Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nisam kompetentna da pisem o ovoj temi.a mozda i jesam?
zivim u poligamnoj vanbracnoj zajednici,nas dvije i on,imamo svaka po dijete sa njim.zivimo pod istim krovom.
mnogi ce osuditi ovakav nacin zivota ali se nama svidja i uzivamo.jest' da sam ja kriva sto je doslo do ovoga,upecala sam ozenjenog muskarca ali se nimalo ne kajem,sad uzivamo u troje plus dvoje djece.
recept za dobar i uspjesan brak:
-i on i ona popustljivi
-raditi sve u dogovoru
-ne gledati jeftine sapunice
-ne slusati sta komsiluk govori
-ljubav
ponavljam,mozda nisam kompetentna ali nama uspijeva vec 8 godina
mojgrad wrote:Sita sam vise prica na temu: prevara, ostati ili ne u braku nakon prevare, da li ili ne imati vise partnera a biti u braku i sl. teme. Pocinjem dobijati osjecaj mucnine kad samo procitam sta se sve desava. Ljudi pa zar je moguce da sad svi varaju ili su prevareni? Ne kazem, na zalost to se desava, ne treba sklapati oci pred tom cinjenicom ali hajde neka se jave i oni koji su happy sa svojom vezom i brakom.
Happy people javite se i recite ovdje koji su vasi 'trikovi' / 'recepti' za jedan uspjesan brak/vezu.
Evo uzimam sebe za primjer, sretna u braku vec godinama i mogu reci s pravom da je moguce uspjeti samo i SAMO ako OBOJE iskreno to ZELE.
Moja mala 'tajna' je kuhati pite, radjati djecu i uvijek nasmijana docekati muza s posla (sala)
iz mojega iskustva observirajuci vjencane parove jako cesto se desaje da je zena nesvjesna prevare cak i kad joj je pred ocima. evo recimo znam jednoga "ziju" koji neki dan mi rece "jel i ja mogu s tobom u zagreb?". ja velim, a zasto kad ja odoh u kurvarluk a ti ozenjen? znam zenu jako fina osoba tek rodila curicu. kad on veli meni - pa recicu zeni da je poslom. a zena sasma nesvjesna ubjedjena 100% da ni teoretske sanse nema da je "zijo" prevari. a zena nije nega glupaca da se razumijemo sufisticirana je zgodna, emancipirana svijetska dama.
Sto je poanta ove price? poanta ove price je da zaljubljene zene sebi stvaraju nerealnu sliku. Ili je to ili je muz nesposoban da zbari sa strane ili bolje reci sve sto je mogao da pokupi si ti a vislji domet mu je nedokuciv.
duplo_golo wrote:nisam kompetentna da pisem o ovoj temi.a mozda i jesam?
zivim u poligamnoj vanbracnoj zajednici,nas dvije i on,imamo svaka po dijete sa njim.zivimo pod istim krovom.
mnogi ce osuditi ovakav nacin zivota ali se nama svidja i uzivamo.jest' da sam ja kriva sto je doslo do ovoga,upecala sam ozenjenog muskarca ali se nimalo ne kajem,sad uzivamo u troje plus dvoje djece.
-i on i ona popustljivi
-raditi sve u dogovoru
-ljubav
-i on i ona popustljivi
-raditi sve u dogovoru
-ljubav
Kada sam čitao tvoj recept,duplo_golo,kao da gledam svoj brak.Upravo sve ono što si navela primjenjujemo i moja supruga i ja.Dobro,ne podržavam poligamiju,ali to je neka druga tema.Jednostavno,kada je nekome od nas dvoje žuta minuta,ono drugo se makne dok se ovaj ne smiri.Netko će reći da je to guranje problema pod tepih,ali ja se s time ne bih složio jer svi se problemi riješe kada se glave ohlade.Cijenim kod svoje supruge što je spremna na kompromise,a valjda smo se takvi našli da o puno stvari imamo slično mišljenje i vrlo brzo se dogovorimo.Kako to kaže jedan moj prijatelj:-U mojoj kući moja je uvijek zadnja!Uvijek na kraju kažem ˝Da,draga˝.Šala-mala.Ne znam što će se dešavati u budućnosti,ali,evo,mi ovako funkcioniramo dobrih desetak godina.
mislim da mnogi parovi jednostavno zaborave da se vole. zanemare iskazivanje ljubavi ili kao dodje vrijeme kad im vise ne treba da ih neko mazi, govori lijepe rijeci itd. posto sam to vidjela mnogo puta u zivotu, trudim se to izbjeci. kao i pitt i njegova, raspravljamo kad smo se vec odljutili. takodjer, srecu dobrim dijelom sami stvaramo, pa onda valja stisnut i presutit, stisnut i uradit, stisnut i josstosta, pa da bude dobro.
