Srdjan Vuletic - Glava "Tesko je biti fin"

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Tesko je biti fin?

Poll ended at 24/08/2007 13:26

nije
4
21%
jeste
7
37%
ma, sta ja znam...
4
21%
e, taj film necete gledati...
4
21%

Total votes: 19

van Basten

Post by van Basten »

teško je biti fin - vrlo pristojan uradak. Nisam pao na guzicu kvalitetom filma, ali nisam se ni razočarao. Srednji prolaz, recimo
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

Vuletic je samo odmogao bosanskoj kinematografiji sa Ljetom u zlatnoj dolini.Nikad gori film Bosna niti je vidjela niti ce moci vidjeti.Ne zna se ko je dos'o a ko pos'o.
shta...ovdje nikad nije ni postojala ideja 'tipichnog' glavnog junaka...meni su obojica perfektni...
U ovoj prvoj recenici si dobro rekao,nije ni postojao glavni junak kao sto nije postojao ni sporedni,niti je ko postojao u filmu. :-?

Obojica su prefektni,vjerovatno mislis kao glumci?To je za odvalit se od smijeha. :lol: :lol: Pogledaj samo dio gdje "zutokosi"kaze Emiru "Daj vam pistolj" ili "baci pistolj" tako nekako.To je scena da places od smijeha.Koja neprofesionalnost glumaca a prije svega rezisera.
Jedva cekam da pogledam drugi uradak.
Neelix

Post by Neelix »

gledao sinoc....ima par gadnih nelogicnosti...tipa ubiju ga, haman polumrtav, sav krvav, jedva se dovuce do stana...i onda odjednom hoda ko dren zdrav, umijen, sa djetetom, baca ga...

btw jadno dijete, istraumirali su ga snimajuci film...maksimalno :roll:
freckles

Post by freckles »

btw jadno dijete, istraumirali su ga snimajuci film...maksimalno :roll:[/quote]

bile su dvije bebe, blizanci :D
dok su jednog "traumirali", drugi se odmarao :lol: :lol: :lol:
sl@ven

Post by sl@ven »

sasvim dobar film sa sasvim dobrom porukom....

bravo srdjane...
bravo ja

Post by bravo ja »

Kad sam vidjela onog Arapa koji je OOOOOOLOOOOS, SLJAM fuj covjek dobio ulogu filmu...sve mi je bilo jasno!!!!! Jebo Srdana i njegove filmove kad sebi dopusta da se takvi likovi pojave.Da mi je samo znati kako je taj Arap i kojom selekcijom...kojom logikom dobio ulogu.

FUJ FUJ FUJ FUJ
cheb

Post by cheb »

bravo ja wrote:Kad sam vidjela onog Arapa koji je OOOOOOLOOOOS, SLJAM fuj covjek dobio ulogu filmu...sve mi je bilo jasno!!!!! Jebo Srdana i njegove filmove kad sebi dopusta da se takvi likovi pojave.Da mi je samo znati kako je taj Arap i kojom selekcijom...kojom logikom dobio ulogu.

FUJ FUJ FUJ FUJ
koji bona..
pike

Post by pike »

van Basten wrote:teško je biti fin - vrlo pristojan uradak. Nisam pao na guzicu kvalitetom filma, ali nisam se ni razočarao. Srednji prolaz, recimo
Sad ga pogledah i u potpunosti se slazem.
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

pike wrote:
van Basten wrote:teško je biti fin - vrlo pristojan uradak. Nisam pao na guzicu kvalitetom filma, ali nisam se ni razočarao. Srednji prolaz, recimo
Sad ga pogledah i u potpunosti se slazem.
ne treba neka velika prica oko filma. malo je bolji od Ljeta ali je svejedno prosječan. izgleda da ce glavini filmovi svi biti tu negdje, onako... brzo ce se zaboraviti i nece se prepricavati i citirati folovi tipa "ne guzim, očiju mi", "umro deda pantelija", "ćuna ispuha k'o dušica", "i tata bi sine" itd.

meni jedino smeta sto u njegovim filmovima nema neke povezane radnje i sto sam sebi poslije ova dva filma postavljam pitanja tipa onih koje je naveo onaj foucault

s druge strane, da je ovo klasican ex-yu film, zavrsio bi se na totalno drugi nacin. onaj crnotalasni, ne bi kraj docek'o ni emir, ni saletova zena, ni jedan od dvojice blizanaca :D

sve bi ih sale lav pobio.

mozda to fali i raji i srdjanu... malo prave krvi i tragedije

ovako, svi ko neki bekani
pike

Post by pike »

pun_mjesec wrote:
pike wrote:
van Basten wrote:
s druge strane, da je ovo klasican ex-yu film, zavrsio bi se na totalno drugi nacin. onaj crnotalasni, ne bi kraj docek'o ni emir, ni saletova zena, ni jedan od dvojice blizanaca :D

E to mi se bas svidja sto nije zavrsio kao i svaki drugi nas film, a bas sam ocekivo standardni crnjak. Ja mislim da je to bas bilo osvjezavajuce.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

femme of_Roi wrote:Vuletic je samo odmogao bosanskoj kinematografiji sa Ljetom u zlatnoj dolini.Nikad gori film Bosna niti je vidjela niti ce moci vidjeti.Ne zna se ko je dos'o a ko pos'o.
shta...ovdje nikad nije ni postojala ideja 'tipichnog' glavnog junaka...meni su obojica perfektni...
U ovoj prvoj recenici si dobro rekao,nije ni postojao glavni junak kao sto nije postojao ni sporedni,niti je ko postojao u filmu. :-?

