Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

Post by PipiDugaDevetka »

Evo malo pozitive.

Zdravstvena ustanova Specijalne bolnica "Centar za srce BH Tuzla"

Kakva su vaša iskustva, odnosno, vaše rodbine, prijatelja, poznaninka?

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/08 ... #komentari

Image

Image
HAVANA

#2 Re: Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

Post by HAVANA »

Srećom nisu mi trebali ali svaka mu čast. :thumbup: :thumbup: :bih:
dolmetscher

#3 Re: Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

Post by dolmetscher »

Otac mog poznanika je bio u ovoj bolnici i jako je zadovoljan tretmanom doktora i osoblja.

Evo link za vise informacija

http://www.bhsrce.ba
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

Image
Srčana vrlina
mate@

#5 Re: Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

Post by mate@ »

Evo onih kojima je njihova usluga bila od velike koristi, naime moj muz je njihov pacijent. Boravak u bolnici je vise neog dobra, kao iz filmova po privatnim klinikama, nema cekanja, redova, sve za vas radi osoblje a vi samo sjedite i cekate, ne osjecate se kao u cekaonici, nemam pravih rijeci kojima bi opisala njihovu ljubaznost.
primus-sa

#6 Re: Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

Post by primus-sa »

mate@ wrote:Evo onih kojima je njihova usluga bila od velike koristi, naime moj muz je njihov pacijent. Boravak u bolnici je vise neog dobra, kao iz filmova po privatnim klinikama, nema cekanja, redova, sve za vas radi osoblje a vi samo sjedite i cekate, ne osjecate se kao u cekaonici, nemam pravih rijeci kojima bi opisala njihovu ljubaznost.
To i jeste privatna klinika....i kad bude sve privatno u zdravstvu svi cemo biti zadovoljni...dok se ne razbolimo,pa ko ima mozda i ozdravi,ko nema ici ce u drzavne (kantonalne )bolnice i cekati da ga kakav stranac* pregleda....

* primjedba autora:razmjena studenata iz prijateljskih zemalja centralnoafricke i azijske zone
felicia

#7 Re: Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

Post by felicia »

Informacije iz osobnog iskustva:

Najbolje bi bilo da čovjek nikada ne mora u bolnicu. Ali kad bih morao ići i mogao da biram uvijek bih izabrao Centar za srce u Tuzli i dr. Emira Kabila. Ljudi su stručni, profesionalni, imaju osjećaj za pacijenta, kod njih je pacijent čovjek a ne samo broj. Sve pohvale svima, od uređenja bolnice, do kompletnog osoblja, od liječnika do čistačica. Za svaku pohvalu. Da su sve bolnice poput njihove gdje bi nam bio kraj, daleko bi dogurali...
dolmetscher

#8 Re: Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

Post by dolmetscher »

Svečano otvoreno bihaćko odjeljenje Centra za srce Tuzla

Osnivanjem bihaćkog Odjeljenja, ostvariće se značajne uštede.

U sklopu bihaćkog Doma zdravlja svečano je otvoreno Odjeljenje Centra za srce BiH. Riječ je o projektu zahvaljujući kojem će bolesnici s područja Unsko-sanskog kantona ubuduće sve kardiološke preglede, ali i manje složene intervencije, umjesto u Tuzli ili Sarajevu, moći obavljati u Bihaću.
U bihaćkom Domu zdravlja pacijentima će na raspolaganju svakodnevno biti stručni tim kojeg čine kardiolog i hirurg Centra za srce BiH te domaći specijalisti i medicinsko osoblje.
Do sada je u Centar za srce BiH, upravo s područja ovog kantona, dolazio gotovo najveći broj pacijenata, u protekle 2 godine čak oko 1500. Osnivanjem bihaćkog Odjeljenja, ostvariće se značajne uštede kada je u pitanju transport bolesnika , bolnički troškovi, vremenska dužina odsustva s radnog mjesta.
PipiDugaDevetka

#9 Re: Srčana vrlina: Dr. Emir Kabil

dolmetscher wrote:Svečano otvoreno bihaćko odjeljenje Centra za srce Tuzla

Osnivanjem bihaćkog Odjeljenja, ostvariće se značajne uštede.

U sklopu bihaćkog Doma zdravlja svečano je otvoreno Odjeljenje Centra za srce BiH. Riječ je o projektu zahvaljujući kojem će bolesnici s područja Unsko-sanskog kantona ubuduće sve kardiološke preglede, ali i manje složene intervencije, umjesto u Tuzli ili Sarajevu, moći obavljati u Bihaću.
U bihaćkom Domu zdravlja pacijentima će na raspolaganju svakodnevno biti stručni tim kojeg čine kardiolog i hirurg Centra za srce BiH te domaći specijalisti i medicinsko osoblje.
Do sada je u Centar za srce BiH, upravo s područja ovog kantona, dolazio gotovo najveći broj pacijenata, u protekle 2 godine čak oko 1500. Osnivanjem bihaćkog Odjeljenja, ostvariće se značajne uštede kada je u pitanju transport bolesnika , bolnički troškovi, vremenska dužina odsustva s radnog mjesta.
Mene ovo boldirano brine. Svojevremeno, negdje oko 2000-te godine, neki šef Dječije klinike je izjavio da im u Sarajevo, na Koševo dolaze najteži slučajevi djece sa opakim oboljenjima krvi upravo iz USK.

Odnedavno znamo da je Bihćka ''UN zaštićena zona'' bila pogodjena biološkim oružjem (Šverceri, četnici prodavali otrovanu hranu) u operaciji JA pod kodnim nazivom ''MAČ''.

Niko ne istražuje šta se, ustvari, desilo. Čime su bili trovani Bišćani i ostali stanovnici ''UN zaštićene zone Bihać''. Niko nije ni optužen za kršenje Ženevskih konvencija o ratovanju. Ratni zločini ne zastarjevaju, a ljudi i danas oboljevaju i umiru.
Post Reply