Dačić: Srbija će brže od ostalih u EU
"Čvrsto verujem da će Srbija brže od bilo koga drugog postati članica Evropske unije", kaže premijer Ivica Dačić, dodajući da će brzina napredovanja ka EU zavisiti od srpske posvećenosti. "Srbija ima nameru da normalizuje odnose s Kosovom, jer je to naša obaveza", ističe Dačić.
Premijer Srbije Ivica Dačić, rekao je da čvrsto vjeruje da će Srbija brže od bilo koga drugog postati članica Evropske unije, a da će brzina napredovanja ka EU zavisiti od srpske posvećenosti. Dačić je napomenuo da se dijalog u Briselu nastavlja i da Srbija ima namjeru da normalizuje odnose s Kosovom.
Dačić je podsjetio da je najbrže do članstva stigla Slovačka, što je trajalo pet ili šest godina, a što, prema njegovim riječima, može da postigne i Srbija.
Istakao je da je ono što je godinama i decenijama izgledalo kao san, počelo da se ostvaruje, da Srbija sada sigurno ide u Evropu, a da aktuelna Vlada nije samo otvorila vrata ka Evropi nego je zakoračila u nju.
"Najvažnije obećanje smo ispunili", rekao je Dačić i zahvalio svim članovima Vlade, posebno potpredsjedniku Aleksandru Vučiću, i naglasio da je ponosan što je na čelu Vlade koja je uspjela ostvariti takav rezultat .
"Eštonova objektivna prema Srbiji"
Dačić je posebno zahvalio šefici evropske diplomatije Ketrin Ešton, i rekao da odavno jedan pregovarač nije imao tako objektivan odnos prema Srbiji.
Početak pregovora istorijska je odluka, ponovio je Dačić i istakao da ona predstavlja ostvarenje želja i građana i nekih prethodnih vladajućih garnitura, naglasivši da tom odlukom Srbija ni od koga ništa nije dobila, naprotiv, dodao je, "mi smo to zaslužili".
"Video sam da su neki saopštili da su oni najzaslužniji za to, ali mislim da nije vreme da se takmičimo u tome ko je najzaslužniji. Međutim, ova Vlada će ostati upamćena da je to ona učinila, što je i najveći uspeh u novijoj parlamentarnoj istoriji Srbije", rekao je Dačić.
jadni mi sa ovakvom vlascu kakvu sad imamo......