naissus wrote:Dodjem ponekad na ovaj sajt, procitam vesti iz BiH, i odmah mi je bolje jer je u Srbiji zivot mnogo bolji.
Imam svoju zemlju, ali mi se usladio i ta Republika Srpska, sto je besplatno i Bogu je drago.
Pricate o suzivotu, ali kada mala devojcica ne sme da kaze ime svoje zemlje...
Radovan Karadzic jeste u zatvoru, ali on je nebitan, kolateralna steta, bitno je da je RS cista i da se ovakve stvari desavaju...
Zar vas ne boli dusa i srce kad vidite sta vam radimo a ne mozete nista da preduzmete... zar vas ne boli srce???...
Kad je tebi tako, mozes zamisliti kako je meni kad iz Amerike gledam Kosovsku dramu i junacke Srbe kako zive po belim kontenjerima, i njihove roditelje koji ne mogu hleb da kupe na Kosovu, "zrtve Albanskog terora", zapravo budale zaostale u povlacenju, pa ce da ih karaju u mozak za sve one druge koje nisu sustigli, braca Sifunzi i Amerikanci koji u 38 dana nisu mogli u spavacicama one iz Afganistana da pokore "muskarcine", a mogli su Srbe da zatrokiraju, i da im jednog po jednog odvode najfamilijarnije kucne figure, od Slobana do Radovana, a ti gledaj kako's struju platiti moj Srbine, da ti ne promaknu vesti u 7:30, a posle sledi sportski pregled, zbog cega ti nisi imao vize skoro dvajest godina, a u Pristini ne da ne smes reci da je Srbija vec ne smes da sprechen sie Serbishen. Ispricaj to svome dijetetu, reci mi krenuli iz normalne drzave, i pasosa, i 20 godina nas ubijali i mi ubijal i klali - a ono sa svakim danom, sve manja i manja. Jos kad vidim koliko je Srba otislo s ex-Yu prostora, pa 1/3 ljudi nema, ali tebi je bitna cista teritorija s natalitetom u kurki, i najpametnijim koji su otisli negdje dalje, to cete ko vi poznati neimari i poznati graditelji, praviti i graditi, ti i tvoja generacija debelguza, cetnika, pjana, drogerasa i kojekakvih drugih propaliteta Joca Amsterdama, Legija, Zdrala i ostalih pusi-kuraca na koje onanira cijela nacija. Ajde bre ne nasmijavaj me. Ja u 11 godina zivota u Americi jos ne kupih nista da je u Srbiji napravljeno a svaki dan otvaram kutije ko dijete za rodjendan - i trazim ono made in, sto god kupim cak i od 'rane il je Makedonsko ili Hrvatsko, i da je barem to bila zemlja u ratu od 5 godina, nego 28 dana, istresose Amerikanci ono sto im je smetalo po skladistima, i bog te veselio. A kad ste pristali tako lako da ce biti kako vam je skroje na Kosovu, RS je budi siguran mnogo jebeniji problem, prvo, jerbo vec vam muda drzi u saci Europa, drugo, jer ako ne bude kako oce civilizirani svet, doci ce opet da vas gruhaju, ti mislis da samo vi Srbi volite da gruhate? I ti mislis da sam ovi Srbi volite da gruhate bez posledica? Ima li ijedan Amerikanac koji je bombe sipao nad Srbijom da je bio na nekakvom sudu? Ijedan koji je sutirao Srbe u dupetarce po zatvorima i koji je infilitrirao se, pa blokirao i avijaciju i telekomunikacije a bezbeli i struje je nestalo, i mostove koji je rusio, i infrastrukuturu? Ima li ijedan da je izasta odgovara? Nema. E, to je drzava i zemlja. A Srbe dokle god love ko zeceve, Srbija je socijala brato, i karina od zemlje s kojom se samo mogu oni iz Vlasenice, Bratunca i Birca da ponose, oni do kojih radiotalasi iz Srbije trebaju 3 dana da provedu u vazduhu dok dopru, tamo gdje je napredak nestao i samo se jos kazaljaka na zidu pomice naprijed, a face sve vise i vise, izgledaju deblino, zastrasujuce mutirano, deranzirane i poremecene, jerbo, covjek koji ne stvara je covjek koji razara, a nakon