Kako je krenulo, a što mi moji Srbi nisu vjerovali prije nekog vremena kada sam govorio i pisao o tome, Srbi muslimani će brojem premašiti Srbe pravoslavne u Federaciji BiH?! Tada mi Srbi nisu vjerovali kada sam im govorio i pisao o tome, a još više mi nisu vjerovali Bošnjaci koji su se čudom čudili u vezi s tim, ali ovo danas (sve masovnije) izjašnjavanje muslimana Srbima u Federaciji BiH pokazuje koliko sam bio u pravu, kada sam o tome pisao i govorio prije nekoliko godina?!
Sada najaktuleniji su upravo oni:
RASIM SMAJIĆ SRBIN
Saziv:
2014-2018
Aktivan:
Da
Položaj:
zastupnik
U sazivu:
Ponedeljak, 10 Novembar, 2014
Pripadnost stranci:
Bosanska stranka-Mirnes Ajanović
Član kolegija:
Ne

HARIS PLEHO SRBIN
Saziv:
2014-2018
Aktivan:
Da
Položaj:
zastupnik
U sazivu:
Utorak, 11 Novembar, 2014
Pripadnost stranci:
Bosanska stranka-Mirnes Ajanović
Član kolegija:
Ne

NERMIN BJELAK SRBIN
Saziv:
2014-2018
Aktivan:
Da
Položaj:
zastupnik
U sazivu:
Utorak, 11 Novembar, 2014
Pripadnost stranci:
Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović
Član kolegija:
Ne
http://skupstina.ks.gov.ba/klub-naroda64

ADVOKAT MIRNES AJANOVIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ČLANOVA CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE BIH I SUDIJA APELACIONOG ODJELA SUDA BIH
MIRNES AJANOVIĆ, advokat Tuzla, Trg slobode, zgrada Barok –
SREDSTVIMA INFORMISANJA
Saopštenje za javnost
Kao advokat oštećenih Harisa Plehe, Rasima Smajića i Nermina Bjelaka, a shodno odredbama Zakona o advokaturi Federacije BiH, obavještavam javnost da mi je danas dostavljen podnesak glavnog federalnog tužitelja Dragana Stupara, broj T11 0 KTA 0001473 14 od 30.12.2014. godine, kojim me obavještava o poduzetim radnjama Federalnog tužilaštva u vezi podnesenog izvještaja o sumnji u izvršenje krivičnog djela od strane članova Centralne izborne komisije BiH i drugih odgovornih službenih lica.
Povodom podnesenog Izvještaja Federalno tužilaštvo je zaključilo sljedeće, citiram: “Kako prijavljene osobe imaju svojstvo službenih osoba u institucijama BiH, a ne Federacije BiH, cijenimo da je prijavljeno izvršenje kaznenog djela povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina iz člana 145. Krivičnog zakona BiH, za koje djelo je stvarno nadležno za postupanje Tužiteljstvo BiH, zbog čega je Vaš Izvještaj o učinjenju kaznenog djela sa prilozima i dostavljen predmetnom tužiteljstvu na dalji rad i odluku.”, završen citat.
Obavještavam javnost da sam Tužilaštvu BiH dostavio dopunu Izvještaja o izvršenju krivičnog djela protiv članova Centralne izborne komisije BiH, zbog povrede člana 220. Krivičnog zakona BiH, Zloupotreba službenog položaja ili ovlasti, te protiv postupajućih sudija Apelacionog odjela Suda BiH, koji su neosnovanim odbijanjem žalbe oštećenih Harisa Plehe, Rasima Smajića i Nermina Bjelaka – saučestvovali u okončanju izvršenja prijavljenog krivičnog djela, povredom odredbi člana 238. Krivičnog zakona BiH, Kršenje zakona od strane sudije.
Mirnes Ajanović, advokat

http://mreza.org/advokat-mirnes-ajanovi ... -suda-bih/