Pozdrav svima!
Sredisnji naslon za ruku
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zlatandr
#1 Sredisnji naslon za ruku
Zna li neko gdje se mogu kupiti u Sarajevu oni univerzalni naslon za ruku, sto dodje izmedju vozacevog i suvozacevog sjedista, imam Opel Astru 2005. godiste, i htio sam u ovlastenom servisu (Berlijeta Sarajevo) naruciti taj naslon, ali su mi saljivdzije rekle da kosta 380 km tako da naravno nisam htio tolike pare davati za to
Pozdrav svima!
Pozdrav svima!
-
antares85
#2 Re: Sredisnji naslon za ruku
vidio sam da ima na Piku
-
krusty
#3 Re: Sredisnji naslon za ruku
pa toliko ti kosta originalni, koji se savrseno uklapa u unutrasnjost vozila, a tebi ako je to smijesno onda neznam... trebaju ti ga dzaba dati ?
sta reci onda za ljude koje u takva auta stara par godina ne zale staviti neko smece s pijace...
naravno, imas i tih univerzalnih koji su prava stvar, ali i oni se krecu oko te cifre kao i originalni, a ocito je na sta ti ciljas, pa eto potrazi u onom auto-shopu kod Wise, tamo imas tih univerzalnih jeftinih dijelova
sta reci onda za ljude koje u takva auta stara par godina ne zale staviti neko smece s pijace...
naravno, imas i tih univerzalnih koji su prava stvar, ali i oni se krecu oko te cifre kao i originalni, a ocito je na sta ti ciljas, pa eto potrazi u onom auto-shopu kod Wise, tamo imas tih univerzalnih jeftinih dijelova
-
zlatandr
#4 Re: Sredisnji naslon za ruku
krusty wrote:pa toliko ti kosta originalni, koji se savrseno uklapa u unutrasnjost vozila, a tebi ako je to smijesno onda neznam... trebaju ti ga dzaba dati ?
Pa nije li 380km za sredisnji naslon bezobrazno visoka cijena, mozes 4 nove gume za tu cijenu kupiti
-
krusty
#5 Re: Sredisnji naslon za ruku
mozes mozda neke save 13"ke za Golfa 2zlatandr wrote:krusty wrote:pa toliko ti kosta originalni, koji se savrseno uklapa u unutrasnjost vozila, a tebi ako je to smijesno onda neznam... trebaju ti ga dzaba dati ?
Pa nije li 380km za sredisnji naslon bezobrazno visoka cijena, mozes 4 nove gume za tu cijenu kupitiHvala, pogledacu.
-
Miki_hz
#6 Re: Sredisnji naslon za ruku
zlatandr wrote:Zna li neko gdje se mogu kupiti u Sarajevu oni univerzalni naslon za ruku, sto dodje izmedju vozacevog i suvozacevog sjedista, imam Opel Astru 2005. godiste, i htio sam u ovlastenom servisu (Berlijeta Sarajevo) naruciti taj naslon, ali su mi saljivdzije rekle da kosta 380 km tako da naravno nisam htio tolike pare davati za to![]()
Pozdrav svima!
Izvoli brate link ..
http://www.pik.ba/artikal/972087/naslonjac-za-ruku/
Vidim pise ovo spam dakle ukucaj www.p i k.ba ispred ovog linka
ili ukucaj "Miki_hz" u trazilici na piku ..
-
zlatandr
#7 Re: Sredisnji naslon za ruku
Hvala drug puno!Miki_hz wrote:zlatandr wrote:Zna li neko gdje se mogu kupiti u Sarajevu oni univerzalni naslon za ruku, sto dodje izmedju vozacevog i suvozacevog sjedista, imam Opel Astru 2005. godiste, i htio sam u ovlastenom servisu (Berlijeta Sarajevo) naruciti taj naslon, ali su mi saljivdzije rekle da kosta 380 km tako da naravno nisam htio tolike pare davati za to![]()
Pozdrav svima!
Izvoli brate link ..
*** SPAM ***/artikal/972087/naslonjac-za-ruku/
Vidim pise ovo spam dakle ukucaj http://www.p i k.ba ispred ovog linka
ili ukucaj "Miki_hz" u trazilici na piku ..
- hopi
#8 Re: Sredisnji naslon za ruku
viđao sam tih naslona po prodavnicama auto kozmetike, od 30-50 KM, najbolje obični crni, kod nekih auta baš fino izgleda i uklopi , a 380 KM ne bi ni ja dao radije bi priljepio kutiju od sladoleda.
-
zlatandr
#9 Re: Sredisnji naslon za ruku
hahaha ma jasta, cuj 380km za komad plastike, sto kazes zaglavis kutiju od sladoleda i superhopi wrote:viđao sam tih naslona po prodavnicama auto kozmetike, od 30-50 KM, najbolje obični crni, kod nekih auta baš fino izgleda i uklopi , a 380 KM ne bi ni ja dao radije bi priljepio kutiju od sladoleda.
- citroen
#10 Re: Sredisnji naslon za ruku
To je fakat preskupozlatandr wrote:hahaha ma jasta, cuj 380km za komad plastike, sto kazes zaglavis kutiju od sladoleda i superhopi wrote:viđao sam tih naslona po prodavnicama auto kozmetike, od 30-50 KM, najbolje obični crni, kod nekih auta baš fino izgleda i uklopi , a 380 KM ne bi ni ja dao radije bi priljepio kutiju od sladoleda.
