Srbija ne priznaje RS?

vracar

#1 Srbija ne priznaje RS?

Post by vracar »

Da li ste primetili taj trend da Srbija sve manje priznaje RS i sve vise se okrece ka Sarajevu i drzavi BiH? Pogledajte izjavu Nikolica koji je rekao "Svi koji zive u BiH su za mene Bosanci". Nema ni jednog vaznijeg politicara iz Srbije koji porice zlocine i koji to ne osudjuje. Novak Djokovic je takodje rekao da se 'izdize iz nacionalisticke zabokrecine i osudio zlocine'
Ali da ne govorimo samo o politicarima koji od 2000. godine bukvalno ne priznaju RS u opste vec i o gradjanima pre svega u Beogradu koji sve manje govore "idem u RS" vec kazu "idem u Bosnu" pa cak i kad idu u Bijeljinu ili tako negde.
muha_sa

#2 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by muha_sa »

to ti je ko kurton iliti prezervativ---iskoristi i baci.

-skontat ce to i ovi ovdje jednog dana, samo laganini.
Basvod

#3 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by Basvod »

Ne, mada ce se to postepeno odvijati kako se Srbija bude priblizavala EU.
Primjetio sam da je Hrvatska davno pustila BH Hrvate niz vodu i da to uopste nije uticalo na promjenu odnosa BH Hrvata prema BiH. Tako da ni politika Srbije nece imati nikakvog uticaja na odnos BH Srba prema BiH, i onako RS vec slovi za kolijevku pravog srpstva.
escobar__

#4 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by escobar__ »

Njima ne vjerujem ni kad poklone nose.
Yug

#5 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by Yug »

vracar wrote:Da li ste primetili taj trend da Srbija sve manje priznaje RS i sve vise se okrece ka Sarajevu i drzavi BiH? Pogledajte izjavu Nikolica koji je rekao "Svi koji zive u BiH su za mene Bosanci". Nema ni jednog vaznijeg politicara iz Srbije koji porice zlocine i koji to ne osudjuje. Novak Djokovic je takodje rekao da se 'izdize iz nacionalisticke zabokrecine i osudio zlocine'
Ali da ne govorimo samo o politicarima koji od 2000. godine bukvalno ne priznaju RS u opste vec i o gradjanima pre svega u Beogradu koji sve manje govore "idem u RS" vec kazu "idem u Bosnu" pa cak i kad idu u Bijeljinu ili tako negde.
Pa Republika Srpska ima dovoljno kapaciteta da se brine sama za sebe sto joj je omoguceno dejtonskim mirovnim sporazumom a sastanci vlade Srbije i RS su sve cesci.Mooras dobro biti naivan da vjerujes u to sto si napisao.Beogradom i Srbijom vec dugo vladaju bosanci i crnogorci tj. ljudi koji su porijeklom sa nasih prostora kao sto je i dvije trecine stanovnika Beograda porijeklom iz Hercegovine,Bosne,Krajine,Crne Gore itd.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije kaže za sebe da je on porijeklom "Srbin iz Bosne, a ne Bosanac", Aleksandar Vucic
dudlov

#6 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by dudlov »

RS je kancerogeno tkivo u BIH i kakve sad ima veze što peru ruke od BIH. Uvalili kancer i sad peru ruke, a ta bolest je vrlo opasna po pacijenta.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
vracar

#7 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by vracar »

pa ne znam da li ste primetili ali Dodik na primer je u zestokoj svadji sa Nikolicem a pre je bio na njegovom mitingu u Beogradu.
Tomislav Nikolic
http://www.youtube.com/watch?v=iMT03NHFQCY
Isto ovako i neki beogradjani reaguju ljute se kad im neko spomene 'republiku srpsku' nego namerno insistiraju na Bosni i Hercegovini. Ovaj trend je sve vise zastupljen u Beogradu!

