Srbi upozoravaju na velikosrbe, kaze srbijanski HHO

Post Reply
StLouis

#1 Srbi upozoravaju na velikosrbe, kaze srbijanski HHO

Post by StLouis »

Image

http://www.net.hr/vijesti/page/2007/07/03/0518006.html

Srbi upozoravaju na velikosrbe

Srbija se još uvijek nije odrekla ideja o pripajanju dijela BiH, a velikosrpska ideja i dalje ugrožava formiranje jedinstvene države Bosne i Hercegovine, kaže srbijanski HHO.

"Srbija nije odustala od projekta koji je zacrtao Milošević", istaknula je predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko tijekom skupa o BiH i srpskom nacionalnom projektu.

Ona je mišljenja "da je politika Beograda i dalje usmerena ka Republici Srpskoj, kao i da su i dalje na snazi ideje o eventualnom njenom pripajanju Srbiji, odnosno stvaranju takozvane velike Srbije".

Biserko je na skupu Bosna i Hercegovina: dio srpskog nacionalnog projekta rekla kako se vlada u Beogradu s premijerom Vojislavom Koštunicom nada da će doći do promjene u konstelaciji snaga u svijetu te se oslanja na podršku Rusije što se vidi kada je riječ o statusu Kosova.

"Povezivanje pitanja statusa Kosova s pitanjem Republike Srpske je strateška priča Beograda, problem jer se oni koji to zagovaraju ponašaju kao da nisu svjesni nove realnosti", upozorila je ona.

Na skupu je rečeno i da BiH ni poslije 12 godina ne funkcinira kao jedinstvena država, da nije došlo do integracije, kao i da će se to postići tek kada dođe do relativizacije položaja RS unutar federacije BiH.

Net.hr
03.07.2007.

:-)
jedna kratka vijest
Fair Life

#2 Re: Srbi upozoravaju na velikosrbe, kaze srbijanski HHO

Post by Fair Life »

StLouis wrote:Image

...
Nema namaaaaaa naseg kralja Pereeeeeeeeeee...

:lol:
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

SAD ZNAM OD ČEGA PRAVE ONE DEBELE ČARAPE. ZATO PUŠTAJU ONE BRADE TO TI JE SIVA ILI SJEDA EKONOMIJA.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:08, edited 1 time in total.
jugoistocnjak

#5 Re: Srbi upozoravaju na velikosrbe, kaze srbijanski HHO

Post by jugoistocnjak »

Fair Life wrote:

...

Zima '96/97, a ja ispred zgrade opstine u jednom gradu u istocnom dijelu RS-a. Izlazim iz bijelog dzipa sa stranim tablicama i u drustvu jedne Amerikanke. Ovakav jedan lik se cim me vidio uputi pravo meni. Kaze: " Mozete li vi meni ista pomoci? Ja sam u II svjetskom ratu izgubio ruku u cetnicima, ali ovi sadasnji cetnici mi to nista ne priznaju. Oni ovim sadasnjim cetnicima dali penzije i invalidnine, a ja nista nisam dobio i ne mogu nista da izganjam. Mozete li vi meni pomoci?!"
E, kontam ja sam bio mozda jedini balija u krugu od 30 km i on nas'o mene da mu uvezuje boracki staz u cetnicima!
Ali sta cu mor'o sam sve prevesti sta je ovaj pric'o.
klixober

Post by klixober »

Sta je HHO?
Ako je to helsinski odbor,onda ne moze biti HHO.To je skracenica za hrvatski helsinski odbor.Ne moze biti HHO u Srbiji :)
lady midnight

#7 Re: Srbi upozoravaju na velikosrbe, kaze srbijanski HHO

Post by lady midnight »

jugoistocnjak wrote:
Fair Life wrote:

...

Zima '96/97, a ja ispred zgrade opstine u jednom gradu u istocnom dijelu RS-a. Izlazim iz bijelog dzipa sa stranim tablicama i u drustvu jedne Amerikanke. Ovakav jedan lik se cim me vidio uputi pravo meni. Kaze: " Mozete li vi meni ista pomoci? Ja sam u II svjetskom ratu izgubio ruku u cetnicima, ali ovi sadasnji cetnici mi to nista ne priznaju. Oni ovim sadasnjim cetnicima dali penzije i invalidnine, a ja nista nisam dobio i ne mogu nista da izganjam. Mozete li vi meni pomoci?!"
E, kontam ja sam bio mozda jedini balija u krugu od 30 km i on nas'o mene da mu uvezuje boracki staz u cetnicima!
Ali sta cu mor'o sam sve prevesti sta je ovaj pric'o.
:lol: :lol: :lol:
mozhda je mislio da ce mu dati orden, kako su ameri krenuli :D:D

doshla ja jednom u sudski arhiv da trazhim neke dokumente iz 1930ih za rad, i kazhe meni ona ljubazna dama "teshko cesh to naci... sad smo trenutno zaokupljeni pretragom arhive za drugim stvarima, masa ljudi iz hrvatske i srbije trazhe potvrde da su bili osudjivani kao ustashe i chetnici, treba im za penzije" :shock: :shock: :shock:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Post Reply