Good point.......dobro je što razumiješpretresnov wrote: To nisu argumenti, to su psovke i šake.
SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
-
palermo
#151 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
-
pretresnov
#152 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
DAj ne provaljuj se. Koliko tih Alijinih Srebreničana danas živi u Srebrenici? A koliko ih je Sarajevu napravilo kule i čardake? Od plate?Opetja033 wrote:Ovo sto si napisao govori ponajvise o tvom licnom karakteru i sta si ti spreman uraditi za saku dukata. Sve ijedna osoba koja je bila prisutna na tom sastanku je izgubila najblize u genocidu. Tvrditi da su ti ljudi potpisali (znaci bukvalno potpisati) smrtnu kaznu za svog oca, sina, brata, amidzu, dajdzu, kompletnu musku familiju - radi Alijinih para je gadost kakvu nisam procitao do sada na forumu. I zivjeti bez griznje savjesto do dana danasnjeg.pretresnov wrote:A i 30 ti je "argument". Svi na platnom spisku Alije. Kao i danas, što Mirnes Ajanović kaže, sve se vrti unutar 10-ak hiljada ljudi, oni popunjavaju sva važna mjesta, njihovi tetići sestrići i ostala rodbina najahali narod za vrat pa ne puštaju. Kakve veze ima što je samo Meholjić govorio? To znači da je bio jako hrabar čovjek, jer i on je bio na Alijinom platnom spisku, a rizikovao je i metak u čelo. Mnoge je Alija likvidirao, pročitaj Seferovu knjigu.
Samo dokazujes sta bi ti sve bio spreman napraviti za novac.
U manjku argumenata i odgovora na moja pitanja, tvoji komentari su sve ludji i ludji.
- Skijaš
#153 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
pretresnov wrote:Eto ti je bolan Srbija, odmah iznad Baščaršije.
-
pretresnov
#154 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Opa, i prijeti se.palermo wrote:Good point.......dobro je što razumiješpretresnov wrote: To nisu argumenti, to su psovke i šake.
-
kv99
#155 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Klavikula wrote: gdje ces se bolan pozivati na Sefera, obicnog supka koji je stavio glavu u torbu da bi kolko tolko organizovo odbranu, na covjeka kojem je pola familije izginulo iako je bio komandant Armije i mogo je izmisliti pozicije za sve njih, na covjeka na kojeg je Alija pokuso izvrsiti atentat..stvarno nemas obraza kad se pozivas na takvog covjeka, a kritikujes najveceg u nas, ja da sam na tvom mjestu bi se stidio...eto Alija je kriv sto je uzo on i njemu bliski ljudi tolike milijarde, eto bas je to njegova krivca, sto nije dao pare da se naoruza Armija, i za to je on kriv..
ja se samo pitam kako vas nije stid pricati protiv sv. Alije
Nisi mi odgovorio , sta ti je "tata" rekao u vezi Alijinog organizovanja ubistva rahmetli Zaima Imamovica, da li za to treba da odgovara kao i za organizovanje svih onih ubistava od Markala pa do Srebrenice ili mu se to oprasta?
-
pretresnov
#156 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Da je bogdo, već tužna činjenica.Skijaš wrote:pretresnov wrote:Eto ti je bolan Srbija, odmah iznad Baščaršije.jao provokacija
-
pretresnov
#157 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
To niko ne zna. NIje Fikret bio sa četnicima 1991.nemoguce vruce wrote:@Pretresnov...
Izgleda da je tebi jedinom zao sto onaj ker Abdic nije 91 zasjeo u Predsjednistvo.
Hajde da podjemo nekom logiko, nadam se da ce i za tebe kao ljubitelja Abdica i cetnicke bratije biti dovoljan nauk...
Sta bi kerina Abdic uradio da je zasjeo u fotelju, tada se jos nije znalo. Medjutim, danas je vise nego jasna njegova podmukla uloga u cetnickoj agresiji na BiH
Sama ta cinjenica je svakom postenom patrioti dovoljn ada kerinu proklinje do kraja njegovog sugavog zivota...
