Za ovu priču nebitno. Bitno je da im pravo da se izjašnjavaju kako žele osporavaš ti a ne "Srbijanci", kako tvrdiš.animals wrote:Ma dobro, koliko ih se borilo za Bosnu, ili za Alijin vid Bosne..
Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
- Challenger__
#76 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
- animals
#77 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ma ne osporavam ja nista..Challenger__ wrote:Za ovu priču nebitno. Bitno je da im pravo da se izjašnjavaju kako žele osporavaš ti a ne "Srbijanci".animals wrote:Ma dobro, koliko ih se borilo za Bosnu, ili za Alijin vid Bosne..
samo se malo zajebavam..
-
Vipsilon
#78 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Jebiga, da si uopšte upućen u dešavanja, znao bi da je u Kini blokiran Google, i da se Microsoft morao prilagoditi uslovima koje su Kinezi naveli da bi uopšte mogao poslovati tamo. Iranci također imaju sisteme za filtriranje internet saobraćaja, a o Rusima da ne pričamo. Ali eto, ti si izgleda pametniji od Rusa, Kineza, Iranaca, Turaka, jer 'ta će stranica, koga to mijenja. Hrvati su eto iz zajebancije izvitoperili i prilagodili historiju.Bodkin wrote:Ja tuznog zivota. Prvo ti je bitno sta pise na wiki pa onda mislis da se pisanjem na wiki mijenja svijest narodasad kontam sto je wannabe sultan erdo zabranio wiki
ista skola
I bolje prepravi naslov na bosnjacku jer bosansku srbi i hrvati imaju pravo uredjivati
- House
#79 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
ne postoji "slavenska genetika"
- Pandakonda
#80 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Kolega vam je dobro napisao, ne postoji "slavenska genetika", mi smo slaveni po kulturi a kad bi se uzimala genetika mi smo mix svega i svačega jer nema ko nije prolazio ovim prostorima. Evo vam sama definicija:
Slavs are the largest Indo-European ethno-linguistic group in Europe. A sama definicija etnije je grupa ljudi koja se identificira po zajedinčkom jeziku ili kulturi ili porijeklu. Sve i da mi Bosanci jesmo najstariji Evropski narod to opet ne mjenja da smo mi Slaveni po kulturi.
Slavs are the largest Indo-European ethno-linguistic group in Europe. A sama definicija etnije je grupa ljudi koja se identificira po zajedinčkom jeziku ili kulturi ili porijeklu. Sve i da mi Bosanci jesmo najstariji Evropski narod to opet ne mjenja da smo mi Slaveni po kulturi.
-
Bodkin
#81 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Vipsilon wrote:Jebiga, da si uopšte upućen u dešavanja, znao bi da je u Kini blokiran Google, i da se Microsoft morao prilagoditi uslovima koje su Kinezi naveli da bi uopšte mogao poslovati tamo. Iranci također imaju sisteme za filtriranje internet saobraćaja, a o Rusima da ne pričamo. Ali eto, ti si izgleda pametniji od Rusa, Kineza, Iranaca, Turaka, jer 'ta će stranica, koga to mijenja. Hrvati su eto iz zajebancije izvitoperili i prilagodili historiju.Bodkin wrote:Ja tuznog zivota. Prvo ti je bitno sta pise na wiki pa onda mislis da se pisanjem na wiki mijenja svijest narodasad kontam sto je wannabe sultan erdo zabranio wiki
ista skola
I bolje prepravi naslov na bosnjacku jer bosansku srbi i hrvati imaju pravo uredjivati
Sve drzave za pozeljeti sto se tice zivota
onaj kome je historija wiki nek se upuca iste sekunde.
-
Bandit88
#82 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ovo je moderno doba,sve nacije su izmesane i niko nema isti genetski kod kao pre 500 godina.Pandakonda wrote:Kolega vam je dobro napisao, ne postoji "slavenska genetika", mi smo slaveni po kulturi a kad bi se uzimala genetika mi smo mix svega i svačega jer nema ko nije prolazio ovim prostorima. Evo vam sama definicija:
-
Vipsilon
#83 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Što je onda Srbima trebao taj genocid, i masovni progoni, i silovanja. Možeš li objasniti postupke svog naroda, i da li se sramiš zbog njih?Bandit88 wrote:Ovo je moderno doba,sve nacije su izmesane i niko nema isti genetski kod kao pre 500 godina.Pandakonda wrote:Kolega vam je dobro napisao, ne postoji "slavenska genetika", mi smo slaveni po kulturi a kad bi se uzimala genetika mi smo mix svega i svačega jer nema ko nije prolazio ovim prostorima. Evo vam sama definicija:
-
Lug
#84 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
sta nam je to isto, recimo sa rusima?Pandakonda wrote:Sve i da mi Bosanci jesmo najstariji Evropski narod to opet ne mjenja da smo mi Slaveni po kulturi.
mnogi narodi govore jezikom imperije, tako da jezik ne spominji, jer nije jedinica za odredjivanje kulture jednog naroda.
