Odlicno razumijevanje za nekoga koga boli briga.Ghost Snake wrote:halo biser...jel znas sta znaci reci za nesto da je haram...jel znas koliku to odgovornost nosi...jel uopste razumijes sta radi prof.ljevakovic ili onako malo navratis da pljucnes po IZ?Pa biseru onda se kaže mi ne znamo jel haram ili je halal, a opet zna se šta se i u tom slučaju čini, a ne išareti se sigurno.Ovo je rekao:pa jel znas citat...de procitaj sta je tacno kazao prof ljevakovic...imas samo dva-tri posta ispredljudi moji ja naroda smjesna
"Ukoliko je tačno da spomenuti gospodin izjavljuje, kako neki tvrde, da prima energiju s nekakvih planeta, onda je tu riječ o širku ili iracionalnom ponašanju, te je dozvoljenost odlaska spomenutoj osobi na seansu još upitnija"
Pomenuo je da je to širk, a zabrane nema, nego je upitno, šta je onda definicija širka.
S druge strane ako je iracionalno ponašanje, valjda je jasno o čemu se radi.
Lično mene boli briga, ne volim uvijenu priču.
Problem je što je upravo širk najveca zabrana.A upitno je bilo kod prof.dr. Ljevakovica zato sto nije znao sa sigurnošcu dali Torabi cini širk tj. dali kaze da prima energiju sa nekakvih planeta i zbog tog nepoznavanja se je prof.dr Ljevakovic ogradio od iznosenja jasnog stava.Ali sada kada se zna da Torabi prima energiju sa planeta(to je izjavio u emisiji Face to Face 16.10.2010 evo i link http://www.facetv.ba/) upravo prema Ljevakovicevom govoru Torabi lijeci na nedozvoljen nacin.
Usput širk je pridruzivanje Bogu druga bilo da se vjeruje da Bog ima Njemu ravnog u svojstvima ili da se vjeruje da ima vise Bogova ili da se uputi bilo kakva vrstva molitve nekom drugom osim jednom Bogu.
Evo nekoliko citata iz Kur'ana o širku:
''Uistinu, širk je zulm strašan!"(Lukman 13)
''Uistinu! Allah ne prašta da Mu se pridružuje, a oprašta šta je mimo toga, kome hoće. A ko pridružuje Allahu, pa doista je zabludio zabludom dalekom''(En-Nisa 116)
''A na Dan kada ih sve sakupimo, pa upitamo one koji su druge Njemu ravnim smatrali: "Gdje su vam božanstva vaša koja ste bogovima držali?"(El-Enam 22)
''Doista ne vjeruju oni koji govore: "Uistinu! Allah - On je Mesih, sin Merjemin." A rekao je Mesih: "O sinovi Israilovi! Obožavajte Allaha, Gospodara mog i Gospodara vašeg. Uistinu, onaj ko pridruži Allahu - pa doista će mu Allah zabraniti Džennet, a sklonište njegovo biće vatra", i neće biti za zalime nikakvih pomagača''(El-Maide 72)
...