A evo ga Dodik prica o tome :)
http://www.youtube.com/watch?v=I0xzk47LKuA
CungaLunga

#8 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by CungaLunga »

U Beogradu je Bosanski srbin = žešći seljak = zatucani patriota
Naravno da ih beograđani ne gotive.
respo

#9 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by respo »

u beogradu su srbi iz bih nesto kao u sarajevu sandzaklije
Yug

#10 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by Yug »

CungaLunga wrote:U Beogradu je Bosanski srbin = žešći seljak = zatucani patriota
Naravno da ih beograđani ne gotive.
Pa ako mislis na ovu zadnju generaciju zavisi odakle su dosli.Ako mislis generalno na beogradjane slobodno napravi anketu na ulici.Tesko da ces naci nekog da nije porijeklom iz Hercegovine,Krajine,Bosne,Crne Gore,prva,druga treca ili cetvrta generacija.Uzmi samo za primjet poznate licnosti iz sporta,kulture,politike,Sve Bosna,Crna Gora,Hercegovina ili Hrvatska. :)
Basvod

#11 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by Basvod »

vracar wrote:pa ne znam da li ste primetili ali Dodik na primer je u zestokoj svadji sa Nikolicem a pre je bio na njegovom mitingu u Beogradu.
Tomislav Nikolic
http://www.youtube.com/watch?v=iMT03NHFQCY
Isto ovako i neki beogradjani reaguju ljute se kad im neko spomene 'republiku srpsku' nego namerno insistiraju na Bosni i Hercegovini. Ovaj trend je sve vise zastupljen u Beogradu!

A evo ga Dodik prica o tome :)
http://www.youtube.com/watch?v=I0xzk47LKuA

Lokalizmi su normalna pojava u svakom narodu. Naravno da ce Beogradjani drugacije gledati na Banjalucane, Novosadjane ili Nislije. Ili cak Beogradjani izmedju sebe, Zemunci, Dorcolci pa dalje Delije, Grobari. Generalno Srbi iz RS su sudeći po forumima omiljeniji dio srpske populacije ali naravno da ima i drugacijih misljenja i čak mržnje unutar srpskog naroda. To su sve normalne pojave u društvu ili narodu. Mržnja između Delija i Grobara je normalna pojava ali kad igra Srbija svi su oni jedno. Isto tako neslaganje, pa čak i mržnja između pojedinaca ili većih grupa iz RS i Srbije su normlana pojava ali kad je Srpstvo u pitanja tu su svi jedno.

Naravno isto tako i kod Bošnjaka. Pljuvanje po Sandžaklijama ili nesuglasice između Sarajlija, Tuzlaka, Zeničana, pa ovo sa Bosancima... padaju u vodu kad igra BiH i kad su bošnjački ili bosanski, svejedno, nacionalni interesi u pitanju. Da se ne daj bože zarati sa tobom će Sandžaklija i Bosanac u rov a Srbin i Hrvat... rijetko koji.
hizo ramidovic

#12 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by hizo ramidovic »

Yug wrote: Pa ako mislis na ovu zadnju generaciju zavisi odakle su dosli.Ako mislis generalno na beogradjane slobodno napravi anketu na ulici.Tesko da ces naci nekog da nije porijeklom iz Hercegovine,Krajine,Bosne,Crne Gore,prva,druga treca ili cetvrta generacija.Uzmi samo za primjet poznate licnosti iz sporta,kulture,politike,Sve Bosna,Crna Gora,Hercegovina ili Hrvatska. :)
jebote, po tvojoj teoriji pravi srbijanci su u bg u rangu nacionalne manjine.
logicno se onda namece dilema: jesu li bosanski srbi dosli iz srbije ili su srbi u srbiji ustvari bosnaskog porijekla.
postoji i treca (najvjerovatnija) opcija: svi su zajedno sisli s neba najprije u hercegovinu pa se onda strateski rasporedili po srbiji i ostatku balkana.
sema911s

#13 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by sema911s »

ako priznaju rs,. moraju priznat kosovo,. veliku albaniju,.,. ko se ono jos hoce da odvoji,.,.,
It_is_a_Leclerc

#14 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by It_is_a_Leclerc »

Jedan od preduslova Srbije za otpočinjanje pregovora svakako je distanciranje zvaničnog Beograda od režima Milorada Dodika koji se smatra remetilačkim faktorom na nivou cijelog regiona. Srbija se beskrajno lako podaje Evropskoj Uniji, i to treba iskoristiti, jer će jedan od skorih preduslova Srbiji biti i još veće okretanje leđa Banjaluci, čime će EU pokušati ušićariti koji poen i za naš put kao evroatlantskim integracijama.
cyprus

#15 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by cyprus »

Ja koliko sam mogo primjetit... Srbi iz Srbije se odnose prema Srbima iz BiH, slično kao i Bošnjaci iz BiH prema Bošnjacima iz Srbije... Možda i griješim...
anonimus0007

#16 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by anonimus0007 »

cyprus wrote:Ja koliko sam mogo primjetit... Srbi iz Srbije se odnose prema Srbima iz BiH, slično kao i Bošnjaci iz BiH prema Bošnjacima iz Srbije... Možda i griješim...
do prve slijedeće prilike kad bude trebalo braniti srpsku nejač u bih.
Yug