Naravno, sem tebi...
-
palermo
#158 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ma o svemu se može i treba pričati, ali problem ovih priča je što one zaista postaju oruđe neprijatelja ove zemlje.m1x wrote:Ja Aliju dijelom krivim samo za Srebrenicu i to samo po svom mišljenju i logici jer dokaza nemam i isto tako vjerujem da nije četnički pijun ali je podlegao pritisku, eh sad ko je stvorio taj pritisak ne znam, nisam dovoljno pametan.
Fikret Abdic je pogan čovjek, trulež to je dokazano i pred sudom.
Povlačim se iz diskusije jer ne želim da me neki nedaj Bože psuje mater, naziva četnikom ili nešto slično.
Žalim što sam u diskusiju i ušao. Pozdrav.
Možda se za deset-petnaest godina ili pedeset godina bude moglo racionalno pričati o ulozi svakog u srebreničkoj tragediji (iako ja iskreno mislim da se neće nešto novo saznati) ali u vom trenutku svaka takva priča je relativizacija genocida
-
pretresnov
#159 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Hej guslar: po drugi put - svaki član Predsjedništva imao je zaštitu oklopnog diviziona UNPROFOR-a.kv99 wrote:Pa da dadni ti argumente, kada je Fikret postao cetnicki pijun , prije ili poslije slobodnog prolaska kroz cetnicke linije ? Kada je postao otvoreni cetnicki pijun pa je napao snage koje je kontrolisao....cetnicki spijunpretresnov wrote:Kad ostaneš bez argumenata, ostaju ti samo psovke i šake.palermo wrote:
Ti mu ne psuješ ? Ok
Pa pokušavam makar psovkom sačuvati minimum svoga dostojanstva. Tako su me učili, kad te netko provocira, spucaj ga šakom, a pošto to ne mogu, onda ga makar mogu poslati u neku stvar.Uh jbte, pa ovo ni u NASI ne bi smislili
Guslaj Ristoooo
Vozdra ba, sjaši.
- Opetja033
#160 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ne provaljuj se ti. Ti si taj koji tvrdi da su bukvalno, ali pazi - bukvalno, pristali da im pobiju kompletnu familiju u Srebrenici samo zato sto im je Alija navodno dao novac. To si ti napisao, ne ja.pretresnov wrote:DAj ne provaljuj se. Koliko tih Alijinih Srebreničana danas živi u Srebrenici? A koliko ih je Sarajevu napravilo kule i čardake? Od plate?
I to pazi, sjedis i cekas par mjeseci, godinu - da dodju i da pobiju sve tvoje: brata, oca, dedu, ma sve musko sto imas a tebi u medjuvremenu i kasnije nikada ne proradi savjest.
Znaci tebi je lakse povjerovati da je to u pitanju nego jednostavna cinjenica da Mehonjic laze?
Bolesno. ALi kao sto rekoh, najvise govori o tebi i tvom karakteru - tj o tome sta si sve spreman uraditi za novac i koga prodati za saku dukata. Jer ovo sto ti tvrdis meni i svakom normalnom insanu zvuci nevjerovatno jer znam da takvo nesto nikada ne bih mogao uraditi. Tebi je vjerovatno. Aferim.
-
sten_MK_II
#161 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
@"pretresnov"
reci mi Hakija sto si sutio ko zadnja pi..kica sve te godine, zasto to nisi iznio u javnost odmah cim ti je ALija predlozio pokolj 5 000 Bosnjaka Srebrenice !?
Hakija jes´to ti ??Alija - vidovita Đemila.
O tempora o mores (drugi put)
reci mi Hakija sto si sutio ko zadnja pi..kica sve te godine, zasto to nisi iznio u javnost odmah cim ti je ALija predlozio pokolj 5 000 Bosnjaka Srebrenice !?
