---------------------------gaius wrote:Skljoco wrote:eh sad kako je pisac prednje zaključio šta ja želim reći nije jasno.. dok se srbi i hrvati nisu nikada libili da bosnu podjele fifti:fifti bošnjaci nikada nisu imali sistematski plan stvaranja države koja će biti samo "bošnjačka".. ja hoću da kažem da bošnjacima nikada nisu smetali ni srbi ni hrvati u bosni koja je istodobno (hajde da ne počnem sa i,i,i i ni,ni,ni) domovina svih ostali..gaius wrote:glupost o jedinoj "historijskoj" --------------------------------
1992.godina je bila jedinstvena historijska sansa da Bosnjaci na dijelu zgarista Republike koja se zvala Bosna i Hercegovina stvore svoju bosnjacku drzavu .
Na svu srecu u tome nisu uspjeli jer su srpsko-hrvatsko-bosnjacki " konstruktori" podcjenili snagu i moc kao i patriotizam Bosanaca odnosno Bosanskohercegovaca .
Ulicnim zargonom receno "popusili" su jer je za sve njih bosanskohercegovacka snaga i moc ostala tajanstvena i nedokuciva .
-----------------------------------------------------------------
Tvoj komentar ide u stilu ,
- muslimani iz BH su Srbi islamske religije odnosno
- muslimani iz BH su hrvatsko cvjece ...
---------------------------
Trebam mi podsjecati da su se Bosnjaci '92.godine borili da na dijelu bosanskohercegovackog "meita" od drzave odnosno Republike stvore svoju bosnjacku drzavu ?
Ako zelis mogu poceti sa iznosenjem dokaza ...
ono protiv čega su se bošnjaci borili redovno se procesuira u Haggu a brzo i pred Sudom BiH..
"Pisac" tj. Ja se drzim argumenata i cinjenica koje govore o 5% Bosnjaka po poslednjem popisu stanovnistva u BiH koji je jedini jos uvijek validan.
Ti govoris o Bosancima muslimanima koje sve podvodis u Bosnjake a da nisi ni okom trepnuo .
Otkud ti takva moralnost da drugima odredjujes i dodjeljujes bilo koje identitete a pogotovo identitete koji nisu dio drzava BiH ?
Hvala na odgovoru !