Srednja mašinska škola

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
luna09

#1 Srednja mašinska škola

Post by luna09 »

Treba mi informacija o srednjoj mašinskoj školi smjer konstruktor na računaru. Moj sin ove godine treba upisati srednju školu i zalijepio se za tu školu.Zna li neko pruža li ta škola kakva znanja i kakve su mogućnosti poslije završetka.OK može upisati fax ali me zanima ima li hljeba u tom poslu jer za mog hairliju ako ostane ovakav fax je samo san.
MAN-lion's coach

#2 Re: Srednja mašinska škola

Post by MAN-lion's coach »

Ja sam završila,doduše dafno već,ali za CNC tehničara,to je sve isto,smjer nije loš,naprotiv kadar mašinske struke je deficitaran...
Btw ne daje škola samo znanje onako na izvolite nego se treba potruditi oko znanja.
Što se tiče opreme stvarno im ništa ne fali,imaju fine rezultate iz takmičenja mehatronike,sve u svemu neće ofulati ako upiše.
.Irfan.

#3 Re: Srednja mašinska škola

Post by .Irfan. »

MAN-lion's coach

#4 Re: Srednja mašinska škola

Post by MAN-lion's coach »

lilla wrote:Isti smjer postoji i u Srednjoškolskom centru Vogošća :) također imaju dobru opremu, a i ovisno od toga gdje živite, mislim da je tamo povoljnije okruženje za dijete :)

Mislim da je povoljnije u SMTŠ Sarajevo,nećemo miješati 3 škole pod istim krovom. :zzzz:
luna09

#5 Re: Srednja mašinska škola

Post by luna09 »

Kako živim u Vogošći to sam i mislila na Mašinsku tamo,samo sam zaboravila napisati,mada ne bježim ni od mašinske u SMTŠ jer važniji mi je kvalitet nastave od činjenice hoće li mu škola biti pod nosom ili će osjetiti čari grasa putujući .Pročitala sam plan i program nastave ali kako sam ja ekonomista i moje znanje informatike je na nivou prosječnog korisnika zanima me upravo da li je nastava tako organizovana da i praktično nešto nauči.A ako ima neko ko pohađa Vogošćansku mašinsku voljela bi da mi napiše svoja iskustva.Majke previše brinu zar ne :-) :? :-) :run:
Post Reply