Srdjan Vuletic - Glava "Tesko je biti fin"
Moderator: _BataZiv_0809
- van Basten
teško je biti fin - vrlo pristojan uradak. Nisam pao na guzicu kvalitetom filma, ali nisam se ni razočarao. Srednji prolaz, recimo
-
femme of_Roi
Vuletic je samo odmogao bosanskoj kinematografiji sa Ljetom u zlatnoj dolini.Nikad gori film Bosna niti je vidjela niti ce moci vidjeti.Ne zna se ko je dos'o a ko pos'o.
Obojica su prefektni,vjerovatno mislis kao glumci?To je za odvalit se od smijeha.
Pogledaj samo dio gdje "zutokosi"kaze Emiru "Daj vam pistolj" ili "baci pistolj" tako nekako.To je scena da places od smijeha.Koja neprofesionalnost glumaca a prije svega rezisera.
Jedva cekam da pogledam drugi uradak.
U ovoj prvoj recenici si dobro rekao,nije ni postojao glavni junak kao sto nije postojao ni sporedni,niti je ko postojao u filmu.shta...ovdje nikad nije ni postojala ideja 'tipichnog' glavnog junaka...meni su obojica perfektni...
Obojica su prefektni,vjerovatno mislis kao glumci?To je za odvalit se od smijeha.
- Neelix
gledao sinoc....ima par gadnih nelogicnosti...tipa ubiju ga, haman polumrtav, sav krvav, jedva se dovuce do stana...i onda odjednom hoda ko dren zdrav, umijen, sa djetetom, baca ga...
btw jadno dijete, istraumirali su ga snimajuci film...maksimalno
btw jadno dijete, istraumirali su ga snimajuci film...maksimalno
- bravo ja
Kad sam vidjela onog Arapa koji je OOOOOOLOOOOS, SLJAM fuj covjek dobio ulogu filmu...sve mi je bilo jasno!!!!! Jebo Srdana i njegove filmove kad sebi dopusta da se takvi likovi pojave.Da mi je samo znati kako je taj Arap i kojom selekcijom...kojom logikom dobio ulogu.
FUJ FUJ FUJ FUJ
FUJ FUJ FUJ FUJ
-
cheb
koji bona..bravo ja wrote:Kad sam vidjela onog Arapa koji je OOOOOOLOOOOS, SLJAM fuj covjek dobio ulogu filmu...sve mi je bilo jasno!!!!! Jebo Srdana i njegove filmove kad sebi dopusta da se takvi likovi pojave.Da mi je samo znati kako je taj Arap i kojom selekcijom...kojom logikom dobio ulogu.
FUJ FUJ FUJ FUJ
- pun_mjesec
ne treba neka velika prica oko filma. malo je bolji od Ljeta ali je svejedno prosječan. izgleda da ce glavini filmovi svi biti tu negdje, onako... brzo ce se zaboraviti i nece se prepricavati i citirati folovi tipa "ne guzim, očiju mi", "umro deda pantelija", "ćuna ispuha k'o dušica", "i tata bi sine" itd.pike wrote:Sad ga pogledah i u potpunosti se slazem.van Basten wrote:teško je biti fin - vrlo pristojan uradak. Nisam pao na guzicu kvalitetom filma, ali nisam se ni razočarao. Srednji prolaz, recimo
meni jedino smeta sto u njegovim filmovima nema neke povezane radnje i sto sam sebi poslije ova dva filma postavljam pitanja tipa onih koje je naveo onaj foucault
s druge strane, da je ovo klasican ex-yu film, zavrsio bi se na totalno drugi nacin. onaj crnotalasni, ne bi kraj docek'o ni emir, ni saletova zena, ni jedan od dvojice blizanaca
sve bi ih sale lav pobio.
mozda to fali i raji i srdjanu... malo prave krvi i tragedije
ovako, svi ko neki bekani
- pike
E to mi se bas svidja sto nije zavrsio kao i svaki drugi nas film, a bas sam ocekivo standardni crnjak. Ja mislim da je to bas bilo osvjezavajuce.pun_mjesec wrote:pike wrote:van Basten wrote:
s druge strane, da je ovo klasican ex-yu film, zavrsio bi se na totalno drugi nacin. onaj crnotalasni, ne bi kraj docek'o ni emir, ni saletova zena, ni jedan od dvojice blizanaca![]()
- taxi_driver
femme of_Roi wrote:Vuletic je samo odmogao bosanskoj kinematografiji sa Ljetom u zlatnoj dolini.Nikad gori film Bosna niti je vidjela niti ce moci vidjeti.Ne zna se ko je dos'o a ko pos'o.U ovoj prvoj recenici si dobro rekao,nije ni postojao glavni junak kao sto nije postojao ni sporedni,niti je ko postojao u filmu.shta...ovdje nikad nije ni postojala ideja 'tipichnog' glavnog junaka...meni su obojica perfektni...![]()
Obojica su prefektni,vjerovatno mislis kao glumci?To je za odvalit se od smijeha.![]()
Pogledaj samo dio gdje "zutokosi"kaze Emiru "Daj vam pistolj" ili "baci pistolj" tako nekako.To je scena da places od smijeha.Koja neprofesionalnost glumaca a prije svega rezisera.
