Srbijanski dinar opet rikava!
Moderator: anex
- Danguba
#1 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
Zvanični podaci pokazuju da je Srbija najzaduženija zemlja u Evropi, da je zaduženost prešla 70 procenata bruto društvenog proizvoda, iako po zakonu ne bi smela da pređe 40 i nešto procenata...
spasa nam nema, propasti necemo
- Stoner
#2 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
Jako loša vijest za sve Bosance i Hercegovce uzimajući u obzir da je Srbija jedan od najvećih trgovinskih partnera BiH i da zajedno činimo jednu ekonomsku regiju.
Nadamo se da će istočni susjedi što prije riješiti sve probleme a najprije promjeniti postojeću monetarnu politiku(a neće) jer trenutno stanje srbijanske ekonomije je u najmanju ruku alarmantno i kako stvari stoje ukoliko ne dođe do ozbiljnih reformi i radikalnih poteza prijeti im potpuni kolaps nacionalne ekonomije i da stvar bude još gora doći će do negativnih efekata prelijevanja na našu ekonomiju.
Nadamo se da će istočni susjedi što prije riješiti sve probleme a najprije promjeniti postojeću monetarnu politiku(a neće) jer trenutno stanje srbijanske ekonomije je u najmanju ruku alarmantno i kako stvari stoje ukoliko ne dođe do ozbiljnih reformi i radikalnih poteza prijeti im potpuni kolaps nacionalne ekonomije i da stvar bude još gora doći će do negativnih efekata prelijevanja na našu ekonomiju.
- Šveđanin
#3 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
Bice para, sad ce Vucic prodati telekom. 
Sta je ovo, tema aktuelna vec 20 minuta a jos nema onih komentara..
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Sta je ovo, tema aktuelna vec 20 minuta a jos nema onih komentara..
-
TRANCE
#4 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
Danguba wrote:Zvanični podaci pokazuju da je Srbija najzaduženija zemlja u Evropi, da je zaduženost prešla 70 procenata bruto društvenog proizvoda, iako po zakonu ne bi smela da pređe 40 i nešto procenata...
Kao prvo, navodiš pogrešne podatke. Srbija jeste zadužena u iznosu preko 60% GDP-a, što se smatra velikim dugom, ali nije najzaduženija u Europi. Veću zaduženost izraženu u procentu GDP-a imaju npr. Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Italija, Španija, Austrija, Holandija, Irska, Belgija, Island i brojne druge države.
Kao drugo, ne razumiješ se puno u ekonomiju, jer navodiš u naslovu "rikavanje" dinara. Dinar je s dolaskom Dačića na vlast postao poprilično stabilan, bez većih kursnih oscilacija, gdje bez većih problema održavaju poželjnu stopu inflacije od max. 2% godišnje. Veći problem imamo mi u BiH s pojavom deflacije u ovoj godini.
Ali hajd' kao da su bitne činjenice, tema je svakako otvorena da se mi unatoč moru vlastitih ekonomskih problema tobože rugamo nekome po uzoru na poslovicu "rugao se lonac loncu, a oba su šuplja"...
- drndalo
#5 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
Nego ja ne kontam naslov koji ima veze sa sadrzinom pisanja oko 11%... Ostalih 89% je isparilo negdje....?
Sta znaci dinar "rikava" ? Dinar ko dinar, nikad (osim za Ante Markovica, kad je bio podrzan zapadom) nije bio neka sila, ali ja ne vidim da se ista novo posebno lose desava sto ga vodi procesu "riknjavanja", ako vec do sada nije rikNuo...
Sta znaci dinar "rikava" ? Dinar ko dinar, nikad (osim za Ante Markovica, kad je bio podrzan zapadom) nije bio neka sila, ali ja ne vidim da se ista novo posebno lose desava sto ga vodi procesu "riknjavanja", ako vec do sada nije rikNuo...
- Danguba
#6 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
najgore je napisati drugi komentar
nekada to ispadne kao da si i postavljac teme
-
Bodkin
#7 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
izvor? nije 40 nego 60% po maastricht pravilima. dalje, ne moze biti najzaduzenija kad grcka ima preko 100%Danguba wrote:Zvanični podaci pokazuju da je Srbija najzaduženija zemlja u Evropi, da je zaduženost prešla 70 procenata bruto društvenog proizvoda, iako po zakonu ne bi smela da pređe 40 i nešto procenata...
i to sto dinar pada ne odgovara nasim izvoznicima u srbiju
- drndalo
#8 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
Ali odgovara Srbijanskim izvoznicima, a imaju Hin puno vise nego mi...
-
Bodkin
#9 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
upravo, jer je jeftinija roba. ali daj da se radujemo jer nesto preko drine rikava 
- Danguba
#10 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
Posto kupio poto prodao.
Srbija pred bankrotom?
Autor: Filip David
/ 20. Srpanj 2014./
Zvanični podaci pokazuju da je Srbija najzaduženija zemlja u Evropi, da je zaduženost prešla 70 procenata bruto društvenog proizvoda, iako po zakonu ne bi smela da pređe 40 i nešto procenata. Zemlja je pred bankrotom, čujemo sa raznih strana, od fiskalnog saveta, političara, ekonomista. U državi u kojoj oko malo čega ima saglasnosti, o ovome postoji puna saglasnost.
http://www.autograf.hr/srbija-pred-bankrotom/
- Država
#11 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
Po zakonu u Srbiji, nisu se smjeli zadužiti više od 45% BDP-a.Danguba wrote:Zvanični podaci pokazuju da je Srbija najzaduženija zemlja u Evropi, da je zaduženost prešla 70 procenata bruto društvenog proizvoda, iako po zakonu ne bi smela da pređe 40 i nešto procenata...
Najviše cijene,
Najmanje plate,
Najveće zaduženje...
Ekonomska slika današnje Srbije...
-
neki
#12 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
jarane..al sto je kod nas dooobrooo...sve ruze cvjetaju 
-
radostan dan
#13 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
ja naleta nadrkanih sveznajućih maloljetnika na forum, sunce ti kalajisano... 
-
RahatHurmašica
#14 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
nebeska država prdnula u šišuRuffRyders wrote:citava zemlja je rinaka i neka je
Last edited by RahatHurmašica on 24/01/2015 16:45, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#15 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
nek rikava ko im jebe mater - meni je mog dinara zao kad ga dzaba dam drzavi za podmirivanje guzica
-
Bodkin
#16 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
lupa frajer. to cu ti ja reci jer ako je 70% nije ni medju prvih 5 u evropi.Danguba wrote:Posto kupio poto prodao.![]()
Srbija pred bankrotom?
Autor: Filip David
/ 20. Srpanj 2014./
Zvanični podaci pokazuju da je Srbija najzaduženija zemlja u Evropi, da je zaduženost prešla 70 procenata bruto društvenog proizvoda, iako po zakonu ne bi smela da pređe 40 i nešto procenata. Zemlja je pred bankrotom, čujemo sa raznih strana, od fiskalnog saveta, političara, ekonomista. U državi u kojoj oko malo čega ima saglasnosti, o ovome postoji puna saglasnost.
http://www.autograf.hr/srbija-pred-bankrotom/