-
Blobi
#11 Re: Sredisnji naslon za ruku
A negdje na prethodnim temama se povlacila prica kako je naslonjac za ruku beskoristan (nakon sto sam primjetio da jedna Astra nema naslonjac za ruku) 
- Qler
#12 Re: Sredisnji naslon za ruku
Srednji naslonjac je odlicna stvar. Samo sto bi ja radije bez naslonjaca, nego neki od onih od po 20-30KM. Izbija jeftinoca i nekvaliteta iz njih.
- citroen
#13 Re: Sredisnji naslon za ruku
U kompaktnoj klasi to je dodatna oprema.Blobi wrote:A negdje na prethodnim temama se povlacila prica kako je naslonjac za ruku beskoristan (nakon sto sam primjetio da jedna Astra nema naslonjac za ruku)
- vukojebina
#14 Re: Sredisnji naslon za ruku
jesu to ta auta sto za manje para dobijes vise muzike??
-
bordo_boy
#15 Re: Sredisnji naslon za ruku
Ako je nov original 380KM, a nov kineski 50, rješenje je jednostavno. Kupi polovan original za 100 KM
. Imaš toga po otpadima, oglasima, posebno u Njemačkoj. Ako imaš nekog, nek ti pogleda... Astru nije teško naći na otpadu...
- respo
#16 Re: Sredisnji naslon za ruku
to se ne dobija u autima kao sto su astra golf 307 c4 itd bez doplatevukojebina wrote:jesu to ta auta sto za manje para dobijes vise muzike??
al zato je to (konkretno ovaj naslonjac) izrazeno u vecim klasama passat insignia 407 c5 itd
-
Blobi
#17 Re: Sredisnji naslon za ruku
Kraljuuuvukojebina wrote:jesu to ta auta sto za manje para dobijes vise muzike??
P.S.
Bas sam danas proveo par sati surfajuci po sajtovima dilera. Zeni mijenjam auto pa gledam "ko nudi vise muzike". Svi u pocetnoj opremi nude manje vise istu opremu, bukvalno. Eh samo je pitanje ko po kojoj kvaliteti. Zbog toga su Auris i Golf recimo najskuplji, jer su dosta kvalitetnije sastavljeni u odnosu na konkurenciju.
-
emko1234
#18 Re: Sredisnji naslon za ruku
Boga mi ga megan daje dzaba tj reno za stari megan jer imaju onu zajebanu avio rucnu pa im se uklapa u izgled..kod golfa je doplata u startu za peticu bila 190km il je dolazila serijski s comfortline opremom..a sto se tice nabavke ja bi potrazio po netu al bi prije uzeo orginal i stavio nego neko smece koje ni nasta ne lici...imas auto od 12 milja i puno ti dat 380 km za naslonjac..pa dobro si,izmi flasu od kole i gore nalijepi neku letvu i nasloni ruku..to ti je sve ukupuno 10 maraka..respo wrote:to se ne dobija u autima kao sto su astra golf 307 c4 itd bez doplatevukojebina wrote:jesu to ta auta sto za manje para dobijes vise muzike??
al zato je to (konkretno ovaj naslonjac) izrazeno u vecim klasama passat insignia 407 c5 itd
- olensoner
#19 Re: Sredisnji naslon za ruku
Ako vec neces original, uzmi bar ovakav neki da valja...
http://cgi.ebay.com/Armrest-Centre-Cons ... 336wt_1137
ili
http://cgi.ebay.de/Mittelarmlehne-OPEL- ... 1306wt_903
http://cgi.ebay.com/Armrest-Centre-Cons ... 336wt_1137
ili
http://cgi.ebay.de/Mittelarmlehne-OPEL- ... 1306wt_903
- AmADin_gospo
#20 Re: Sredisnji naslon za ruku
ehhee, i ja ga tražim ima po godine.
originalni naslonjač se montira na sjedište i pomjera se s istim, isti podizač se ugračuje u sljedeča vozila, i paše ti
astra g
astra h
corsa c
zafira a
meriva a
originalni naslonjač se montira na sjedište i pomjera se s istim, isti podizač se ugračuje u sljedeča vozila, i paše ti
astra g
astra h
corsa c
zafira a
meriva a
-
krusty
#21 Re: Sredisnji naslon za ruku
u Corsi C se naslonjac montira iza rucne, ne na sjediste...
- citroen
#22 Re: Sredisnji naslon za ruku
Nije istina,osnovni(stari) megane je dolazio bez srednjeg naslonaemko1234 wrote:Boga mi ga megan daje dzaba tj reno za stari megan jer imaju onu zajebanu avio rucnu pa im se uklapa u izgled..kod golfa je doplata u startu za peticu bila 190km il je dolazila serijski s comfortline opremom..a sto se tice nabavke ja bi potrazio po netu al bi prije uzeo orginal i stavio nego neko smece koje ni nasta ne lici...imas auto od 12 milja i puno ti dat 380 km za naslonjac..pa dobro si,izmi flasu od kole i gore nalijepi neku letvu i nasloni ruku..to ti je sve ukupuno 10 maraka..respo wrote:to se ne dobija u autima kao sto su astra golf 307 c4 itd bez doplatevukojebina wrote:jesu to ta auta sto za manje para dobijes vise muzike??