SREBRENICA
-
seldzuk
#126 Re: SREBRENICA
Ćamil prije tri dana na Džeziri
Jasno, glasno, bez trunke zbunjenosti. Aferim!
-
putokaz1
#127 Re: SREBRENICA
Pa ako postoji ''2000'' glasovi pristiglih prije 02.10
???
Onda se još nezna
???
Onda se još nezna
-
seldzuk
#128 Re: SREBRENICA
ali CIK neće da ih broji.putokaz1 wrote:Pa ako postoji ''2000'' glasovi pristiglih prije 02.10
???
Onda se još nezna
-
seldzuk
#129 Re: SREBRENICA
8:27 pitanje Grujičiću o negiranju genocida i njegov odgovor.
Ako dopustimo da ovaj vlada Srebrenicom, nula smo.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#130 Re: SREBRENICA
Kako mislis da mozes sprijeciti?seldzuk wrote:
- ze kalanga
#131 Re: SREBRENICA
Ko gubi, ima pravo da se ljuti, uvijek bilo.
-
Heller
#132 Re: SREBRENICA
Grujicic ko nas bre zavadi style. 
-
putokaz1
#133 Re: SREBRENICA
Politička borba između naroda u kojoj profitiraju Bakir i Dodikze kalanga wrote:Ko gubi, ima pravo da se ljuti, uvijek bilo.
- ze kalanga
#134 Re: SREBRENICA
Zar neko sumnja da je drugačije? 
-
seldzuk
#135 Re: SREBRENICA
http://www.mobilisationlab.org/ten-ways ... AUvdRaKTIUhrasno38 wrote:Kako mislis da mozes sprijeciti?seldzuk wrote:
10 recepata od kojih je građanska neposlušnost, koju sam spominjao, tek na desetom mjestu
- uglavnomja
#136 Re: SREBRENICA
srebrenicom ce "vladati" onaj koga stanovnici srebrenice izaberu, tj. koga su izabrali.
bosnjacki srebrenicani NECE da glasaju u srebrenici. boli ih neka stvar. od munire pa nadalje.
glasaju za kakire sirom bosne, a jos vise sirom europe i svijeta.
i sta to ljudi koji veze sa srebrenicom nikad u zivotu nisu imali TREBA
da urade da se promijene rezultati demokratskog glasanja ljudi koji zive tamo? sta? i narocito zasto????? ako njih nije briga, sto bi mene bilo briga
. a "njih" znaci i srebrenicane i pripadajuce im politicare.
a pm72 je odlicno prikazao sliku odnosa politicara prema srebrenici
plus poseban odnos politicara i srebrenickih donacija, sve u sprezi sa munirama i comp.
nema vise para u srebrenici, pros'o voz ...
zato vise nema ni srebrenice u prici, osim jedan dan godisnje.
(mogla je bosna biti mini njemacka da su pare ulozene u buducnost, u razvoj proizvodnje, infrastrukture, raznih cuda ...)
bosnjacki srebrenicani NECE da glasaju u srebrenici. boli ih neka stvar. od munire pa nadalje.
glasaju za kakire sirom bosne, a jos vise sirom europe i svijeta.
i sta to ljudi koji veze sa srebrenicom nikad u zivotu nisu imali TREBA
a pm72 je odlicno prikazao sliku odnosa politicara prema srebrenici
plus poseban odnos politicara i srebrenickih donacija, sve u sprezi sa munirama i comp.
nema vise para u srebrenici, pros'o voz ...
(mogla je bosna biti mini njemacka da su pare ulozene u buducnost, u razvoj proizvodnje, infrastrukture, raznih cuda ...)
- hrasno38
#137 Re: SREBRENICA
He moj @PM72 zna se odlicno ko uglavnom brani tekovine porodice Izetbegovic i kome je on valjo. Dedo kao covjek nije bio los......kao politicar cisti odron i samo od njega je gori njegov sin Ridjobradi. Imao je oko seba dva vuka a ponasao se naivno kao janje. Pomalo je i mesetario i preziljekivao potajno neki "fildzan" iako je znao da je to jednostavno i prosto nemoguce. Dozvolio je da vjera udje u vojsku i odjebo neke od najvecih sinova otpora koji se nisu molili Alahu. Izdao je Srebrenicu i Zepu mislem vise u neiskustvu i naivnosti nego u zelji jer oko sebe je imao kriminalce, KOS-ovce, karijeriste i ljudski sljam. Mislio je da se nikada nece saznati ni dio koliko je para uslo krenulo prema BiH i prikupljeno u ime BiH i tu je osramotio svoje prezime kod normalnih BH insana. Odlican je bio za kakve dzamije, medjureligijske zajednice, islamskog fakulteta ili kakvog savjetnika. Uglavnom zahvaljujuci njemu prijeratne barabe, oni koje je poznavala samo vlastitia majka, ljudske nule su dosle do polozaja i para i olesili su ovu zemlju do kosti a njihov pokrovitelj je samo nastavio da bude mladi Alijin izdanak.PM72 wrote:Ja sam ti rekao,ti i dalje misli sve najbolje o dedi Aliji a ja znam da nas je upropastio sa svojom politikom.Ne idem po svoje mišljenje kod hodže ni u centralu SDA.I niko mi neće zabraniti da kažem šta mislim.Ja sam ovo isto rekao u društvu zagriženih SDA-ovaca koji su se dobro okoristili ratom pa su šutili ko pizde.Fudo387 wrote:Ma eto, pricamo.Danguba wrote:Daj ba Fudo, sto se sa njima raspravljas?
