Srednja skola PVP djelatnosti i zanata

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bellica

#1 Srednja skola PVP djelatnosti i zanata

Post by Bellica »

Ili bivsa "Branko Lazic"

Tema je mozda vise za edukaciju, ali desavanja u njoj se nikako ne mogu svrstati u edukaciju.

Naime, u pomenutoj skoli, jedan od profesora, osim sto ne dolazi redovno na casove, a i kad dodje prespava ih, od ucenika trazi da mu kupuje sendvice govoreci "Eh kad bi meni neko od vas kupio sendvic" ili "Nemam kredita, a u dzepu imam samo 20 KF, pa ako bi mi neko mogao kupiti dopunu". Za protekli Bajram, ucenici doznaju njegov broj telefona, posalju mu poruku cestitajuci mu Bajram na sta dobiju odgovor "Hvala sto cestitas, ali bi mi bilo draze da si mi poslao/la kredit". Neki ucenici mu to i ispunjavaju, kupuju mu, valjda se nadajuci da ce sve biti bolje i da ce imati bolje ocjene, a on lijepo svima podijeli 1 onako, valjda fali ocjena za tromjesecja. Moja prijateljica je isla u tu skolu, prije 7 godina, taj isti nazovi profesor joj je rekao "Kod mene cetnik nikada nece imati vise od 3" Ona se prebacila u nasu skolu vec na prvom polugodistu u prvom razredu.

Priznajem da nam je obrazovni sistem u krizi i to velikoj, priznajem da plate prosvjetara nisu velike, ali ovako ponasanje se ne mzoe tolerisati. Mi za ovo u 3 godine koliko mi sestra ide u ovu skolu prvi put cujemo i to se sestra zeznula pa nam rekla. Ne znam da li postoji nacin na koji bi se ovo rijesilo, nikakve prijave ja mislim ne dolaze u obzir jer ce se sve to razvuci na istrage, optuzbe, dokaze i opet nista. Ima li neko nekakav pametan prijedlog bez fizickog obracunavanja, zastrasivanja i sl. I ako ima slicnih primjera slobodno napisite.

Hvala unaprijed
hakazvaka

#2 Re: Srednja skola PVP djelatnosti i zanata

Post by hakazvaka »

Bellica wrote:Ili bivsa "Branko Lazic"

Tema je mozda vise za edukaciju, ali desavanja u njoj se nikako ne mogu svrstati u edukaciju.

Naime, u pomenutoj skoli, jedan od profesora, osim sto ne dolazi redovno na casove, a i kad dodje prespava ih, od ucenika trazi da mu kupuje sendvice govoreci "Eh kad bi meni neko od vas kupio sendvic" ili "Nemam kredita, a u dzepu imam samo 20 KF, pa ako bi mi neko mogao kupiti dopunu". Za protekli Bajram, ucenici doznaju njegov broj telefona, posalju mu poruku cestitajuci mu Bajram na sta dobiju odgovor "Hvala sto cestitas, ali bi mi bilo draze da si mi poslao/la kredit". Neki ucenici mu to i ispunjavaju, kupuju mu, valjda se nadajuci da ce sve biti bolje i da ce imati bolje ocjene, a on lijepo svima podijeli 1 onako, valjda fali ocjena za tromjesecja. Moja prijateljica je isla u tu skolu, prije 7 godina, taj isti nazovi profesor joj je rekao "Kod mene cetnik nikada nece imati vise od 3" Ona se prebacila u nasu skolu vec na prvom polugodistu u prvom razredu.

Priznajem da nam je obrazovni sistem u krizi i to velikoj, priznajem da plate prosvjetara nisu velike, ali ovako ponasanje se ne mzoe tolerisati. Mi za ovo u 3 godine koliko mi sestra ide u ovu skolu prvi put cujemo i to se sestra zeznula pa nam rekla. Ne znam da li postoji nacin na koji bi se ovo rijesilo, nikakve prijave ja mislim ne dolaze u obzir jer ce se sve to razvuci na istrage, optuzbe, dokaze i opet nista. Ima li neko nekakav pametan prijedlog bez fizickog obracunavanja, zastrasivanja i sl. I ako ima slicnih primjera slobodno napisite.

Hvala unaprijed
e jebiga pokopa me u startu :D

ko je kriv sestri sto nije u osnovnoj ucila :P sad mora trpiti retardirane i iskompleksirane profesore :roll: i ma kolko ovo okrutno zvucalo, nazalost, tako je...
Bellica

#3 Re: Srednja skola PVP djelatnosti i zanata

Post by Bellica »

Ma vidi, nije bitno ko ja kako ucio, imas u toj skoli i odlicnih ucenika, koji zele npr. hoce da budu veterinari. Poljprivredni tehnicari isto tako, jer je to lagan smjer, a u pitanju je cetverogodisnje obrazovanje. Skola je laka, ma skoro se nista ne mora uciti, a moja sestra je u osnovnoj ucila, doduse bila je vrlodobra ucenica i bolje prolazi nego ja koja sam bila odlikasica. Sta mi sad vrijedi sto se nisam odvajala od knjige, sto sam boloesna isla u skolu... Ali ovo nije tema, nego taj glupi profesor, ja bih najradije uradila ono sto si ti uvecao, ali ne bih da prljam ruke :)
sniPod

#4 Re: Srednja skola PVP djelatnosti i zanata

Post by sniPod »

koji predmet predaje taj profesor ?
Bellica

#5 Re: Srednja skola PVP djelatnosti i zanata

Post by Bellica »

sniPod wrote:koji predmet predaje taj profesor ?

Mislim da predaje neki strucni predmet, ali ne znam koji, nije sestra jos dosla iz skole, kad dodje pitat cu je pa cu ti javiti :)
Post Reply