Srbija nam uvaljuje migrante?

Alfons Kauders

#1 Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Alfons Kauders »

Dakle, radi odluke Madjarske, dio migranata koji je koristio "Balkansku rutu" i isao preko Srbije bi navodno mogao krenuti ka BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sluzba- ... /170309044

Pitanje - da li se radi o slucajnosti, ili bi nekom u Srbiji iz politickih razloga odgovaralo da se proslijede u slijepo crijevo zvano BiH? Srbija bi ih mogla sprijeciti u tome, samo sto ocito ne postoji volja (a ujedno se zna da bi se tako dodatno zakuhalo kod nas).

Nevezano za motive, kakve bi bile politicke posljedice kada bi se sutra na granici na Raci, Zvorniku ili negdje drugo pojavilo nekoliko stotina ili hiljada Arapa i Afganaca? Sta bi se desilo kada bi se zadrzali u BiH neko duze vrijeme, kada ih Hrvatska ispali s granice? Ja tu vidim masu potencijalnih problema, prije svega politicke, a onda i svake druge prirode (sigurnosne, prije svega).
dječak sa šibicama

#2 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by dječak sa šibicama »

Vrijeme je da "dole Assad zivjela revolucija" ekipa primi svoju bracu iz Sirije, ugosti ih, nahrani, napoji, pruzi im utociste, dom.
dulekrele

#3 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by dulekrele »

Odmah ih naseliti u rs :D
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dječak sa šibicama wrote:Vrijeme je da "dole Assad zivjela revolucija" ekipa primi svoju bracu iz Sirije, ugosti ih, nahrani, napoji, pruzi im utociste, dom.
Takvi su na zapadu, odnosno njihovi finansijeri, tako da BiH de fakto sa njima nema ništa. Istina trebalo bi ljude dočekati na humanitarnom osnovu, pružiti osnovnu primarnu medicinsku njegu, hranu i odjeću u tranzitu kroz BiH. Ovo je dobra prilika da RS pokaže svoje kršćanske vrijednosti kojima se vole busati da su ih branili u ratu. :oops:
_thedude

#5 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by _thedude »

cim vide kako je u bih, produzit ce dalje...
Johnzy

#6 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Johnzy »

Pošto kupili poto prodali. Svi ostali koji su migrantima na putu ka zapadu su se zagradili, logično je da će krenuti ka BiH. Nisu migranti pali iz aviona u Srbiju, nego su prošli kroz tri balkanske zemlje dok nisu stigli. Ovi naši su nesposobni da reše problem gumice na česmi, a crno ti globalni fenomen ovih migranata. Spavaju na sto metara od vlade Srbije, pa da neće komotno preći u BiH? Vaše je da ih ekspresno sprovedete do Hrvatske, pa nek' se oni dalje bakću s njima. Ili ograda. Šta vam je jeftinije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

sad je prilika da svi oni SA TOPIKA o izbjeglicama iskažu svoj altruizam i ljubav prema bratu čovjeku KONKRETNIMdjelima MIMO TIPKOVNICE i s tuđim novcima

dajte svoje vikendice ljudima, odvojite novce za kruh i hranu te odjeću

da se mi klerofašisti, ustaše, šovinisti,islamofobi, koji smo ukazivali na SISTEMSKE greške ovog projekta gdje ljudi iz MAROKA I PAKISTANA ne mogu biti izbjeglice nego su ekeonomski migranti
a da zanemarljivo mali broj ljudi dolazi iz zaista ratnih zona
Alfons Kauders

#8 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:Vrijeme je da "dole Assad zivjela revolucija" ekipa primi svoju bracu iz Sirije, ugosti ih, nahrani, napoji, pruzi im utociste, dom.
Slazem se :D :thumbup:
listopad

#9 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by listopad »

Njima BiH nikada nece biti destinacija. Nema tu dobre socijale s kojom se moze nabaviti najnoviji iPhone.
Alfons Kauders

#10 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Alfons Kauders »

Lukavi Plan wrote:
Alfons Kauders wrote:Dakle, radi odluke Madjarske, dio migranata koji je koristio "Balkansku rutu" i isao preko Srbije bi navodno mogao krenuti ka BiH.

Pitanje - da li se radi o slucajnosti, ili bi nekom u Srbiji iz politickih razloga odgovaralo da se proslijede u slijepo crijevo zvano BiH? Srbija bi ih mogla sprijeciti u tome, samo sto ocito ne postoji volja (a ujedno se zna da bi se tako dodatno zakuhalo kod nas).

