Srbija,Kosovo i BIH.......Posljednji tango na Balkanu...

Helem

Post by Helem »

Citam ponekad Petra Lukovica,odlicnog.
pesak

Post by pesak »

jedini koji razumeju stanje u Srbiji i kuda treba da se ide su pojedinci kao Petar Lukovic, Natasa Kandic...Latinka Perovic..nvo sektor i liberalno demokratska partija Cedomira Jovanovica ..tu su i Zarko Korac sa socijal-demokratskom partijom i gradjanski savez srbije i pokret 5.oktobar.ostalo je plac majke bozije. katastrofa...ovi sto sam ti ih navela i partije koje sam navela su zestoko omrznuti u Srbiji i nema ih skoro uopste na medijima koje skoro sve drze kostunica, ili kohabitant boris tadic ... :x sve posle ubistva Zorana Djindjica je stalo...svaka reforma, svaka slobodna i demokratska misao...od pisanih novina slobodni su Republika i Danas. Od elektronskih medija NISTA. Da bih se informisala, slusam strane radio stanice i kablovsku tv. Gore je nego u doba Milosevica, jer je onda bar postojao jedan nas radio i to je bio b92.sad ni njega nema. eto, mislim da ne preterujem. :(
Nasa buducnost su stranke koje sam navela... ukoliko prezive...LDP.Jedini koje uvazavaju na Kosovu su ljudi koje sam pomenula.to su jedini ljudi koji imaju sta da kazu u Srbiji a ne da trucaju o mitovima i legendama i primitivnom klrikalizmu. Srbija je postala pravoslavni Iran......evo ti link,pa sam vidi...www.cedajovanovic.com
Helem

Post by Helem »

kod nas je u Bosni obratno, na osnovo ovog tvog posta,i sudeci po osobama koje si navela,mi nemamo ni takve ljude ni takvu opoziciju, u nas u Bosni je takodje kolektivno antimuslimansko ludilo slicno vasem antipravoslavnom,gdje ni osnova ni rezultati istog ludila nisu jedanki, ali eto za konjski nokat je,ipak razlicito.
Vremenom ce se sve strasti smiriti,analogno i samom pocetku rata,bez obzira na sva desavanja,nista se nije promijenilo u svijesti ljudi,nisu nadosli ni oni koji su svijest izmijenili a oni koji je nisu mijenjali,nisu nista ni uradili,ostali su na onom prijasnjem,najgorem, pa u Bosni nema promjena, velik broj ubijenih i umrlih ljudi,osakacenih,potrosene ogromne pare,zemlja podijeljena, vlast odrzava isti narod godinama i nece se promijeniti, za to je potreban proces koji traje i koji ce uzeti jos zrtva i vec ih svakodnevno uzima...
Osim nekoiko izmjena na geografskoj karti,gdje su sve nase drzavice dobile rijesene statuse,Bosna je jos u pitanju,nije rijeseno koji je sistem privredjivaanja i vlasnistva nad kapitalom,radom i sredstvima rada te nacinom proizvodnje te uredjenju drustva,koji je vid izabran,nadam se da ce onda,ako ikada to bude, biti stavljeno da je valjda,republika, ostaje Srbija,da li ce se rijesiti zajedno sa Kosovom,sto mislim da hoce,nece se trpiti nikakve izmjene i nece se dopustiti da se Kosovo spoji s Albanijom, posto bi to bio totalni poremecaj na onome sto se do sada nista nije ni promijenilo.
Davanjem statusa Kosovu,sva moguca prava bez otcjepljenja,rijesava se pitanje jebene srpke u Bosni, vjerujem da ni Srbima u Bosni nije do otcjepljenja,cak isto vise prizeljkuju Muslimani od Srba ali te hormonalne poremecaje ce srediti ekonomska kriza, istina je,iako se neko kao sali,da se u Bosni gladuje i da se jedva prezivljava, sto Bosanci nece da priznaju,to je nama u krvi,sakrij svoje pa makar krepo.
Bori se za laz jer te laz odrzava ili barem tjesi.

Ovo sa mojim razmisljanjima,dakle ni vizija ni prijedlog ni politicko rjesenje, jednostavno analogija dosadasnjih rezultata,gdje nisu vrsene promjene granica,jeste prebacivana i gubljena politicka moc,sistem je pukao,ubacen je novac na nepostojece ekonomski opravdano trziste, angazovana silna armada stranaca stranci se bore za svaku stopu planete pa tako mislim da je i srpska borba za Kosovo i kosovska protiv Srba,uzaludna stvar,i za jedne i za druge, normalno da ce biti velikih promjena u Srbiji ali malih za Evropu i za covjecanstvo, ustvari nista.

