SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Locked
Skijaš

#176 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Skijaš »

kv99 wrote:Pa da ponovimo : kada je Fikret od patriote postao cetnicki pijun pa je otvoreno napao snage koje je kontrolisao niko drugi do odani cetnicki spijun :-) Guslaj Ristoooo :thumbup:
Da :-D Izetbegović je ono pravo naljutio Abdića i zato se Fikret svrstao na stranu četnika. Inače ne bi, dobrica je to.
pretresnov

#177 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

Opetja033 wrote:
pretresnov wrote:Eto ti je bolan Srbija, odmah iznad Baščaršije.
Interesantno. To je omiljena fraza i svakolikog velikosprskog smeca u manjem entitetu: "Ovo je Srbija!". Dirljivo je kako si na istom fonu sa njima po mnogim tackama. Zasigurno se ne radi o slucajnosti.
pretresnov wrote:Hej guslar: po drugi put - svaki član Predsjedništva imao je zaštitu oklopnog diviziona UNPROFOR-a.
Ti UNPROFOR-ovi oklopnjaci su mnogo uradili da spasu zivot rahmetli Turajlicu. Samo naravno, on za razliku od Abdica nije bio velikosrpski agent te nikada nije osudjen za ratne zlocine nad bosnjackim stanovnistvom - opet za razliku od Babe.
Ma zasigurno... pogađaš ko prstom u govno.

Turajlić nije bio član Predsjedništva (šef države) a samo za Predsjedništvo su imali ovlaštenja da otvore vatru.

Pa ti ništa ne znaš. Garant si bio mali kad je bio rat, pa si sad u podmlatku SDA ili SDP i sve idealiziraš.
Skijaš

#178 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Skijaš »

sten_MK_II wrote:
pretresnov wrote:
nemoguce vruce wrote:@Pretresnov...
Izgleda da je tebi jedinom zao sto onaj ker Abdic nije 91 zasjeo u Predsjednistvo.
Hajde da podjemo nekom logiko, nadam se da ce i za tebe kao ljubitelja Abdica i cetnicke bratije biti dovoljan nauk...
Sta bi kerina Abdic uradio da je zasjeo u fotelju, tada se jos nije znalo. Medjutim, danas je vise nego jasna njegova podmukla uloga u cetnickoj agresiji na BiH
Sama ta cinjenica je svakom postenom patrioti dovoljn ada kerinu proklinje do kraja njegovog sugavog zivota...
Naravno, sem tebi...
To niko ne zna. NIje Fikret bio sa četnicima 1991.
ne. ali je bio kad je Bosni bilo najteze,to dovoljno o njemu govori !! dakle bio je spreman a sto je i ucinio, stati na stranu koljaca svog naroda, nakon pokolja po Podrinju od Bijeljine do Foce, nakon blokade Sarajeva, nakon pokolja u Krajini po Prijedoru, Sanskom Mostu, Krupi i Kljucu, nakon svega toga, bio je dakle spreman stati na cetnicku stranu, i okrenuti se protiv vlastitog naroda ! ne mislis li da je previse pa makar se time htio i osvetiti Aliji koji mu je ´´uzurpirao mjesto predsjednika´´, ne mislis li da je time stavio svoju guzicu iznad hiljada zivota svog naroda ?

vjerujes li da to uredu ??? :-) :-) :-)
Previše truda ulažeš u odgovore kolegi :-D vidiš da se zeza i provocira, opusti se i ti
pretresnov

#179 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

Skijaš wrote:
kv99 wrote:Pa da ponovimo : kada je Fikret od patriote postao cetnicki pijun pa je otvoreno napao snage koje je kontrolisao niko drugi do odani cetnicki spijun :-) Guslaj Ristoooo :thumbup:
Da :-D Izetbegović je ono pravo naljutio Abdića i zato se Fikret svrstao na stranu četnika. Inače ne bi, dobrica je to.
Da, tako nekako.
kv99

#180 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by kv99 »

pretresnov wrote:
kv99 wrote:
Pa da dadni ti argumente, kada je Fikret postao cetnicki pijun , prije ili poslije slobodnog prolaska kroz cetnicke linije ? Kada je postao otvoreni cetnicki pijun pa je napao snage koje je kontrolisao....cetnicki spijun :-) Uh jbte, pa ovo ni u NASI ne bi smislili :lol: Guslaj Ristoooo
Hej guslar: po drugi put - svaki član Predsjedništva imao je zaštitu oklopnog diviziona UNPROFOR-a.

