Sreca koju ne osjecam

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ninic

#1 Sreca koju ne osjecam

Post by Ninic »

JA
Kada bih neko pitao ko sam ja.....Odgovor bi bio pozitivan i siguran u sve ono što sam željela da bude, odnosno kako sam sebe zamišljala. Ponekad, mnoge stavri radim kako bi imale „zvuka“ na onoj jačini i punoci koja je u pravoj mjeri.
Ali, svi ti neki trenutci koji me koce i odlikuju moje stanje u pogršnim kontestu, vode ka necumu što ja ne želim, a možda ipak ja to jesam. O čemu ja to pišem, o čemu ja to govorim, o čemu ja to razmišljam.....O sreci......Imam je, ali ona nije u mojim mislima, ona nije dio mene....Ja je vidim, ali ne osjetim je. . . . Osjecam sasvim nešto drugo, trece od onoga za što sam željela biti. . . . Jednostavno, zapitam sebe često zašto je to tako, gdje sam propustila taj dio ispita osobnosti koja je bitna karika mene, moje funcije i obavezan dio moje mladosti, života.
Sebe smatram multiflekibilnom, ne vidim poteškoće u mojim aktivnostima, ali vidim u zadovoljenju sobstvenom. Nikako sebe ne mogu da nametnem užitku života. Težim ka tome, a imam veliki dio toga. Osjećam se kao da sam ptica. Ja letim cijelo vrijeme, osjetim vjetar, osjetim sangu. . . apsolutno, potpuni ugođaj, ali ja nisam sretna, ili ne znam biti sretna. Ne znam uživati u stvarima koje posjedujem i ambicijama.

Kako se osjećati sretnom zaista mi je težak odgovor.
Šta učiniti kako bi sve bilo savršeno i što bi me usrećilo. Da li je nekome sreća otputovatu u Šharm el Shaik na odmor, ili položiti ispit, diplomirati, magistrirati, doktorirati. . . . biti dio neke elite.........................biti dio nekog ispunjenja.

Moja sreća treba da dolazi iz moje duše, razuma, srca, tijela i treba biti apsolutno uvijek tu. Ponekad me strah da živim dosta brzo da ambicije pretvorim u javu veoma brzo, tačnije na vrijeme. Da nije to neki osjećaj koji je baš taj koji kvari moj užitak u stvarnosti. Taj svijet maštarije koji nije dio onoga što ja trebam. Trebam odustati od toga, trebam se oduprijeti tome i ne misiliti više na neke budalaste stvari koje mi počinju stavrati poteskoce. Ne one vidljive i koje mogu narušiti integritet mojim sposobnostima već dijelovima, trenutcima kada sam sasvim obična djevojka.

Da sebi ne bih karikirala - „ Znam li biti sretna i ispunjena uz popodnevnu kaficu sa drušvom?“, „Znam li se provesti i radovati izlasku po diskotekama“ . . . . to bi jednostavno samo došlo, došao bi taj pravi osjećaj koji mi treba i koji treba pratiti me baš i kao moja sjenka.

Da li sam sebi nametnula previše obaveza, da li sam pogrešno gledala na neke stavri. . .Da li je ispravno da sa 24 godine me dijeli samo par ispita do diplome magistrice. Jesu li moje ambicije pretjerane za moje godine. . .Jesam li propuštala sve te meni ponekad „bezvezne“ stvari. . .Jesu li one trebale biti dio neki dio od neceg. . . Neceg sto je trebalo da se dogadja i da one presude mom razvitku i pronalasku mene u svakoj prlilici, pa bila sama ili ne.

U ljubavi sam mnogo sretna. Zadovoljna u zivotu. Ali ne znam biti sretna sa svim stavrima koje imam. I taj nespokoj pocinje onda kada sam sama. Koliko sam samo kilometara presla i sebe preispitivala zasto sam tuzna bez ikakvog povoda. Sto se tako osjecam? I nikada nisam pronasla taj odgovor. . . . .Uvijek ostane hiljadu pitanja, a tako malo odgovora.
*mima*

#2 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by *mima* »

Razne diskusije......................Vaaaahaaaaaaaaaaa...........leeeeeeeetiiiiiiiiiiiim
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#3 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by anjusha »

idi bjezi sta se raspisa.
kad sam u prvi mah pogledala- rekoh sebi: ova bas ima neki tezak ljubavni/seksualni problem.
kada ono- monolog o sreci tj nedostatku iste.
ja bih prebacila na filozofiju. sta covjeka cini sretnim?....
*mima*

#4 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by *mima* »

zoom66 wrote:
mima wrote:Razne diskusije......................Vaaaahaaaaaaaaaaa...........leeeeeeeetiiiiiiiiiiiim
vaha doletio i prebacio :D a sad uzivaj :kiss: :D

Ooooooooooooooooo........ma tebe trazim po forumu................ :kiss: Eno nesto za tebe u kafani.......... :lol:
Abacija

#5 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by Abacija »

Ja bi ovo na pdf-Zdravlje.