Obojica su prefektni,vjerovatno mislis kao glumci?To je za odvalit se od smijeha. :lol: :lol: Pogledaj samo dio gdje "zutokosi"kaze Emiru "Daj vam pistolj" ili "baci pistolj" tako nekako.To je scena da places od smijeha.Koja neprofesionalnost glumaca a prije svega rezisera.
Jedva cekam da pogledam drugi uradak.

mozemo mi pricati da film k... ne valja ali je ipak dobio glavnu nagradu u rotterdamu,a i neki dan se prikazivao na holandskoj televiziji gdje je ocjenjen sa 4 zvjezdice od mogucih 5.e sad mozda holandjani veze blage o filmu nemaju ili je kod nas svako filmski kriticar.
sulesavic

Post by sulesavic »

Eto, i ja bih prijavio da sam odgledao film...

Moj utisak? Film mi se vi¹e dopada nego ¹to mi se ne dopada...
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

pike wrote:
pun_mjesec wrote:s druge strane, da je ovo klasican ex-yu film, zavrsio bi se na totalno drugi nacin. onaj crnotalasni, ne bi kraj docek'o ni emir, ni saletova zena, ni jedan od dvojice blizanaca :D

E to mi se bas svidja sto nije zavrsio kao i svaki drugi nas film, a bas sam ocekivo standardni crnjak. Ja mislim da je to bas bilo osvjezavajuce.
ne znam sta bi ti rek'o, jest osvjezenje i to mi se svidja sto ne rade vise takve filmove u kojem se svi poubijaju ili pomru do kraja. raja trazi veselo :)

ali nekako mi je nerealno i nelogicno. mog'o je makar zenu ukinut' :D
Brisbane

Post by Brisbane »

Absolutli odron. Nase je brate, al ne valja. Sve je vjestacko,nema onog toka da covjek ne vidi glumca da glumi. POgledaj film "Dolly Bell", pa to isto kkao da je neko uzeo kameru i snimo na Gorici 196..
legionarka

Post by legionarka »

e nek nam je holandska tv mjerilo.....i sirok pojam holandse tv,..koji kanal tacno....a rotterdam....ja u zadnjih par godina vidjeh 3 dobra filma...nazalost....producenti placaju da im se filmovi prikazu....

nego film truba....vidjelo se i boljih, snimice i gorih...heb ga
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Ma da,sta holandjani znaju o zavicaju tj filmu.dobili su nekoliko oskara,reziseri i glumci su im cjenjeni u svijetu ali to opet nije mjerilo za legionarku.
Ona zna najbolje sta je dobar film. :D
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

drajver, koji si ti od onih taksista iz filma :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

pun_mjesec wrote:drajver, koji si ti od onih taksista iz filma :D

pogodi :D :P
legionarka

Post by legionarka »

molim te lijepo taxista , nagrada nije mjerilo kvaliteta ali o tome na drugoj temi....
iskreno MENI BAR jedini dobar holandski film zadnjih godina je Jurk,...a ove crne knjige i ostale gluposti ne bih ni da pominjem.....

jedino sto mogu da pohvalim jesu dokumentarcu u Holandiji....to znaju napraviti....a filmovi...right.....

ah da....zanimljivi su jos bili i Theo i Brienen...samo Theo ode pod zemlju a Brienen u Berlin....
taxi_driver

Post by taxi_driver »

legionarka wrote:molim te lijepo taxista , nagrada nije mjerilo kvaliteta ali o tome na drugoj temi....
iskreno MENI BAR jedini dobar holandski film zadnjih godina je Jurk,...a ove crne knjige i ostale gluposti ne bih ni da pominjem.....

jedino sto mogu da pohvalim jesu dokumentarcu u Holandiji....to znaju napraviti....a filmovi...right.....

ah da....zanimljivi su jos bili i Theo i Brienen...samo Theo ode pod zemlju a Brienen u Berlin....

iskreno ,ja sam samo naveo da drugi vise cijene nas rad nego mi sami.a sad odgledao sam oba njegova filma i za mene nisu nesto naj ali mogu se odgledati.za rasliku od filma sa severinom(zaboravio sam kako se zove)koji nisam mogao odgledati do kraja.
bossfaria

Post by bossfaria »

Meni se film svidio :)
IMME

Post by IMME »

"Tesko je biti fin"

Film mi se dopao - ima dobru poruku.
:zzzz:
incognito071

Post by incognito071 »

IMME wrote:"Tesko je biti fin"

Film mi se dopao - ima dobru poruku.
:zzzz:

Da su vecina zena ........ ili ona druga pretjerana poruka gdje kaze da je sve sto zivi u Sarajevu kriminalac?
Edin H.

#49 Re: Srdjan Vuletic - Glava "Tesko je biti fin"

Post by Edin H. »

Nisam skonto je li iko kresno Melisu. :oops:
Edin H.

#50 Re: Srdjan Vuletic - Glava "Tesko je biti fin"

Post by Edin H. »

smajjo wrote:
Edin H. wrote:Nisam skonto je li iko kresno Melisu. :oops:
Kakvu ba Melisu? :-)
Pa Melisa s kojom je supruga landarala po diskotekama :izet:
Post Reply