-
pretresnov
#162 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
10-15?palermo wrote:Ma o svemu se može i treba pričati, ali problem ovih priča je što one zaista postaju oruđe neprijatelja ove zemlje.m1x wrote:Ja Aliju dijelom krivim samo za Srebrenicu i to samo po svom mišljenju i logici jer dokaza nemam i isto tako vjerujem da nije četnički pijun ali je podlegao pritisku, eh sad ko je stvorio taj pritisak ne znam, nisam dovoljno pametan.
Fikret Abdic je pogan čovjek, trulež to je dokazano i pred sudom.
Povlačim se iz diskusije jer ne želim da me neki nedaj Bože psuje mater, naziva četnikom ili nešto slično.
Žalim što sam u diskusiju i ušao. Pozdrav.
Možda se za deset-petnaest godina ili pedeset godina bude moglo racionalno pričati o ulozi svakog u srebreničkoj tragediji (iako ja iskreno mislim da se neće nešto novo saznati) ali u vom trenutku svaka takva priča je relativizacija genocida
Što ne 17?
- Bosanski_kralj
#163 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Treba razlikovati krivnju i odgovornost.
Krivi za genocid mogu biti samo oni koji su to počinili, a to ne treba posebno obrazlagati.
Odgovornost snose svi oni koji su mogli pomoći da do genocida dođe, a nisu to učinili. Tu se prije svega misli na MZ i naš politički i vojni vrh.
Krivi za genocid mogu biti samo oni koji su to počinili, a to ne treba posebno obrazlagati.
Odgovornost snose svi oni koji su mogli pomoći da do genocida dođe, a nisu to učinili. Tu se prije svega misli na MZ i naš politički i vojni vrh.
- Skijaš
#164 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Pa s obzirom na tadašnji odnos snaga, sigurno je bio najuspješniji od tadašnje generacije političara. Da se Milošević našao na njegovom mjestu, Slobodana bi našli u ćošku sobe kako kleči, jeca i sisa palacpretresnov wrote:Alija - vidovita Đemila.Skijaš wrote:Alija ga je "pročitao" na vrijeme. Abdić je bio velikosrpski igrač i kao takav je osuđen za ratne zločine.pretresnov wrote:
kakav bolan udar? Šta će Fikret pravit udar, on je bio legalno izabran. Alija njega zbacio. O tempora o mores, ovdje je logika davno rekla laku noć.
O tempora o mores (drugi put).
Last edited by Skijaš on 13/07/2012 00:12, edited 1 time in total.
-
kv99
#165 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Odlika trola je da iznese tvrdnje koje zna da su ocigledne gluposti i da onda odbija da odgovori na pitanja u vezi tih tvrdnji.pretresnov wrote:To niko ne zna. NIje Fikret bio sa četnicima 1991.nemoguce vruce wrote:@Pretresnov...
Izgleda da je tebi jedinom zao sto onaj ker Abdic nije 91 zasjeo u Predsjednistvo.
Hajde da podjemo nekom logiko, nadam se da ce i za tebe kao ljubitelja Abdica i cetnicke bratije biti dovoljan nauk...
Sta bi kerina Abdic uradio da je zasjeo u fotelju, tada se jos nije znalo. Medjutim, danas je vise nego jasna njegova podmukla uloga u cetnickoj agresiji na BiH
Sama ta cinjenica je svakom postenom patrioti dovoljn ada kerinu proklinje do kraja njegovog sugavog zivota...
Naravno, sem tebi...
Pa da ponovimo : kada je Fikret od patriote postao cetnicki pijun pa je otvoreno napao snage koje je kontrolisao niko drugi do odani cetnicki spijun
- Klavikula
#166 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
smrt Envera Sehovica je poprilicno sumnjiva, u vezi toga sam sa starim prico, a postoje indicije i da su jos mnogi komandanti smaknuti jer nisu pristali na pare i uticaj, al su zauzvrat morali dati obraz..kv99 wrote:Klavikula wrote: gdje ces se bolan pozivati na Sefera, obicnog supka koji je stavio glavu u torbu da bi kolko tolko organizovo odbranu, na covjeka kojem je pola familije izginulo iako je bio komandant Armije i mogo je izmisliti pozicije za sve njih, na covjeka na kojeg je Alija pokuso izvrsiti atentat..stvarno nemas obraza kad se pozivas na takvog covjeka, a kritikujes najveceg u nas, ja da sam na tvom mjestu bi se stidio...eto Alija je kriv sto je uzo on i njemu bliski ljudi tolike milijarde, eto bas je to njegova krivca, sto nije dao pare da se naoruza Armija, i za to je on kriv..
