Srbi - oprezno na popisu

Locked

Ovakvi pozivi od bilo kojih tipova ljudi imaju za rezultat

Manje ljudi koji će se izjasniti kao srbi
26
36%
Više ljudi koji će se izjasniti kao srbi
46
64%

Total votes: 72

HM 2011

#1 Srbi - oprezno na popisu

Post by HM 2011 »

Mene interesuje sljedeće - znajući šta se sve dešavalo, znajući činjenice, uzimajući u obzir sve događaje a čak i ono što nam se sada dešava, ja da sam srbin, a nisam,

namjerno bih mu se izjasnio kao Bosanac.....

eto baš u inat....

MILORAD DODIK, PREDSJEDNIK RS
Srbi, oprezno na popisu
Entitetski predsjednik Milorad Dodik pozvao je sve Srbe da se dobro pripreme za popius stanovništva i da se izjasne kao Srbi, a ne kao Bosanci, a dodao je i da poštuje da se Hrvati i Bošnjaci i izjasne kako se osjećaju

Republika Srpska je odlučna da, prilikom donošenja odluke o pridruživanju Bosne i Hercegovine NATO-u, provede referendum u tom bh. entitetu i da o tome odluči narod, ponovio je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik.
O tome su, kaže, upoznati i predstavnici NATO-a, generalni sekretar Anders Fogh Rasmussen tokom nedavne posjete Sarajevu, a taj stav prenio je i ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

-Ne možemo da podržimo bilo kakve političke odluke koje bi se zasnivale na uskom krugu ljudi, nego se traži da se o ulasku u NATO izjasni narod, što je praksa i u drugim zemljama - kazao je Dodik na današnjoj pres-konferenciji u Banjoj Luci govoreći o posjeti Rusiji i razgovorima koje je imao s predstavnicima Gasproma pri čemu je, kaže, potvrđena izgradnje kraka gasovoda Južni tok kroz RS.

Prijedlog ugovora

Najavio je da bi uskoro trebalo da bude sačinjen prijedlog ugovora između Ruske Federacije i RS-a, čime će biti stvoreni formalni uvjeti za formiranje zajedničke kompanije između Gasproma i Gas resa iz RS-a, a Dodik tvrdi da će se, „razmotriti mogućnost da se u kasnijem periodu obrate Rusiji o pitanju određenih projekata koji bi pomogli stabilizaciju ekonomsko-socijalne situacije u RS".

Kada je u pitanju odluka „Sejdić-Finci", ponovio je da je pozicija RS-a poznata i da treba da se provede samo ono što je navedeno u odluci, te je dodao da je sistem koordinacije u BiH važan jer je veliki dio nadležnosti na entitetima kada je u pitanju evropski put BiH.

Komentirajući probleme oko popisa stanovništva u BiH, Dodik je rekao da je i ranije tražio da se markira međuentitetska linija razgraničenja, a da su ga tada optužili da se bavi secesijom.

On je optužio političke faktore u FBiH da „ne žele popis stanovništva", a koji ne može da se obavi bez markirane linije razgraničenja, ali da se ni NATO u BiH nije angažirao u vezi s tim pitanjem iako je on to tražio.

Zanimljiv tip

Pozvao je „sve Srbe da se dobro pripreme i da se izjasne kao Srbi, a ne kao Bosanci", a dodao je i da poštuje da se Hrvati i Bošnjaci i izjasne kako se osjećaju.

Odgovarajući na pitanje o sastanku s delegacijom članova ruske Dume, koju je predvodio predsjednik Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski, Dodik ga je nazvao „zanimljivim tipom".

- Partija Žirinovskog ima 23 posto u parlamentu, veoma je utjecajan i za RS je veoma važno da svi faktori u Rusiji, SAD-u i EU budu upoznati o situaciji u RS-u i u tom kontekstu sam mu predočio tu situaciju. Mogu reći da poznaje sve detalje o ne samo trenutnoj, već i situaciji iz prošlosti i godila mi je podrška koju je davao RS-u i srpskom narodu - zaključio je entitetski predsjednik.

Dodik je danas također oštro optužio i opoziciju u RS-u da „samo neosnovano napada", a da „nude propale koncepte" te da se „pokušavaju ponuditi narodu kao kukavičije jaje".
raoul duke

#2 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by raoul duke »

Klasicna podjela BiH na 3 dijela, koja se zagovara jos od prije rata.

