http://www2.serbiancafe.com/lat/vesti/14/20611/
Vladajuće i opozicione stranke u Srbiji zaradile su milione dolara prodajom iračke nafte, zahvaljujući vezama sa režimom Sadama Huseina - navodi se u upravo objavljenom izveštaju američke Centralne obaveštajne agencije. Na listi koju je objavila CIA našli su se Jugopetrol, ali i Srpska radikalna stranka, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka, kao i stranka za koju se može pretpostaviti da je Demokratska stranka Srbije. Mnogi od tih vaučera su otkazani, a stranke nisu preuzele sirovu naftu. Međutim, prema podacima do kojih je došla CIA, Srpska radikalna stranka je od režima Sadama Huseina dobila oko sedam miliona barela nafte, SPS oko tri miliona, JUL oko dva miliona, a stranka za koju samo stoji - Stranka Koštunica, preko izvesne firme Avana, dobila je nešto manje od milion barela.
Svaka cast bushu i nadam se dace pobjediti na izborima.
SRBIJA PRODAVALA IRACKU NAFTU
-
rainbow_sex
- Alfons Kauders
#2 Re: SRBIJA PRODAVALA IRACKU NAFTU
Najveci uvoznik iracke nafte u periodu 1991.-2003. su bile SAD, pa ti kontaj. U Srbiji su svi koji su imali "ledja" u politickom smislu svercali naftu, a razvozili su je i cak Arkanovci (SDG - srpska dobrovoljacka garda) cisternama na pumpe, ko INA jebote !rainbow_sex wrote:http://www2.serbiancafe.com/lat/vesti/14/20611/
Vladajuće i opozicione stranke u Srbiji zaradile su milione dolara prodajom iračke nafte, zahvaljujući vezama sa režimom Sadama Huseina - navodi se u upravo objavljenom izveštaju američke Centralne obaveštajne agencije. Na listi koju je objavila CIA našli su se Jugopetrol, ali i Srpska radikalna stranka, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka, kao i stranka za koju se može pretpostaviti da je Demokratska stranka Srbije. Mnogi od tih vaučera su otkazani, a stranke nisu preuzele sirovu naftu. Međutim, prema podacima do kojih je došla CIA, Srpska radikalna stranka je od režima Sadama Huseina dobila oko sedam miliona barela nafte, SPS oko tri miliona, JUL oko dva miliona, a stranka za koju samo stoji - Stranka Koštunica, preko izvesne firme Avana, dobila je nešto manje od milion barela.
Svaka cast bushu i nadam se dace pobjediti na izborima.
A sto se tice Busha, i ja bi volio da pobijedi na izborima, to bi osiguralo Amerikancima jos 4 godine propadanja i mozda kakvu recesiju il naftnu krizicu !
Kako se u svim ratovima na nafti fine pare dizu, ma to je cudo jedno...
-
rainbow_sex
ja kontam da mi idemo glupim emocijama umjesto interesom.
treba biti uz ameriku da bi dosli do nekog kolaca
-
cipelici
Mi smo IRACIONALNA luda troglava nacija. Mi ne znamo SAMI ni misliti a raditi tek na svom progresu tu smo suicidni. Zao mi je ali to je istina.rainbow_sex wrote:ja kontam da mi idemo glupim emocijama umjesto interesom.
Necu o politickim strankama jer zasto ja da budem neko ? Ja sam NIKO.
-
bosniaque
kako da bude nekoga napretka kad mozda vise od pola stanovnika bosne i hercegovine su protiv drzave, to se moglo sinoc vidjeti kad je igrala nasa reprezentacija protiv onih preko drine i kad pitaju jednog paravca za koga navija...sta mislite kakvo ima misljenje o bosni i hercegovini kao zajednickoj drzavi, mozete zamisliti kakvo i opet kako da drzava bosna i hercegovina napreduje sa takvim ljudima, goni bagru u tri PM!cipelici wrote:Mi smo IRACIONALNA luda troglava nacija. Mi ne znamo SAMI ni misliti a raditi tek na svom progresu tu smo suicidni. Zao mi je ali to je istina.rainbow_sex wrote:ja kontam da mi idemo glupim emocijama umjesto interesom.
Necu o politickim strankama jer zasto ja da budem neko ? Ja sam NIKO.