Zao mi je ljudi koje svoje vrijeme i najbolje godine zivota trose uzalud,kako na Kosovu tako i u Srbiji.
pesak

Post by pesak »

Slusala sam Adema Demacija koji je rekao da Albanci mogu sa Crnom Gorom da prave nekakvu zajednicu...sa Srbijom nema sanse. Ne samo sto verujem tom coveku i njegovoj proceni, vec vidim i sama da je zajednica sa Albancima za sad nemoguca .Albanci su prakticno pod srpskom vlascu vec skoro 100 godina...dosta je. Verujem da nam je evropska buducnost svima,bar se nadam...u tom smislu je besmisleno cepanje po drzavicama ,ali u nasem ,posebnom slucaju, neophodno je .
Volela bih da se Srbi kao nacija suoce sa zlocinima koji su napravljeni u srpsko ime ...ne verujem u postojanje kolektivne krivice...ali je ja osecam iako sam uvek bila protiv rata i nacionalistickih poduhvata velike srbije...mislim da je vazno ,strasno vazno da se Srbi prvi put u svojoj istoriji suoce sa genocidom i sa svim strahovitim zlocinima koji su pravljeni u njihovo ime. Bez toga, cini mi se, Srbi i ne postoje ili nece vise postojati.
Helem

Post by Helem »

I ja mislim da Srbi moraju priznati zlocin, nista drugo. To bi bila veoma,veoma bitna stvar,mozda najveca stvar u svemu ovome. Tek onda bi se dalo razgovarati a ne ovako ujeo vuk magarca,kao da nista nije bilo.
Ja sam zato da Srbi potpisu cak i kolektivnu krivicu,da se dignu, s tim cinom iznad sebe, to bi puno znacilo za sve Muslimane i Bosnjake.
Ako ostane ovako kako je,nasa agonija ce trajati jos 100 godina.
Ima veoma jak razlog da Srbi pristanu na kolektivnu krivicu, time bi se mnoga politicka,sadasnja rjesenja,potpuno srusila a Srbi moralno i ekonomski stali na noge, s time bi ustvari rat bio okoncan,rat koji traje,evo vec i vise od decenije poslije,psiholoski rat.
Za priznanje krivnje ne treba toga puno,samo politicka,srpska volja.

A sto to nece Srbi,znas li?
pesak

Post by pesak »

Potpuno si u pravu. Da, nista bez suocavanja sa zlocinima ...Srbi su kao Nemci posle drugog svetskog rata. Nisam sigurna da su u stanju da priznaju krivicu. Ne znam sta da kazem. Ja, licno, mnogo bih se bolje osecala da se prizna krivica za strasne zlocine, da se prizna krivica za pogresnu stravicnu i zlocinacku politiku koja se vodi od 1990...kad bi se to uradilo, greske vise ne bi bile moguce ili bi bar manje bile moguce...da se to uradilo ,na vlast ne bi mogao da dodje Kostunica,drugi Milosevic, i ne bi bila najpopularnija stranka u Srbiji srpska radikalna stranka. :shock:
Srbija je uzasno daleko od civilizacije. U Srbiji se izjednacavaju anti-fasisti i fasisti- partizani i cetnici. Slazem se sa tobom u svakoj recenici.
Prvo i osnovno je priznavanje zlocina. Bez toga nema napred. Sve "napred" je cisto foliranje. Boris Tadic je imao predizborni slogan "Samo napred, nema nazad". Kako ta recenica zveci prazninom i lazju .
Evo poslednje sokantne vesti..poslednjeg poteza KOstunice...pritom, Kostunica je prekrsio zakon ,po kome Boris Tadic treba da komanduje tom jedinicom,kao predsednik Srbije...

Antiteroristički bataljon pod komandom premijera

Pančevo - Protivteroristički bataljon buduće specijalne brigade biće pod komandom premijera Srbije, najavio je ministar odbrane Srbije Zoran Stanković juče posle obilaska 72. specijalne brigade. Premijer će odobravati upotrebu protivterorističkog bataljona Specijalne brigade koja će biti formirana 29. septembra od 72. specijalne i 63. padobranske brigade, delova protivterorističkog odreda Kobre i dela pripadnika 82. pomorskog centra, precizirao je Stanković. To je, smatra ministar, još jedan dokaz da je Vojska pod kontrolom civilnih struktura.

SVETKO KOVAČ: Dobra saradnja s BIA

Načelnik Vojnobezbednosne agencije Svetko Kovač nije želeo da odgovara na pitanja novinara o delatnostima ove agencije u okviru Akcionog plana za saradnju s Haškim tribunalom, niti o saradnji službe na čijem je čelu s Bezbednosno-informativnom agencijom.
- Saradnja sa BIA je dobra, na uzlaznoj putanji i bolja je nego pre - kratko je rekao Kovač. Ministar odbrane je na opasku novinara da bi bilo dobro da Kovač nešto kaže jer ga ne viđaju često, odgovorio da načelnika VBA novinari imaju prilike češće da sretnu nego bilo koga iz civilnih bezbednosnih struktura.

