Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
-
FreakyStyley
#101 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Inace, mislim da je tema vise za podforum Razne diskusije.
-
abortus
#102 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Mladi zbog prijevoda emisija na nekim kanalima kablovske televizije usvajaju srpske izraze i to je jako opasno jer je jezik glavna osobina nacionalne diferencijacije.
Ja sam se lično u HS kablovskoj televiziji bunio vezano za navedeno na što mi je odgovoreno da se niko u BiH ne bavi poslom prevodjenja na Bosanski jezik i sinhronizacijom.
A svi se tužimo da posla nema...

Ja sam se lično u HS kablovskoj televiziji bunio vezano za navedeno na što mi je odgovoreno da se niko u BiH ne bavi poslom prevodjenja na Bosanski jezik i sinhronizacijom.
A svi se tužimo da posla nema...
-
abortus
#103 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Ne srpske filmove već emisije na engleskom jeziku koje se titluju na srpskom.surogat majka wrote:eto ti rjesenja za nezaposlenost. Nek prevode srbijanske filmove!abortus wrote:Mladi zbog prijevoda emisija na nekim kanalima kablovske televizije usvajaju srpske izraze i to je jako opasno jer je jezik glavna osobina nacionalne diferencijacije.
A svi se tužimo da posla nema...![]()
![]()
Nema ti goreg uticaja.
- cyprus
#104 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Jebem li im kevu!!!
-
abortus
#105 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
ADMINISTRACIJA - kršenje pravila foruma!!!!cyprus wrote:Jebem li im kevu!!!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#106 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
ma to se kipraninu omaklo
-
dječak sa šibicama
#107 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Tako mi mleka u prahu, covek je samo bio satirican.
- cyprus
#108 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Šta je bre, ni keva se ne sme opsovati imaginarnom/nepoznatom neprijatelju?abortus wrote:ADMINISTRACIJA - kršenje pravila foruma!!!!cyprus wrote:Jebem li im kevu!!!
-
dezurni_ucenik
#109 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Ljudi imaju realno bolje komedije od nas.Pa sta reci za Kengura i Munje?Sta cu drugo gledati kad mi ne znamo snimiti film a da nije patnja bijeda jad...
kod nas i dalje pojam humora Izet Fazlinovic.I sad oni Magacin Kabare bi trebali da budu ko biva smijesni
.
Jel Rovinj sad u Sloveniji il Hrvatskoj (ha ha,pocesi me da se nasmijem)
kod nas i dalje pojam humora Izet Fazlinovic.I sad oni Magacin Kabare bi trebali da budu ko biva smijesni
-
FreakyStyley
#110 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Zato se oni mogu jebat sto ce dostic nivo jedne Vize za buducnost, Mahalasa recimo, Sex i selo, itd.CVIKERASH wrote:Ljudi imaju realno bolje komedije od nas.Pa sta reci za Kengura i Munje?Sta cu drugo gledati kad mi ne znamo snimiti film a da nije patnja bijeda jad...
kod nas i dalje pojam humora Izet Fazlinovic.I sad oni Magacin Kabare bi trebali da budu ko biva smijesni.
-
FreakyStyley
#111 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Inace, sto se balkasnkih filmova i serija tice, uopste, od rijetkih sam se ono bas na glas smijao. Vecinom, par dobrih provala bude i to je to. Ostalo razvodnjeno i prilagodjeno sirim narodnim masama. Opet, mi i Srbi nismo ni losi sto se toga tice, za razliku od Hrvata recimo. Meni je bio dobar onaj Nadreality show, al fakat. Nekako raja to nije prihvatila jer su se naslanjali na stare nadrealiste dosta, al po meni ima stvarno dobrih zajebancija i skeceva.
-
dječak sa šibicama
#112 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Nemoj Rile, imaju i oni majku
Ali Mahalasi, antologija
Ali Mahalasi, antologija
-
radostan dan
#113 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
saM da začinim temu, niŠ drugo, uticaj je katastrofalan...

-mojne mala da si mu dala- pjeva ova nazovi umjetnica, ja se sav obalijestim od nekulturnog šoka koji u tom trenutku moja osjetila percipiraju...

-mojne mala da si mu dala- pjeva ova nazovi umjetnica, ja se sav obalijestim od nekulturnog šoka koji u tom trenutku moja osjetila percipiraju...
Last edited by radostan dan on 15/03/2013 13:36, edited 1 time in total.
