Srbijansko državljanstvo!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
EleanorRigby

#1 Srbijansko državljanstvo!!!

Post by EleanorRigby »

Zdravo,

Moj problem je sljedeći. Budući da nećemo dobiti bezvizni režim do oktobra, a možda čak ni tada, a ja zaista želim putovati ovo ljeto, interesuje me sljedeće. Moj otac je rođen u Srbiji, ali nema njihovo državljanstvo. Ako ja hoću da ga dobijem na osnovu njegovog rođenja, mogu li bez toga da on prije zatraži i dobije državljanstvo? I koliko sve to traje... ?

Unaprijed zahvalna
red387

#2 Re: Srbijansko državljanstvo!!!

Post by red387 »

Ima već negdje tema, na kojoj piše da se čeka jaaakooo dugo, a za ostale detalje nisam siguran.
doktor_medo

#3 Re: Srbijansko državljanstvo!!!

Post by doktor_medo »

EleanorRigby wrote:Zdravo,

Moj problem je sljedeći. Budući da nećemo dobiti bezvizni režim do oktobra, a možda čak ni tada, a ja zaista želim putovati ovo ljeto, interesuje me sljedeće. Moj otac je rođen u Srbiji, ali nema njihovo državljanstvo. Ako ja hoću da ga dobijem na osnovu njegovog rođenja, mogu li bez toga da on prije zatraži i dobije državljanstvo? I koliko sve to traje... ?

Unaprijed zahvalna

Ja imam slican problem kada predas sve papire koje ti oni u srbskoj ambasadi kazu da doneses i predas od tog dana cekas 1 godinu da dobijes odgovor da li dobila drzavljanstvo ili nisi ako jesi onda tek sa tim predajes za licnu njihovu pa tek onda za pasos to bi moglo potrajati i do godinu i par mjeseci dakle za sad ganjaj vize
alibaba_i_30_godina

#4 Re: Srbijansko državljanstvo!!!

Post by alibaba_i_30_godina »

EleanorRigby wrote:Zdravo,

Unaprijed zahvalna
Zar se moze dobiti drzavljansto samo na osnovu toga sto ti je otac tamo rodjen?! :-)
Mislim da moras odredjen period zivjeti u toj zemlji!
Post Reply