"Jezik je najjace oruzje jedne imperije"
Dakle, sta?
- ¤ jelena ¤
#85 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Možda...Povelja Kulina bana?Lug wrote:
sta nam je to isto, recimo sa rusima?
Dakle, sta?
-
Lug
#86 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
¤ jelena ¤ wrote:Možda...Povelja Kulina bana?Lug wrote:
Dakle, sta?
pa ukrali je.. i sta?
- ¤ jelena ¤
#87 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Čuj ukrali....Lug wrote:¤ jelena ¤ wrote:Možda...Povelja Kulina bana?Lug wrote:
Dakle, sta?
pa ukrali je.. i sta?
ili je mi izgubili....ko da je dugme, jbt!
- Edin H.
#89 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Je li i Sandzaklije nisu Slaveni, nego Anglosaksonci, Vikinzi ili sta li vec?Vipsilon wrote:Nisam, rođen u BiH, Sarajevu. Moji su iz Bosne. Nemam ništa protiv Sandžaklija, to je naš narod, to su Bošnjaci.listopad wrote:Vipsilone, ti si ono Sandzaklija?
- Mx
#90 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Pa krivimo smo mi Bosnjacibosanci sto necemo da radimo i brinemo se sami o stvarima koje se ticu nas samih kao u ovom slucaju wikipedije. Nije ni cudo da drugi svrljaju sve i svasta na nasoj oglasnoj tabli. To je isto kao da si ostavio otvoren stan, kucu, auto, konto na banci, svoje licne dokumente da sa njima radi ko sta hoce i kako hoce? i onda ides i optuzujes druge da su ti napravili rusvaj, stetu, pljacku itd itd. Ma dobro kazu pametni ljudi da je pamet ogranicena a gluposti i budalastine ne ogranicene?
Pa to je isto kao da si ostavio zenu samu, nezasticenu da je siluje ko stigne, pa nije tvoja zena biciklo da ti je svako vozi, ne zajebajite nego se uhvatite posla i discipline

-
Bandit88
#91 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Pa to isto tebe ja mogu da pitam sta je to kome trebalo za vreme ww2,jame,silovanja,logori.Vipsilon wrote:Što je onda Srbima trebao taj genocid, i masovni progoni, i silovanja. Možeš li objasniti postupke svog naroda, i da li se sramiš zbog njih?Bandit88 wrote:Ovo je moderno doba,sve nacije su izmesane i niko nema isti genetski kod kao pre 500 godina.
Preci su mi iz Hercegovine(pomerali se ka Srbiji bezeci od tvojih crno kosuljasa),ja zivim u Beogradu,inace sam rodom iz istocne Bosne ja licno. Svo vreme poslednjeg rata cela porodica muslimanske veroispovesti je bila u mojoj kuci,covek me ucio engleski 96,niko nije smeo popreko da ih pogleda,prvih dana rata otac potegao oruzije na neke idiote koji su dosli komsiji kuci da otimaju,isto muslimanu i pitas mene treba li ja da se sramim. Svako odgovara za svoje postupke,ko je cinio zlocine ko god bio nek odgovara ovde ili gore,sta ja imam sa tim. A svoje provokacije ostavi za one koji su radi da ucestvuju u uzaludnim raspravama ko je nebeski narod. Zavrsili smo,uzivaj.
-
Vipsilon
#92 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Za crnokošuljaše obrati se susjedima. Ti i dalje na jedan hinjski način štitiš agresorsku politiku navodeći neki primjer sa margine o dobrim komšijama. Tvoj primjer o "merhamet srpskoj porodici" uopšte ne amnestira zločinačku velikosrpsku politiku Srbije prema BiH.Bandit88 wrote:Pa to isto tebe ja mogu da pitam sta je to kome trebalo za vreme ww2,jame,silovanja,logori.Vipsilon wrote:Što je onda Srbima trebao taj genocid, i masovni progoni, i silovanja. Možeš li objasniti postupke svog naroda, i da li se sramiš zbog njih?Bandit88 wrote:Ovo je moderno doba,sve nacije su izmesane i niko nema isti genetski kod kao pre 500 godina.
