Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#76 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by JoseMujica »

esad_plavi wrote:
JoseMujica wrote:to je glupost. Pravno neutemeljno jer se radi o ograničavanju ljudskih prava. Ali ono što se može uraditi jeste da se rigorozno, u skladu sa zakonom, kontrolišu radne dozvole stranih državljana, kako bi se barem ubrao porez, koji se može u nešto pametno uložiti. Ali, realno, nismo mi od tog posla...
A sta mislis koje i kakve izvodjace bi takve mjere vise pogodile?
pa dosta je samo đir po gradu baciti pa da vidiš postera samo npr. od Bazena.....ne dovode tamo balerine i rokere sigurno
radostan dan

#78 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by radostan dan »

da se nadovežem na muzičarov post..

moReL ko ovo postaviti kako treba?
tenks.

http://www.youtube.com/watch?v=KdtPi2Gqfog

:mrgreen:
JoseMujica

#79 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by JoseMujica »

radostan dan

#80 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by radostan dan »

tenks hoze.
mnogo dobra stvar, ali nije iz ove priče o kiču i šundu, s njom htjedoh tek da se nadovežem na to koliko je sve isprepleteno...
muzicar_iz_parka

#81 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by muzicar_iz_parka »

JoseMujica wrote:
Da nije Srbijanac Melvid?
radostan dan

#82 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by radostan dan »

neki jeS... :mrgreen:
esad_plavi

#83 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by esad_plavi »

JoseMujica wrote:pa dosta je samo đir po gradu baciti pa da vidiš postera samo npr. od Bazena.....ne dovode tamo balerine i rokere sigurno
Jest, samo to sto ce ulaznica za nastup Mile Kitica na Bazenima biti 7KM umjesto 5KM je nebitno s obzirom na brojnost publike, a u najgorem slucaju, mjesto njega ce pjevati Sejo Boy, pa ti na isto izadje. :D S druge strane, izvodjaci rocka, ili ne daj Boze, nekog jos manje popularnog zanra muzike bi itekako osjetili te namete, tako da bi na kraju njihova publika odnijela gace na stapu.
Futavats

#84 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by Futavats »

Srbijanac mlaaaaaad :D
JoseMujica

#85 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by JoseMujica »

esad_plavi wrote:
JoseMujica wrote:pa dosta je samo đir po gradu baciti pa da vidiš postera samo npr. od Bazena.....ne dovode tamo balerine i rokere sigurno
Jest, samo to sto ce ulaznica za nastup Mile Kitica na Bazenima biti 7KM umjesto 5KM je nebitno s obzirom na brojnost publike, a u najgorem slucaju, mjesto njega ce pjevati Sejo Boy, pa ti na isto izadje. :D S druge strane, izvodjaci rocka, ili ne daj Boze, nekog jos manje popularnog zanra muzike bi itekako osjetili te namete, tako da bi na kraju njihova publika odnijela gace na stapu.
ma znate šta....kad nam se ovdje forumaš godine bude zvao Milan Mladenović, a ne Kemal Malovčić onda moremo pričati da Sarajevo treba štititi od Južnog vetra, a protežirati Košavu
radostan dan

#86 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by radostan dan »

:shock:
ne znaš šta pričaš, kakva crna košava...
JoseMujica

#87 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by JoseMujica »

ne znam...uvijek sam podržavao revolucionarnu ideju balkanskog Al Gora Nazifa Gljive da se probiju dva tunela kroz Igman da u Sarajevo stigne Južni vetar....u međuvremenu je ispalo da je Južni vetar zauzeo sarajevsku kotlinu i bez tunela
radostan dan

#88 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by radostan dan »

:lol:
to je ok, al ne pominji košavu... :mrgreen:

radio košava, beograd devedesetih
vlasnik marija milošević.
znači turbo, ono tehno, tebra gas do daske, znači munzekonza.
pa idemo, prva navala - komplet đoganiji, njih 5-6, ivan 200 na sat, čeda čorak-luna, itd, itd,dizelke do ispod sisa, zelena malicija i žuto oko vrata.

http://www.youtube.com/watch?v=yooFe_yNOXU

znači ludilo tebra, još samo da me vidi babo...
JoseMujica

#89 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by JoseMujica »

aaa tu je došlo do zbunjoze...ja na vjetar mislio..ono topli vjetar (južni) zamjeni hladni (košava)...nisam znao za taj radio
radostan dan

#90 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by radostan dan »

sreća tvoja...
doduše, ko ne plati na mostu plati na ćupriji, pa tako i ti, spoznavši deen-a. :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#91 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by PipiDugaDevetka »

radostan dan wrote: :shock:
ne znaš šta pričaš, kakva crna košava...
Koš Hava (tur.) Svjež zrak, otud i naziv za Koševo.
abortus

#92 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by abortus »

