Srebrenica 11 juli - nikad zaboraviti

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
mojgrad

#1 Srebrenica 11 juli - nikad zaboraviti

Post by mojgrad »

Za sve one koji su u mogucnosti neka dodju..
(poziv sam licno dobila i zelim ovim putem da ga proslijedim dalje tj. da pozovem nas narod da dodju u sto vecem broju)

Postovani,
I jos jedan tuzni 11-i juli je pred nama...
Pozivamo vas da dodjete u Den Haag na komemorativni skup povodom obiljezavanja 13. godina genocida nad Srebrenicanima.
I ove godine, kao i predhodnih, citat cemo imena zrtava, kojima ce se taj dan klanjati dzenaza u Potocarima.
Ovog puta govornik je gosp. Eduard Nazarski, direktor Amnesty International, biti ce molitva, recitacije, te pustanje bijelih balona,
za svaku zrtvu kojoj ce se 11-og jula obaviti dzenaza.

Komemoracija ce se odrzati na trgu 'Het Plein' ispred parlamenta sa pocetkom u 15.00 sati.

Srdacan pozdrav, Mladi BiH

Image
Last edited by mojgrad on 25/06/2008 14:03, edited 1 time in total.
tempora

#2 Re: Srebrenica 11 juli - nikad zaboraviti

Post by tempora »

Hvala Mladi BiH na pozivu. Bilo bi pozeljno podijeliti sto vise plakata te pozvati ljude sto putem maila, sto preko adresa da se 11 jula nadju u Hagu, jer iz godine u godinu broj prisutnih je sve manji.
mojgrad

#3 Re: Srebrenica 11 juli - nikad zaboraviti

Post by mojgrad »

Zato sam i postavila ovdje informacije i poziv. Nadam se da ce se ovaj put bosanci iz dijaspore STVARNO odazvati i doci jer ovakav genocid ne smije nikada biti zaboravljen!
mojgrad

#4 Re: Srebrenica 11 juli - nikad zaboraviti

Post by mojgrad »

Nadam se da cete vi koji ste u Holandiji a i oni koji su u blizini ove drzave doci u Hag na Plein.
Ja cu biti.. Ne dozvolite da se 11 juli zaboravi!!!
Post Reply