Srbija nam uvaljuje migrante?

Sanjarko

#51 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

animals wrote: Nemas ti pojma..
One prve izbjeglice Sirijce je pozvala Njemacka..
a sad ide cijela Afrika..
Pa isla je i prije.
Odkad ima vec migranti iz Afrike i Azije u Europu dolaze.
Od ne znam kraja zadnjeg ledenog doba.

Evo svi skoro ovi Europski narodi iz Europe su, ono nisu dosli iz Azije i Afrike.
Mora da sam o onim seobama naroda u skoli pogresno ucen bio.

Ono Angli, Kelti, Franci, Germani, Slaveni, Turci, itd. svi su ti narodi bili tu i prije.
Nisu dosli seobama uopste.

Kazem il sam pogresno ucen u skoli bio, il tad nisam bio na nastavi, il sam iz neke druge dimenzije il timeline.
Sanjarko

#52 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: Pa isla je i prije.
Odkad ima vec migranti iz Afrike i Azije u Europu dolaze.
Od ne znam kraja zadnjeg ledenog doba.

Evo svi skoro ovi Europski narodi iz Europe su, ono nisu dosli iz Azije i Afrike.
Mora da sam o onim seobama naroda u skoli pogresno ucen bio.

Ono Angli, Kelti, Franci, Germani, Slaveni, Turci, itd. svi su ti narodi bili tu i prije.
Nisu dosli seobama uopste.

Kazem il sam pogresno ucen u skoli bio, il tad nisam bio na nastavi, il sam iz neke druge dimenzije il timeline.
Sto svi skoro, jer mi Bosanci, Boshnjaci, i Albanci smo iz Azije i Turske dosli i treba nas u Aziju, Tursku ili more otjerat.
Sanjarko

#53 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
U danasnje doba kad Prdez Misa na Kilometar Snime.
Za ovo imate dokaz star oko 3 deset godina mozda i vise. Ima film Plavi Grom o tome, solidan film pa pogledajte, preteca Apach helija.

Mozda smo mi Banane republjike al nismo tolke Banane da niko ne primjeti masovan dolazak Alziraca, Marokanaca, Libijaca.

Ko da Oznu, Kos, Udbu nismo imali.
Sanjarko

#54 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

Meni i mojima do Sarajeva iz Zenice treba oko 54 km. To je stotinjak kilometara samo.
Znate li kolka je plata u tim navedenim drzavama. Zadnji put sta sam ja cuo oko 2 dolara dnevnica, to nije ni 4 km.
Pa sad sracunajte kolki je trosak od tamo do ovdje doci, koja lova treba.

Samo putni trosak, gdje tu hrana, smjestaj, mito itd.
animals

#55 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

Vizionar 1985 wrote:Meni i mojima do Sarajeva iz Zenice treba oko 54 km. To je stotinjak kilometara samo.
Znate li kolka je plata u tim navedenim drzavama. Zadnji put sta sam ja cuo oko 2 dolara dnevnica, to nije ni 4 km.

Pa odkud im onda tisuca dolara za placanje onima sto ih slepaju preko mora i kopna..
NajdraziVodjaa

#56 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by NajdraziVodjaa »

Vecina ih uopste nisu izbjeglice vec ekonomski imigranti, rasprodaju svu imovinu tamo da bi platili to skupo putovanje, njihov put ti je nesto kao dugorocna investicija koja ce se isplatiti kad se nakace na Njemacku ili Skandinavsku socijalu. Nemaju svi mogucnost da nahrle u evropu, treba dosta love za dug put, dolaze samo oni koji imaju. Oni sto su pobjegli od rata su odavno u kampovima sirom Jordana, Turske i Libanona.

Balkanska ruta se lagano moze zatvoriti samo da banana drzave Srbija i Makedonija urade isto sto i u pametna Madjarska...
Last edited by NajdraziVodjaa on 10/03/2017 00:20, edited 1 time in total.
Sanjarko

#57 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

animals wrote:
Vizionar 1985 wrote:Meni i mojima do Sarajeva iz Zenice treba oko 54 km. To je stotinjak kilometara samo.

Pa odkud im onda tisuca dolara za placanje onima sto ih slepaju preko mora i kopna..
Jel sam ja reko da nemaju novca nikako.
Imaju nekretnine, stoku, zemlju, imaju vise clanova porodice itd. kad sve se rasproda, kad se od svakog dobije po malo, eto par hiljada dolara za put.

Al da idu iz Alzira, Maroka, Tunisa, Libije masovno do Balkana, Turske a da to Ozna ne Dozna, smijesno.

I ovo sve bez Ozna nemoze. Bez dopustenja Ozna.

Pisao sam, to sto vi ne kontate to je druga stvar.

