Nemoj se bojati tegova, to će ti najbolje pomoći oko zatezanja tijela. Čučnjevi, razne varijacije mrtvog dizanja, good morning i sl. vježbe će ti puno, puno više pomoći nego da samo trčiš. Pa baš zato što ti je teže, valjda ti je jasno da je efikasnijeKlitemnestraaa wrote:@drBalt: Ma ja to samo da sam u kondiciji, sad trcanje i bajk, a zimus sam isla na fitness. S bucicama i vjezbe s tezinom tijela (sklekovi, cucnjevi itd.) mi je mnogo teze raditi, bole me misici sutradan, a tijelo mi isto i ljeti i zimi, nista mi se ne zategnu pa sam vise fan ovih outdoor aktivnosti.
A i pomenula se priča o jajima. Ta je priča bila aktuelna, međutim koliko znam i koliko su me učili na medicini taj holesterol iz jaja nema baš mnogo veze sa onim iz krvi. Davno bih krepao da ima
Da nešto i ontopic kažem. Svi ti koji su imali problema sa srcem su ili koristili AAS (anabolički androgeni steroidi) - ovo je ubjedljivo NAJČEŠĆE ili imaju genetsku predispoziciju za srčane bolesti. I onda kada se nešto desi, samo se priča kako je dizao tegove, išao u teretanu i sl. , a roditelji ne znaju da im je dijete bilo na kuri testosteronom i ko zna čim sve ne, ili još gore metanom.
@Fauja
Probaj skuhati piletinu nekada za promjenu. Tvoja priča itekako ima smisla i koke jesu "nakljukane" svim i svačim, ali šta sve nije. Ne mora se unos proteina bazirati na piletini. Uvijek možeš pojesti bjelanca, sir itd. umjesto piletine. A ima i drugog mesa. 200g junetine/teletine/ribe dnevno može samo poboljšati rezultate.