Najgori uticaj koji smo imali ćak i prije rata je bila Top Lista Nadrealista - taj srpski primitivizam je toliko usađen kao izvozni proizvod BiH u zemljama bivše Jugolsavije da me nekad bude stid biti predmetom poređenja sa priglupim, tupavim, pecinski zatucanim, primitivnim likovima koji su portretirani u navedenom serijalu.
JoseMujica

#93 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by JoseMujica »

vi gospodine očigledno nikad niste ušli u tramvaj ili autobus u Sarajevu....e to vam je ko da ste specijalni gost u TLN...like or not reality is as it is
muzicar_iz_parka

#94 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by muzicar_iz_parka »

abortus wrote:Najgori uticaj koji smo imali ćak i prije rata je bila Top Lista Nadrealista - taj srpski primitivizam je toliko usađen kao izvozni proizvod BiH u zemljama bivše Jugolsavije da me nekad bude stid biti predmetom poređenja sa priglupim, tupavim, pecinski zatucanim, primitivnim likovima koji su portretirani u navedenom serijalu.
Ovo je smješnije od hrvatskog lafo osuđivanja "cajki", a gdje im god gostuje neka "zvijezda" narodne muzike, dal iz BiH ili iz Srbije, sve karte rasprodane.
Sigurno je u BiH većinom slušana klasična muzika, a nisi mogao doći na red za kartu neke pozorišne predstave prije nego što su se pojavili nadrealisti.
dragan.s

#95 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by dragan.s »

abortus wrote:Najgori uticaj koji smo imali ćak i prije rata je bila Top Lista Nadrealista - taj srpski primitivizam je toliko usađen kao izvozni proizvod BiH u zemljama bivše Jugolsavije da me nekad bude stid biti predmetom poređenja sa priglupim, tupavim, pecinski zatucanim, primitivnim likovima koji su portretirani u navedenom serijalu.
TLN srpski primitivizam? Imaju srbi toliko primitvizma da im ne treba pripisivati nešto em što nije njihovo em nije primitivizam.
U TLN ima toliko pameti i inteligencije da bi ih ja uveo kao obaveznu lektiru.
MuaDib

#96 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by MuaDib »

Navedeni serijal se uzdiže i dan danas u nebesa.
A zapravo je riječ o klasičnom spinu koji je paralisao narodno mišljenje i od stvarne pritnje stvorio komediju. Koja nam je na kraju i prisjela.
Slično je i sa srbijanskim Boljim životom, koji je još sofisticiranija verzija spina, kojim je Milošević drogirao narod dok je preuzimao vlast.
abortus

#97 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by abortus »

MuaDib wrote:
Navedeni serijal se uzdiže i dan danas u nebesa.
A zapravo je riječ o klasičnom spinu koji je paralisao narodno mišljenje i od stvarne pritnje stvorio komediju. Koja nam je na kraju i prisjela.
Slično je i sa srbijanskim Boljim životom, koji je još sofisticiranija verzija spina, kojim je Milošević drogirao narod dok je preuzimao vlast.
bravo
treba IQ za shvatiti ovo
pa se onda narod isčuđava kako su sve znali u TLN
hahahahah
kako je narod naivan
It_is_a_Leclerc

#98 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by It_is_a_Leclerc »

TLN je strahovito inteligentan humor, humor sa porukom, sa zaključkom, smijanje poslije kojeg se zamisliš.
No, pojedincima je "Žikina dinastija" i slavna - "Joj što volim kad godina izda, poskupi sve, a pojeftniji pi***", vrhunac humora, pa i to treba poštovati.
njonjica

#99 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by njonjica »

Covjek sve objasnio...nema dalje.
FreakyStyley

#100 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH

Post by FreakyStyley »

To je utjecaj turbofolk kulture. Seljakluk, pevaljke, utoke, gudra, "mafijasi" i sl. Nasi se papci na to primaju ko saucesce i mislim da mi sad u Sarajevu prezivljavamo ono sto je Beograd 90-ih, doduse u nesto blazem obliku. Vlada afirmacija pogresnih vrijednosti, turbofolk, ne samo kao muzika nego kao nacin zivota i razmisljanja je mainstream.

Zasto? Bojim se da je nama balkancima taj krkanluk jednostavno usadjen u DNK, jebiga. Koliko samo znam djece sehida koja, recimo, slusaju Cecu, ugledaju se na likove iz srpskog podzemlja 90-ih poput Arkana i sl. degenerika. Isti ti ljudi su otisli na koncert Lepe Brene i otisli bi na Cecin, da se ona smiluje da dodje. Sad su tu, ako nista bazeni i case-lomim-ruke-mi-krvave nacin zivota. Vidimo se u citulji, Rane, filmovi pogresno protumaceni od strane zbunjene, neinformisane omladine koja u njihovim protagonistima vidi bogove. Vjecna tranzicija i sunovrat morala.

EDIT: zamalo zaboravih.

Image
Post Reply