Ponavljam ponovo Eu ima oko 5 sto miliona stanovnika a spast ce na oko 3 sto i kusur.
Pa kontajte.
animals

#58 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

Nije palo tisucama godina,
samo se povecava..
to su price oni kojima treba jeftina radna snaga..
Sanjarko

#59 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: I ovo sve bez Ozna nemoze. Bez dopustenja Ozna.

Pisao sam, to sto vi ne kontate to je druga stvar.
Napisao sam na drugoj temi sta ste vi za njih, i oni su vam napisali da je tezak njihov poso.
NajdraziVodjaa

#60 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by NajdraziVodjaa »

Pa sta i da spadne na 300 miliona? Evropa je u zadnjih sto godina prezivila dva svjetska rata, hladni rat, prezivice jos jedan pad stanovnika koji u jednom momentu mora stati. Naseljavanje miliona imigranata iz arapskih i africkih zemalja nece rijesiti problem vec ce stvoriti milion puta veci od pada stanovnika. Ali dobro to nije briga bogate korporacije koje zele sto je moguce vise jeftine radne snage.

Evropa treba da trazi druge nacine rijesavanja pada nataliteta umjesto masovnog naseljavanja koje vec sada pravi strasne probleme, mozda da decenijama ne reklamiraju evropskim momcima i djevojkama kako je biti gay ili mijenjati spol nesto super a imati porodicu i djecu totalno bezveze ne bi bilo ovih problema sa padom populacije.
Sanjarko

#61 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

animals wrote:Nije palo tisucama godina,
samo se povecava..
to su price oni kojima treba jeftina radna snaga..
Ma jaro ne kontas nista. Jel si se ikad bavio matematikom, trgovinom i slicnim stvarima.
Necu vam sve preko telefona direkt rec, sta trebam vam sve nacrtat.

Evo dat cu ti primjer, crtez fakticki, dodzem ja sa nekim jos, nas dva, tri i prebijemo tebe samog, tebe jednog, jedinca.

Jel bolje da nas je par ili vise ili da si sam.
animals

#62 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

Ja samo znam koliko je u mojoj firmi radilo radnika iz Africki zemalja
prije 10 god, a koliko danas..
i svi prijavljeni na 30 sati preko Leich firmi..
animals

#63 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

I nemam ja nista protiv ti radnika, vec protiv ti Njemacki firmi koji unistise,
trziste rada..
Sanjarko

#64 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

NajdraziVodjaa wrote:Pa sta i da spadne na 300 miliona? Evropa je u zadnjih sto godina prezivila dva svjetska rata, hladni rat, prezivice jos jedan pad stanovnika koji u jednom momentu mora stati. Naseljavanje miliona imigranata iz arapskih i africkih zemalja nece rijesiti problem vec ce stvoriti milion puta veci od pada stanovnika. Ali dobro to nije briga bogate korporacije koje zele sto je moguce vise jeftine radne snage.

Evropa treba da trazi druge nacine rijesavanja pada nataliteta umjesto masovnog naseljavanja koje vec sada pravi strasne probleme, mozda da decenijama ne reklamiraju evropskim momcima i djevojkama kako je biti gay ili mijenjati spol nesto super a imati porodicu i djecu totalno bezveze ne bi bilo ovih problema sa padom populacije.
Kako. Daj prijedlog, slusaju. Slusa Ozna, ima ona Kompjutere itd. sto sve nadgledaju. Internet su izmislili zbog toga.
Evo mene garant spijaju, a nisam Paranoican i boli me briga i ako me spijaju.
Stara moja kaze zaprd?m im. :mrgreen:

Jednostavno logika nalaze da spijaju, ove smart uredzaje, ja sam ideju o njima imao prije oko deset godina.
Nisam ih izmislio prvi ja vjerovatno ali sam ih barem predvidio, i spijanje ljudi masovno, da nemeres ni prdnit da ne saznaju.

Evo Crnci, nesto sto sam zapazio o njima, kad si Krezubog Crnca vidio.
Ne kazem da nema ni njih krezubih al stvarno kad si kojeg vidio krezubog.

To je samo primjer koji meni nesto govori, a druga stvar sto mi govori kad si cuo da neko nema nesto, neku bolest, rak, izraslinu itd.

Znam ludo, zar ne, al razmislite malo, sta ovo sve govori, sta sve pokazuje.
Last edited by Sanjarko on 10/03/2017 00:56, edited 1 time in total.
Sanjarko

#65 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Sanjarko »

animals wrote:I nemam ja nista protiv ti radnika, vec protiv ti Njemacki firmi koji unistise,
trziste rada..
Nisu firme krive, to je fikcija, one ne postoje, postoje ljudi koji su stvorili firme i upravljaju sa njima. Da nema ljudi ne bi bilo ni firmi.