mojgrad wrote:Sita sam vise prica na temu: prevara, ostati ili ne u braku nakon prevare, da li ili ne imati vise partnera a biti u braku i sl. teme. Pocinjem dobijati osjecaj mucnine kad samo procitam sta se sve desava. Ljudi pa zar je moguce da sad svi varaju ili su prevareni? Ne kazem, na zalost to se desava, ne treba sklapati oci pred tom cinjenicom ali hajde neka se jave i oni koji su happy sa svojom vezom i brakom.
Happy people javite se i recite ovdje koji su vasi 'trikovi' / 'recepti' za jedan uspjesan brak/vezu.
Evo uzimam sebe za primjer, sretna u braku vec godinama i mogu reci s pravom da je moguce uspjeti samo i SAMO ako OBOJE iskreno to ZELE.
Moja mala 'tajna' je kuhati pite, radjati djecu i uvijek nasmijana docekati muza s posla (sala)
iz mojega iskustva observirajuci vjencane parove jako cesto se desaje da je zena nesvjesna prevare cak i kad joj je pred ocima. evo recimo znam jednoga "ziju" koji neki dan mi rece "jel i ja mogu s tobom u zagreb?". ja velim, a zasto kad ja odoh u kurvarluk a ti ozenjen? znam zenu jako fina osoba tek rodila curicu. kad on veli meni - pa recicu zeni da je poslom. a zena sasma nesvjesna ubjedjena 100% da ni teoretske sanse nema da je "zijo" prevari. a zena nije nega glupaca da se razumijemo sufisticirana je zgodna, emancipirana svijetska dama.
Sto je poanta ove price? poanta ove price je da zaljubljene zene sebi stvaraju nerealnu sliku. Ili je to ili je muz nesposoban da zbari sa strane ili bolje reci sve sto je mogao da pokupi si ti a vislji domet mu je nedokuciv.
Evo jedan primjer sretnog braka. Recept - ljubav i zrelost i samo to, nikakve kontrole i nista slicno. U jednom zivotnom periodu vazno ti je s kim ces leci, a u drugom s kim ces se probuditi. Ukratko kad si mlad i ne obazires se toliko na vezu osjecaji - seks, vazan ti je broj, ali kasnije, kad sazrijes, jednostavno nemas prostora da razmisljas o nekom drugom, jer, da bi se nesto napunilo, prethodno se mora isprazniti... Kako mogu biti s nekim ako ga ne volim? Kako mogu voljeti nekog drugog ako volim vec onog prvog? I to je taj recept, traje evo vec nekoliko godina, i oboje djelimo ovo misljenje
-i on i ona popustljivi
-raditi sve u dogovoru
-ljubav
Kod mene je uvijek na prvom mjestu ljubav prema suprugu pa onda sve ostalo sto si nabrojala.
Razlika u odnosu na tvoju situaciju je ta da se nisam 'spetljala' sa vec ozenjenim jer ne bih mogla podnijeti cinjenicu da sam mu druga. Ma ni pomocu trikova.
Vjerujem da je moguce zivjeti monogamno bitno je naci se sa osobom koja isto tako razmislja.
Ali nismo svi isti, i ne osudjujem nikoga.
Pa sad, zar treba za svaku rijec koju izgovori bracni drug razumjeti kao neku laz, ili da mozda zeli da te prevari? Jedna od bitnih stvari u braku i jeste vjerovati partneru, imati povjerenje u njega. Naravno to podrazumijeva da se to povjerenje ne pogazi. Ih kad bih ja svaki put sumnjala da moj dragi nije na putovanju vec sa nekom tamo pa gdje bi mi pamet bila. Ne treba se opterecivati bez razloga nekim stvarima, nepotrebno je to. Ali definitivno kad imas (dobar) razlog za to onda znas sta ti je ciniti.
To sto zena 100 % vjeruje svom muzu nije nikakvo zlo, zlo je u njemu sto uopste pomislja na takvu akciju kao sto si gore naveo. Zalosno je to stvarno.
Ne slazem se sa tobom kad kazes da zaljubljena zena ima nerealnu sliku o muzu, NE muz stvara nerealnu sliku o sebi. Samim svojim ponasanjem (radi stvari iza ledja).
Nemam baš puno bračnog staža, tek par godina ali i to se pika, jel da?