Preci su mi iz Hercegovine(pomerali se ka Srbiji bezeci od tvojih crno kosuljasa),ja zivim u Beogradu,inace sam rodom iz istocne Bosne ja licno. Svo vreme poslednjeg rata cela porodica muslimanske veroispovesti je bila u mojoj kuci,covek me ucio engleski 96,niko nije smeo popreko da ih pogleda,prvih dana rata otac potegao oruzije na neke idiote koji su dosli komsiji kuci da otimaju,isto muslimanu i pitas mene treba li ja da se sramim. Svako odgovara za svoje postupke,ko je cinio zlocine ko god bio nek odgovara ovde ili gore,sta ja imam sa tim. A svoje provokacije ostavi za one koji su radi da ucestvuju u uzaludnim raspravama ko je nebeski narod. Zavrsili smo,uzivaj.
Ovdje neće biti mira sve dok Srbi ne priznaju zločine nad Bošnjacima. Sve dok budete bježali od toga, izmišljali mitove da pokrijete druge mitove, pravdali na način "i oni su nama" - nema ništa od toga. Opet ćete učiniti isto i samo čekate pravu priliku.
Ti prvi ne priznaš genocid u Srebrenici. Izmislit ćeš hiljadu stvari, razloga, mitova, laži ali nećeš priznati da je tvoj narod počinio genocid, masovne progone, opsade, granatiranja, koncentracione logore, zlostavljanja i silovanja žena, staraca, djece, ubijanje civila, uništio neprocjenjive kulturne i vjerske objekte.
Pogledaj haške dokumente, dokaze, svjedočenja, optužnice, presude, što se praviš lud? Kome prodaješ maglu?
-
Bandit88
#93 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Druze kazem ti,iz hercegovine sam,tu pricu o susjedima pricaj nekome drugom. Ja ne negiram nista,pripadnici mog naroda jesu cinili zlocine. Kazem ti ko je sta radio neka odgovara za to,na ovom ili onom svetu. Sta merhamet znaci iskreno ne znam,ali svakako moji nisu to uradili zbog istog nego zato sto imaju obraz.Vipsilon wrote:Za crnokošuljaše obrati se susjedima. Ti i dalje na jedan hinjski način štitiš agresorsku politiku navodeći neki primjer sa margine o dobrim komšijama. Tvoj primjer o "merhamet srpskoj porodici" uopšte ne amnestira zločinačku velikosrpsku politiku Srbije prema BiH.
Ovdje neće biti mira sve dok Srbi ne priznaju zločine nad Bošnjacima. Sve dok budete bježali od toga, izmišljali mitove da pokrijete druge mitove, pravdali na način "i oni su nama" - nema ništa od toga. Opet ćete učiniti isto i samo čekate pravu priliku.
Ti prvi ne priznaš genocid u Srebrenici. Izmislit ćeš hiljadu stvari, razloga, mitova, laži ali nećeš priznati da je tvoj narod počinio genocid, masovne progone, opsade, granatiranja, koncentracione logore, zlostavljanja i silovanja žena, staraca, djece, ubijanje civila, uništio neprocjenjive kulturne i vjerske objekte.
Pogledaj haške dokumente, dokaze, svjedočenja, optužnice, presude, što se praviš lud? Kome prodaješ maglu?
- zunazu
#94 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Bošnjaci imaju tradiciju antifašizma i jedini su narod u regionu koji nikada nije nasrtao na tuđe granice, vršio agresije, otvarao logore, pravio genocide, palio tuđe bogomolje i slično. Bošnjak nije granatirao Beograd, niti je vješao neistomišljenike po Zagrebu. Svoju tradiciju antifašizma i čista obraza Bošnjaci su skupo platili, ali su svejedno na nju ponosni.zg1911 wrote:Na čijoj strani su bili bošnjaci (onda muslimani) u vrijeme ww2? Svi li ste sad partizani, a eto samo hrvati fašisti haha
Al dobro je, valja se i furati na antifašizam
Nemamo potrebu da pišemo laži, jer smo svoju dugu historiju gradili civilizirano. Mene bi bilo stid da je moj narod osuđen za zločine protiv čovječnosti, terorizam, genocid, silovanja, pljačke, rušenje spomenika i sve ono za šta su drugi osuđeni. Oni umjesto da se stide, nastavljaju falsifikovati prošlost, ali su se ovaj put zajebali, jer su druga vremena, jer postoje presude, postoje brojni dokumenti i dokazi, svjedoci, spomenici, filmovi, knjige, i biće ih koliko god bude potrebno. Razvoj komunikacija je ugrozio praksu nekažnjenih i neprovjerenih mračnih radnji po Balkanu. Naše neprijatelje je dotukao razvoj tehnologije i internet. Ne možeš kao nekad slagati, zamuljati, pa da istina nikad ne ode dalje od trećeg sela. Danas istina ide trenutačno.Vipsilon wrote:Mi nemamo potrebu da pišemo laži, na nama je samo da napišemo istinu o našoj prošlosti, ali izgleda i to nam je teško, pa neka nam onda susjedi sudbinu kroje.
