Srbija provalila u BiH CIPS sistem
- burekodsira
#1 Srbija provalila u BiH CIPS sistem
Skandalozno Šta je otkrilo privođenje Tuzlaka u Sud BiH
Ko je iz CIPS-a nezakonito davao podatke Interpolu Srbije
U petak u Sud BiH priveden Muhamed Brkić iz Tuzle, umjesto čovjeka sa istim imenom i prezimenom, koji je umro, a radio je u MUP-u TK
Slučaj privođenja grupe Tuzlaka u Sud BiH protiv kojih je raspisana potjernica Interpola Srbije, mogao bi ovih dana na vidjelo istjerati neviđenu zloupotrebu ličnih podataka građana BiH iz evidencije CIPS-a čije je sjedište u Banjoj Luci.
Privođenje u Sarajevo
Naime, u petak ujutro, na način kako je to urađeno i dan ranije sa Selimom Bešlagićem, Budimirom Nikolićem i Enverom Delibegovićem, uhapšen je i priveden u Sud BiHMuhamed Brkić iz tuzlanskog naselja Plane, optužen da je počinio zločin na Brčanskoj Malti 15. maja 1992. godine.
"Avazov" izvor iz MUP-a TK tvrdi da je privedeni Brkić bio žrtva CIPS-ovih podataka poslatih u Beograd, zloupotrebljenih od, zasad, nepoznate osobe, jer je priveden umjesto čovjeka sa istim imenom i prezimenom, odnosno umrlog Muhameda Brkića, nekadašnjeg uposlenika MUP-a TK, koga Okružni sud u Beogradu tereti da je kao član Kriznog štaba MUP-a TK odgovoran za događaje na Brčanskoj Malti.
Lažni podaci
- Federalni MUP provjeravao je podatke o Bešlagiću i ostalima putem MUP-a TK, među kojima su traženi podaci i o Muhamedu Brkiću. S obzirom na to da smo znali da je riječ o Muhamedu Brkiću koji je u vrijeme događaja na Brčanskoj Malti bio u strukturama MUP-a, te da je umro prije nekoliko godina, o tome je obaviješten FMUP. No, očito je Interpol Srbije imao podatke o Muhamedu Brkiću, ali o sasvim drugoj i daleko mlađoj osobi koja nema nikakve veze sa spomenutim događajima i te podatke je dostavio Sudu BiH koji je izdao nalog za privođenje. Takve podatke mogao je dati samo CIPS i niko više - tvrdi naš izvor.
Sekretar Ministarstva pravde BiH Jusuf Halilagić u petak je za "Dnevni avaz" izjavio da do sada nijedan organ iz Srbije putem tog ministarstva nije tražio bilo kakve podatke o Bešlagiću, Nikoliću, Delibegoviću i Brkiću, te prema tome takvi podaci u zvaničnoj korespondenciji nisu mogli ni biti dostavljeni Interpolu Srbije.
A. HADŽIĆ
Muhamed Brkić će tražiti zvanične odgovore
"Dnevni avaz" jučer nije mogao pronaći Muhameda Brkića, koji je u petak privođen u Sud BiH. Naš izvor tvrdi da će Brkić zbog svega što mu se dogodilo, posebno zbog činjenice da je i njegovo ime na potjernici Interpola Srbije, već u ponedjeljak zatražiti zvanične odgovore na pitanje ko je zloupotrijebio njegove lične podatke.
Ko je iz CIPS-a nezakonito davao podatke Interpolu Srbije
U petak u Sud BiH priveden Muhamed Brkić iz Tuzle, umjesto čovjeka sa istim imenom i prezimenom, koji je umro, a radio je u MUP-u TK
Slučaj privođenja grupe Tuzlaka u Sud BiH protiv kojih je raspisana potjernica Interpola Srbije, mogao bi ovih dana na vidjelo istjerati neviđenu zloupotrebu ličnih podataka građana BiH iz evidencije CIPS-a čije je sjedište u Banjoj Luci.
Privođenje u Sarajevo
Naime, u petak ujutro, na način kako je to urađeno i dan ranije sa Selimom Bešlagićem, Budimirom Nikolićem i Enverom Delibegovićem, uhapšen je i priveden u Sud BiHMuhamed Brkić iz tuzlanskog naselja Plane, optužen da je počinio zločin na Brčanskoj Malti 15. maja 1992. godine.
"Avazov" izvor iz MUP-a TK tvrdi da je privedeni Brkić bio žrtva CIPS-ovih podataka poslatih u Beograd, zloupotrebljenih od, zasad, nepoznate osobe, jer je priveden umjesto čovjeka sa istim imenom i prezimenom, odnosno umrlog Muhameda Brkića, nekadašnjeg uposlenika MUP-a TK, koga Okružni sud u Beogradu tereti da je kao član Kriznog štaba MUP-a TK odgovoran za događaje na Brčanskoj Malti.