Vozdra ba, sjaši.
Znaci tada je bio patriota koji je bio pod zastitom Unprofora koji nije mogao tada sebe u Sarajevu da zastiti pa se uspio da prebaci od Bihaca do Sarajeva i nazad. Bio je takav patriota da mu cetnicki spijun nije zelio da preda vlast i cetnici i pored toga mu dozvoljavaju slobodan prolaz iako nisu dali nikome drugome da se krece iz/u Sarajevo sa ili bez pratnje UNPROFORA :-) I poslije toga je postao otvoreni cetnicki pijun koji je napao snage odanog cetnickog spijuna :lol:
Kako je u Floridi, pazi da te kakva hajkula ne zakaci, znam da je daleko ali sta ces , kada ste podbacivali svoje zene pod Legiju niste racunali da mozete izgubiti na kraju :lol:
sten_MK_II

#181 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by sten_MK_II »

Klavikula wrote:
kv99 wrote:
Klavikula wrote: gdje ces se bolan pozivati na Sefera, obicnog supka koji je stavio glavu u torbu da bi kolko tolko organizovo odbranu, na covjeka kojem je pola familije izginulo iako je bio komandant Armije i mogo je izmisliti pozicije za sve njih, na covjeka na kojeg je Alija pokuso izvrsiti atentat..stvarno nemas obraza kad se pozivas na takvog covjeka, a kritikujes najveceg u nas, ja da sam na tvom mjestu bi se stidio...eto Alija je kriv sto je uzo on i njemu bliski ljudi tolike milijarde, eto bas je to njegova krivca, sto nije dao pare da se naoruza Armija, i za to je on kriv..

ja se samo pitam kako vas nije stid pricati protiv sv. Alije

Nisi mi odgovorio , sta ti je "tata" rekao u vezi Alijinog organizovanja ubistva rahmetli Zaima Imamovica, da li za to treba da odgovara kao i za organizovanje svih onih ubistava od Markala pa do Srebrenice ili mu se to oprasta?
smrt Envera Sehovica je poprilicno sumnjiva, u vezi toga sam sa starim prico, a postoje indicije i da su jos mnogi komandanti smaknuti jer nisu pristali na pare i uticaj, al su zauzvrat morali dati obraz..

a evo i Sefer je sam dokazo da je na njega trebo biti izvrsen atentat, postoje i svjedocenja oni sto su to radili, ili mozda i on laze, jer gdje ce sv. Alija nesto takvo i pomisliti a kamoli narediti...

da je ALija bio takav kakvim ga predstavljas, siguran sam da bi prvo krenuo od komunjara, i politickih protivnika, onih koji su ga strpali u zatvor 1983, od politicara iz tog perioda, novinara-huskaca, sudija i tuzilaca...zasto nije ubio nijednog od njih !? :shock:
palermo

#182 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by palermo »

pretresnov wrote: Kako? Ja ovako uvijek i u svakoj prilici pričam.
Vjerujem......

i vjerujem da te ljudi pažljivo i zadivljeno slušaju......tamo negdje u nekom romanijskom, etički nočišćenom selu....
Last edited by palermo on 13/07/2012 00:20, edited 1 time in total.
pretresnov

#183 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

Skijaš wrote:
sten_MK_II wrote:
pretresnov wrote: To niko ne zna. NIje Fikret bio sa četnicima 1991.
ne. ali je bio kad je Bosni bilo najteze,to dovoljno o njemu govori !! dakle bio je spreman a sto je i ucinio, stati na stranu koljaca svog naroda, nakon pokolja po Podrinju od Bijeljine do Foce, nakon blokade Sarajeva, nakon pokolja u Krajini po Prijedoru, Sanskom Mostu, Krupi i Kljucu, nakon svega toga, bio je dakle spreman stati na cetnicku stranu, i okrenuti se protiv vlastitog naroda ! ne mislis li da je previse pa makar se time htio i osvetiti Aliji koji mu je ´´uzurpirao mjesto predsjednika´´, ne mislis li da je time stavio svoju guzicu iznad hiljada zivota svog naroda ?

vjerujes li da to uredu ??? :-) :-) :-)
Previše truda ulažeš u odgovore kolegi :-D vidiš da se zeza i provocira, opusti se i ti
Kolegi? Sad mi je jasno. Pa vi ste studentarija. Eh balavurdijo...
pretresnov

#184 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

palermo wrote:
pretresnov wrote: Kako? Ja ovako uvijek i u svakoj prilici pričam.
Vjerujem......