Imas onu pjesmu od Majkl Dzeksona, they dont care about us.

Shvacas sad.
Vrati se na onu drugu temu i procitaj tamo moje komentare.
Sve sam vam reko.

Ne kontate, nisu ovo ljudi ko ja i ti, evo imas seriju Dekster, nisu mnogi cak ni ko on.

Ja ih elitama, mocnicima zovem a ustvari su oportunisti zesci, znaci spremni sve da urade da bi postigli cilj svoj i ostvarili nesto.
Znaci boli njih briga za mnom, tobom, vama, vi ste za njih reko sam vec sta.

Ko evo likovi iz devedesetih pa do sada na ovim prostorima, cak i prije toga.

Evo da cu ti primjer, Arkan kakav je on bio lik. Prvi mi on nampao.
Johnzy

#66 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Johnzy »

Očekuje se promena migrantske rute - krenuće preko Bosne?
Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu rada Nenad Ivanišević kaže da se ne očekuje veći priliv migranata u narednom periodu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1238509

Stižu vam migranti. Ako imate smisla za biznis, može se otvoriti koji sirijski, pakistanski, marokanski restoran. Ovde je toga niklo kao pečurke posle kiše. Mada, došli su Sirijci, Pakistanci ili Marokanci koji su te restorane i otvorili. Ne sumnjam da će se mafija na balkanu uvezati oko nove šverc ture, i da će zarađivati na ovim nesrećnicima.

U svakom slučaju, stižu vam migranti. Ne prave frku, osim ako vam ne spavaju po baštama i voćnjacima, ali to radi i lokalna boranija. Malo prave veće đubre i malo viču za ženama u suknjama, ali da se izdržati.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#67 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

ma kakav biznis

toliko je praznih stanova po sarajevu...
Johnzy

#68 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Johnzy »

Black swan wrote:ma kakav biznis

toliko je praznih stanova po sarajevu...
Neće oni stanove. Samo će gledati kako da što pre se dobace do Hrvatske. Sve to izgleda kao velika migracija u prirodi. Samo što u ovoj migraciji učestvuju uglavnom vojno sposobni mladići od 18 do 30 godina, žene i deca se retko mogu videti. Vi im omogućite prelaz, i onda se Hrvatska pati sa njima dalje. Tako to ide, koliko vidim.
Truba

#69 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

treba pomoći ljudima

a ne samo pisati kako su drugi fašisti što misle kako uviđaju da je ovo sve sistemski pogrešno i podvala

kad se snađu vratit će nam tih 20-30 eura poštom
bilo je tih slučajeva po italiji
vrapcic

#70 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by vrapcic »

Connaisseur Karlin wrote:
vrapcic wrote:Bijah misljenja da su godine od mene napravile konzervativca koji, iako je i sam jeo tvrdu koru izbjeglistva nekoliko godina u jednoj od susjednih zemalja, nikako nije mogao naci simpatije prema ovim ljudima (a nije da se nisam trudila) jer ja se ne sjecam da su izbjeglice iz BiH i Hrvatske IKADA pravile probleme na granicama, tukli se sa granicarima i policijom, oni koji nisu imali srece i sredstava da iznajme stan ili ostanu kod rodbine i prijatelju su isli u kolektivne centre i bili sretni sto imaju krov nad glavom jer su pobjegli od rata i ubijanja.. a ovi nesto protestvuju biraju gdje ce, nece da ostanu u Hrvatskoj hoce iskljucivo zemlje zapada. Mislim, ni ja se ne bih bunila da su me prihvatile skandinavske zemlje, ali nisu pa opet nisam unistavala inventar, nisam se tukla prosvjedovala.

Misljenja sam da ako istinski bjezis od rata onda ti je svaka zemlja dobra i trebas biti zahvalan sto te je primila a ne na gostoprimstvo uzvracati izazivanjem nereda i problema.

Tako da na zalost i ja postah taj ustasa, cetnik. islamofob, mrzitelj jadnih ljudi itd itd itd mada niko ni ne postavi pitanje da li bih bila istog misljenja da su u pitanju krscani.. Al' iako ne pitase, evo da odgovorim, da, bila bih istog misljenja.. ali tada bih vjerovatno bila muhamedanac ili mrzitelj krscana/budista/hare krisne...