- Država
#17 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
Neka se neko usudi i od naše granice (Zvornik) autom dođe do Loznice. Sve će mu biti jasno kakva je Srbija država. Ocam, plombe ispadaju iz zuba...

-
radostan dan
#18 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
sto posto...

-
radostan dan
#19 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
a voliš zalapiT i prevariti poreskog organa?_mufljuz_ wrote:nek rikava ko im jebe mater - meni je mog dinara zao kad ga dzaba dam drzavi za podmirivanje guzica
preko moje grbače si našO da se bogatiš?
jedini junak koga treba poštovati - superhik...-otimajmo siromašnm, udjelimo bogatim-
- Hajvan
#21 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
nije ništa slagao..radostan dan wrote:sto posto...
![]()
![]()
što se odmah vrijeđaš? samo zato što su i oni ortodoksni-hrišćani?
ja ne branmim Kabul i Kandahar iako su muslimancima naseljeni- znam da je tamo sranje- vidio svojim očima.
samo zato sto je rekao činjenicu, nema potrebe kolutati okicama… i ja isto uskustvo nosim sa tih puteva
-
radostan dan
#22 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
ako ti odgovara pozicja/uloga slavka štimca koji stoji pred ogledalom i mantra - svakoga dana u svakom pogledu sve više i više napredujem-, onda ok...sve u dure.
al kao što reče čovjek...
biće nam bolje, i brže ćemo napredovati.
al kao što reče čovjek...
...umjesto mantranja pred ogledalom, možda je svrsishodnije da pogledamo u isto.neki dana 22/07/2014 19:06
jarane..al sto je kod nas dooobrooo...sve ruze cvjetaju
biće nam bolje, i brže ćemo napredovati.
- Šveđanin
#23 Re: Odg: Srbijanski dinar opet rikava!
Hoces reci da se u Zvorniku bolje zivi nego u Loznici?Država wrote:Neka se neko usudi i od naše granice (Zvornik) autom dođe do Loznice. Sve će mu biti jasno kakva je Srbija država. Ocam, plombe ispadaju iz zuba...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
radostan dan
#24 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
a i ovo ti je loša paralela -
šta bi mi drugo preostalo nego da kolutam -okicama-, još više....
takođe iskustvo sa puta...
nek neko napiše - sletih na aerodrom u atinu, pa ono je strašno, bolje se živi u bg i srbiji, pa grci su pukli kO petarda...što se odmah vrijeđaš? samo zato što su i oni ortodoksni-hrišćani?
šta bi mi drugo preostalo nego da kolutam -okicama-, još više....
takođe iskustvo sa puta...
- Šveđanin
#25 Re: Srbijanski dinar opet rikava!
I ovakvi prezaduzeni Grci su i dalje pojam i za Bosnu i za Srbiju.
Bio i uvjerio se.
Bio i uvjerio se.