mozemo mi pricati da film k... ne valja ali je ipak dobio glavnu nagradu u rotterdamu,a i neki dan se prikazivao na holandskoj televiziji gdje je ocjenjen sa 4 zvjezdice od mogucih 5.e sad mozda holandjani veze blage o filmu nemaju ili je kod nas svako filmski kriticar.
- pun_mjesec
ne znam sta bi ti rek'o, jest osvjezenje i to mi se svidja sto ne rade vise takve filmove u kojem se svi poubijaju ili pomru do kraja. raja trazi veselopike wrote:E to mi se bas svidja sto nije zavrsio kao i svaki drugi nas film, a bas sam ocekivo standardni crnjak. Ja mislim da je to bas bilo osvjezavajuce.pun_mjesec wrote:s druge strane, da je ovo klasican ex-yu film, zavrsio bi se na totalno drugi nacin. onaj crnotalasni, ne bi kraj docek'o ni emir, ni saletova zena, ni jedan od dvojice blizanaca![]()
ali nekako mi je nerealno i nelogicno. mog'o je makar zenu ukinut'
- legionarka
e nek nam je holandska tv mjerilo.....i sirok pojam holandse tv,..koji kanal tacno....a rotterdam....ja u zadnjih par godina vidjeh 3 dobra filma...nazalost....producenti placaju da im se filmovi prikazu....
nego film truba....vidjelo se i boljih, snimice i gorih...heb ga
nego film truba....vidjelo se i boljih, snimice i gorih...heb ga
- taxi_driver
Ma da,sta holandjani znaju o zavicaju tj filmu.dobili su nekoliko oskara,reziseri i glumci su im cjenjeni u svijetu ali to opet nije mjerilo za legionarku.
Ona zna najbolje sta je dobar film.
Ona zna najbolje sta je dobar film.
- pun_mjesec
drajver, koji si ti od onih taksista iz filma 
- taxi_driver
pun_mjesec wrote:drajver, koji si ti od onih taksista iz filma
pogodi
- legionarka
molim te lijepo taxista , nagrada nije mjerilo kvaliteta ali o tome na drugoj temi....
iskreno MENI BAR jedini dobar holandski film zadnjih godina je Jurk,...a ove crne knjige i ostale gluposti ne bih ni da pominjem.....
jedino sto mogu da pohvalim jesu dokumentarcu u Holandiji....to znaju napraviti....a filmovi...right.....
ah da....zanimljivi su jos bili i Theo i Brienen...samo Theo ode pod zemlju a Brienen u Berlin....
iskreno MENI BAR jedini dobar holandski film zadnjih godina je Jurk,...a ove crne knjige i ostale gluposti ne bih ni da pominjem.....
jedino sto mogu da pohvalim jesu dokumentarcu u Holandiji....to znaju napraviti....a filmovi...right.....
ah da....zanimljivi su jos bili i Theo i Brienen...samo Theo ode pod zemlju a Brienen u Berlin....
- taxi_driver
legionarka wrote:molim te lijepo taxista , nagrada nije mjerilo kvaliteta ali o tome na drugoj temi....
iskreno ,ja sam samo naveo da drugi vise cijene nas rad nego mi sami.a sad odgledao sam oba njegova filma i za mene nisu nesto naj ali mogu se odgledati.za rasliku od filma sa severinom(zaboravio sam kako se zove)koji nisam mogao odgledati do kraja.
-
incognito071
IMME wrote:"Tesko je biti fin"
Film mi se dopao - ima dobru poruku.
Da su vecina zena ........ ili ona druga pretjerana poruka gdje kaze da je sve sto zivi u Sarajevu kriminalac?
- Edin H.
#49 Re: Srdjan Vuletic - Glava "Tesko je biti fin"
Nisam skonto je li iko kresno Melisu. 
- Edin H.
#50 Re: Srdjan Vuletic - Glava "Tesko je biti fin"
Pa Melisa s kojom je supruga landarala po diskotekamasmajjo wrote:Kakvu ba Melisu?Edin H. wrote:Nisam skonto je li iko kresno Melisu.