Ovom decku pokusavam ukazati na neke nelogicnosti u njegovoj prici, a od puskomitraljesca sam digao ruke.
Za njega fakat ne kontam koji mu je qrac.
Alija, Bakir, Izetbegovic i politika jednostavno ne mogu u istu recenicu sto i te kako osjeca nas narod ali je postao nakon svih ovih godina lopovluka "kurcobolan" a kako se ponasa porodica Izetbegovic i danas se moglo vidjeti na najnovijem audio snimku:
Srebrenica je samo dosla do zida neuspjesne i malogradjanske politike SDA u kojoj je Camil kao i srebrenicani 1995 jednostavno ostavljen na vjetrometini okruzen srpskim udarima na nacelnicku poziciju. Da ima i malo makar i trunku obraza, stida bilo cega Bakir bi podnio moralnu ostavku kad mu vec nakon genocida nije babo.
- desni
#138 Re: SREBRENICA
Bošnjačka politika od srpske na našu žalost do nogu potučena u Srebrenici.
- Gojeni H
#139 Re: SREBRENICA
Danguba wrote:Ne mogu ja vise plakati od samih Srebrenicana zato sto su izgubili gradonacelnika. Meni jeste zao ali ja sam zadnji koji na to moze da utice. Neka stave prst na celo ''gje su bili na dan izbora''.seldzuk wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/durakovi ... /161017084
Bošnjački (ako su bošnjački) komentari po principu "nek' komšiji crkne krava". U najmanju ruku - jadno.
Medju prvima sam napisao da Srebrenica treba da pripadne onome ko je zeli.
Tako je. Isto kao i cijela Bosna.
Izbore je dobio onaj ko je vodio bolju politiku.
Medjutim, neki bi, nakon sto se Srebrenica uz neznatnu pomoc od ostatka drzave, sama borila, sad opet da se ta ista Srebrenica i Srebrenicani bore motokultivatorima i junicama?!? WTF?!?
Svako ko zeli povratak "svih izbjeglica na svoje", bujrum neka se uputi mjesec dana, da bi napravio poentu, i provede s izbjeglicama to vrijeme da bi drugima dokazao da i oni mogu.
-
PM72
#140 Re: SREBRENICA
Borio sam se i ja - pa šta sad?Ne samo ja nego hiljade drugih.I šta smo dobili? Ni felgu za motokultivator.I ne treba mi - hvala Bogu ali popustite malo.Valjda je i onaj iz Teočaka ili Bužima zaslužio da živi - ne samo srebreničani.I tim ljudima treba pomoći.Medjutim, neki bi, nakon sto se Srebrenica uz neznatnu pomoc od ostatka drzave, sama borila, sad opet da se ta ista Srebrenica i Srebrenicani bore motokultivatorima i junicama?!? WTF?!?
Svako ko zeli povratak "svih izbjeglica na svoje", bujrum neka se uputi mjesec dana, da bi napravio poentu, i provede s izbjeglicama to vrijeme da bi drugima dokazao da i oni mogu.
Moj kolega i drug teško je ranjen na Vrbanji,kroz obje noge mu prošao metak iz PAM-a kad su zaustavljali napad iz Kovačića.Prije toga je protjeran iz Dobrinje IV i ostao bez svega.1993 poginulo mu je oboje djece od granate.Je li on žrtva? Da li se on napatio? Nije dobio ni kutiju cigara.Da li on treba da ode u Srebrenicu pa da im čuva junice i podmazuje motokultivatore? Ili da se odjavi iz Sarajeva pa da se prijavi u Srebrenici da bi dobili još jedan glas?Trebam li ja da prodam stan i kupim tamo imanje pa da uzgajam maline da bi Ćamil&Munira imali još koji glas?