ja se samo pitam kako vas nije stid pricati protiv sv. Alije
Nisi mi odgovorio , sta ti je "tata" rekao u vezi Alijinog organizovanja ubistva rahmetli Zaima Imamovica, da li za to treba da odgovara kao i za organizovanje svih onih ubistava od Markala pa do Srebrenice ili mu se to oprasta?
a evo i Sefer je sam dokazo da je na njega trebo biti izvrsen atentat, postoje i svjedocenja oni sto su to radili, ili mozda i on laze, jer gdje ce sv. Alija nesto takvo i pomisliti a kamoli narediti...
-
pretresnov
#167 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Većina ljudi nije imalo ni uvida u situaciju na terenu kao što je imao Meholjić. Većina ljudi je inertna, a znamo i Alijinu kadrovsku politiku "između sposobnih i poslušnih treba birati ove druge". Pa sam je to rekao kakve je ljude birao oko sebe, nije ga niko tjerao ni da bira hodajuće lonce ni da se o tome hvali. Čega se pametan stidi...Opetja033 wrote:Ne provaljuj se ti. Ti si taj koji tvrdi da su bukvalno, ali pazi - bukvalno, pristali da im pobiju kompletnu familiju u Srebrenici samo zato sto im je Alija navodno dao novac. To si ti napisao, ne ja.pretresnov wrote:DAj ne provaljuj se. Koliko tih Alijinih Srebreničana danas živi u Srebrenici? A koliko ih je Sarajevu napravilo kule i čardake? Od plate?
I to pazi, sjedis i cekas par mjeseci, godinu - da dodju i da pobiju sve tvoje: brata, oca, dedu, ma sve musko sto imas a tebi u medjuvremenu i kasnije nikada ne proradi savjest.
Znaci tebi je lakse povjerovati da je to u pitanju nego jednostavna cinjenica da Mehonjic laze?
Bolesno. ALi kao sto rekoh, najvise govori o tebi i tvom karakteru - tj o tome sta si sve spreman uraditi za novac i koga prodati za saku dukata. Jer ovo sto ti tvrdis meni i svakom normalnom insanu zvuci nevjerovatno jer znam da takvo nesto nikada ne bih mogao uraditi. Tebi je vjerovatno. Aferim.
-
palermo
#168 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
not so good pointpretresnov wrote: Opa, i prijeti se.
na internetu smo, nema prijetnja smisla.......
al naravno i ja i ti znamo da uživo ti ovako ne bi pričao.....
-
pretresnov
#169 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
De nam definiši malo.kv99 wrote:Odlika trola je da iznese tvrdnje koje zna da su ocigledne gluposti i da onda odbija da odgovori na pitanja u vezi tih tvrdnji.pretresnov wrote:To niko ne zna. NIje Fikret bio sa četnicima 1991.nemoguce vruce wrote:@Pretresnov...
Naravno, sem tebi...
Pa da ponovimo : kada je Fikret od patriote postao cetnicki pijun pa je otvoreno napao snage koje je kontrolisao niko drugi do odani cetnicki spijunGuslaj Ristoooo
- Skijaš
#170 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Pa da, zato se na Drini pokazuje dokumente a ne na Dobrinjipretresnov wrote:Da je bogdo, već tužna činjenica.Skijaš wrote:pretresnov wrote:Eto ti je bolan Srbija, odmah iznad Baščaršije.jao provokacija
Treba hrabrosti za to što želiš, a hrabrost četnici nemaju.