Nevezano za motive, kakve bi bile politicke posljedice kada bi se sutra na granici na Raci, Zvorniku ili negdje drugo pojavilo nekoliko stotina ili hiljada Arapa i Afganaca? Sta bi se desilo kada bi se zadrzali u BiH neko duze vrijeme, kada ih Hrvatska ispali s granice? Ja tu vidim masu potencijalnih problema, prije svega politicke, a onda i svake druge prirode (sigurnosne, prije svega).
Šta je problem dolaze braća, treba braću udomit, utoplit i nahranit a bogami i para dat, eto prilike da svi oni koji vole braću pokažu svoju humanost na djelu.
Udomiti i utopliti, i nahraniti i platiti. :lol: Eh kad vide to dobrocinstvo bosanske "brace" ima da se vrate u Siriju taman i poginuli isti dan. :lol:
GeeTnT

#11 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by GeeTnT »

listopad wrote:Njima BiH nikada nece biti destinacija. Nema tu dobre socijale s kojom se moze nabaviti najnoviji iPhone.
..a, tebi je pretpostavljam vrhunac zivljenja nabaviti iPhone? Nego, slucajno znam da su mnogi od njih zivjeli zivot (i opet ce 100%) kakav ti neces moci ni za 3 zivota...
listopad

#12 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by listopad »

GeeTnT wrote:
listopad wrote:Njima BiH nikada nece biti destinacija. Nema tu dobre socijale s kojom se moze nabaviti najnoviji iPhone.
..a, tebi je pretpostavljam vrhunac zivljenja nabaviti iPhone? Nego, slucajno znam da su mnogi od njih zivjeli zivot (i opet ce 100%) kakav ti neces moci ni za 3 zivota...
Ti zivis ovdje u Austriji ili Njemackoj i vidjas sve te "izbjeglice" iz Afganistana?
GeeTnT

#13 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by GeeTnT »

listopad wrote:
GeeTnT wrote:
Ti zivis ovdje u Austriji ili Njemackoj i vidjas sve te "izbjeglice" iz Afganistana?
Care moj, postoje mnoge price kao i video zapisi njihovog zivota. Treba ponekad i procitati nesto.. i da ovde gdje se ja nalazim dosta ih je naslo novi dom.
Capsicum

#14 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Capsicum »

Pa nisu budale... Bolje im je onda bilo da ostanu u Siriji i Afganistanu. Ako je ko dovoljno glup da dodje ovamo, vjerujem da ce se vrlo brzo vratiti odakle je dosao. Nisu nas dzaba do sad zaobilazili u sirokom luku.
listopad

#15 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by listopad »

GeeTnT wrote:Care moj, postoje mnoge price kao i video zapisi njihovog zivota. Treba ponekad i procitati nesto.. i da ovde gdje se ja nalazim dosta ih je naslo novi dom.
Kada se sjetim nasih izbjeglica iz 90ih, ostale su mi urezane slike zena, djece, staraca i naravno muskaraca raznih generacija. Vecina ovih nekakvih izbjeglica koje vidjam ovdje su momci od 20 godina i medju njima ih je najmanje iz Sirije. Onda ti koji jesu iz Sirije misle da im je svaka drzava u Europi obvezna obezbijediti zivotni standard srednje klase. Sigurno medju njima ima ljudi koji su u Siriji imali taj standard i zao mi je sto su im zivoti tamo unisteni. Za to je najveci krivac Zapad, ali nisu svi na Zapadu isto krivi. Neka im Amerikanci daju kuce u suburbsima Bostona, Detroita, Chicaga i dr., jer Amerika im je domovinu gurnula u kaos. Ja samo kazem da izbjeglicki zivot izgleda drugacije i ne sjecam se da su bosanske izbjeglice svojevremeno birale u koju ce zemlju dospjeti i koliko pomoci primati, cak ni oni koji su do rata kao doktori ili inzenjeri zivjeli bolje od ogromnog dijela Nijemaca, Austrijanaca itd.
Challenger__

#16 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:Nevezano za motive, kakve bi bile politicke posljedice kada bi se sutra na granici na Raci, Zvorniku ili negdje drugo pojavilo nekoliko stotina ili hiljada Arapa i Afganaca? Sta bi se desilo kada bi se zadrzali u BiH neko duze vrijeme, kada ih Hrvatska ispali s granice? Ja tu vidim masu potencijalnih problema, prije svega politicke, a onda i svake druge prirode (sigurnosne, prije svega).
Za te potencijalne probleme zahvali politici svog favorita Obume i drugih majmuna iz njegove administracije. Ove silne izbjeglice i imigranti su legat njegove politike.
Connaisseur Karlin

