"srbija" : Ne mogu bez sukoba pa to ti je

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
savjest

#1 "srbija" : Ne mogu bez sukoba pa to ti je

Post by savjest »

Poslanik opozicione Socijalističke narodne partije Dragan Koprivica pozvao je u utorak ministra ekonomije Crne Gore Predraga Boškovića na boks meč, jer mu je ministar navodno pretio. „Pozivam ministra Boškovića da, kad god to njemu odgovara, a što pre - to bolje, ukrstimo rukavice u Sportskom centru u Podgorici”, rekao je Koprivica u Skupštini Crne Gore. Uz tvrdnju da mu je Bošković rekao da će mu „platiti”, on je najavio da očekuje da će ministar ekonomije prihvatiti njegov poziv na javni obračun. „Ne radi se o šali, jer je meni i ranije prećeno na slične načine. Na ovaj način sukobe bismo izmestili iz Skupštine”, rekao je Koprivica. On je izrazio očekivanje da će Sportski centar Morača, mesto eventualnog poprišta, „biti ispunjen do poslednjeg mesta” i dodao da će sav prihod od ulaznica biti upućen u humanitarne svrhe. (Tanjug)

Ovi se ne micu iz srednjeg vijeka. ... dvoboji...
Šandor

#2 Re: "srbija" : Ne mogu bez sukoba pa to ti je

Post by Šandor »