razaranja drugih, najcesce se predje na sebe. Ti jadnici su toliko zeljni naprijed, a toliko ste ih ukopali, od silne ljubavi naspram ljudi, sve kojekakve price nedorece, ljudi za koje se nikad nece znati, zalosne zaostale karikature koje kad dodje kapitalizam samo ce da pomete u smicak i baci jerbo, niti je to za rada, ni za posla, niti za normalnih kakvih preokupacija. To je za naprljaljki i kojekakvih guslarskih derneka, a znas sta ce sad da bude kad su vam dali vize? Ici ce Srbijanci u Europu, da pare oci i gledaju kako se zivi. I sto vise budu parili oci i gledali kako se zivi, to ce sve vise da dolazi Zapad i uzima sebi one koji hoce ustajati u 5 i biti radna snaga a ne Veliko-Srbim koji dizu se u podne, a kad se rintaci jedno 12-15 sati, svaki dan, ti kuci kad ides, mozes biti ne znam ti kakav Srbin, i koliki Srbin, al' nema se gdje to manifestirati, zasto, jer si prezauzet, preumoran, preokupiran samim sobom, samo oni propaliteti koji su s margina i drustva i drzave, samo te marionete, imace vremena za Srbizam, dok ne zakvrce crijeva, mozda ne prvi, mozda ne drugi put, ali definitivno, kad zakrce treci put a komsija novo automobila kupio, jebace nam svima Zapad majku, i tome se veselim zdusno, veselim se pohlepi i zavisiti i trci da se vise ima, jerbo, cak i to, bi za ovo danas, bio nekakav napredak. Sad idi gledaj kako se dobro zivi, pa otidji negdje drugdje, vi's kad Srbija vise ne bude to-to, jos kad dodje prika iz Svabije i docera mecku od 6 metara, a odmor od Arube do Jamaice preko Sejsela. I bas mislis sljedeci put kad ga vidis da ce ga interesovati prica o Velikoj Srbiji od koje je sve manje i manje? Ajde bre, pa vi da ste u to verovali, valjda bi rat potrajao makar 49 dana. Nego ostavi ti ove Srbe iz Bosne, pusti ti njih u njihovom jadu, lako je potapsati po ledjima, zaliti s ljivom, betoniraj cvarkom kojim i slaninom a onda - hajde seljaci kucama svojim da vas ne vidim. Skontace to oni, znaju i oni sami, doduse, vrlo dobro sve. Vidjeli su. Ali zamisli ovo - 20 godina kad investiras u neku glupost, vrlo tesko ce da dodje 1 dan u kojem, gluposti se odreknes, cak i ako ne vjerujes apsolutno u nju, a ono moras, aproprije drugih. Republika Srpska ti je ko bog. Niko nije dokazao da postoji,a svi u nju vjeruju, ponajvise radi drugih, da se nebi zabrinuli drugi, sta to ovaj treci misli i konta. A ja znam Srbe i znam sta su pare. Srbi za pare zivjece u Bosni, ako treba, platiti cemo ih. Placamo ih zapravo. Hiljade i hiljade i desetine hiljada, iz kojekakvih budzeta iste drzave Bosne i Hercegovine i slicno, sta im to vi iz Srbije mozete obecati osim da od njih kreirate vas novi Kosmet, mjesto gdje cete dolaziti piti, jebavati i nikad racun ne izmiriti, jerbo, "mi smo vam pomagali kad je bilo najgore" i druge lovacke pripovjetke. I da, boli me srca i dusa kad vidim kako se neko koji nije baruta omirisao pali na Srpske mitove, al' brzo se takvi dozovu tobe, jerbo, mnoge je i mnoge autobuse vikend-cetnika Srbija u Bosnu poslala, malo ih se je zadrzalo, samo preko vikenda. Ima ih na stotine i hiljade, i dan danas u Bosni, tj. pod Bosnom. I, sta bi - ujeo vuk magare, ko to placa, ko tim dize djecu i otplacuje kredu za kucu i stan i automobil, sve se plasim takvi kao ti, mozda nakon 6 sljive, onako, emotivni, podastre se ono sto je trebalo otici za tringelt. Ali pri cistoj glavi... bolje sebi ostaviti koju kintu, a i eto Zapada, nema vise zajednistva, imas samo ja, sam sa sobom.