-
FreakyStyley
#114 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Nazalost, nikad nisam bio u prilici da gledam taj zlocin protiv covjecnosti nazvan "Mahalasi", al sam cuo sve i svasta o toj seriji. Sam je naziv isto prica za sebe. Vjerovatno bi se i smijao, ono toliko lose i neduhovito da bi mi bilo smijesno nekih 10ak minuta koliko bi izdrzao. Nesto kao hrvatski sitkomi ili sapunice.
-
FreakyStyley
#115 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Sve to stoji. Nisam ni ja papak, al opet prasno bi je ne bi joj ruke naplatio. Da li sam ja licemjer ?radostan dan wrote:saM da začinim temu, niŠ drugo, uticaj je katastrofalan...
-mojne mala da si mu dala- pjeva ova nazovi umjetnica, ja se sav obalijestim od nekulturnog šoka kad je vidim...
-
Bodkin
#116 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
ti i 98% hetero muskaracaFreakyStyley wrote:Sve to stoji. Nisam ni ja papak, al opet prasno bi je ne bi joj ruke naplatio. Da li sam ja licemjer ?radostan dan wrote:saM da začinim temu, niŠ drugo, uticaj je katastrofalan...
-mojne mala da si mu dala- pjeva ova nazovi umjetnica, ja se sav obalijestim od nekulturnog šoka kad je vidim...
-
radostan dan
#117 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
FreakyStyley wrote:
Sve to stoji. Nisam ni ja papak, al opet prasno bi je ne bi joj ruke naplatio. Da li sam ja licemjer ?
ja sam i postavio post zbog - samoupita - da li sam ja licemjer?
skontali smo se.
jbg, izgleda da jesam.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#118 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
sestre Srpkinje utičite i na mene...jes da nisam mlad
- JThomas
#119 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
to su genijalni filmovi koji jako duboko ulaze u uzroke kriminala. vidimo se u čitulji je sociološka studija koja u 40 minuta kaže SVE zašto je to bilo kako je bilo. al' naravno da napaljene pubertetlije to ne kontaju na tom nivou i stoga su ti filmovi nažalost napravili mnogo više štete nego koristi.FreakyStyley wrote:To je utjecaj turbofolk kulture. Seljakluk, pevaljke, utoke, gudra, "mafijasi" i sl. Nasi se papci na to primaju ko saucesce i mislim da mi sad u Sarajevu prezivljavamo ono sto je Beograd 90-ih, doduse u nesto blazem obliku. Vlada afirmacija pogresnih vrijednosti, turbofolk, ne samo kao muzika nego kao nacin zivota i razmisljanja je mainstream.
Zasto? Bojim se da je nama balkancima taj krkanluk jednostavno usadjen u DNK, jebiga. Koliko samo znam djece sehida koja, recimo, slusaju Cecu, ugledaju se na likove iz srpskog podzemlja 90-ih poput Arkana i sl. degenerika. Isti ti ljudi su otisli na koncert Lepe Brene i otisli bi na Cecin, da se ona smiluje da dodje. Sad su tu, ako nista bazeni i case-lomim-ruke-mi-krvave nacin zivota. Vidimo se u citulji, Rane, filmovi pogresno protumaceni od strane zbunjene, neinformisane omladine koja u njihovim protagonistima vidi bogove. Vjecna tranzicija i sunovrat morala.
EDIT: zamalo zaboravih.
a to da je samo nama krkanluk usađen u DNK, e to se apsolutno ne bih složio. pa šta je ono što hara američkim top listama nego turbo folk? samo drugog geografskog podneblja...
i ovaj srbijanski turbo folk koji žari i pali balkanom ustvari ima vrlo malo srbijanskog, to su sve grčke i turske pjesme samo prepakovane i prepjevane u srbiji.
-
FreakyStyley
#120 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
To za turbofolk se slazem, mada je to dosta siroka tema tako gledano. Kad bi o tome poceli pricat otisli bi predaleko, hocu da kazem da je krkanluk drustveno prihvatljiv na nacin da se Dodikove psovke docekuju ovacijama, a recimo ugladjenog i odmjerenog Josipovica se smatra pederom. Mozda sam lose primjere uzeo, ali mi to pada prvo na pamet.JThomas wrote:to su genijalni filmovi koji jako duboko ulaze u uzroke kriminala. vidimo se u čitulji je sociološka studija koja u 40 minuta kaže SVE zašto je to bilo kako je bilo. al' naravno da napaljene pubertetlije to ne kontaju na tom nivou i stoga su ti filmovi nažalost napravili mnogo više štete nego koristi.FreakyStyley wrote:To je utjecaj turbofolk kulture. Seljakluk, pevaljke, utoke, gudra, "mafijasi" i sl. Nasi se papci na to primaju ko saucesce i mislim da mi sad u Sarajevu prezivljavamo ono sto je Beograd 90-ih, doduse u nesto blazem obliku. Vlada afirmacija pogresnih vrijednosti, turbofolk, ne samo kao muzika nego kao nacin zivota i razmisljanja je mainstream.