Lažni podaci
- Federalni MUP provjeravao je podatke o Bešlagiću i ostalima putem MUP-a TK, među kojima su traženi podaci i o Muhamedu Brkiću. S obzirom na to da smo znali da je riječ o Muhamedu Brkiću koji je u vrijeme događaja na Brčanskoj Malti bio u strukturama MUP-a, te da je umro prije nekoliko godina, o tome je obaviješten FMUP. No, očito je Interpol Srbije imao podatke o Muhamedu Brkiću, ali o sasvim drugoj i daleko mlađoj osobi koja nema nikakve veze sa spomenutim događajima i te podatke je dostavio Sudu BiH koji je izdao nalog za privođenje. Takve podatke mogao je dati samo CIPS i niko više - tvrdi naš izvor.
Sekretar Ministarstva pravde BiH Jusuf Halilagić u petak je za "Dnevni avaz" izjavio da do sada nijedan organ iz Srbije putem tog ministarstva nije tražio bilo kakve podatke o Bešlagiću, Nikoliću, Delibegoviću i Brkiću, te prema tome takvi podaci u zvaničnoj korespondenciji nisu mogli ni biti dostavljeni Interpolu Srbije.
A. HADŽIĆ
Muhamed Brkić će tražiti zvanične odgovore
"Dnevni avaz" jučer nije mogao pronaći Muhameda Brkića, koji je u petak privođen u Sud BiH. Naš izvor tvrdi da će Brkić zbog svega što mu se dogodilo, posebno zbog činjenice da je i njegovo ime na potjernici Interpola Srbije, već u ponedjeljak zatražiti zvanične odgovore na pitanje ko je zloupotrijebio njegove lične podatke.
-
Vozdra_123
ovdje bi trebalo napraviti francusku revoluciju

-
mostarac
o sreco nasa sto imas divno, napredno i civilizovano razmisljanjeRIZVA wrote:pa šta če se drugo oćekivati od vlahadije iz Banja luke, gdje su smejšteni glavni podaci gradzana Bih za očekivati je da će zloupotrijebit,i nema ništa ovdje dok ne pukne "tikva" za sva vremena
Ciji si ti taki pametan
-
jugoistocnjak
A odkada se u Banja Luci dobijaju otkazi za ovakve stvari?sulesavic wrote:Mislim - teški glupani. Raditi, i to još raditi u državnoj instituciji (razumijete o čenu pričam) i rizikovati da dobiješ otkaz (kako bi to trebalo biti) zbog nekog nacionalnog interesa.
Promotion, maybe.
- DiplomataSaSela
A ciji si ti "taki" glup...je li rizva nesto pogresno napiso...mostarac wrote:o sreco nasa sto imas divno, napredno i civilizovano razmisljanjeRIZVA wrote:pa šta če se drugo oćekivati od vlahadije iz Banja luke, gdje su smejšteni glavni podaci gradzana Bih za očekivati je da će zloupotrijebit,i nema ništa ovdje dok ne pukne "tikva" za sva vremena
Ciji si ti taki pametan
BTW ne znam sta je ovde iznenadjenje...pa cim je Zlaja "poklonio" ovaj poso sa CIPS-om svojim skrbicima koji su to sve fino smjestili u Banjaluku znalo se da ce srbija imati svaki podatak koji zeli...a podataka je "milion"...
-
sulesavic
Bit æe, bit æe otkaza. Najebat æe najvi¹e sitna riba, to me najvi¹e i raduje (a zapravo mi je i svejedno)jugoistocnjak wrote:A odkada se u Banja Luci dobijaju otkazi za ovakve stvari?sulesavic wrote:Mislim - te¹ki glupani. Raditi, i to jo¹ raditi u dr¾avnoj instituciji (razumijete o èenu prièam) i rizikovati da dobije¹ otkaz (kako bi to trebalo biti) zbog nekog nacionalnog interesa.
Promotion, maybe.
-
Mislilac
I džaba ISO standard u nas bosanaca i hercegovaca. Džaba davat' pare na to, kad to ne tangira radnika. Radnik je uvijek bio sića i od njega je uvijek bilo najlakše izmust informaciju za siću. A sistem u kojem radi dooooobarrrr.....
Tužno....
Tajnost podataka je zagarantovana. Tako piše u zakonu. I oni slučajevi "osim". A zbog tih osim, ovaj neće moći tužiti nikoga.. Sve u svemu jadan čovjek.