i vjerujem da te ljudi pažljivo i zadivljeno slušaju......tamo negdje u nekom romanijskom, očišćenom selu....
Ma jok bolan, u sred šehera.
Skijaš

#185 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Skijaš »

pretresnov wrote:
Skijaš wrote:
Da, tako nekako.
Pa da, svi su velikosrbi bili dobrice i samo da je Sarajevo potpisalo kapitulaciju, ne bi bilo ubijanja ni mrtvih
pretresnov

#186 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

sten_MK_II wrote:
Klavikula wrote:
kv99 wrote:

Nisi mi odgovorio , sta ti je "tata" rekao u vezi Alijinog organizovanja ubistva rahmetli Zaima Imamovica, da li za to treba da odgovara kao i za organizovanje svih onih ubistava od Markala pa do Srebrenice ili mu se to oprasta?
smrt Envera Sehovica je poprilicno sumnjiva, u vezi toga sam sa starim prico, a postoje indicije i da su jos mnogi komandanti smaknuti jer nisu pristali na pare i uticaj, al su zauzvrat morali dati obraz..

a evo i Sefer je sam dokazo da je na njega trebo biti izvrsen atentat, postoje i svjedocenja oni sto su to radili, ili mozda i on laze, jer gdje ce sv. Alija nesto takvo i pomisliti a kamoli narediti...

da je ALija bio takav kakvim ga predstavljas, siguran sam da bi prvo krenuo od komunjara, i politickih protivnika, onih koji su ga strpali u zatvor 1983, od politicara iz tog perioda, novinara-huskaca, sudija i tuzilaca...zasto nije ubio nijednog od njih !? :shock:
Kako da ubija svoje nadređene, koji su ga i pustili s robije da im da pola države?
aladin

#187 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by aladin »

Najlakse je biti general poslije bitke.
Ali nikako ne mogu da svarim kako ljudi nasjedaju ja jeftine podvale tipa da je Alija dopustio pokolj srebrenicana.
Ni jedan normalan covjek to ne bi uradio. O (ne)sposobnosti naseg presjednika netreba diskutovati - dokazao je to davno. Jadni smo mi sve dok nebudemo mogli sami sebi da pogledamo u oci priznamo istinu bez obzira kako ona surova bila . Imali smo za vodju najnesposobnijeg politicara na balkanu . Svoje greske je prikrivao postavljanjem na najodgovornije polozaje ljude sumnjivih kvaliteta koji ce slijepo sprovoditi njegovu politiku u dijelo.
OVO JE SAMO JEDNA OD TABU TEMA U B-H HISTORIJI.
Treba li da lazemo sami sebe kao sto srbi rade ili da prihvatimo realnost i naucimo se na vlastitoj gresci.
Tito je gradio kult licnosti sada treba da mi to radimo od Alije. EEEE otac nacije - eto nisam znao ko sam dok nije dosao Alija.
pretresnov

#188 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

Skijaš wrote:
pretresnov wrote:
Skijaš wrote:
Da, tako nekako.
Pa da, svi su velikosrbi bili dobrice i samo da je Sarajevo potpisalo kapitulaciju, ne bi bilo ubijanja ni mrtvih
Dječurlijo, tako se ne vodi argumentirana rasprava. Čemu vas uče po tim današnjim fakultetima?
pretresnov

#189 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

aladin wrote:Najlakse je biti general poslije bitke.
Ali nikako ne mogu da svarim kako ljudi nasjedaju ja jeftine podvale tipa da je Alija dopustio pokolj srebrenicana.
Ni jedan normalan covjek to ne bi uradio. O (ne)sposobnosti naseg presjednika netreba diskutovati - dokazao je to davno. Jadni smo mi sve dok nebudemo mogli sami sebi da pogledamo u oci priznamo istinu bez obzira kako ona surova bila . Imali smo za vodju najnesposobnijeg politicara na balkanu . Svoje greske je prikrivao postavljanjem na najodgovornije polozaje ljude sumnjivih kvaliteta koji ce slijepo sprovoditi njegovu politiku u dijelo.
OVO JE SAMO JEDNA OD TABU TEMA U B-H HISTORIJI.
Treba li da lazemo sami sebe kao sto srbi rade ili da prihvatimo realnost i naucimo se na vlastitoj gresci.
Tito je gradio kult licnosti sada treba da mi to radimo od Alije. EEEE otac nacije - eto nisam znao ko sam dok nije dosao Alija.
Fazon je u tome što Alija nije bio normalan čovjek već izdajnik.
nemoguce vruce

