pa dosta je samo đir po gradu baciti pa da vidiš postera samo npr. od Bazena.....ne dovode tamo balerine i rokere sigurnoesad_plavi wrote:A sta mislis koje i kakve izvodjace bi takve mjere vise pogodile?JoseMujica wrote:to je glupost. Pravno neutemeljno jer se radi o ograničavanju ljudskih prava. Ali ono što se može uraditi jeste da se rigorozno, u skladu sa zakonom, kontrolišu radne dozvole stranih državljana, kako bi se barem ubrao porez, koji se može u nešto pametno uložiti. Ali, realno, nismo mi od tog posla...
Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#76 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
-
muzicar_iz_parka
-
radostan dan
#78 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
da se nadovežem na muzičarov post..
moReL ko ovo postaviti kako treba?
tenks.
http://www.youtube.com/watch?v=KdtPi2Gqfog

moReL ko ovo postaviti kako treba?
tenks.
http://www.youtube.com/watch?v=KdtPi2Gqfog
- JoseMujica
-
radostan dan
#80 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
tenks hoze.
mnogo dobra stvar, ali nije iz ove priče o kiču i šundu, s njom htjedoh tek da se nadovežem na to koliko je sve isprepleteno...
mnogo dobra stvar, ali nije iz ove priče o kiču i šundu, s njom htjedoh tek da se nadovežem na to koliko je sve isprepleteno...
-
muzicar_iz_parka
#81 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Da nije Srbijanac Melvid?JoseMujica wrote:
-
radostan dan
#82 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
neki jeS... 
-
esad_plavi
#83 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Jest, samo to sto ce ulaznica za nastup Mile Kitica na Bazenima biti 7KM umjesto 5KM je nebitno s obzirom na brojnost publike, a u najgorem slucaju, mjesto njega ce pjevati Sejo Boy, pa ti na isto izadje.JoseMujica wrote:pa dosta je samo đir po gradu baciti pa da vidiš postera samo npr. od Bazena.....ne dovode tamo balerine i rokere sigurno
-
Futavats
#84 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Srbijanac mlaaaaaad 
- JoseMujica
#85 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
ma znate šta....kad nam se ovdje forumaš godine bude zvao Milan Mladenović, a ne Kemal Malovčić onda moremo pričati da Sarajevo treba štititi od Južnog vetra, a protežirati Košavuesad_plavi wrote:Jest, samo to sto ce ulaznica za nastup Mile Kitica na Bazenima biti 7KM umjesto 5KM je nebitno s obzirom na brojnost publike, a u najgorem slucaju, mjesto njega ce pjevati Sejo Boy, pa ti na isto izadje.JoseMujica wrote:pa dosta je samo đir po gradu baciti pa da vidiš postera samo npr. od Bazena.....ne dovode tamo balerine i rokere sigurnoS druge strane, izvodjaci rocka, ili ne daj Boze, nekog jos manje popularnog zanra muzike bi itekako osjetili te namete, tako da bi na kraju njihova publika odnijela gace na stapu.
-
radostan dan
#86 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
ne znaš šta pričaš, kakva crna košava...
- JoseMujica
#87 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
ne znam...uvijek sam podržavao revolucionarnu ideju balkanskog Al Gora Nazifa Gljive da se probiju dva tunela kroz Igman da u Sarajevo stigne Južni vetar....u međuvremenu je ispalo da je Južni vetar zauzeo sarajevsku kotlinu i bez tunela
-
radostan dan
#88 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
to je ok, al ne pominji košavu...
radio košava, beograd devedesetih
vlasnik marija milošević.
znači turbo, ono tehno, tebra gas do daske, znači munzekonza.
pa idemo, prva navala - komplet đoganiji, njih 5-6, ivan 200 na sat, čeda čorak-luna, itd, itd,dizelke do ispod sisa, zelena malicija i žuto oko vrata.
http://www.youtube.com/watch?v=yooFe_yNOXU
znači ludilo tebra, još samo da me vidi babo...
- JoseMujica
#89 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
aaa tu je došlo do zbunjoze...ja na vjetar mislio..ono topli vjetar (južni) zamjeni hladni (košava)...nisam znao za taj radio
-
radostan dan
#90 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
sreća tvoja...
doduše, ko ne plati na mostu plati na ćupriji, pa tako i ti, spoznavši deen-a.
doduše, ko ne plati na mostu plati na ćupriji, pa tako i ti, spoznavši deen-a.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#91 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Koš Hava (tur.) Svjež zrak, otud i naziv za Koševo.radostan dan wrote:![]()
ne znaš šta pričaš, kakva crna košava...
-
abortus
#92 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Najgori uticaj koji smo imali ćak i prije rata je bila Top Lista Nadrealista - taj srpski primitivizam je toliko usađen kao izvozni proizvod BiH u zemljama bivše Jugolsavije da me nekad bude stid biti predmetom poređenja sa priglupim, tupavim, pecinski zatucanim, primitivnim likovima koji su portretirani u navedenom serijalu.
- JoseMujica
#93 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
vi gospodine očigledno nikad niste ušli u tramvaj ili autobus u Sarajevu....e to vam je ko da ste specijalni gost u TLN...like or not reality is as it is
-
muzicar_iz_parka
#94 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Ovo je smješnije od hrvatskog lafo osuđivanja "cajki", a gdje im god gostuje neka "zvijezda" narodne muzike, dal iz BiH ili iz Srbije, sve karte rasprodane.abortus wrote:Najgori uticaj koji smo imali ćak i prije rata je bila Top Lista Nadrealista - taj srpski primitivizam je toliko usađen kao izvozni proizvod BiH u zemljama bivše Jugolsavije da me nekad bude stid biti predmetom poređenja sa priglupim, tupavim, pecinski zatucanim, primitivnim likovima koji su portretirani u navedenom serijalu.