- Ne želimo da postoji pravni vakuum u radu Vojske. Moramo da radimo i izvršavamo zadatke koje od nas očekuju država i građani - rekao je Stanković, dodajući da takvo rešenje predviđa i Vojna doktrina, dokument koji je potpisao predsednik Srbije Boris Tadić, inače vrhovni komandant oružanih snaga u ratu.
Dejan Milenković, pravnik Jukoma, kaže za Danas da najava premijerskog komandovanja protivterorističkim bataljonom nema pravno utemeljenje i da nije čuo za slučaj da negde u svetu premijer pod svojom komandom ima protivterorističku jedinicu.- Za tako nešto potrebno je ustavno definisanje i zakonsko regulisanje ovlašćenja - kaže Milenković.On podseća da iz tog razloga u nekim zemljama postoje ministarstva za vanredne situacije koja imaju ovlašćenja da u određenim situacijama angažuju takve jedinice. R. Femić
hobit

Post by hobit »

Helem
..u nas u Bosni je takodje kolektivno antimuslimansko ludilo ..
samo me zanima o kakvom ti antimuslimanskom ludilu pricas!?
Helem

Post by Helem »

et to,bas to.
Predji na drugu temu pa cu ti uturviniti sta je to antimuslimansko bosansko ludilo.
pesak

Post by pesak »

Helem, koju temu ? I meni nije jasno o kakvom anti-muslimanstvu pricas. :?
Helem

Post by Helem »

Ma nije to za tebe tema Pesak, to bi trebalo kasnije otvoriti ali to je vec posebna prica, nebitna za ovu o kojoj pricamo.
hobit

Post by hobit »

uturviniti ????
jasa_mo_72

#37 Na SPAVANJU

Post by jasa_mo_72 »

Slazem se 100% sa temom\uvodom. Da dodam na koji nacin se mozemo odrzati da nas Vukovi ovaj put sigurno ne pojedu!!!!

1) Ne smiju nas vise uhvatiti na spavanju!
2) 92 se ne smije ponoviti
3) Kupujte samo nase proizvode. --ekonomski opravdana jer jaca nasu drzavu -- prvo pojedinca\kolektiv - daljnja ulaganja
4) Istrajati da se ostane sa Mirnesom ili Silajdzicem
5) SDA je odradila posao kad je trebalo - jos samo da nam nisu dijelili tespihe 90-92 ali gotovo je sad!
Helem

Post by Helem »

"Ne mozes mu nikako UTURVINITI u glavu", pricala je moja rahmetli nana tako..
Stara bosanska rijec,vjerovatno nastala od izraza, STAVITI ili TURITI, ulicni zargon UCERATI,sh modifikacijski izraz UTJERATI,asocijativno,znacenjski pojasniti,razloziti,reci...

U stvari,sustini,razumije se, bez ikakve rijeci.
Herc

#39 Re: Na SPAVANJU

Post by Herc »

jasa_mo_72 wrote:Slazem se 100% sa temom\uvodom. Da dodam na koji nacin se mozemo odrzati da nas Vukovi ovaj put sigurno ne pojedu!!!!

3) Kupujte samo nase proizvode. --ekonomski opravdana jer jaca nasu drzavu -- prvo pojedinca\kolektiv - daljnja ulaganja
5) SDA je odradila posao kad je trebalo - jos samo da nam nisu dijelili tespihe 90-92 ali gotovo je sad!
Ovo pod 4 mi se nikako ne svida.Ne daj mi boze da ta dvojica vladaju drzavom.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Helem, de malo skrati tvoje postove. Dobri su ali haveru nemam ja vremena citati romane. :D
Helem

Post by Helem »

Vase rijeci, meni zapovjed,milostivi gospodaru.
Kratko.
Jasno.
Bezglasno.
pesak

#42 Re: Na SPAVANJU

Post by pesak »

jasa_mo_72 wrote:Slazem se 100% sa temom\uvodom. Da dodam na koji nacin se mozemo odrzati da nas Vukovi ovaj put sigurno ne pojedu!!!!

ovo pod 3 ti je bezveze. najvaznija od svega je potpuna sloboda protoka kapitala,proizvoda...iz te slobode samo u pocetku je malo frkovito za domaca preduzeca, posle je super ,jer je konkurencija...svi se trude da budu bolji ,pa je samim tim i svima bolje.a firme koje lose rade ,prosto propadaju, jer tako i treba da bude. sta sa ljudima koji su tamo zaposleni? treba im dobar socijalni program i to je to. veruj mi, kod nas su pokusali sa tim -kupujmo domace i ispalili se veoma brzo.
pesak

Post by pesak »

helem, samo ti pisi.volim da citam tvoje postove.pametan si covek.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

patriotski blok
Post Reply