituje za mogućnost vanrednog obrazovanja i to pogotovo odraslih osoba..koliko znam sve što tražite možete dobit na http://www.libar.ba..
-
riki-sa
#41 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
jeli se radi o istoj skoli libar i centar za obrazovanje,vidim da su iz S.Brijega...sb1 wrote:vidim da se dosta ljudi raspituje za mogućnost vanrednog obrazovanja i to pogotovo odraslih osoba..koliko znam sve što tražite možete dobit na http://www.libar.ba..
poz
-
riki-sa
#42 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Skoro svi koji bi se doskolovali,bi voljeli da to bude sto prije.U mojoj firmi jednostavno je receno da je unutarnja reorganizacija i da oni koji nemaju onu skolu koja je potrebna za radno mjesto koje rademoraju to zavrsiti.Radi se o privatnom trgovackom preduzecu koje se razvija,i koji na ovaj nacin zeli da sacuva ljude koje mu rade 5-6 godina,pa i vise.Ljudi vec rade i naucili su posao,a kad su pocinjali niko ih nije ni pitao za skolu,ali eto sad je potrebno.suza81 wrote:Evo nadjoh na stranici ove skole iz Sirokog i potvrdu gore navedenog misljenja:
"Imam završenu osnovnu školu koliko mi treba vremena za steći trogodišnju srednju školu?
Za uspješan završetak školovanja u bilo kojem trogodišnjem zanimanju (III/) stupnja, ukoliko budete redovito izvršavali svoje obveze pohađanja konzultativno-instruktivne nastave, polaganja ispita i polaganja završnog ispita, za stjecanje srednje stručne spreme bilo kojeg zvanja, trećeg (III/1) stupnja potrebno Vam je tri školske godine."
(naravno ako je u pitanju cetverogodisnja skola, onda 4 god.)
i
"Koliko traje program školovanja u Srednjoj strukovnoj školi s pravom javnosti „Centar za obrazovanje“ Široki Brijeg?
Trajanje programa školovanja je regulirano člankom 12. Zakonom o srednjem školstvu („Narodne novine ŽZH“, broj: 6/04, 8/04 i 8/08) gdje je navedeno da programi usavršavanja i osposobljavanja, te tečajeva izvode se na temelju nastavnog plana i programa u trajanju od jedne godine i člankom 7. Pravilnika o srednjoškolskom obrazovanju odraslih („Narodne novine ŽZH“ broj 5/01) gdje je navedeno da izvođenje programa za stjecanje srednje školske ili srednje stručne spreme traje najkraće kao i izvođenje programa za obrazovanje redovnih učenika, a izvođenje programa prekvalifikacije traje najkraće šest mjeseci."
Ovaj zakon je doduse na tom kantonu, ali vjerujem da je i na drugima identican!
Ako je istina da se za 6 mjeseci moze zavrsiti srednja skola,onda to i nije tako dug period.
-
sb1
#43 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
radi se o različitim ustanovama..objasnio sam vam u privatnoj poruci način školovanja u školi libar a imate i na internet stranici koju sam prethodno stavioriki-sa wrote:Skoro svi koji bi se doskolovali,bi voljeli da to bude sto prije.U mojoj firmi jednostavno je receno da je unutarnja reorganizacija i da oni koji nemaju onu skolu koja je potrebna za radno mjesto koje rademoraju to zavrsiti.Radi se o privatnom trgovackom preduzecu koje se razvija,i koji na ovaj nacin zeli da sacuva ljude koje mu rade 5-6 godina,pa i vise.Ljudi vec rade i naucili su posao,a kad su pocinjali niko ih nije ni pitao za skolu,ali eto sad je potrebno.suza81 wrote:Evo nadjoh na stranici ove skole iz Sirokog i potvrdu gore navedenog misljenja:
"Imam završenu osnovnu školu koliko mi treba vremena za steći trogodišnju srednju školu?
Za uspješan završetak školovanja u bilo kojem trogodišnjem zanimanju (III/) stupnja, ukoliko budete redovito izvršavali svoje obveze pohađanja konzultativno-instruktivne nastave, polaganja ispita i polaganja završnog ispita, za stjecanje srednje stručne spreme bilo kojeg zvanja, trećeg (III/1) stupnja potrebno Vam je tri školske godine."
i
"Koliko traje program školovanja u Srednjoj strukovnoj školi s pravom javnosti „Centar za obrazovanje“ Široki Brijeg?