#17 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Connaisseur Karlin »

Black swan wrote:sad je prilika da svi oni SA TOPIKA o izbjeglicama iskažu svoj altruizam i ljubav prema bratu čovjeku KONKRETNIMdjelima MIMO TIPKOVNICE i s tuđim novcima

dajte svoje vikendice ljudima, odvojite novce za kruh i hranu te odjeću

da se mi klerofašisti, ustaše, šovinisti,islamofobi, koji smo ukazivali na SISTEMSKE greške ovog projekta gdje ljudi iz MAROKA I PAKISTANA ne mogu biti izbjeglice nego su ekeonomski migranti
a da zanemarljivo mali broj ljudi dolazi iz zaista ratnih zona
a vi iz Caritasa ste odustali :D
Truba

#18 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

nikad

ja im govorim da su levati ali dzaba oni po svome
jer ih ionako ne voli niko

u ratu nisi mogo doći na red od nekatolika za hranu
a danas svi pljuju
drunken tiger

#19 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by drunken tiger »

Alfons Kauders wrote:Dakle, radi odluke Madjarske, dio migranata koji je koristio "Balkansku rutu" i isao preko Srbije bi navodno mogao krenuti ka BiH.

Odlična šansa za BiH da migrante dočeka onako kako su nas dočekali širom svijeta. Prilika da se pokaže kakvi smo ;)
Connaisseur Karlin

#20 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Black swan wrote:nikad

ja im govorim da su levati ali dzaba oni po svome
jer ih ionako ne voli niko

u ratu nisi mogo doći na red od nekatolika za hranu
a danas svi pljuju
Caritas je super :thumbup:

ma ne pljuju svi,malo pretjerujes :) isti je,narocito, u Njemackoj pomogao upravo nekatolicima, i nisam jos cula da ih je neko verblano pljuvao :-D
NajdraziVodjaa

#21 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by NajdraziVodjaa »

Odlicna prilika da sa komentara podrske imigrantima kada je Orban dizao zice i kada Trump dize zidove da se predje na dijela i udome se miroljubivi i lako prilagodljivi afganistanci, pakistanci itd itd.. bilo je mnogo grlatih koji su zdusno podrzavali da ih prime Njemacka, Svedska, Austrija i ostatak EU bas me zanima hoce li biti tako grlati i sirokih ruku kad na svoje bude trebalo primiti ove veoma miroljubive ljude, neduzne zene i djecu koji bjeze od rata kojih je nekim slucajem ima jedno 2-3% ostalo su mladi muskarci...
NajdraziVodjaa

#22 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by NajdraziVodjaa »

Johnzy wrote:Pošto kupili poto prodali. Svi ostali koji su migrantima na putu ka zapadu su se zagradili, logično je da će krenuti ka BiH. Nisu migranti pali iz aviona u Srbiju, nego su prošli kroz tri balkanske zemlje dok nisu stigli. Ovi naši su nesposobni da reše problem gumice na česmi, a crno ti globalni fenomen ovih migranata. Spavaju na sto metara od vlade Srbije, pa da neće komotno preći u BiH? Vaše je da ih ekspresno sprovedete do Hrvatske, pa nek' se oni dalje bakću s njima. Ili ograda. Šta vam je jeftinije.
A sto ti vasi nisu jednostavno uradili isto sto i Orban, veoma efikasno i jednostavno rijeesnje koje bi rijesilo problem u tren oko kao sto je rijesilo u Mađarskoj? Da su to uradie Srbija i Makedonija balkanska ruta ne bi ni postojala, pa nije valjda da ste u tolikoj banani da ne mozete stotinjak kilometara zicane ograde na granicu postaviti?
animals

#23 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by animals »

Primiti jedno pola miliona, toliko ih dobrote ceka u Federaciji..
da vidimo taj merhametluk na djelu..
Truba

#24 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

Post by Truba »

acta non verba
hic rodus hic salta :D
Connaisseur Karlin

#25 Re: Srbija nam uvaljuje migrante?

ovo je kategorija glupa pitanja :D

politicke posljedice :-) :roll:

izbjeglice ce u tvojoj masti uzrokovati rat na Balkanu :-)
Post Reply