animals wrote:Bog je pokusaj,covjekovog bijega od smrti..
lakse se umire,kad vjerujes da to nije kraj..
onda se moze i objasniti psiha jednog bombasa samoubojice..
pa nije bas tako
lakse se umire po ateistickom svatanju, jer kad smrt nastupi, nema nista vise, nema se svijesti nema bola, nema nista, nistavilo nastupa, neznamo za sebe
to je daleko lakse umrijeti na takav nacin nego, prolaziti kroz sve sta ce covjek prolaziti poslije smrti.
Kroz vjernicko gledanje, smrt je teza kad gledamo kroz prizmu vjere, jer se svjesno svega dok se prolazi kroz smrt, i nakon smrti, osjecaj bola je prisutan prilikom smrti, a daleko teze stvari dolaze poslije smrti.
tako da neznam o kakvom bjegstvu pricas, ako hocu da bjezim od neke smrti onda bi mozda bio ateista, jer bi vjerovao nema nista poslije, eh to je istinsko bjezanje od smrti , ali varljivo bjezanje poput covjeka koji misli ugasiti vatru na sebi poljevajuci se benzinom a nije svjestan da je to benzin u kanti.
lakse se umire,kad vjerujes da to nije kraj..
evo ja kao vjernik dugo godina opet se nesmijem usuditi umrijeti tek tako , jer po mom vjerovanju nije to izlet na ekskurziju pa da se to olahko shvaca.
Valja prolaziti kroz te faze a niko meni sad ne garantuje da cu biti od onih spasenih, jer neznam ja jesam li sta uradio da nezasluzim boziju milost.
Sjecam se kako me nerova pucala kad sam trebao da idem preofesoru u kancelariju da vidim jesam li prosao test , hej obican test koji mozes guzu obrisat sa njim, sta ima veze propasti pa opet pokusati, ali ovdje nema popravnog, kad se stane pred Boga, nema popravnog.
onda se moze i objasniti psiha jednog bombasa samoubojice.
evo ja kao vjernik nemogu da te ljude shvatim da raznese se pred mozda nevinim ljudima, to je ludost, zabluda , sejtanski trik zavodjenja, covjeka ubijedi kroz neki lazni islam da radi pravu stvar ali fakticki ga preko tako zvanog umisljenog islama odvede u dzehennem. To su ljudi kojima je sejtan popio mozak, razum i logicno rezonovanje davno napustilo.
licno ih smatram ludjacima i daleko im kuca bila od moje.
U ovom vremenu jednostavno moras da poznajes sejtanske tehnike zavodajenja, ova njegova faza sad je strasna puna zablude i varljive tehnike, a to je da te preko tako zvanog laznog islama odvede u dzehennem, ubijedite sejtan da je to od islama i da radis pravu stvar za islam i za Boga i za muslimane i onda se roknes medju neduznim svijetu, i sejtan nazdravlja poslije govore, hajde glupa budalo haram ti bilo, vidimo se u dzehennemu

jer on zna da nemoze lahko vjernike kroz grijehe odvesti u dzehnemme ali plan B je ukljucen da se preko laznog islama odvede u dzehennem tako da misli vjernik da radi pravu stvar a ono sejtanska zabluda.