savjest wrote:Ovi se ne micu iz srednjeg vijeka
Zločin u centru Rožaja minulog vikenda u noćnim satima pred desetinom očevidaca koji su šetali gradom trajao je manje od jednog minuta. Palicama i pesnicama je pretučen a nožem raskomadan sa dvanaest rezova po tijelu dvadesetogodišnji Enes Fetahović. Tri napadača, braća Kurtagić, nisu se trudili da prikriju tragove. "Najprije su ga svi udarali, a onda ga je jedan držao a jedan nevjerovatnom brzinom prosto iskasapio", pričaju očevidci. U Rožajama, inače, nerado svjedoče o neviđenom zlodjelu. Razlog za to je i što su dvojica napadača pobjegli, na Kosovo, a braći Kurtagić se, vjeruju mnogi, nije uputno zamjerati.
Najstarijeg od njih, tridesetosmogodišnjeg Irfana, uhapsila je rožajska policija par sati poslije ponoći, u mjestu Ibarac, dok je čekao automobil koji je trebalo da ga prebaci preko planine Kule do Peći. Nekoliko sati potom, nakon povratka u Crnu Goru, uhapšen je i Orhan Musić, vozač odbjeglih napadača, dvadesetsedmogodišnjeg Adnana zvanog Nanča i tridesetogodišnjeg Arafata Kurtagića. Izvori bliski istrazi kažu da Musić nije ni znao za ubistvo kada je pomagao Kurtagićima da pobjegnu iz Crne Gore.
Na ulici oblivenoj krvlju Enes Fetahović je nakon napada davao znake života. U samrtnom ropcu pokušao je da posegne za pištoljem. Strah je sa ulice otjerao prisutne, uglavnom mlade ljude. Dva policajca su pristigla na mjesto zločina pokušavši da Fetahoviću ukažu prvu pomoć. Izdahnuo je nakon tridesetak minuta na putu od rožajskog Doma zdravlja do beranske Opšte bolnice. "Tako masakrirano tijelo nijesmo nikada vidjeli", priča medicinsko osoblje.
Enes Fetahović i braća Kurtagić donedavno su u Rožajama smatrani prijateljima. Kurtagići su, inače, važili za "žestoke momke", a među njima se izdvajao Nančo. Poznati su bili i po skupim automobilima koje su vozili, ali i po tome što nijesu prezali da se sukobe sa policijom.
Neki, međutim, smatraju da su upravo u nekim policijskim krugovima često dobijali i zaštitu za učinjena djela "s one strane zakona". "Kurtagiće je neko uvijek oslobađao iz zatvora", rekao je posle zločina Enesov otac Ismet.
Kao potvrdu tome mediji navode i posljednju kaznu Adnana Nanča Kurtagića od četiri i po mjeseca, koju je trebalo da zbog napada na policajca izdrži u bjelopoljskom zatvoru. Kazna mu je umanjena za čak 55 dana, od čega mu je dvadeset tri dana donijela abolicija koju je prošle godine izglasao crnogorski Parlament a trideset dva dana je dobio "za dobro vladanje" od Uprave zatvora. Tu odluku je potpisao Dragan Pajović, direktor ZIKS-a smijenjen nakon ubistva policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića i afere sa mobilnim telefonima u ćelijama spuškog zatvora.
Sa njom se saglasio načelnik zatvora u Bijelom Polju Goran Šćekić. "Adnan Kurtagić se, iako višestruki povratnik, veoma disciplinovano ponašao na izdržavanju kazne. Obavljao je disciplinovano sve radne zadatke na kapiji zatvora", kaže Šćekić. U svakom slučaju, i da je ostao bez abolicije i pomilovanja, Nančo bi iz zatvora izašao dvadesetak dana prije zločina u Rožajama.
Samo jedan dan prije svoje smrti u Rožaje je iz Danske, gdje je boravio posljednja tri mjeseca, došao Enes Fetahović. Planirao je, pričaju njegovi rođaci, da produži vizu. O nesuglasici sa Kurtagićima svjedoči njegov stric Šabo. "Enes je sigurno bio nezgodan svjedok kriminalnih radnji kojima su se Kurtagići bavili. Nančo je pokušavao da ga vrbuje za svoje poslove. Kada je uvidio ko su i čime se bave, on se od njih odvojio", kazao je nakon Enesove sahrane Šabo Fetahović. On kaže i da su Kurtagići prije mjesec dana prijetili dvojici Enesovih bliskih rođaka, kao i da ih je Enes zbog toga zvao telefonom tražeći da prekinu sa prijetnjama.
Noć po dolasku u rodni grad Enes Fetahović je proveo u zgradi policije, tvrde neki od njegovih rođaka. Oni vjeruju da se radilo o predostrožnosti i nagovještaju sukoba. "Enes nije pristao da se krije. Sjutradan smo otišli u posjetu kod njegove kuće kako bi ga vidjeli i poželjeli mu dobrodošlicu".
Načelnik rožajskog Odjeljenja bezbjednosti, Šemso Dedeić, nije potvrdio niti demantovao tu informaciju. "Istina je da je dolazio u policiju, ali nam se prijavio kako bi se razjasnili neki raniji prekršajni sporovi. U svakom slučaju, mi ga nismo priveli niti smo ga zadržali u našim prostorijama", kaže Dedeić.
On tvrdi i da policija ulaže velike napore na hvatanju dvojice bjegunaca, ali i strahuje da bi oni mogli pobjeći na neko za njih bezbjednije mjesto od Kosova. "Tamo je takođe intenzivna potraga za njima, kako zbog ubistva koje su počinili, tako i zbog više djela koja su tamo načinili ranije".
Načelnik Dedeić kaže da ne stoje insinuacije u nekim medijima da su policajci Kurtagićima često "gledali kroz prste". To on potvrđuje njihovim višestrukim hapšenjima. O mogućim motivima ubistva Enesa Fetahovića, u interesu istrage, Dedeić nije mogao da govori.
Ni u sličnim situacijama prilično maštovita rožajska čaršija skoro da nema pretpostavke o tome šta bi mogao biti uzrok zločina kakav po brutalnosti nije zabilježen ni mnogo šire od Rožaja. Spekuliše se jedino da je to tajna koju za sada od javnosti kriju i u najužoj familiji ubijenog Enesa Fetahovića. Tvrdi se takođe i to da oni strahuju od odbjeglih ubica.