#17 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by Yug »

hizo ramidovic wrote:
Yug wrote: Pa ako mislis na ovu zadnju generaciju zavisi odakle su dosli.Ako mislis generalno na beogradjane slobodno napravi anketu na ulici.Tesko da ces naci nekog da nije porijeklom iz Hercegovine,Krajine,Bosne,Crne Gore,prva,druga treca ili cetvrta generacija.Uzmi samo za primjet poznate licnosti iz sporta,kulture,politike,Sve Bosna,Crna Gora,Hercegovina ili Hrvatska. :)
jebote, po tvojoj teoriji pravi srbijanci su u bg u rangu nacionalne manjine.
logicno se onda namece dilema: jesu li bosanski srbi dosli iz srbije ili su srbi u srbiji ustvari bosnaskog porijekla.
postoji i treca (najvjerovatnija) opcija: svi su zajedno sisli s neba najprije u hercegovinu pa se onda strateski rasporedili po srbiji i ostatku balkana.
Pa hizo legendo imas internet guglaj malo.Nije bitno da li je Kragujevac,Valjevo,Krusevac,Banja Luka,Bijeljina,Beograd,Sarajevo,Novi Sad sve su to rodovi iz Hercegovine,Crne Gore i nekada starinom sa Kosova i Metohije.
hizo ramidovic

#18 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by hizo ramidovic »

Yug wrote: Pa hizo legendo imas internet guglaj malo.Nije bitno da li je Kragujevac,Valjevo,Krusevac,Banja Luka,Bijeljina,Beograd,Sarajevo,Novi Sad sve su to rodovi iz Hercegovine,Crne Gore i nekada starinom sa Kosova i Metohije.
...jes, jes, samo jos da se razjasni odakle su dospjeli na nebo, dal sa kosova ili iz metohije ili pak iz nevesinja
jedino je izvjesno da su prilikom silaska aterirali na aerodrom u trebinju, dok su ostali detalji jos nedovoljno rasvijetljeni
Basvod

#19 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by Basvod »

It_is_a_Leclerc wrote:Jedan od preduslova Srbije za otpočinjanje pregovora svakako je distanciranje zvaničnog Beograda od režima Milorada Dodika koji se smatra remetilačkim faktorom na nivou cijelog regiona. Srbija se beskrajno lako podaje Evropskoj Uniji, i to treba iskoristiti, jer će jedan od skorih preduslova Srbiji biti i još veće okretanje leđa Banjaluci, čime će EU pokušati ušićariti koji poen i za naš put kao evroatlantskim integracijama.
To sto ce Srbija okrenuti ledja Banja Luci nista nece promjeniti odnose unutar BiH jer Srbija nema nikakve mehanizme kojima bi pozitivno ili negativno uticala na situaciju u BiH. Isto kao ni Hrvatska. Ustavni kljucevi su kod BH Srba i Hrvata. Srbija ce samo postati normalna i jaka drzava kao sto je to Hrvatska a to je veci interes srpskog i hrvatskog naroda u BiH nego odrzavanje sjednica Vlade i sta ti ja znam koji realno nemaju nikakvog efekta osim psiholoskog. Medjutim samo prisustvo Srbija i Hrvatske i nekoliko miliona pripadnika vlastitog naroda na granicama BiH je dovoljan psiholoski efekat za BH Srbe i Hrvate.

I svo to okretanje ledja je kratkorocno, vlast se lako promjeni, sutra u Hrvatskoj moze doci na vlast HDZ i obnoviti veze sa BH Hrvatima a NATO i EU clanica je nesto drugo i daleko ozbiljnije od Hrvatske devedesetih. Dakle, okretanje ledja i promjena politike u Srbiji, Srbiji i srpskom narodu moze samo donijeti korist i autoritet. Ono sto Srbija danas nema a Hrvatska ima.