Trajanje programa školovanja je regulirano člankom 12. Zakonom o srednjem školstvu („Narodne novine ŽZH“, broj: 6/04, 8/04 i 8/08) gdje je navedeno da programi usavršavanja i osposobljavanja, te tečajeva izvode se na temelju nastavnog plana i programa u trajanju od jedne godine i člankom 7. Pravilnika o srednjoškolskom obrazovanju odraslih („Narodne novine ŽZH“ broj 5/01) gdje je navedeno da izvođenje programa za stjecanje srednje školske ili srednje stručne spreme traje najkraće kao i izvođenje programa za obrazovanje redovnih učenika, a izvođenje programa prekvalifikacije traje najkraće šest mjeseci."
Ako je istina da se za 6 mjeseci moze zavrsiti srednja skola,onda to i nije tako dug period.
-
riki-sa
#44 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Hvala na odgovoru,to su znaci dvije razlicite ustanove....sb1 wrote:radi se o različitim ustanovama..objasnio sam vam u privatnoj poruci način školovanja u školi libar a imate i na internet stranici koju sam prethodno stavioriki-sa wrote:Skoro svi koji bi se doskolovali,bi voljeli da to bude sto prije.U mojoj firmi jednostavno je receno da je unutarnja reorganizacija i da oni koji nemaju onu skolu koja je potrebna za radno mjesto koje rademoraju to zavrsiti.Radi se o privatnom trgovackom preduzecu koje se razvija,i koji na ovaj nacin zeli da sacuva ljude koje mu rade 5-6 godina,pa i vise.Ljudi vec rade i naucili su posao,a kad su pocinjali niko ih nije ni pitao za skolu,ali eto sad je potrebno.suza81 wrote:Evo nadjoh na stranici ove skole iz Sirokog i potvrdu gore navedenog misljenja:
i
Bio sam prije par dana u kontaktu sa ljudiima iz centra za obrazovanje ,imaju kancelariju u Sarajevu pa mi je bilo lako do njih doci.Kod mene je slucaj da srednja skola koju imam nije dovoljna za moje radno mjesto,potrebno je doskolovavanje.Dali su mi potrebne informacije,pa cu uskoro odluciti...posjeti cu i vasu stranicu,pa Vas mozda i kontaktiram.Pozdrav
-
Nerko111
#45 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Pozdrav ljudi
Jeli neko radio nostrifikaciju diplome u Njemačkoj koja je izdata u privatnoj školi Libar Široki Brijeg?
Jel se može nostrificirati u Njemačkoj odnosno jel je priznaju?
Jeli neko radio nostrifikaciju diplome u Njemačkoj koja je izdata u privatnoj školi Libar Široki Brijeg?
-
toske22
#46 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Nerko111 wrote:Pozdrav ljudi
Ej Nerko, crni Nerko
-
Nerko111
#47 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Hvala lijepa
-
crnivuk4
#48 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Dobar dan,
Imam 17 godina redovno idem u srednju školu sad u 3 razred. Planiram još treći završit i da idem van u slo trebam da idem što prije ali ne mogu bez 18, nebitno. Kad treći zavšim redovno da li mogu poslije zavšiti četvrti u slo ili moram ovde u bih i kako bi to funkcioniralo. Hvala

Imam 17 godina redovno idem u srednju školu sad u 3 razred. Planiram još treći završit i da idem van u slo trebam da idem što prije ali ne mogu bez 18, nebitno. Kad treći zavšim redovno da li mogu poslije zavšiti četvrti u slo ili moram ovde u bih i kako bi to funkcioniralo. Hvala
- dječak sa šibicama
#49 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Mozes ti cetvrti u Sloveniji zavrsiti, ali uz polaganje razlike predmeta a to ti je gomila istih.
Mada, nisam siguran, oni su sad u EU, ima li nekih novih pravila. Nekad je moglo.
Mada, nisam siguran, oni su sad u EU, ima li nekih novih pravila. Nekad je moglo.
- Darh Wader
#50 Re: Srednja škola,vanredno polaganje
Može li se negdje proći kurs za usavršavanje rada na građ mašinama tipa bager ? Ima par škola tj centra za obrazovanje odraslih po Sarajevu ali ne radi nijedan.