Jedini spas za ovu zemlju je izjasnjavanje kao bilo sta drugo osim Hrvat, Srbin, Bosnjak
Sezam

#3 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Sezam »

Smijesno je i pomisliti da ce se ijedan Srbin izjasniti kao Bosanac :-)
raoul duke

#4 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by raoul duke »

Sezam wrote:Smijesno je i pomisliti da ce se ijedan Srbin izjasniti kao Bosanac :-)

Eno ima hit video na youtubu, zar nisi gledao ? :D

Polako ljudi shvataju
Sezam

#5 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Sezam »

raoul duke wrote:
Sezam wrote:Smijesno je i pomisliti da ce se ijedan Srbin izjasniti kao Bosanac :-)

Polako ljudi shvataju
Nisam gledao, daj link.
argyle

#6 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by argyle »

Image
Image
blue033

#7 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by blue033 »

Evo ti link.
http://www.youtube.com/watch?v=mj2eI9VT ... r_embedded

Ali me nervira to razmišljanje da će se neki Srbin, Hrvat ili Srbin izjasniti kao Bosanac, neće nijedan 100%. Bosanac će se izjasniti kao Bosanac.
Jedinstvo_Manchester

#8 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Jedinstvo_Manchester »

blue033 wrote:
Ovaj je Srbin koliko sam ja Bošnjak, mi Srbi to vidimo ne znam kako al vidimo. Drugo ja još nisam sreo ni jednog svog sunarodnika da iznosi da je Pravoslavac i ma kako vi mislili Srbima je vjera bitna al nije koliko to drugi misle pa da bi stavio to da je Pravoslavac ispred toga da je Srbin tako da ovaj šaner ne može nikoga da prevari.
OpusDei

#9 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by OpusDei »

Sama cinjenica da je video o jednom pravoslavcu koji kaze da je Bosanac postao hit u Federaciji dovoljno govori o tome koliko ce se Srba izjasniti kao Bosanci.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by PipiDugaDevetka »

HM 2011 wrote:Mene interesuje sljedeće - znajući šta se sve dešavalo, znajući činjenice, uzimajući u obzir sve događaje a čak i ono što nam se sada dešava, ja da sam srbin, a nisam,

namjerno bih mu se izjasnio kao Bosanac.....

eto baš u inat....

MILORAD DODIK, PREDSJEDNIK RS
Srbi, oprezno na popisu
Entitetski predsjednik Milorad Dodik pozvao je sve Srbe da se dobro pripreme za popius stanovništva i da se izjasne kao Srbi, a ne kao Bosanci, a dodao je i da poštuje da se Hrvati i Bošnjaci i izjasne kako se osjećaju

Republika Srpska je odlučna da, prilikom donošenja odluke o pridruživanju Bosne i Hercegovine NATO-u, provede referendum u tom bh. entitetu i da o tome odluči narod, ponovio je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik.
O tome su, kaže, upoznati i predstavnici NATO-a, generalni sekretar Anders Fogh Rasmussen tokom nedavne posjete Sarajevu, a taj stav prenio je i ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

-Ne možemo da podržimo bilo kakve političke odluke koje bi se zasnivale na uskom krugu ljudi, nego se traži da se o ulasku u NATO izjasni narod, što je praksa i u drugim zemljama - kazao je Dodik na današnjoj pres-konferenciji u Banjoj Luci govoreći o posjeti Rusiji i razgovorima koje je imao s predstavnicima Gasproma pri čemu je, kaže, potvrđena izgradnje kraka gasovoda Južni tok kroz RS.

Prijedlog ugovora

Najavio je da bi uskoro trebalo da bude sačinjen prijedlog ugovora između Ruske Federacije i RS-a, čime će biti stvoreni formalni uvjeti za formiranje zajedničke kompanije između Gasproma i Gas resa iz RS-a, a Dodik tvrdi da će se, „razmotriti mogućnost da se u kasnijem periodu obrate Rusiji o pitanju određenih projekata koji bi pomogli stabilizaciju ekonomsko-socijalne situacije u RS".

Kada je u pitanju odluka „Sejdić-Finci", ponovio je da je pozicija RS-a poznata i da treba da se provede samo ono što je navedeno u odluci, te je dodao da je sistem koordinacije u BiH važan jer je veliki dio nadležnosti na entitetima kada je u pitanju evropski put BiH.

Komentirajući probleme oko popisa stanovništva u BiH, Dodik je rekao da je i ranije tražio da se markira međuentitetska linija razgraničenja, a da su ga tada optužili da se bavi secesijom.

On je optužio političke faktore u FBiH da „ne žele popis stanovništva", a koji ne može da se obavi bez markirane linije razgraničenja, ali da se ni NATO u BiH nije angažirao u vezi s tim pitanjem iako je on to tražio.

Zanimljiv tip

Pozvao je „sve Srbe da se dobro pripreme i da se izjasne kao Srbi, a ne kao Bosanci", a dodao je i da poštuje da se Hrvati i Bošnjaci i izjasne kako se osjećaju.

Odgovarajući na pitanje o sastanku s delegacijom članova ruske Dume, koju je predvodio predsjednik Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski, Dodik ga je nazvao „zanimljivim tipom".

- Partija Žirinovskog ima 23 posto u parlamentu, veoma je utjecajan i za RS je veoma važno da svi faktori u Rusiji, SAD-u i EU budu upoznati o situaciji u RS-u i u tom kontekstu sam mu predočio tu situaciju. Mogu reći da poznaje sve detalje o ne samo trenutnoj, već i situaciji iz prošlosti i godila mi je podrška koju je davao RS-u i srpskom narodu - zaključio je entitetski predsjednik.