Do tad ce BiH stajati u mjestu.
eluna

#20 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by eluna »

vracar wrote:Da li ste primetili taj trend da Srbija sve manje priznaje RS i sve vise se okrece ka Sarajevu i drzavi BiH? Pogledajte izjavu Nikolica koji je rekao "Svi koji zive u BiH su za mene Bosanci". Nema ni jednog vaznijeg politicara iz Srbije koji porice zlocine i koji to ne osudjuje. Novak Djokovic je takodje rekao da se 'izdize iz nacionalisticke zabokrecine i osudio zlocine'
osobe rođene u srbiji nikada nisu osobe rođene u BiH smatrali Srbima, to su ovi potonji izmislili...... ako prošetate bilo kojim gradom srbije i obratitese običnom narodu riječima "oprostite, srbin/srpkinja sam iz bosne, možete li mi molim vas ...... (pomoći/reći/pokazati, itd) budite sigurni da će 90% ljudi da vam kaže "ej bre bosanac/bosanko........"

problem naših prostora je što, kad smo u svom stadu ovaca onda mekećemo, kad odemo u njihov čopor vukova onda zavijamao, a u stvari smo slijepi miševi
stari_rastafari

#21 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by stari_rastafari »

...
eluna

#22 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by eluna »

stari_rastafari wrote:@Basvod
Da, ali kad se nasi srbi i hrvati 100% uvjere da u tzv. maticima nemaju ni trunke podrske osim u okretanju ka BiH kao svojoj zemlji, mozda i otvore oci... sta znas, mozda se pobosance :D :bih:
daj bože da ikada ukapiraju da su samo materijal za ostvarivanje ciljeva i srbije i hrvatske, i to onaj materijal koji iskoristiš i baciš samo zato i jedino što znaš da će na svaki i najmanji mig opet sam da ti dopuže pod noge
Basvod

#23 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by Basvod »

stari_rastafari wrote:@Basvod
Da, ali kad se nasi srbi i hrvati 100% uvjere da u tzv. maticima nemaju ni trunke podrske osim u okretanju ka BiH kao svojoj zemlji, mozda i otvore oci... sta znas, mozda se pobosance :D :bih:
Ne vjerujem. Svjedoci smo da kod BH Hrvata nije imalo nikakvog efekta. Uvijek ce biti neki vid podrske ako ne od pozicije onda od opozicije, obicnog naroda, medija i sl. Nemoguce je raskinuti veze unutar jednog naroda, taman da zive u Australiji a ne preko rijeke.
BIH je vecinski bosnjacka drzava i kao takvu nikad je Srbi i Hrvati nece doziviti svojom. Drzace se onog sto imaju unutar BiH, Srbi RS, Hrvati kantona a na nivou BiH raditi sve da to sto imaju ne ostane zauvijek u drzavi koja je vecinski bosnjacka. To je meni logicno.
Last edited by Basvod on 06/09/2013 12:35, edited 1 time in total.
Yug

#24 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by Yug »

eluna wrote:
osobe rođene u srbiji nikada nisu osobe rođene u BiH smatrali Srbima, to su ovi potonji izmislili...... ako prošetate bilo kojim gradom srbije i obratitese običnom narodu riječima "oprostite, srbin/srpkinja sam iz bosne, možete li mi molim vas ...... (pomoći/reći/pokazati, itd) budite sigurni da će 90% ljudi da vam kaže "ej bre bosanac/bosanko........"

problem naših prostora je što, kad smo u svom stadu ovaca onda mekećemo, kad odemo u njihov čopor vukova onda zavijamao, a u stvari smo slijepi miševi
:lol: o boze me pomozi.Pa uvjek cemo se tako i zvati,sumadinci,vojvodjani,hercegovci,lale,bosanci,juzna pruga,crnogorci itd.Kao sto je slucaj i sa drugim nacijama u svijetu.
Kamo srece da smo svi JUGOSLOVENI i da imamo mocnu zajednicku drzavu svih juznih Slovena.
_Sarajka

#25 Re: Srbija ne priznaje RS?

Post by _Sarajka »

Ovo tema nekih kolektivnih utjeha ?Srbijanci bosanskohercegovačke Srbe smatraju Srbima prečanima i samo potpuno naivci mogu tvrditi da se vanjska politika drzave Srbije pretvorila u uvazavanje BiH kao cjelovite, jedinstvene i nedjeljive BiH.
Srbi zele godinama nadoknadu teritorije a RS je jedino što je legitimno preostalo od snova velikosrpskih političkih elita.I sad VI ovdje naivno tvrdite kako će se Srbija dobrovoljno odreći RS.Hoće kao što je i RSK i Kosova.Pa ako neki imate teznje spremajte onda neku vremensku nepogodu.To vam je jedina nada.
Na kraju o nekom prosvijetljenju Srba iz RS-a i pobosančivanju najbolje vam u prilog toj nemogućoj činjenici govori srpsko narodno veselje u Bratuncu.Da nemate amneziju ?
Post Reply