Inace dobra tema. :thumbup:
JThomas

#6 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by JThomas »

sreća je jedna čisto unutrašnja i neuhvatljiva kategorija :wink:

ja često sam sebe iznenadim u kakvim se ja sranjima znam čisto pristojno osjećati...a nekad jednostavno naizgled sve bude tu, a opet nešto fali...
Aurora Borealis

#7 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:38, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by Chmoljo »

zoom66 wrote:
anjusha wrote:idi bjezi sta se raspisa.
kad sam u prvi mah pogledala- rekoh sebi: ova bas ima neki tezak ljubavni/seksualni problem.
kada ono- monolog o sreci tj nedostatku iste.
ja bih prebacila na filozofiju. sta covjeka cini sretnim?....

ko da gledam, doci ce beban i zatraziti da ovo prebacim na religiju :D
jok bolan. u kafanu. kafana čovjeka čini sretnim :D :D :D
JThomas

#9 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by JThomas »

nije ni u kafani sve.

jeste dosta toga, ali nije sve :D
Džingis kan

#10 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by Džingis kan »

meni samo jedna stvar na ovom forumu evo vec godinama nije jasna...zasto se uvijek nadju oni koji ma kakva tema bila imaju neki svoj negativisticki nastrojen komentar...jednostavno kao da im je zivotna zelja da nesto pokvare. svojim suvislim komentarima...zasto jednostavno ne znanemarite temu ako vam se ta tema ne svidja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by Chmoljo »

Džingis kan wrote:meni samo jedna stvar na ovom forumu evo vec godinama nije jasna...zasto se uvijek nadju oni koji ma kakva tema bila imaju neki svoj negativisticki nastrojen komentar...jednostavno kao da im je zivotna zelja da nesto pokvare. svojim suvislim komentarima...zasto jednostavno ne znanemarite temu ako vam se ta tema ne svidja.
oooooo moćni džingise, da ti dadem odgovor prije nego odletim na zasluženi odmor na moj nenamješteni krevet.

ovo gore što ja napisah je koliko i zajebancija, toliko je i istina. sreća je relativan pojam, nekome je sreća poljubac, nekome novac, nekome nesreća drugog. a bogami nekome i kafana. nažalost.

jer , kao što JT reče, u kafani je dosta toga, ali potpuna sreća za normalnog ne.

eto o moćni vladaru, da i ja dam jedan suvisao komentar od pet i pol tisuća što ih nanizah.
Vertigo

#12 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by Vertigo »

Ninic wrote:JA
Kada bih neko pitao ko sam ja.....
......
da li imas osjecaj kao da nesto nedostaje ?
JThomas

#13 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by JThomas »

a možda ništa ne nedostaje.

svi smo mi djeca, samo se igračke mijenjaju...ali koliko god nam ih daš, mi hoćemo još. želiš je, dobiješ je...i onda vidiš da se osjećaš isto...pa eto, možda sreća jednostavno nije u više igračaka?
ljubav_aha

#14 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by ljubav_aha »

Ninic wrote:U ljubavi sam mnogo sretna. Zadovoljna u zivotu. Ali ne znam biti sretna sa svim stavrima koje imam. I taj nespokoj pocinje onda kada sam sama. Koliko sam samo kilometara presla i sebe preispitivala zasto sam tuzna bez ikakvog povoda. Sto se tako osjecam? I nikada nisam pronasla taj odgovor. . . . .Uvijek ostane hiljadu pitanja, a tako malo odgovora.
ok,kad bi birala izmedju opcija: A/imam dovoljno savrsen zivot,je rnamam mnogo prereka u postizanju ciljeva /
B/ne znam zivjeti bez konstanog rijesavanja manjih ili vecih zivotnih prepreka/
sto bi ti prvo zaokruzila :?:

nema sanse da si tuzna bez razloga,nesto mora biti,mozda si usamljena,jer namas blizu svoje najdraze,jer spominjes kilometrazu :!:
Slažem se

#15 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by Slažem se »

A možda to što ti nazivaš srećom nije prava sreća nego nekakva teorija sreće. Ako ostvariš neke ciljeve trebala bi biti sretna, ali tebi se to nije dogodilo i sada imaš problem. Kao što neki ljudi vjeruju da će biti sretni ako se obogate/financijski osamostale. Da je to istina Oprah nebi čitala i promovisala sve one knjige, humanitarne akcije... Ovo sada pišem samo na osnovu pretpostavke. Možda si previše egoistična, fokusirana samo na sebe i svoje potrebe. Pomaganje drugima bi te moglo zaista usrećiti. Možda ti nedostaje izazova. Magistrirati ću, zaposliti ću se, udati, roditi i to je to. A da probaš nešto ekstremnijeg, malo spontanog življenja. Skok sa padobranom ili tobogan u lunaparku, svejedno. Vjera-priprema za drugi život. Kada si već sve ostvarila u ovom možda je vrijeme da kreneš dalje sa svojim ciljevima...? Vjerujem da znaš da psihologu ne idu samo luđaci. Radi se o jednoj vrsti doktora, ti se sada loše osjećaš pa bi bilo logično otići na nekakvu "kontrolu", čisto porazgovarati o svemu... Kako god, sretno (ali zaista)!
andrija2007

#16 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by andrija2007 »

Sreca je kad se osjecas sretan.
*mima*

#17 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by *mima* »

Džingis kan wrote:meni samo jedna stvar na ovom forumu evo vec godinama nije jasna...zasto se uvijek nadju oni koji ma kakva tema bila imaju neki svoj negativisticki nastrojen komentar...jednostavno kao da im je zivotna zelja da nesto pokvare. svojim suvislim komentarima...zasto jednostavno ne znanemarite temu ako vam se ta tema ne svidja.

Zar ovdje ima neko ko je .....negativisticki nastrojen?
Dori

#18 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by Dori »

Mozda vec otrcana fraza, ali istina je da "srecu cine male stvari"
Razmisli o tome i sa one makro slike, prebaci se na mikro i pogledaj sta tu nedostaje ;-)
Moguce da je tu problem....
Slažem se

#19 Re: Sreca koju ne osjecam

Post by Slažem se »

andrija2007 wrote:Sreca je kad se osjecas sretan.
BeHaTe Bebe? :lol:
Post Reply