Dodik je danas također oštro optužio i opoziciju u RS-u da „samo neosnovano napada", a da „nude propale koncepte" te da se „pokušavaju ponuditi narodu kao kukavičije jaje".
Ja sam mislio kada se o ovakvim stvarima odlučuje referendumom, onda glasa CIJELA Be i Ha? Ne prima NATO entitet u svoje članstvo!
res publica

#11 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by res publica »

Ja mislim da će se barem 50% Srba izjasniti kao Bosanci. Zato bi i Bošnjaci u što većem broju trebalo da se izjasne tako, i dobićemo jedinstvo na prostoru BiH. :D
CSKA

#12 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by CSKA »

Jedinstvo_Manchester wrote:
blue033 wrote:
Ovaj je Srbin koliko sam ja Bošnjak, mi Srbi to vidimo ne znam kako al vidimo. Drugo ja još nisam sreo ni jednog svog sunarodnika da iznosi da je Pravoslavac i ma kako vi mislili Srbima je vjera bitna al nije koliko to drugi misle pa da bi stavio to da je Pravoslavac ispred toga da je Srbin tako da ovaj šaner ne može nikoga da prevari.
To je oduvijek bilo....Srbima je nacija bila ispred vjere,dok je kod Bosnjaka bilo obrnuto.
Znam masu ljudi koji su u Srbiji stavljali pod vjera;zvezdaska.

A kao drugo,jeste da nije toliko bitno,ali malo izgleda konfuzno da lik bude pripadnik SPC,a da se izjasni kao Bosanac.Kada god neki stranac predje na pravoslavlje,odmah ide prica preko tv-a ja sam od danas Srbin.Da postoji BPC onda bi mogao da svatim.

A trece,smorise vise kako ko da se izjasni.
Bodkin

#13 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Bodkin »

raoul duke wrote:

Polako ljudi shvataju
ama zna on bolan, pricao sa sve i jednim :lol: :lol:
radostan dan

#14 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by radostan dan »

da i ja rečem dvije za dnevnik -
princip je isti, sve su ostalo nijanse...

Image

:mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by KatarinaKosaca »

Neka se izjasne kako hoće.. ali kad odu u Beograd oni su Bosanci :-) :-)
jeza u ledja

#16 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by jeza u ledja »

Pa valjda ce se Srbi izjasniti kao Srbi, a Bosanci kao Bosanci?

Reci kako se Srbi izjasnjavaju kao Bosanci je nonsens. Necija nacionalna pripadnost se upravo definise slobodnim samoizjasnjavanjem, a ne definisanjem od strane drugih. Znaci nije u pitanju genetika vec osjecaj pripadnosti.
Last edited by jeza u ledja on 11/02/2013 18:42, edited 1 time in total.
raoul duke

#17 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by raoul duke »

jeza u ledja wrote:Pa valjda ce se Srbi izjasniti kao Srbi, a Bosanci kao Bosanci?
Ne. Svi cemo se izjasniti kao Bosanci, zemlja u kojoj zivimo bit ce Republika Bosna, pit cemo med i mlijeko, i tako te dzenetske price..
radostan dan

#18 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by radostan dan »

a hercegovce ko :dance: .

frngla

#19 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by frngla »

a sto se hercegovine tice i hercegovaca to ti je isto k'o kad nekog ko radi u vodovodu i kanalizaciji pitaju gdje radi :D svi ce rec u vodovodu, niko kanalizaciju i ne spominje... e tako ti je s bosnom i hercegovinom :D

salim se, naravno :)
radostan dan

#20 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by radostan dan »

frngla wrote:a sto se hercegovine tice i hercegovaca to ti je isto k'o kad nekog ko radi u vodovodu i kanalizaciji pitaju gdje radi :D svi ce rec u vodovodu, niko kanalizaciju i ne spominje... e tako ti je s bosnom i hercegovinom :D

sačekaćemo hercegovce za ocjenu šale. :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#21 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by sabina1 »

KatarinaKosaca wrote:Neka se izjasne kako hoće.. ali kad odu u Beograd oni su Bosanci :-) :-)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :-D

I u Novom Sadu , Kragujevcu , Nišu su Bosanci....ali nek se izjasni ko kako hoće , to je osnovno ljudsko pravo...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by PipiDugaDevetka »

frngla wrote:a sto se hercegovine tice i hercegovaca to ti je isto k'o kad nekog ko radi u vodovodu i kanalizaciji pitaju gdje radi :D svi ce rec u vodovodu, niko kanalizaciju i ne spominje... e tako ti je s bosnom i hercegovinom :D

Sjajna replika. :thumbup:
radostan dan

#23 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by radostan dan »

Johnbachinger wrote: strasno si duhovit
Fala publiko...

Sezam

#24 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Sezam »

Bodkin wrote:
raoul duke wrote:

Polako ljudi shvataju
ama zna on bolan, pricao sa sve i jednim :lol: :lol:
:lol: :lol: :thumbup:

Ko i obicno, prosipas suplju, salonac.
Jedinstvo_Manchester

#25 Re: Srbi - oprezno na popisu

Post by Jedinstvo_Manchester »

radostan dan wrote:

sačekaćemo hercegovce za ocjenu šale. :mrgreen:
Šala je niđe veze, opšte je poznato da je ono najbolje što Bosna ima Hercegovina i Hercegovci.
Locked