a koja politicka stranka u srbiji predstavlja ideolosku ljevicu?bole1st wrote:Kradja glasova pogadja podjednako ljevicu i desnicu.ze kalanga wrote:Nije mi jasan ovaj današnji protest nikako. Levica i desnica na istom skupu, lgbt i ultranacionalisti...
Srbija izbori 2016
-
155_mm
#276 Re: Srbija izbori 2016
- Opetja033
#277 Re: Srbija izbori 2016
Mogu li se igdje vidjeti rezultati izbora po opcinama?
- klavirdžija
#278 Re: Srbija izbori 2016
Interesantno je kako ove promjene izgledaju iz nekakve evropske perspektive... Jedan Vučić koji je onomad podržavao klanje Bošnjaka je danas "proevropski orijentisan" i ove izbore evropski mediji predstavljaju prevashodno iz perspektive reformi koje će Vučić provesti s ciljem ulaska Srbije u EU.
U međuvremenu, Aljin mali šaner se sasvim opravdano i jasno vidi kao još jedna od mnogobrojnih kočnica ulaska BiH u istu tu EU, čije je mezimče sve donedavno bila. Bravo SDbAlije, uspjeli ste u nemogućem!
U međuvremenu, Aljin mali šaner se sasvim opravdano i jasno vidi kao još jedna od mnogobrojnih kočnica ulaska BiH u istu tu EU, čije je mezimče sve donedavno bila. Bravo SDbAlije, uspjeli ste u nemogućem!
- klavirdžija
#279 Re: Srbija izbori 2016
Pa onda neko kaže da Bošnjaci zaslužuju bolje, ali sve nekakve zaveeere protiv njih...155_mm wrote:najvazniji poslanik srbijanskog parlamenta mr. mufty vec krenuo na posao. oce da otvara neka poglavlja sa EU.![]()
-
bole1st
#280 Re: Srbija izbori 2016
Ideologija nije bila glavna stvar.155_mm wrote:a koja politicka stranka u srbiji predstavlja ideolosku ljevicu?bole1st wrote:Kradja glasova pogadja podjednako ljevicu i desnicu.ze kalanga wrote:Nije mi jasan ovaj današnji protest nikako. Levica i desnica na istom skupu, lgbt i ultranacionalisti...
Ali ako vec pitas, ideoloski su svi do jednog cisti ljevicari.
U Srbiji imas sve vrste ljevicara:
- ljevicare nacionaliste (tj. nacional socijalisti kao sto su SNS, SPS, SRS, DSS/Dveri),
- ljevicare globaliste (LDP, SDS, "Levica Srbije")
- neopredjeljene ljevicare (pola nacionalisti, pola globalisti, tzv centar), kao sto su DJB i DS.
-
155_mm
#281 Re: Srbija izbori 2016
sve vrste! ma idi bre begaj!bole1st wrote: Ideologija nije bila glavna stvar.
Ali ako vec pitas, ideoloski su svi do jednog cisti ljevicari.
U Srbiji imas sve vrste ljevicara:
- ljevicare nacionaliste (tj. nacional socijalisti kao sto su SNS, SPS, SRS, DSS/Dveri),
- ljevicare globaliste (LDP, SDS, "Levica Srbije")
- neopredjeljene ljevicare (pola nacionalisti, pola globalisti, tzv centar), kao sto su DJB i DS.
najbolji su ti ovi nacional socijalisti. nisam znao adolf hitler toliko omiljen u politickim krugovima.
nego koliko je njih clan one socijaltemokratske internacionale? mislim, mogu i ja da tvrdim da sam barak obama ali ako nece da me puste u bjelu kucu sta da radim.
-
155_mm
#282 Re: Srbija izbori 2016
prije bi se reklo na osnovu brojnih snimaka rasprava na youtube da srbijanska skupstina ne zasluzuje bolje.klavirdžija wrote:Pa onda neko kaže da Bošnjaci zaslužuju bolje, ali sve nekakve zaveeere protiv njih...155_mm wrote:najvazniji poslanik srbijanskog parlamenta mr. mufty vec krenuo na posao. oce da otvara neka poglavlja sa EU.![]()
- CSKA
#283 Re: Srbija izbori 2016
Živković: Vučić ima zadatak da promeni Ustav... Neće moći
Beograd -- Lider Nove stranke Zoran Živković kaže da premijer Aleksandar Vučić u novom sazivu parlamenta neće imati dvotrećinsku većinu za promenu Ustava Srbije.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1126386
Dugo se vec pricao o novom ustavu na kojem treba Kosovo da se izbaci iz Srbije.
Zato je i buka oko sto vise poslanickih mandata,trebaju dvije trecine u skupstini za to.
Beograd -- Lider Nove stranke Zoran Živković kaže da premijer Aleksandar Vučić u novom sazivu parlamenta neće imati dvotrećinsku većinu za promenu Ustava Srbije.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1126386
Dugo se vec pricao o novom ustavu na kojem treba Kosovo da se izbaci iz Srbije.
Zato je i buka oko sto vise poslanickih mandata,trebaju dvije trecine u skupstini za to.
- Opetja033
#284 Re: Srbija izbori 2016
Da ponovim pitanje.Opetja033 wrote:Mogu li se igdje vidjeti rezultati izbora po opcinama?
Nije valjda nas CIK svjetlosnim godinama ispred ovih u Srbiji.
-
radostan dan
#285 Re: Srbija izbori 2016
Ja kazem da, al Merkelova ni da cuje, kaE - VuCka, moj dobar drugar...mLogo dobra covek, demokratišen und vizione, oce u EU, al malo kulac...dobra VuCka, dobra.pici wrote:radostan dan wrote:Ha, četnik...
E jes dugo trajo, dvije stranice...
Hoš da kaješ da Ćetalji ne vladaju Srbijom