-
pretresnov
#171 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
To argument, il ima još????Skijaš wrote:Pa s obzirom na tadašnji odnos snaga, sigurno je bio najuspješniji od tadašnje generacije političara. Da se Milošević našao na njegovom mjestu, Slobodana bi našli u ćošku sobe kako kleči, jeca i sisa palacpretresnov wrote:Alija - vidovita Đemila.Skijaš wrote:
Alija ga je "pročitao" na vrijeme. Abdić je bio velikosrpski igrač i kao takav je osuđen za ratne zločine.
O tempora o mores (drugi put).
- Opetja033
#172 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Interesantno. To je omiljena fraza i svakolikog velikosprskog smeca u manjem entitetu: "Ovo je Srbija!". Dirljivo je kako si na istom fonu sa njima po mnogim tackama. Zasigurno se ne radi o slucajnosti.pretresnov wrote:Eto ti je bolan Srbija, odmah iznad Baščaršije.
Ti UNPROFOR-ovi oklopnjaci su mnogo uradili da spasu zivot rahmetli Turajlicu. Samo naravno, on za razliku od Abdica nije bio velikosrpski agent te nikada nije osudjen za ratne zlocine nad bosnjackim stanovnistvom - opet za razliku od Babe.pretresnov wrote:Hej guslar: po drugi put - svaki član Predsjedništva imao je zaštitu oklopnog diviziona UNPROFOR-a.
-
pretresnov
#173 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Kako? Ja ovako uvijek i u svakoj prilici pričam.palermo wrote:not so good pointpretresnov wrote: Opa, i prijeti se.
na internetu smo, nema prijetnja smisla.......
al naravno i ja i ti znamo da uživo ti ovako ne bi pričao.....
-
samoTEgledam
#174 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Uh teško je dati odgovor, mogu iznijeti stanje koje je vladalo u Srebrenici pa nek svako prosudi. Inače, lako je sad svima nama pametovati i davati "prave prijedloge" šta je trebalo.Klavikula wrote:@samoTEgledam
hvala puno na dosadasnjim odgovorima, samo bih te htio jos nesto pitati..
interesuje me tvoje vidjenje, kao neposrednog ucesnika tih dogadjaja, na osnovu tvojih iskustava, utisaka, informacija koje si mozda kasnije prikupio i sl. da li je proglasenje Srebrenice kao zasticene zone bilo ispravno, i da li bi bilo bolje da se to nije uradilo, vec da se iskljucivo drzava i Armija i dalje nastavili brinuti o Srebrenici?
i takodjer me interesuje, mozda je i malo glupo pitati, al ae, da li se i na koji nacin i nakon svega ovog moglo izbjeci veliko stradanje civila i Armije, 95.?
S vojnog aspekta, nije nam trebala "zaštićena zona". Koliko se sjećam, podvlačim da po sjećanju iznosim činjenice, zadnji dan četničkih napada je bilo za njih vrlo vrlo gusto. Brdo Kvarc iznad Srebrenice je zadnji dan borbi, čini mi se, 7x mijenjalo vlasnika
Znači Srebrenica se 93 vojnički odbranila. Nekakav sporazum o demilitarizaciji je potpisan dan ili više nakon odbrane Srebrenice. Znači, četnicima je trebao taj sporazum. Da je ostalo onakvo stanje, ili bi morali novu ofanzivu ili se povuči dalje od puškometa.
Međutim, izuzetno je bila teška humanitarna situacija u Srebrenici. Hrane je nešto pristizalo onim zračnim dostavama, ali nije bilo vode, nije bilo odjeće, obuće. Smještaja je nedostajalo. Po 3-4 porodice su bile smještene u jednom stanu. Nedostajalo je lijekova, medicinske njega i ostalog. Jedna vrlo vrlo teška situacija za civile.
Kad se sve sagleda, trebao nam je predah, ne toliko vojnički koliko da se malo sredi situacija sa novopridošlim izbjeglicama, hranom, odjećom, obućom. Ilustracije radi, pantalone, suknje, majice su se šile od padobrana kojim je spuštana hrana. Od kajševa na padobranu se pravile papuče. Podloga za papuče se pravila od onih transportnih traka iz fabrika. Đonovi cipela (ko ih je imao) se zaljevali katranom (bitumenom) da ne puštaju. Helem, bilo je šarolikih modnih trendova.