Svirepije od svirepijeg

Po svireposti u Rožajama se zločin braće Kurtagić jedino poredi sa slučajem kada je, takođe na glavnoj ulici, prije tačno četvrt vijeka, udarcima sjekire lišen života jedan Rožajac.
Svirepo ubistvo sjekirom pamti se i u Bijelom Polju, gdje je prije dvadeset godina u svoj radnji desetinom udaraca iskasapljen tamošnji šnajder. Njegov ubica je nakon nekoliko godina uspio da pobjegne iz zatvora, ali je i sam ubijen u policijskoj akciji. Za vrijeme višednevnog bjekstva veliki strah i nelagoda vladali su među građanima.
U jednom bjelopoljskem selu je prije tri godine žena ubila sjekirom muža i potom ga iskomadala. Nakon zločina nisu pronađeni svi dijelovi njegovog tijela.
Ubistvo koje se posebno pamti u Beranama zbilo se prije desetak godina, kada je do smrti pretučen motkom i praktično iskomadan tamošnji mještanin. Šest nastradalih lica u stravičnoj eksploziji kojom je dignuta u vazduh kuća Martinovića prije četiri godine takođe je jedan od zločina koji se na sjeveru Crne Gore pamti po posebnoj monstruoznosti.

Tako to rade braća Crnogorci. :-)
savjest

#3 Re: "srbija" : Ne mogu bez sukoba pa to ti je

Post by savjest »

Šandor wrote: Tako to rade braća Crnogorci. :-)
Ovi nisu crnogorci ;-) ...
Tulipan

Post by Tulipan »

Kakve veze ima Srbija sa ovim? Celi tekst je vezan za Crnu Goru koja će se nadam se uskoro odcepiti.
vesela

Post by vesela »

Nikada nista necemo postici dokle god nasjedamo na provokacije, dokle god se palimo na komentare primitivaca i dok se ne naucimo da im nacionalna bockanja ignorisemo. Pa bar to mozemo uraditi na ovom forumu: ignorisati. Nek idu na drugi forum, gdje ce dobiti podrsku za primitivizam, genocid i hrabrost iza tenkova, nikako ispred ili direktnu konfrontaciju, lice u lice. Tu nestaje njihova poznata borbenost. Nemojmo nasjedati!
rumenko

Post by rumenko »

samo veselo macko...ja se malo salim sa ovim tulipanom...bio je uz'o fursat a mrsko mi se raspravljati...pa haj' reko da ga malo saburiram...kontas...a u pravu si ti macko..nista se ne sikiraj...
rumenko

Post by rumenko »

moderator..evo od mene izvini do neba...mislim ti i vesela...ne ovaj tulipan...on je kriza...e yebo ga ti sala...mala...
rei

#8 Re: "srbija" : Ne mogu bez sukoba pa to ti je

Post by rei »

savjest wrote:
Poslanik opozicione Socijalističke narodne partije Dragan Koprivica pozvao je u utorak ministra ekonomije Crne Gore Predraga Boškovića na boks meč, jer mu je ministar navodno pretio. „Pozivam ministra Boškovića da, kad god to njemu odgovara, a što pre - to bolje, ukrstimo rukavice u Sportskom centru u Podgorici”, rekao je Koprivica u Skupštini Crne Gore. Uz tvrdnju da mu je Bošković rekao da će mu „platiti”, on je najavio da očekuje da će ministar ekonomije prihvatiti njegov poziv na javni obračun. „Ne radi se o šali, jer je meni i ranije prećeno na slične načine. Na ovaj način sukobe bismo izmestili iz Skupštine”, rekao je Koprivica. On je izrazio očekivanje da će Sportski centar Morača, mesto eventualnog poprišta, „biti ispunjen do poslednjeg mesta” i dodao da će sav prihod od ulaznica biti upućen u humanitarne svrhe. (Tanjug)

Ovi se ne micu iz srednjeg vijeka. ... dvoboji...
a ovi su jos uvijek u pecinama :lol: :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Tulipan wrote:Kakve veze ima Srbija sa ovim? Celi tekst je vezan za Crnu Goru koja će se nadam se uskoro odcepiti.
Cvećko, vidim da se drzis obecanja i da si se vratio jeziku pradedova i poceo da se izrazavas ekavicom tako da te "ceo svet razume"...

