Srce ili razum???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Sta vas vodi pri ljubavnim odlukama?

Razum
5
15%
Srce
11
33%
I razum i srce
13
39%
Neki drugi organi....
4
12%

Total votes: 33

emmanuelle

Post by emmanuelle »

mrzim prekide koji su vodjeni razumom... :x
hekler

#77 Re: Srce ili razum???

Post by hekler »

anais_nin wrote:Upadoh sinoc usred jedne ljubavne drame izmedju dvoje dragih ljudi, da bi mi on u jednom momentu rekao, kao ma postoje jos osjecanja, nije ljubav prosla, ali ja RAZUMOM biram raskid, jer necu vise ovako i ne zelim vise da riskiram??!!! :roll: meni to bilo nesto bas intenzivno tuzno...i onda skontam da znam dosta ljudi koji tako donese oduke u ljubavnim odnosima sa drugim ljudima....prvo razum i ponos, pa tek onda srce i osjecanja....

U koju grupu vi spadate???? Razum? Osjecanja? Ili pola/pola?

Ja se ovaj put ne mogu vaditi na ovo pola/pola, kod mene uvijek emocije igru vode, znaci ono sto osjecam u datom momentu ce uvijek prevagnuti, protiv razuma, protiv svih argumenata, protiv logike...nekad mi se to i razbije od glavu, ali cak i kad boli, uvijek imam neki osjecaj satisfakcije sto sam ipak poslusala srce....pa ono eto makar znam :D
razum, jer razumom smo privlacniji. ko misli srcem biva odbacen jer je to neatraktivno i neizazovno.
emmanuelle

#78 Re: Srce ili razum???

Post by emmanuelle »

hekler wrote:
razum, jer razumom smo privlacniji. ko misli srcem biva odbacen jer je to neatraktivno i neizazovno.
sad, but true..
anais_nin

#79 Re: Srce ili razum???

Post by anais_nin »

hekler wrote: razum, jer razumom smo privlacniji. ko misli srcem biva odbacen jer je to neatraktivno i neizazovno.
ja nisam bas imala takvih iskustava :roll: mozda zato sto me nikad nisu privlacili ljudi koji se pale na kuliranje i te igre "moci" ono kao ko ce igru voditi, ko ce se prvi zaljubiti itd itd...
Goran_35

Post by Goran_35 »

Srce ili razum???

ovisi o tome,kojom glavom razmisljam? :oops:
gavrilo

Post by gavrilo »

razum 8)

... i malo srce :zoka:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Treba imati u vidu :oops: veoma komlikovan proces u kojem se ispreplicu tri logike :oops:

1.Logika velike glave
2.Logika male glave
3.Zenska logika

I onda kada se sve sabere i oduzme :D slabo tu bude razuma :oops:
manijak1

Post by manijak1 »

Poslije nema prije :D :D :D :D
vryzas

Post by vryzas »

manijak1 wrote:Poslije nema prije :D :D :D :D
PAOK 8)
leluu

#85 Re: Srce ili razum???

Post by leluu »

hekler wrote:
anais_nin wrote:
Ja se ovaj put ne mogu vaditi na ovo pola/pola, kod mene uvijek emocije igru vode, znaci ono sto osjecam u datom momentu ce uvijek prevagnuti, protiv razuma, protiv svih argumenata, protiv logike...nekad mi se to i razbije od glavu, ali cak i kad boli, uvijek imam neki osjecaj satisfakcije sto sam ipak poslusala srce....pa ono eto makar znam :D
nema tu pola pola, ili je jedno ili drugo.
iz svopstvenog iskustva kazem, kad je srce, onda sam blokirana, paraliza mozga, tu razuma nema nikakvoga utjecaja, ma ne postoji uopste.
kad u nekim kombinacijama razum igra svoju rolu........daleko je to od srca i ikakve ljubavi.
tragicno je da nas taj razum kod druge osobe samo zaineresuje vise nego
sta bi trebao..............

glasam za srce, jer osjecaj koji tad imam ne moze se mjeriti sa nikakvom pametno razumnom odlukom........
leuw

Post by leuw »

anais_nin wrote:
Max.Cherry wrote: Znate ko slusa srce bez razmisljanja? Onaj kome ono nije bilo slomljeno nikada, i ko nikad anije spoznao pravu ljubav. Eh, zato je nas ostale hastra. Barem mene jeste i nije me stid priznati. Dzaba, ja sam za razum jos uvijek.
i ja isto kao i Fortuna...moje je bilo slomljeno, ma sta slomljeno SMRSKANO i to ne jednom... :roll: i naravno da postoji doza straha...moj s godinama postaje sve veci...ali nebitno kad upoznam nekog ko uzburka nesto u meni, ma sta god mi pamet i razum govorili, ja cu odigrat igru srcem do kraja, kakav god on bio... :roll:

ali si naravno jaca i opreznija.Naravno da opet srce prvo preovlada,ali nakon izvjesnog vremena krene i razum,ali sve zavisi ko koliko daje,a veza je davanje i uzimanje s obe strane,jer ne bi opstalo da nije tako.Ja sam uvijek za srce i uvijek bude tako,mada se zeznem cesce puta,jer u danasnje vrijeme kome vjerovati kad se sve svodi na iskoristavanje i provod.
anais_nin

Post by anais_nin »

leuw wrote: ali si naravno jaca i opreznija.Naravno da opet srce prvo preovlada,ali nakon izvjesnog vremena krene i razum,ali sve zavisi ko koliko daje,a veza je davanje i uzimanje s obe strane,jer ne bi opstalo da nije tako.Ja sam uvijek za srce i uvijek bude tako,mada se zeznem cesce puta,jer u danasnje vrijeme kome vjerovati kad se sve svodi na iskoristavanje i provod.
ma sve zavisi kako covjek na to gleda....i koliko ocekuje od drugih ljudi....vidis, za svaku osobu koja me razocarala ili povrijedila, u moj zivot su usle makar 2 koje su mu dodale nesto nevjerovatno prelijepo :D e ja biram da gledam na ljude "kroz" ove druge dvije osobe, a ne kroz ovu prvu....a s godinama je uz to i puno lakse nanjusiti "supljake" pa obicno takvi ni ne stignu da se priblize srcu :D
misty

Post by misty »

Naravno nastojim da to bude razum(uz mnostvo emocija),ali posto u takvim situacijama :-) izgubimo glavu,desi se da uradimo upravo suprotno od onog sto hocemo!
Ipak u ljubavi caruje srce,a razum....................................
pa tu je negdje!!!!!!!!
Post Reply