Sigurno je u BiH većinom slušana klasična muzika, a nisi mogao doći na red za kartu neke pozorišne predstave prije nego što su se pojavili nadrealisti.
-
dragan.s
#95 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
TLN srpski primitivizam? Imaju srbi toliko primitvizma da im ne treba pripisivati nešto em što nije njihovo em nije primitivizam.abortus wrote:Najgori uticaj koji smo imali ćak i prije rata je bila Top Lista Nadrealista - taj srpski primitivizam je toliko usađen kao izvozni proizvod BiH u zemljama bivše Jugolsavije da me nekad bude stid biti predmetom poređenja sa priglupim, tupavim, pecinski zatucanim, primitivnim likovima koji su portretirani u navedenom serijalu.
U TLN ima toliko pameti i inteligencije da bi ih ja uveo kao obaveznu lektiru.
- MuaDib
#96 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Navedeni serijal se uzdiže i dan danas u nebesa.abortus wrote:Najgori uticaj koji smo imali ćak i prije rata je bila Top Lista Nadrealista - taj srpski primitivizam je toliko usađen kao izvozni proizvod BiH u zemljama bivše Jugolsavije da me nekad bude stid biti predmetom poređenja sa priglupim, tupavim, pecinski zatucanim, primitivnim likovima koji su portretirani u navedenom serijalu.
A zapravo je riječ o klasičnom spinu koji je paralisao narodno mišljenje i od stvarne pritnje stvorio komediju. Koja nam je na kraju i prisjela.
Slično je i sa srbijanskim Boljim životom, koji je još sofisticiranija verzija spina, kojim je Milošević drogirao narod dok je preuzimao vlast.
-
abortus
#97 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
bravoMuaDib wrote:Navedeni serijal se uzdiže i dan danas u nebesa.abortus wrote:Najgori uticaj koji smo imali ćak i prije rata je bila Top Lista Nadrealista - taj srpski primitivizam je toliko usađen kao izvozni proizvod BiH u zemljama bivše Jugolsavije da me nekad bude stid biti predmetom poređenja sa priglupim, tupavim, pecinski zatucanim, primitivnim likovima koji su portretirani u navedenom serijalu.
A zapravo je riječ o klasičnom spinu koji je paralisao narodno mišljenje i od stvarne pritnje stvorio komediju. Koja nam je na kraju i prisjela.
Slično je i sa srbijanskim Boljim životom, koji je još sofisticiranija verzija spina, kojim je Milošević drogirao narod dok je preuzimao vlast.
treba IQ za shvatiti ovo
pa se onda narod isčuđava kako su sve znali u TLN
hahahahah
kako je narod naivan
- It_is_a_Leclerc
#98 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
TLN je strahovito inteligentan humor, humor sa porukom, sa zaključkom, smijanje poslije kojeg se zamisliš.abortus wrote:Najgori uticaj koji smo imali ćak i prije rata je bila Top Lista Nadrealista - taj srpski primitivizam je toliko usađen kao izvozni proizvod BiH u zemljama bivše Jugolsavije da me nekad bude stid biti predmetom poređenja sa priglupim, tupavim, pecinski zatucanim, primitivnim likovima koji su portretirani u navedenom serijalu.
No, pojedincima je "Žikina dinastija" i slavna - "Joj što volim kad godina izda, poskupi sve, a pojeftniji pi***", vrhunac humora, pa i to treba poštovati.
-
njonjica
#99 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Covjek sve objasnio...nema dalje.
-
FreakyStyley
#100 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
To je utjecaj turbofolk kulture. Seljakluk, pevaljke, utoke, gudra, "mafijasi" i sl. Nasi se papci na to primaju ko saucesce i mislim da mi sad u Sarajevu prezivljavamo ono sto je Beograd 90-ih, doduse u nesto blazem obliku. Vlada afirmacija pogresnih vrijednosti, turbofolk, ne samo kao muzika nego kao nacin zivota i razmisljanja je mainstream.
Zasto? Bojim se da je nama balkancima taj krkanluk jednostavno usadjen u DNK, jebiga. Koliko samo znam djece sehida koja, recimo, slusaju Cecu, ugledaju se na likove iz srpskog podzemlja 90-ih poput Arkana i sl. degenerika. Isti ti ljudi su otisli na koncert Lepe Brene i otisli bi na Cecin, da se ona smiluje da dodje. Sad su tu, ako nista bazeni i case-lomim-ruke-mi-krvave nacin zivota. Vidimo se u citulji, Rane, filmovi pogresno protumaceni od strane zbunjene, neinformisane omladine koja u njihovim protagonistima vidi bogove. Vjecna tranzicija i sunovrat morala.
EDIT: zamalo zaboravih.

Zasto? Bojim se da je nama balkancima taj krkanluk jednostavno usadjen u DNK, jebiga. Koliko samo znam djece sehida koja, recimo, slusaju Cecu, ugledaju se na likove iz srpskog podzemlja 90-ih poput Arkana i sl. degenerika. Isti ti ljudi su otisli na koncert Lepe Brene i otisli bi na Cecin, da se ona smiluje da dodje. Sad su tu, ako nista bazeni i case-lomim-ruke-mi-krvave nacin zivota. Vidimo se u citulji, Rane, filmovi pogresno protumaceni od strane zbunjene, neinformisane omladine koja u njihovim protagonistima vidi bogove. Vjecna tranzicija i sunovrat morala.
EDIT: zamalo zaboravih.