Da Turska ode do vraga da li bi i ti krenuo za njom? Ne znam ali osjećam da si na ideologiji "Turska je naša mati". Nije nama mati niko niti ikada bio niti će ikada biti. Mi moramo da prestanemo da kao nekakvo siroče letimo vazda pod nečije skute. Da idem s ljudima koji su nas do jučer ubijali mora da se šališ. Nemamo mi ništa od toga što u Kazanu muslimani izrazito dobro žive ni Kazan s nama ni mi s Kazanom veze nemamo.Shahab wrote:Šta Bošnjaci imaju što se vrte u krugu ubleha i fraza zadnjih dvadeset godina. Možda ne bi bilo loše da i BiH pristupi u ODKB. Svakako je Rusija članica OIK. U Rusiji muslimani žive izrazito dobro. Pogotovo u gradu Kazanu. Hrvatsku je Njemačka integrisala u svoj sferu. Mi smo na Balkanu gdje su izmješani pravoslavci i muslimani. Najgora opcija je ni vamo ni tamo. Moja opcija je da idemo na istok...Tamo je i Turska...
Mi ako ne dođemo tobe neće nam ni Nato ni EU ni SAD ni Turska a pogotovo ODKB pomoći. Ma koliko god uber Bošnjaci i uber muslimani koji usput ne znaju razlikovati jedno od drugoga mrzili mrske krstaše iz NATO pakta i slinili za hedijom Saudijaca i za vojnom moći Turske nama je geografski, geopolitički, privredno, kulturno, ideološki, vojno najbliža zapadna Evropa i njihove organizacije NATO i EU. Kamo sreće da nas uopšte hoće po svim kriterijima su oni najpogodniji i najbolji izbor. Samo postavljanje pitanja NATO ili ODKB je smiješno a da ne govorim o odluci za ODKB. Kao drugo mi se malo počeli ponašati kao mlada hoćul tamo hoćul vamo pitanje je ko nas ovakve kokuze uopšte hoće.