:D :D
mostarac

Post by mostarac »

Vodenjak wrote:
Tulipan wrote:Kakve veze ima Srbija sa ovim? Celi tekst je vezan za Crnu Goru koja će se nadam se uskoro odcepiti.
Cvećko, vidim da se drzis obecanja i da si se vratio jeziku pradedova i poceo da se izrazavas ekavicom tako da te "ceo svet razume"...

najgori su naturalizovani :D
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

umro je mostar wrote:
Vodenjak wrote:

Pravi pocetnik. Tek prelazi na ekavicu!!!
mostarac

Post by mostarac »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:
umro je mostar wrote:
Vodenjak wrote: Cvećko, vidim da se drzis obecanja i da si se vratio jeziku pradedova i poceo da se izrazavas ekavicom tako da te "ceo svet razume"...

je li pocetnik ili poCetnik :D
Tulipan

Post by Tulipan »

Vodenjak wrote:

Vidiš tu si u pravu s obzirom da moji pradedovi i jesu iz Srbije jedino sam ja iz Hercegovine. Ja sam tek počeo jer moram se malo pomalo navikavati na ekavicu. Svi je govore što bih onda ja trebao biti izuzetak. Za sada je na snazi ijekavica, počeo sam malo mešati oba načina govora a dao sam sebi rok od godinu dana da progovorim lalinsku ekavicu.
Tulipan

Post by Tulipan »

umro je mostar wrote:
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:
umro je mostar wrote: najgori su naturalizovani :D
je li pocetnik ili poCetnik :D

Tebi nikada dosta! :-) :-) :-)

Btw. dugo ti je trebalo da se oglasiš.
Tulipan

Post by Tulipan »

Gde ste bre ljudi. Hajde da chetujemo! :D :D :D :D :D
mostarac

Post by mostarac »

Tulipan wrote:Gde ste bre ljudi. Hajde da chetujemo! :D :D :D :D :D
chetujes ti za sve nas. samo ti sanjica fali da kopmpletirate ekipu :D
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Vidi se da si poCetnik. Ovo je forum!!!

http://www.sarajevo-x.com/chet/
Tulipan

Post by Tulipan »

@umro je mostar

Je li počela predizborna groznica u bivšoj mi partiji?
Tulipan

Post by Tulipan »

umro je mostar wrote:
chetujes ti za sve nas. samo ti sanjica fali da kopmpletirate ekipu :D
:-? :-? :-?
mostarac

Post by mostarac »

Tulipan wrote:@umro je mostar

ne znam, ali znam da toma nikolic regrutuje po vojvodini pa se prijavi :D
Tulipan

Post by Tulipan »

umro je mostar wrote:
Tulipan wrote:@umro je mostar

ne znam, ali znam da toma nikolic regrutuje po vojvodini pa se prijavi :D
Neka hvala mene politika i ne zanima kao što me nije ni zanimala u SDP-u.

Što se tiče mog političkog angažovanja negde ja sam bio, video, izašao i nikada više.
sanjica

Post by sanjica »

umro je mostar wrote: samo ti sanjica fali da kopmpletirate ekipu :D
Vidim nedostajem ti sreco moja. :-D
mostarac

Post by mostarac »

sanjica wrote:
umro je mostar wrote: samo ti sanjica fali da kopmpletirate ekipu :D
Vidim nedostajem ti sreco moja. :-D
kako nisi. Bas sam se pitao jesi naostrila nozeve :D
edu

Post by edu »

umro je mostar wrote:
Vodenjak wrote:

mislis pripitomljeni.. :D :D :D
Post Reply