- zg1911
#95 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Naravno, puno parolica bez da si odgovorio na jedno poprilično prosto pitanje. Tradicija antifašizma otpočeta kad, 46.? Licemjerno je malo to prozivanje hrvata za ustaštvo 41-45 svaki čas.zunazu wrote:Bošnjaci imaju tradiciju antifašizma i jedini su narod u regionu koji nikada nije nasrtao na tuđe granice, vršio agresije, otvarao logore, pravio genocide, palio tuđe bogomolje i slično. Bošnjak nije granatirao Beograd, niti je vješao neistomišljenike po Zagrebu. Svoju tradiciju antifašizma i čista obraza Bošnjaci su skupo platili, ali su svejedno na nju ponosni.zg1911 wrote:Na čijoj strani su bili bošnjaci (onda muslimani) u vrijeme ww2? Svi li ste sad partizani, a eto samo hrvati fašisti haha
Al dobro je, valja se i furati na antifašizam
A što se tiče bošnjaci nikad... To stoji. Razlog tome nije da su bošnjaci finiji i bolji nego nisu bili u poziciji. S kim s takav si. A ti slobodno vjeruj u suprotno.
- Mx
#96 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ne postoji cista slavenska genetika ali postoji etno mijesana ili mutirana genetika kod svih naroda svijeta. Sad koji genetski kod preovladava ili dominira kod svakog pojedinca ili naroda/nacije o tome se moze diskutovati. Jezici naroda nemaju bas puno veze sa genetikom, svaki jezik se moze nauciti kao takozvani maternji samim rodzenjem pa nadalje u okruzenju tog jezika.House wrote:ne postoji "slavenska genetika"
- bdzs
#97 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ni jedan slovenski narod nema više od 2/3 R1a pa čak ni blizu 2/3. Najviše imaju poljaci 57%, rusi 46%, ukrainci 44% pa nesloveni Latvijci 40% R1a. Narodi koje mi poznajemo nisu biološke kategorije i ne mogu se vezati ni za jednu haplogrupu.muljator10 wrote: ako današnji narodi poznati kao slaveni, poput rusa, ukrajinaca, bjelorusa, poljaka....imaju prevladavajuću haplogrupu R1a u postotku 2/3 i više, a drugi narodi samo u tragovima, pa i kod Bošnjaka samo 15% ih ima R1a a šta je drugo ta haplogrupa nego slavenska !!!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#98 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
I2a2 najviše ima u Bosni i Dalmaciji... Hrvati su "najslavenskiji" narod, srbi najviše istočnjačkog imaju...muljator10 wrote:ako današnji narodi poznati kao slaveni, poput rusa, ukrajinaca, bjelorusa, poljaka....imaju prevladavajuću haplogrupu R1a u postotku 2/3 i više, a drugi narodi samo u tragovima, pa i kod Bošnjaka samo 15% ih ima R1a a šta je drugo ta haplogrupa nego slavenska !!!Mx wrote:Ne postoji cista slavenska genetika ali postoji etno mijesana ili mutirana genetika kod svih naroda svijeta. Sad koji genetski kod preovladava ili dominira kod svakog pojedinca ili naroda/nacije o tome se moze diskutovati. Jezici naroda nemaju bas puno veze sa genetikom, svaki jezik se moze nauciti kao takozvani maternji samim rodzenjem pa nadalje u okruzenju tog jezika.House wrote:ne postoji "slavenska genetika"
Bosanci i Hrvati su genetski skoro isti, Hrvati sa više slavenskog
Srbi ni blizu

- ¤ jelena ¤
#99 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Etno miješana ili mutirana genetika!!!!!!!
Čovječe! Nekadašnji Sapijenše! U šta si mutiro!

Čovječe! Nekadašnji Sapijenše! U šta si mutiro!
- fosna2014
#100 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
A sta smo mi Bosanci onda?