Niko od nas ne pljuje i ne vrijeđa žrtve.Meni su suze same kapale kad sam ispred Predsjedništva dočekao konvoj sa posmrtnim ostacima srebreničkog genocida.U ratu se moja kompletna jedinica dobrovoljno javila da ode u Kladanj da izvlači preživjele i da ide u kontranapad.Nekoliko dnevnica i paketa sam poslao povratnicima.I šta još hoćete?
Imao sam ogromno poštovanje i respekt ali su mi ga srozali Munira i kompanija koji su unovčili svoje mrtve i patnju.Ne samo da su mi srozali nego su mi pravo počeli ići na živce.
- KB9
#141 Re: SREBRENICA
joj legende one, ja cu promjenit stav kad ga rs promjeni
e moji lijeni srebrenicani sta ste dopustili da vas vodi iduce cetiri godine na prostoru gdje su vas klali

e moji lijeni srebrenicani sta ste dopustili da vas vodi iduce cetiri godine na prostoru gdje su vas klali
-
putokaz1
#142 Re: SREBRENICA
Kroz žalbu sudu bi moglo da se to promjeniseldzuk wrote:ali CIK neće da ih broji.putokaz1 wrote:Pa ako postoji ''2000'' glasovi pristiglih prije 02.10
???
Onda se još nezna
moglo
-
seldzuk
#143 Re: SREBRENICA
Na šta vama liče ovi rezultati? Može li Grujičić imati satbilnu većinu?
smrdim/vijest/lokalni-izb ... ici-219159
U Skupštini opštine Srebrenica sjedit će 21 odbornik.
Najviše mandata (7) sa 2.906 glasova osvojila je koalcija SDA-SBB-SBiH. Slijedi SNSD sa 5 osvojenih mandata i 1.991 glas, SDS, DNS i SDP imaju po dva manadata, dok su SRS, PDP i Pokret za preokret osvojili po jedan mandat.
Najviše mandata (7) sa 2.906 glasova osvojila je koalcija SDA-SBB-SBiH. Slijedi SNSD sa 5 osvojenih mandata i 1.991 glas, SDS, DNS i SDP imaju po dva manadata, dok su SRS, PDP i Pokret za preokret osvojili po jedan mandat.
-
putokaz1
#144 Re: SREBRENICA
Čekajte ljudi odluku suda,pa ustavnog suda,pa suda za ljudska prava itdseldzuk wrote:Na šta vama liče ovi rezultati? Može li Grujičić imati satbilnu većinu?
-
seldzuk
#145 Re: SREBRENICA
sinoć na RTRS-u, priča i Duraković preko video-linka
- hrasno38
#146 Re: SREBRENICA
Pa po ovome teska borba jer "Camil" moze imati maksimalno 9 mandata a ovaj ce imati sve ostalo jer cisto sumnjam da ce SDS ici protiv "srpskih interesa".seldzuk wrote:Na šta vama liče ovi rezultati? Može li Grujičić imati satbilnu većinu?
-
llull
#147 Re: SREBRENICA
Gotovo je ovo tamo 100%, ne bi se Durakovic toliko aktivisao sada da to nije zavrseno ...
Ipak ce ovaj Grujicic biti nacelnik, glavonje u Sarajevu su mislile da ce to proci kao i do sada ... kada su skontali da je djavo odnio salu onda se dize frka ... ipak msm da je ovo kasno sada sve.
Ipak ce ovaj Grujicic biti nacelnik, glavonje u Sarajevu su mislile da ce to proci kao i do sada ... kada su skontali da je djavo odnio salu onda se dize frka ... ipak msm da je ovo kasno sada sve.
- hrasno38
#148 Re: SREBRENICA
Zna Munira i poratni profiteri najbolje sto ce Srebrenicu 4 godine voditi dokazani i pokazani cetnik....
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Mu ... DEO/321030
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Mu ... DEO/321030
-
putokaz1
#149 Re: SREBRENICA
Ko će ti znat? Ja bi išao do Strazbura ali ko zna hoćel Ćamil...llull wrote:Gotovo je ovo tamo 100%, ne bi se Durakovic toliko aktivisao sada da to nije zavrseno ...
Ako je to tačno za 2000?Sve mi je to zbrkano?
Meni je čudno za Žepu(kod Rogatice) u samom mjestu samo 13 glasova za SDA?
-
seldzuk
#150 Re: SREBRENICA
Molim Boga da nije.llull wrote:Gotovo je ovo tamo 100%, ne bi se Durakovic toliko aktivisao sada da to nije zavrseno ...