A ne dala im majka da ih docekam dobrodoslicom kojom smo mi docekani :mrgreen:
nije bilo interrneta '93 godne da siri realne infomracije i dezinforamcije raznih medija o BiH izbjeglicama ;-)

lako se danas putem foruma i interneta izivljavati na drugim ibjeglicama , smao nastavite ;-)
Ja samo dodoh svoje iskustvo i razloge sto ne mogu (ne da ne zelim) da osjecam simaptije. Zao mi je ljudi jer znam kako je to pomjeriti se iz svoje kuce i sve ostaviti, ali zivjela sam u tom kampu gdje je bilo mjesta i kasnije se vratila kuci. Broj trazitelja azila u Hrvatskoj na primejr mi sve govori o ovim i ovakvim izbjeglicama. BIlo medija ili ne, bili dezinformacija ili ne. Meni dosta.
listopad

#71 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by listopad »

Merkelova je fakticki javno pozvala milijune ljudi da se zapute prema Europi. Mnogi su izginuli i potopili se u Mediteranskom moru na tom putu u "bolji zivot". Neoliberalne politicke elite su ovdje primarno u sluzbi krupnog kapitala i njima naravno odgovara ova velika migracija koju su na kraju i sami izazvali. Uvozom ogromne jeftine snage se vrsi pritisak na domace radnistvo koje je sve vise primorano da radi za manje novca dok je istovremeno i radnih mjesta sve manje. Dok se postepeno uklanjaju socijalna dostignuca, dok se vrsi "dumping" plata i dok rastu zivotni troskovi, mainstream ljevica umjesto da se bavi kljucnim socijalnim pitanjima naseg doba, ona na radnicku klasu gleda kao na primitivne rasiste. To su mahom ekonomski dobrostojeci clanovi srednje klase kojima su "Refugees Welcome" manifestacije, identity politika, burke, marame, klozeti sa transrodne osobe ili povrijedjeni osjecaji jadnih islamskih fanatika vazniji od briga i problema jedne citave mase obespravljenih i zaboravljenih zrtava neoliberalnog kapitalizma. Zasto se sada cude sto ti ljudi u citavoj Europi glasuju za desnicare? Zato sto ih vise nitko ne zastupa, a najmanje upravo bas ta hohstaplerska desnica, no ljudi u svojoj bijedi, neznanju i konfuziji padaju na jeftine floskule o imigrantima kao krivcima za sve njihove probleme. Svaki taj desnicar iz njemackog AfD-a ili francuskog FN-a ce kao poduzetnik prije zaposliti azilanta iz Afganistanca nego domaceg radnika kojeg ubjedjuje da se bori za njegova prava. Sve se to moglo sprijeciti da se "ljevica" ne bavi gore spomenutim temama i pravima mladih, vojno sposobnih muskaraca iz Afganistana, zemalja Bliskog istoka i Magreba medju kojima je ima i mnogo (potencijalnih) terorista i kriminalaca.
vrapcic

#72 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by vrapcic »

Black swan wrote:bio sam i ja izbjeglica...pa nisam imao 1000 hrd za diplomu
a jeo sam samo zato sto su komsije i rodbina imali krave koke
i naravno caritas

kad smo se vracali rodbina je skupila para za jedan dobar mobitel
820 maraka...prelaz prko igmana 100
karta citluk kiseljak 50
taksi Dobrinja cvila 20

eto sta sam donio kad smo se vratili...iz izbjeglistva
I sigurna sam da se nisi tukao sa granicnom policijom, provaljivao granicu, unistavao inventar stana/prostora u kojem si zivio, zahtijevao da ides dalje. Ali ti si kao i ja bio prava izbjeglica koja je samo spasavala zivu glavu.
Truba

#73 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

da

zbog inflacije se ne mogu sjetiti koliko je 1000 hrd
možda 10 kuna danas

i ne mogu se sjetiti kolika je karta do kiseljaka... tojest tarčina gdje su nas "izbacili"

tri kontrole... kod mostara-jablanice, prije tunela i poslije tunela... svaka općina imala svoju "graničnu" kontrolu
animus

#74 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animus »

Sve ovo treba naseliti jer kod nas svakako vlada bijela kuga. Istocni dio drzaveje kompletan prazan pa bi nam dosli ako kec na desetku. Ni Krajina nije puno bolja tako da bi i tamo moglo stati jedno 100.000 novih gradjana. Svim postenim i radnim ljudima bi poklonio drzavljanstvo, jer jebi ga ka su mogli oni iz RSK da dobiju drzavljanstvo mogu i ovi. Jedno pola miliona bi moglo stati bez problema, taman da nas bude 4 miliona. nakon toga pozvati investitore da im otvore radna mjesta, narocito arape radi jezika. Naravno da bi uslov svima bio da sto prije nauce jezik i da se moraju prilagoditi nasoj kulturi. Ko nece noga.
Rijesili bi europski problem izbjeglica na duze vrijeme. Pokazali jos jednom humanost citavoj evropi. Ekonomski bi dosta ojacali. Demografski bi se popravili. Kad bi bilo pamei ko sto je nemamo bili bi mi u puno boljoj situaciji.
Truba

#75 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

tako je
ali prvo treba krenuti od boljeg dijela bih
Post Reply