Nekad davno sam pročitala nešto ovako:
"Ljubav nije kad dvoje ljudi gledaju jedno u drugo.
Ljubav je kad dvoje ljudi gledaju u istom pravcu."
Mislim da je to tačno. To je ona zrelost koju već neko spomenu. Kada smo sami sebi OK i dovoljni onda je lako postići sklad živeći s osobom koju volimo. Bitno je da svako od nas ima svoju slobodu ali da je nezloupotrebljava na način koji će povrijediti onog drugog.
Također mislim da u prirodi svakog čovjeka postoji ta neka žica da je ili sposoban za prevaru ili nije.
Meni je prevara zaista nešto grozno, dno dna.
SinjaD wrote:Nemam baš puno bračnog staža, tek par godina ali i to se pika, jel da?
Nekad davno sam pročitala nešto ovako:
"Ljubav nije kad dvoje ljudi gledaju jedno u drugo.
Ljubav je kad dvoje ljudi gledaju u istom pravcu."
Mislim da je to tačno. To je ona zrelost koju već neko spomenu. Kada smo sami sebi OK i dovoljni onda je lako postići sklad živeći s osobom koju volimo. Bitno je da svako od nas ima svoju slobodu ali da je nezloupotrebljava na način koji će povrijediti onog drugog. Također mislim da u prirodi svakog čovjeka postoji ta neka žica da je ili sposoban za prevaru ili nije.Meni je prevara zaista nešto grozno, dno dna.
ovo i ja mislim. Jednom svaca (svaler), uvijek svaca ne znam odakle nekim zenama hrabrost udati se za tipa Karanane (mislim na profil koji karanana ostavlja na forumu, iako sam sigurna da je u stvarno jako fini decko )
maccarona wrote:ja od takvih bjezim brzinom svjetlosti
Macco bona, vratio ti se bivsi muz sa Urlaba (urlabo se bona ) Sad sam, te otracala (ja bas nista ne mogu presutit )
onaj, imala sam jednog jarana pravog svacu.Ozenio se sa 30 i kusur. I kada se ozenio ulicom je hodo ko po chizi Nigdje nije smio gledat, a ne daj se Boze pozdravit sa zenskinjem. Takao ga je sredila
-i on i ona popustljivi
-raditi sve u dogovoru
-ljubav
_mallena_ wrote:Kazu da je prvi put sve najteze....svaki slijedeci put je sve lakse i lakse.....
Ja sam svew manje uvjerena da postoji nesto kao "sretan brak"....baram na osnovu onoga sto se trenutno desava oko nas....
...Ovisi sa kakvim ocekivanjima ljudi ulaze u brak i zbog cega, interesa ili ljubavi ili neceg treceg...cinjenica jeste da brak i veza nisu isto...gdje ljubav "prestaje" pocetnicka strast, zudnja i zelja za osobom... tu nasupa ...postovanje, KOMPROMIS koji je jako, jako bitan, nema savrsenog braka, idealnog, svako ima neke svoje sitnice koje ga nerviraju, ali treba znati zatvoriti oci pred njima, da bi opstali...I da, dodje svakome da popizdi i kaze "sto mi je ovo trebalo"?
ali onda stanes na loptu, okrenes se oko sebe i shvatis kako imas divan brak...ljudi grijese kada se OPUSTE u braku, nema opustanja...brak treba njegovati, zaljevati ga ljubavlju i paznjom (medjusobnom), sitnicama, malim ritualima koji oboje vole.Ali prije svega postovanje koje je temelj svega..
gledati da se ugodi i prilagodi jedno drugom, a ne mijenjati drugog i ocekivati uzvrat za ono sto ucinis. treba biti svjestan da uvjek postoje zute minute i slazem se da sklanjanje u stranu ne predstavlja guranje problema pod tebih. prije je to ne dodavanje ulja na vatru. sto se prevara tice jednostavno je, trudit se da uopste covjek ne dodje u takvu situaciju, jer ako cesto dolazi, unatoc odbijanju, njegova volja, ljubav...razlozi slabe i na kraju se desi momenat slabosti koji moze ujebati citav zivot. ovako ako se redovno izbjegavaju potencijalne situacije u kojima bi moglo doci do prevare, ako se ona slucajno i pojavi covjek ostaje dovoljno jak da takvo nesto odbije.
-i on i ona popustljivi
-raditi sve u dogovoru
-ljubav
a jeste li to u great state of Utah
u Sarajevu
Jel ovo neka zahebancija,il ???
Jest hadzo,nema dalje
Mila majkooooo