Tužno....
Tajnost podataka je zagarantovana. Tako piše u zakonu. I oni slučajevi "osim". A zbog tih osim, ovaj neće moći tužiti nikoga.. Sve u svemu jadan čovjek.
- Fair Life
Zaboravljas da su podaci iscurili za Haretovog vakta.DiplomataSaSela wrote:A ciji si ti "taki" glup...je li rizva nesto pogresno napiso...
BTW ne znam sta je ovde iznenadjenje...pa cim je Zlaja "poklonio" ovaj poso sa CIPS-om svojim skrbicima koji su to sve fino smjestili u Banjaluku znalo se da ce srbija imati svaki podatak koji zeli...a podataka je "milion"...
- DiplomataSaSela
ma bjezi bolan fair znas li sta pricas.....podatke imaju od 45'... a sad su ih upotpunili i kompletirali....ne za haretovog vakta nego za zlajinog....btw ne volim ni jednog ni drugog...Fair Life wrote:Zaboravljas da su podaci iscurili za Haretovog vakta.DiplomataSaSela wrote:A ciji si ti "taki" glup...je li rizva nesto pogresno napiso...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ma kakv cips folovo golovi...
...da su oni imali pristup znali bi da je lik umro...
.Ovo je teza provala srbijanskog MUP-a
i ovih likova iz TP kantona
.
http://www.bhtelecom.ba/imenik_bht.html
...ukucajte Muhamed Brkić i dobijete vise kandidata da osumnichite za ratni zlochin...nidje veze...
.Pa sta su oni iz Interpola imali...ime i prezime i adresu
...
...nisu se potrudili ni da provjere JMB koji se lako moze naci preko birachkih spikova...toliko o sr. i TZ policajcima, tuziteljima i sta ti ja znam kakvim amaterima...
.
...ukucajte Muhamed Brkić i dobijete vise kandidata da osumnichite za ratni zlochin...nidje veze...
-
spy07
E ovo je najblize istini, barem ja tako mislim...Bobi wrote:Ma kakv cips folovo golovi......da su oni imali pristup znali bi da je lik umro...
.
...ukucajte Muhamed Brkić i dobijete vise kandidata da osumnichite za ratni zlochin...nidje veze....Pa sta su oni iz Interpola imali...ime i prezime i adresu
...
...nisu se potrudili ni da provjere JMB koji se lako moze naci preko birachkih spikova...toliko o sr. i TZ policajcima, tuziteljima i sta ti ja znam kakvim amaterima...
.
a sto se tice CIPS-a, pa nebi ne iznenadilo da Srbija ima pristup....
- Fiore
#18 we
da se razumijemo... kontrola stanovnistva potpuna-to im je cilj.
imamo donekle ekonomsku kontrolu.,potrazite samo povrsne izvjestaje..
imamo ovu CIPS kontrolu
imamo Telekom kontrolu (znaci sav protok informacija moze biti kontrolisan)
imamo SIPA kontrolu gdje rade svi i svakakvi (neprijatelji ove zemlje)
imamo i medijsku kontrolu RAK
imamo energetsku kontrolu FERK
i sta ostaje?

imamo donekle ekonomsku kontrolu.,potrazite samo povrsne izvjestaje..
imamo ovu CIPS kontrolu
imamo Telekom kontrolu (znaci sav protok informacija moze biti kontrolisan)
imamo SIPA kontrolu gdje rade svi i svakakvi (neprijatelji ove zemlje)
imamo i medijsku kontrolu RAK
imamo energetsku kontrolu FERK
i sta ostaje?
-
_BosanaC
Sta znaci pristup CIPS-u?spy07 wrote:E ovo je najblize istini, barem ja tako mislim...Bobi wrote:Ma kakv cips folovo golovi......da su oni imali pristup znali bi da je lik umro...
.
...ukucajte Muhamed Brkić i dobijete vise kandidata da osumnichite za ratni zlochin...nidje veze....Pa sta su oni iz Interpola imali...ime i prezime i adresu
...
.
a sto se tice CIPS-a, pa nebi ne iznenadilo da Srbija ima pristup....
CIPS podacima pristup ima barem po jedan postanski ured u svakoj opstini u BiH, kojih samo u Federaciji ima 107, te sve i jedan MUP zbog projekta AFIS, plus kantonalni i entitetski MUP-ovi. I neko hoce da mi kaze kako je tesko nekome doci do nekih podataka iz CIPS-a i kako je potrebno negdje nesto provaljivati?
-
_BosanaC
#21 Re: we
Meni pricasFiore wrote:potrebna ti je lozinka za sve.. i pokrice ovlastenog lica da to otvaras i gledas..