Evo počet ću ja sa svojim automobilom. U pitanju je Golf 5 2.0 TDI kupljen krajem aprila ove godine. Prije svega znam da će biti kritika za pojedine stvari, bilo ih je i uvijek, ali uzmite u obzir činjenicu da sam student, 20 god i da je ovaj auto finansirao otac, kao i većinu popravki koja je na njemu rađena, dok sam ja samo malim dijelom učestvovao u nekim sitnicama. I moje su želje prepravke one najkvalitetnije i od provjerenih, a ne kineske, ali želje i mogućnosti nisu nekada usklađene. Nakon Golfa 3 karavana, ovo je velika promjena bila za mene kao vozača početnika. Za gume ne prigovarajte, svjestan sam i ja toga svega, ali u tom trenutku okolnosti su takve bile, za ovu velicinu Sava nije bila, niti neke druge kvalitetnije već ove i još neke dosta skuplje. Auto općenito nije vožen pretjerano, sve neke kraće relacije svako nekoliko dana.
1. KNJIGA EVIDENCIJA O VOZILU (Na početku se nalaze osnovne karakteristike i informacije o autu, potom dio evidencije o radovima, zatim ostale informacije o automobilu sa interneta, dio gdje se smještavaju računi i ostale priznanice i na kraju kontakti od radnji i majstora- Motorex, BIHAMK, električari, mehaničari, osiguravajuća kuća...)
2. POLIRANJE FAROVA
3. DIO DO TURBINE (ne znam naziv)
4. AGR ventil (Prije i poslije)
5. LED osvjetljenje tablice
U PLANU RADITI:
1. PRAG
2. Zamjena plastike
3. Sređivanje i farbanje felgi na proljeće + možda i klješta