Dakle, trebala nam je možda zaštićena zona ili nešto drugo u smislu dopreme humanitarne pomoći, odjeće, obuće, lijekova. Nije nam trebala demilitarizacija. U to vrijeme, su od bataljona formirani vodovi (sa 300-400 vojnika se formiraju vodovi od 22-25 ljudi) koji nisu skoro ničemu služili.
U vezi stradanja ´95., samo ću iznijeti neke činjenice. Veliki broj civila muškaraca je otišao u Potočare u bazu UN-a. Veći broj civila muškaraca je krenuo s nama preko šume. Mislim da nas je ukupno bilo oko 12-13 hiljada. Ukupno naoružanih lica (vojnika i civila, puškom ili pištoljem) je bilo oko 2000. Vrlo vrlo teško je bilo, ma bilo je nemoguće kontrolisati ovu masu. Na jednog naoružanog je dolazilo po 5-6 nenaoružanih, kretanje teritorijom pod kontrolom četnika, stalno granitaranje i zasjede, mnogi prelasci putnih pravaca, nespavanje prije pada Srebrenice su uticali na psihu ljudi. Jednostavno ljudi su počeli paničiti, počela se gubiti dosljednost. Ponovo je kakva takva organizacija uspostavljena na planini Udrč. Organizacija kolone i proboja se mogla bolje organizovati pod uslovom da su ljudi bili mašine, pa da rade striktno onako kako im se kaže, međutim, svako je na svoj način doživljavao zasjedu, ubijenog, glad, beznađe nepoznatog terena.
Da sumiram, za pad Srebrenice, znači sam čin pada je kriv UN jer nas je obmanuo, prevario, zaHebao sa svojim upozorenjem i obečanjem da će sve u tom nekom pojasu oko Srebrenice što se bude kretalo biti spaljeno (bukvalno takve su informacije plasirali) i nezaštičen grad (zgrade i kuće) su PREDALI četnicima, a kasnije i civile muškarce, djecu i žene u Potočarima.
Za pokolje, ubistva, silovanja i sve ono najgore što se dešavalo nakon pada su krivi četnici, i to ne samo par njih kojima se sudi, već jedan daleko, daleko veći broj.
Ono što mi često bude žao i krivo, svi pričaju o nedostacima, rijetki spominju heroje odbrane Srebrenice do 93, niko ne spominje heroje branjenja Srebrenice 95, a još nikad nisam čuo ili pročitao da je neko odao priznanje, javno ili tajno istinskim gromadama od likova koji su omogoćili da se spasi ovo što se spasilo. A oni su momci sa područja Cerske, Kamenice i sela koja gravitiraju Zvorniku. Da nije njih bilo, njihove hrabrosti, njihovog poznavanja terena i umijeća vođenja bukvalno između četničkih rovova, ne bi se niko spasio. Da ne bude zabune, nisam iz tog dijela BiH, ali moram ih spomenuti.
-
sten_MK_II
#175 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
ne. ali je bio kad je Bosni bilo najteze,to dovoljno o njemu govori !! dakle bio je spreman a sto je i ucinio, stati na stranu koljaca svog naroda, nakon pokolja po Podrinju od Bijeljine do Foce, nakon blokade Sarajeva, nakon pokolja u Krajini po Prijedoru, Sanskom Mostu, Krupi i Kljucu, nakon svega toga, bio je dakle spreman stati na cetnicku stranu, i okrenuti se protiv vlastitog naroda ! ne mislis li da je previse pa makar se time htio i osvetiti Aliji koji mu je ´´uzurpirao mjesto predsjednika´´, ne mislis li da je time stavio svoju guzicu iznad hiljada zivota svog naroda ?pretresnov wrote:To niko ne zna. NIje Fikret bio sa četnicima 1991.nemoguce vruce wrote:@Pretresnov...
Naravno, sem tebi...
vjerujes li da to uredu ???