#190 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by nemoguce vruce »

@Pretreseni...
Jel za tebe izrod Abdic ratni zlocinac i kolaborator cetnicki ili nije?
samoTEgledam

#191 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by samoTEgledam »

karanana wrote:samotegledam, sta kontas da ces cuti na vijestima od tog vremena koje trazis?
da vec nisu objavili nesto sto se jos nije desilo ili nesto tako?

hmmm, tesko ces naci tako specificnu informativnu emisiju. jedino mozda u arhivu kod rtv-a, ali ako je sta kompromitirajuce vjerovatno toga ni tamo nema.
Jedna vijest je tada išla, ja sam je čuo posredno (od rođaka koji je slušao vijsti) i ta vijest je prostrujala cijelom Srebrenicom u roku od 30 minuta (nije bilo telefona ni interneta :lol: ) i na osnovu nje se "iskristalisao stav javnog mijenja" Ako je tačno da je ta vijest emitovana, onda ... najmanje što mogu uraditi je preseliti se u Etiopiju ili Somaliju. Vijest je bila čista dezinformacija i ni blizu tačna, podvlačim ukoliko je emitovana. Rođak mi, nažalost, nije među mogućim svjedocima. Ne isključujem ni mogućnost namjerne dezinformacije unutar same Srebrenice.
Klavikula

#192 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Klavikula »

@samotegledam
hvala puno na odgovorima :thumbup:
Skijaš

#193 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Skijaš »

pretresnov wrote:Kako da ubija svoje nadređene, koji su ga i pustili s robije da im da pola države?
To je najbrži način da se izjednači strane, velikosrbi u Beogradu, velikosrbi u Sarajevu, nema "good guys"

Jel' ti krivo zato što to niko relevantan ne shvata ozbiljno ?
pretresnov

#194 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

kv99 wrote:
pretresnov wrote:
kv99 wrote:
Pa da dadni ti argumente, kada je Fikret postao cetnicki pijun , prije ili poslije slobodnog prolaska kroz cetnicke linije ? Kada je postao otvoreni cetnicki pijun pa je napao snage koje je kontrolisao....cetnicki spijun :-) Uh jbte, pa ovo ni u NASI ne bi smislili :lol: Guslaj Ristoooo
Hej guslar: po drugi put - svaki član Predsjedništva imao je zaštitu oklopnog diviziona UNPROFOR-a.

Vozdra ba, sjaši.
Znaci tada je bio patriota koji je bio pod zastitom Unprofora koji nije mogao tada sebe u Sarajevu da zastiti pa se uspio da prebaci od Bihaca do Sarajeva i nazad. Bio je takav patriota da mu cetnicki spijun nije zelio da preda vlast i cetnici i pored toga mu dozvoljavaju slobodan prolaz iako nisu dali nikome drugome da se krece iz/u Sarajevo sa ili bez pratnje UNPROFORA :-) I poslije toga je postao otvoreni cetnicki pijun koji je napao snage odanog cetnickog spijuna :lol:
Kako je u Floridi, pazi da te kakva hajkula ne zakaci, znam da je daleko ali sta ces , kada ste podbacivali svoje zene pod Legiju niste racunali da mozete izgubiti na kraju :lol:
Kakvoj ba Floridi evo me u sred šehera jarane.
palermo

#195 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by palermo »

pretresnov wrote:
haj dosta je bilo, odoh spavati.......

a i ti si zaradio dnevnicu, a usput moći ćeš se sutra hvaliti kako si balije zajebavao i nasekirao ih....
sten_MK_II

#196 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by sten_MK_II »

kv99 wrote:
pretresnov wrote:
kv99 wrote:

Vozdra ba, sjaši.

:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

http://www.youtube.com/watch?v=SGaX2_4J ... ure=relmfu
pretresnov

#197 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

Skijaš wrote:
pretresnov wrote:Kako da ubija svoje nadređene, koji su ga i pustili s robije da im da pola države?
To je najbrži način da se izjednači strane, velikosrbi u Beogradu, velikosrbi u Sarajevu, nema "good guys"

Jel' ti krivo zato što to niko relevantan ne shvata ozbiljno ?
Ko relevantan? Na forumu? Pa tu ste samo vi balavurdija iz stranačkih podmladaka. U državi? Kako znaš kad su mediji pod čvrstom kontrolom?
pretresnov

#198 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

palermo wrote:
pretresnov wrote:
haj dosta je bilo, odoh spavati.......