Drzavna utakmica ”jednog entiteta”
Dobro je sto se danasnja utakmica izmedju nogometnih reprezentacija BiH i SCG igra bas u Sarajevu, na Kosevu. Bit ce to, nema sumnje, ne samo odmjeravanje snaga medju nogometasima, vec i provjera politickog stanja i odnosa u Bosni i Hercegovini na jedan vrlo suptilan nacin. Cast svaka Zenici, zenickim navijacima i tradiciji nepobjedivosti nasih izabranika na “Bilinom polju”, ali bas ova utakmica i treba da se (od)igra u glavnom gradu. Dva razloga su, vjerojatno, bila presudna da rukovodstvo N/FSBiH odluci da se utakmica igra u Zenici: praznovjerje i strah od incidenata. I jedan i drugi razlog imaju, doduse, izvjesnog utemeljenja: u Zenici su postizani dobri rezultati, a na Kosevu je 2002. godine izbila tuca medju navijacima nakon prijateljske utakmice izmedju istih ovih ekipa. FIFA je, medjutim, odlucila da se utakmica igra na kosevskom stadionu, i to je dobra odluka. Bez obzira na to sto je tuca medju navijacima izbila bas na tom stadionu, to nije razlog da na Sarajlijama bude trajna sumnja - da ne mogu sportski navijati, pa i poraz podnijeti. Mogu, itekako. Pitanje je ko je veci krivac i za taj incident - Sarajlije ili navijaci SCG sa Sokoca? Ni danas ne postoji opasnost da do sukoba dodje izmedju navijaca iz BiH i SCG, vec iskljucivo medju navijacima iz BiH. Ko je posmatrao utakmicu izmedju KK “Bosna” i “Splita” u proslu subotu u Skenderiji, mogao se uvjeriti kako se sportski navija. Bez ijedne ruzne rijeci. Danasnja utakmica na Kosevu pruza Sarajlijama najbolju mogucu priliku da dokazu kako se sportski navija, da time definitivno skinu sumnju sa sebe i potvrde renome kakav su decenijama imali. Ova utakmica bit ce prilika da se i na ovaj nacin provjeri koliko je Bosna i Hercegovina, ovakva kakva je, zajednicka drzava svih njenih gradjana i koliko je ko prihvata kao svoju. U danasnjoj nogometnoj reprezentaciji BiH igra “BiH u malom”. Nikada nisam imao ni obicaj ni potrebu da prebrajam i svrstavam, ali ovog puta sam to ucinio. I dosao do zakljucka da ova reprezentacija gotovo stopostotno odrazava nacionalni sastav stanovnistva BiH, pa niko ne moze kazati da je to “Alijina reprezentacija”, kao sto se ranije govorilo, i da zbog toga ne moze za nju navijati. Zasluge za to pripadaju, mozda, ponajvise selektoru Blazu Sliskovicu, ali i njegovim prethodnicima Muzurovicu, Musovicu, Hadzibegicu i Smajlovicu. Svaki od njih je u takvu reprezentaciju ugradio dio sebe, ali ipak najvece zasluge pripadaju samim igracima koji s ponosom oblace drzavni dres BiH, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Oni su najmanje zasluzili da se oko njih vode bilo kakve politicko-sigurnosne spletke i da eventualno budu povod ili razlog za sukobe medju navijacima, i na to nacionalnoj osnovi. Njih treba pustiti da bez opterecenja rade ono sto najbolje znaju - igraju lopte - jer samo tako mogu postici maksimum koji zelimo. Gledao sam jednu anketu na TV - ko ce za koga navijati od visokih drzavnih duznosnika. Kad su Paravcu postavili to pitanje, bio je uvrijedjen. Rekao je: “To je nekorektno pitanje. To je isto kada biste Francuza, Rusa ili Engleza pitali za koga ce navijati” i demonstrativno otisao ispred kamere. A clan je Predsjednistva drzave za koju, eto, ne zeli navijati. To, doduse, i nije nikakvo iznenadjenje, jer njemu je prije mjesto u Hagu nego u Predsjednistvu, i to je ta tragedija ove BiH. Premijer RS Mikerevic je malo oklijevao da odgovori na pitanje, zamuckivao, ali je ipak jasno rekao da ce navijati za SCG. Drzavni ministar odbrane Radovanovic je mudro odgovorio da se ne bavi sportom i da nece ni za koga navijati. Tragedija je ove drzave i to sto ovi sjajni momci ni na danasnjoj utakmici nece moci zapjevati himnu svoje zemlje. Kapiten Sergej Barbarez kaze da bi bio najsretniji kad bi to dozivio. A kako stvari stoje, mozda ce i karijeru zavrsiti prije nego sto mu se ta zelja ispuni, jer ovom zemljom vladaju - Paravci.
-
winetou
-
winetou
-
cipelici
Jesmo li mi birali Paravca ? Ko je pitao narod hoce li u rat ? Ovome narodu je DOSTA lazi i PREVARA zato NEKA RATUJU oni koji ce se opet izvuci a narod treba za ISTE da ratuje da bi isti opet STOLOVALI !kako da bude nekoga napretka kad mozda vise od pola stanovnika bosne i hercegovine su protiv drzave, to se moglo sinoc vidjeti kad je igrala nasa reprezentacija protiv onih preko drine i kad pitaju jednog paravca za koga navija...sta mislite kakvo ima misljenje o bosni i hercegovini kao zajednickoj drzavi, mozete zamisliti kakvo i opet kako da drzava bosna i hercegovina napreduje sa takvim ljudima, goni bagru u tri PM!
ZATO rata nece biti pored toga sto to nije u interesu MZ.