Srce ili razum???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
hekler
#77 Re: Srce ili razum???
razum, jer razumom smo privlacniji. ko misli srcem biva odbacen jer je to neatraktivno i neizazovno.anais_nin wrote:Upadoh sinoc usred jedne ljubavne drame izmedju dvoje dragih ljudi, da bi mi on u jednom momentu rekao, kao ma postoje jos osjecanja, nije ljubav prosla, ali ja RAZUMOM biram raskid, jer necu vise ovako i ne zelim vise da riskiram??!!!meni to bilo nesto bas intenzivno tuzno...i onda skontam da znam dosta ljudi koji tako donese oduke u ljubavnim odnosima sa drugim ljudima....prvo razum i ponos, pa tek onda srce i osjecanja....
U koju grupu vi spadate???? Razum? Osjecanja? Ili pola/pola?
Ja se ovaj put ne mogu vaditi na ovo pola/pola, kod mene uvijek emocije igru vode, znaci ono sto osjecam u datom momentu ce uvijek prevagnuti, protiv razuma, protiv svih argumenata, protiv logike...nekad mi se to i razbije od glavu, ali cak i kad boli, uvijek imam neki osjecaj satisfakcije sto sam ipak poslusala srce....pa ono eto makar znam
-
emmanuelle
#78 Re: Srce ili razum???
sad, but true..hekler wrote:
razum, jer razumom smo privlacniji. ko misli srcem biva odbacen jer je to neatraktivno i neizazovno.
- anais_nin
#79 Re: Srce ili razum???
ja nisam bas imala takvih iskustavahekler wrote: razum, jer razumom smo privlacniji. ko misli srcem biva odbacen jer je to neatraktivno i neizazovno.
- manijak1
Poslije nema prije

-
leluu
#85 Re: Srce ili razum???
nema tu pola pola, ili je jedno ili drugo.hekler wrote:razum, jer razumom smo privlacniji. ko misli srcem biva odbacen jer je to neatraktivno i neizazovno.anais_nin wrote:
Ja se ovaj put ne mogu vaditi na ovo pola/pola, kod mene uvijek emocije igru vode, znaci ono sto osjecam u datom momentu ce uvijek prevagnuti, protiv razuma, protiv svih argumenata, protiv logike...nekad mi se to i razbije od glavu, ali cak i kad boli, uvijek imam neki osjecaj satisfakcije sto sam ipak poslusala srce....pa ono eto makar znam
iz svopstvenog iskustva kazem, kad je srce, onda sam blokirana, paraliza mozga, tu razuma nema nikakvoga utjecaja, ma ne postoji uopste.
kad u nekim kombinacijama razum igra svoju rolu........daleko je to od srca i ikakve ljubavi.
tragicno je da nas taj razum kod druge osobe samo zaineresuje vise nego
sta bi trebao..............
glasam za srce, jer osjecaj koji tad imam ne moze se mjeriti sa nikakvom pametno razumnom odlukom........
-
leuw
anais_nin wrote:i ja isto kao i Fortuna...moje je bilo slomljeno, ma sta slomljeno SMRSKANO i to ne jednom...Max.Cherry wrote: Znate ko slusa srce bez razmisljanja? Onaj kome ono nije bilo slomljeno nikada, i ko nikad anije spoznao pravu ljubav. Eh, zato je nas ostale hastra. Barem mene jeste i nije me stid priznati. Dzaba, ja sam za razum jos uvijek.i naravno da postoji doza straha...moj s godinama postaje sve veci...ali nebitno kad upoznam nekog ko uzburka nesto u meni, ma sta god mi pamet i razum govorili, ja cu odigrat igru srcem do kraja, kakav god on bio...
ali si naravno jaca i opreznija.Naravno da opet srce prvo preovlada,ali nakon izvjesnog vremena krene i razum,ali sve zavisi ko koliko daje,a veza je davanje i uzimanje s obe strane,jer ne bi opstalo da nije tako.Ja sam uvijek za srce i uvijek bude tako,mada se zeznem cesce puta,jer u danasnje vrijeme kome vjerovati kad se sve svodi na iskoristavanje i provod.
- anais_nin
ma sve zavisi kako covjek na to gleda....i koliko ocekuje od drugih ljudi....vidis, za svaku osobu koja me razocarala ili povrijedila, u moj zivot su usle makar 2 koje su mu dodale nesto nevjerovatno prelijepoleuw wrote: ali si naravno jaca i opreznija.Naravno da opet srce prvo preovlada,ali nakon izvjesnog vremena krene i razum,ali sve zavisi ko koliko daje,a veza je davanje i uzimanje s obe strane,jer ne bi opstalo da nije tako.Ja sam uvijek za srce i uvijek bude tako,mada se zeznem cesce puta,jer u danasnje vrijeme kome vjerovati kad se sve svodi na iskoristavanje i provod.