SRECA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
breka

#1 SRECA

Post by breka »

breka

Post by breka »

ja mislim da to sto je tile rekao itekako stoji, kamo srece da se ovi sadasnji cobani nasi zamisle nad tim ...
Toozla

Post by Toozla »

.....nije bezzzeze on bio Tito.... :D
breka

Post by breka »

da, ali zanimljivo je to sto je rekao, bas u relaciji sa trenutnim stanjem u bosni, pogotovo ona zadnja stavka: "licna sreca (tj. sreca jednog naroda) se ne smije zasnivati na nesreci ili nezadovoljstvu drugih naroda ili ljudi..."
da pamtis

Post by da pamtis »

breka wrote:da, ali zanimljivo je to sto je rekao, bas u relaciji sa trenutnim stanjem u bosni, pogotovo ona zadnja stavka: "licna sreca (tj. sreca jednog naroda) se ne smije zasnivati na nesreci ili nezadovoljstvu drugih naroda ili ljudi..."
breka.....tito je stalno "napusen" i onda nama prosipa filozofiju..........ako ne vjerujes pitaj ostale clanove foruna...... :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

E moj Broz...

Da ti je samo znati da su ti hajvani koji su dosli iza tebe i pootimali se za vlast, podigli ugled i kod kuce i u svijetu vise od bilo kojeg onog koji ti se i danas kune...
:-) :)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Image

..morala sam :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Soul_Sista wrote:Image

..morala sam :D :D
Nek si, ko da si mene pitala! :D :D :D

:lol:
goofy

Post by goofy »

fidel kastro balkana....sve OK samo mu zamjerama sto nije "dozvolio" politicki pluralizam i trzisnu ekonomiju u SFRJ...mozemo samo zaliti za time svime
breka

Post by breka »

pa valjda je ocito da mi nismo za pluralizam i trzisnu slobodu.
mi smo narod za diktature i tacka.
goofy

Post by goofy »

ma da ej sve to proslo sa rvatskim proljecem vjerujem da bi proslo mirno i bez krvoprolica...mada samo moemo nagadjati sta i kako bi bilo
breka

Post by breka »

ma to treba po glavi odmah, ko sto je i ante markovic trebao ove koji su su se pohasili 1990.
goofy

Post by goofy »

90 ta je bila 10 godina od smrti tita, koji je sa svojom cvrstom rukom drzao sve pod kontrolom, valjda i sama cinjenica da je samo 10 godina trebalo da se raspadne jedna drzava je dovolji pokazatelj koliko je nama bilo stalo do te drzave....bilo je sansi da se iscupamo i da uspostavimo drzavu na drugacijim odnosima,bratstvo i jedinstvo, je pokazalo se je, bila propala forma, ponavljam mozemo samo zaliti jer nasi tadasnji lideri nisu imali dovoljno sluha i razumjevanja da prihvate nesto sto je novo i sto se zove liberalizacija i ljudska prava na slobodu i ravnopravnost ...zivjeli su u svojim rovovima i tada i rusili su njemacke bunkere i tada ...jednom rjecju hvala IM velika!
goofy

Post by goofy »

a "ovaj" gore moze gledati ...i on snosi dio krivice za sve patnje koje su svi narodi pretrpjeli sa ratom koji nas je poklopio!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

goofy wrote:a "ovaj" gore moze gledati ...i on snosi dio krivice za sve patnje koje su svi narodi pretrpjeli sa ratom koji nas je poklopio!
Dvoje mladih se zaljubi, zavoli, vjenca, zivi skupa 30, 40, 50 godina, djecu izrode i na kraju se razvedu uz puno pompe!

Znaci li to da se nikad voljeli nisu?
Znaci li to da nisu trebali nikad zivjeti skupa?
Znaci li to da su sve godine koje su zajedno proveli bile laz?

Ili, pretpostavimo da su i nastavili cijeli svoj vijek u ljubavi zivjeti.
Ako njihova djeca nakon majcine i oceve smrti prestanu komunicirati, zamrze se cak, jesu li roditelji krivi kad se tako nesto desi? :?

Kada cemo, napokon, na sebe preuzeti odgovornost za ono sto smo naparavili, a ne traziti vjecno krivicu u drugome?

Ne priznajemo li time da smo u stvari mi debili, nesposobni da uzmemo svoju sudbinu u svoje ruke?
kekec

Post by kekec »

goofy wrote:a "ovaj" gore moze gledati ...i on snosi dio krivice za sve patnje koje su svi narodi pretrpjeli sa ratom koji nas je poklopio!
Haj´ poslusaj jos jednom. :-)
Link u prvom postu.
goofy

Post by goofy »

poslusao i ... sama cinjenica da sam skontao da su nam ispirali mozak toliko dugo gadi mi se .... 10 godina za drzavu nije nista, i da se raspadne za godinu dana je ja mislim ipak dovoljan pokazatelj da nam ipak nije bilo toliko stalo do te drzave!
tko je kriv, pitanje a koje je tesko naci odgovor...krivi smo mi i crveni i plavi i zeleni...samo sam dao svoj koment "da je mozda moglo proci mnogo bezbolnije da je do reforme doslo pocetom 70 ih" ...
breka

Post by breka »

ne serendaj goofy.
sta bi bilo kad bi bilo, sada je lako supljirati ...
jasno je i meni da sve stvari u onom sistemu i takvoj diktaturi nisu bile najidealnije. bilo je tu svasta, ali sigurno je barem to da smo u globalu daleko puno bolje zivjeli tada i imali respekta jedni do drugih.
goofy

Post by goofy »

necem vise...zivio drug tito i komunisticka partija jugoslavije :)
Post Reply