a i ti si zaradio dnevnicu, a usput moći ćeš se sutra hvaliti kako si balije zajebavao i nasekirao ih....
Nemam namjeru Bosance zajebavati i sekirati, naprotiv. Ali sve druge, o da.
Skijaš

#199 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Skijaš »

pretresnov wrote:Fazon je u tome što Alija nije bio normalan čovjek već izdajnik.
Ne nego je Abdić bio izdajnik, a Alija je ostao upamćen kao lik pod čijim se vođstvom u BiH slomilo kičmu velikosrpstva :)
Opetja033

#200 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Opetja033 »

pretresnov wrote:
Opetja033 wrote:Ne provaljuj se ti. Ti si taj koji tvrdi da su bukvalno, ali pazi - bukvalno, pristali da im pobiju kompletnu familiju u Srebrenici samo zato sto im je Alija navodno dao novac. To si ti napisao, ne ja. I to pazi, sjedis i cekas par mjeseci, godinu - da dodju i da pobiju sve tvoje: brata, oca, dedu, ma sve musko sto imas a tebi u medjuvremenu i kasnije nikada ne proradi savjest.
Znaci tebi je lakse povjerovati da je to u pitanju nego jednostavna cinjenica da Mehonjic laze?
Bolesno. ALi kao sto rekoh, najvise govori o tebi i tvom karakteru - tj o tome sta si sve spreman uraditi za novac i koga prodati za saku dukata. Jer ovo sto ti tvrdis meni i svakom normalnom insanu zvuci nevjerovatno jer znam da takvo nesto nikada ne bih mogao uraditi. Tebi je vjerovatno. Aferim.
Većina ljudi nije imalo ni uvida u situaciju na terenu kao što je imao Meholjić. Većina ljudi je inertna, a znamo i Alijinu kadrovsku politiku "između sposobnih i poslušnih treba birati ove druge". Pa sam je to rekao kakve je ljude birao oko sebe, nije ga niko tjerao ni da bira hodajuće lonce ni da se o tome hvali. Čega se pametan stidi...
Presaberi se malo. Kakve to veze ima sa bilo cim o cemu mi sada diskutujemo? Prvo tvoja tvrdnja da je Meholjic imao bolji uvid i da su ostali bili inertni nije nista drugo osim tvoja proizvoljna izvala za koju nemas nikakvih argumenata. Drugo, lazes da je Alija to rekao. Potkrijepi tu tvrdnju bilo kojim relevantnim izvorom. Znam da neces moci. Dakle lazes.
Trece, opet ti kazem da je u potpunosti nevjerovatno ocekivati da od 30 prisutnih ljudi 29 svjesno i svojevoljno potpise smrtnu presudu najblizim clanovima porodice za novac. I to jos ceka na izvrsenje te presude mjesecima, gledajuci ih u lice svaki dan, pricajuci sa njima i znajuci da ce izginuti. Dakle 29 ljudi od 30 nikada nikome od svojih muskih clanova porodice - ocevima, braci, dedama, dajdzama, amidzama - nije reklo sta im se sprema jer ih je Alija kupio za novac. Ako ovo tebi ne djeluje nemoguce - onda, kao sto sam vec rekao, sve to govori ponajvise o tebi samom.

Klavikula wrote:smrt Envera Sehovica je poprilicno sumnjiva, u vezi toga sam sa starim prico, a postoje indicije i da su jos mnogi komandanti smaknuti jer nisu pristali na pare i uticaj, al su zauzvrat morali dati obraz..a evo i Sefer je sam dokazo da je na njega trebo biti izvrsen atentat, postoje i svjedocenja oni sto su to radili, ili mozda i on laze, jer gdje ce sv. Alija nesto takvo i pomisliti a kamoli narediti...
"Poprilicno sumnjiva", "indicije". Pa kako to da niko od saboraca rahmetli Sehovica nije progovorio o tome nego samo i iskljucivo vi velikosrpski igraci? Imate li ikakve argumente za ovu gomilu gluposti koju tvrdite?
Kada je Sefer u pitanju- nije on nista dokazao. Opet se sve svodi na njegove optuzbe koje nikada nije uspio argumentovati. Na kraju krajeva, najvise o Seferu govori to sto BPS koji je on stvorio i ciji je ocito dozivotni predsjednik danas koalira sa SDA. Dakle ili je svjesno lagao ili je spreman radi pozicije da stupa u koaliciju sa ljudima koji su mu ubili suprugu i njenog brata.
Locked