Zasto? Bojim se da je nama balkancima taj krkanluk jednostavno usadjen u DNK, jebiga. Koliko samo znam djece sehida koja, recimo, slusaju Cecu, ugledaju se na likove iz srpskog podzemlja 90-ih poput Arkana i sl. degenerika. Isti ti ljudi su otisli na koncert Lepe Brene i otisli bi na Cecin, da se ona smiluje da dodje. Sad su tu, ako nista bazeni i case-lomim-ruke-mi-krvave nacin zivota. Vidimo se u citulji, Rane, filmovi pogresno protumaceni od strane zbunjene, neinformisane omladine koja u njihovim protagonistima vidi bogove. Vjecna tranzicija i sunovrat morala.
EDIT: zamalo zaboravih.
a to da je samo nama krkanluk usađen u DNK, e to se apsolutno ne bih složio. pa šta je ono što hara američkim top listama nego turbo folk? samo drugog geografskog podneblja...
i ovaj srbijanski turbo folk koji žari i pali balkanom ustvari ima vrlo malo srbijanskog, to su sve grčke i turske pjesme samo prepakovane i prepjevane u srbiji.
- JThomas
#121 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
po zadnjim anketama josipović je političar sa ubjedljivo najjačom podrškom naroda u hrvatskoj. a dodikov izborni rezultat je drastično pao na zadnjim izborima...čak i u republici srpskoj
tako da ni tu nije sve kako se popularno misli...
-
AkHolic
#122 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Ne želim da se izjašnjavam o srpbijanskom uticaju na omladinu jer vjerovatno ima i kulturnih sadržaja koji se stvaraju i u Srbiji a koji su univeralno prihvatljivi .Meni je zapala za oko Tv Bijeljina čiji je zabavni program ispunjem ako se ne varam skoro isključivo novokomponovanom "muzikom" sa zavijanjem.Grozno,jednom riječju,grozno.
-
Bodkin
#123 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
ne radi se samo o muzici. imas pored bn jos bar 5 kanala koji su muzicki i po cijeli dan idu cajke ali ako imas, pogledaj nekad balkaniku. sve isto sranje samo u grckoj, bugarskoj, turskoj, albaniji, makedoniji...dakle turbofolk nije dosao iz srbijeAkHolic wrote:Ne želim da se izjašnjavam o srpbijanskom uticaju na omladinu jer vjerovatno ima i kulturnih sadržaja koji se stvaraju i u Srbiji a koji su univeralno prihvatljivi .Meni je zapala za oko Tv Bijeljina čiji je zabavni program ispunjem ako se ne varam skoro isključivo novokomponovanom "muzikom" sa zavijanjem.Grozno,jednom riječju,grozno.
-
FreakyStyley
#124 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
Josipovic je popularan zbog hrvatskog kompleksa "mi nismo balkan nego mitel europe", a ustvari su kar'na ko i svi mi, zbog toga a i zbog manjka konkurencije. Kakav Bandic? Izlbamir'o se frajer 50 puta dok je gradocalenik Zagreba bio. Sto se Dodika tice, dosta ih je i pljack'o, valjda poceli uvezivat neke stvari.JThomas wrote:po zadnjim anketama josipović je političar sa ubjedljivo najjačom podrškom naroda u hrvatskoj. a dodikov izborni rezultat je drastično pao na zadnjim izborima...čak i u republici srpskoj![]()
-
bowie
#125 Re: Srbijanski uticaj na omladinu u BIH
"Mladi zbog prijevoda emisija na nekim kanalima kablovske televizije usvajaju srpske izraze i to je jako opasno jer je jezik glavna osobina nacionalne diferencijacije."
@abortus .....da imaš blage veze o čemu pričaš nik ti bi trebao biti pobačaj a ne abortus!!!
@abortus .....da imaš blage veze o čemu pričaš nik ti bi trebao biti pobačaj a ne abortus!!!